Mens en Dier

Gegevens boven water: Kuipers heeft ‘de Kamer, de rechter en de burger voorgelogen’

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!

Het ministerie van Volksgezondheid heeft belangrijke data over de PCR-tests vrijgegeven. Het gaat om gegevens waarvan ministers Kuipers en De Jonge steeds hebben gezegd dat het RIVM er geen toegang toe had.

De data zijn opgevraagd door Cyril Wentzel, voorzitter van de Biomedische Rekenkamer. “Hieruit blijkt dat Kuipers heeft gelogen,” zegt hij tegen De Andere Krant.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) stelde meerdere keren Kamervragen over deze kwestie. Hij noemt de houding van minister Kuipers ‘onbegrijpelijk’. “Hij heeft de Kamer verkeerd geïnformeerd,” stelt hij.

Overtuigend bewijs

Het RIVM noch het ministerie van Volksgezondheid bracht cijfers naar buiten over de zogeheten Ct-waarde of afkapwaarde van de PCR-test, oftewel het aantal cycli dat je moet doen voordat een test positief wordt. Hoe meer cycli hoe onbetrouwbaarder het resultaat.

Kuipers beweerde steeds dat Ct-waarden ‘medisch niet relevant’ zijn en dat het RIVM niet beschikt over de data omdat ze bij private laboratoria zijn opgeslagen.

Bij de behandeling van een rechtszaak liet een RIVM-medewerker echter weten dat het instituut wél beschikt over de data. Die vormen overtuigend bewijs dat de minister heeft gelogen, benadrukt Wentzel.

Onbegrijpelijk

“Hij hield iedereen voor – inclusief de politiek, de bestuursrechter en de Raad van State – dat het ministerie deze Ct-waarden niet onder zich had en dat ze medisch niet relevant waren. Dat blijkt dus niet te kloppen.”

Kuipers zei op 16 mei in de Eerste Kamer bij de behandeling van de pandemiewet dat PCR-testen voor medici en beleidsmakers ‘medisch irrelevant’ waren. In antwoord op Kamervragen van Van Haga beweert hij echter dat hij de PCR-data ‘nooit irrelevant heeft genoemd’.

Van Haga, die ook vindt dat Kuipers ‘de Kamer, de rechter en de burger heeft voorgelogen’ noemt dit antwoord ‘onbegrijpelijk’.

4.6 463 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

185 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
8 maanden geleden

Oprotten nu!!!!!!! Doe klootzak deugt voor geen meter. Weg met die graftak. !!!!!!!

ALF
ALF
8 maanden geleden

Je verwacht het niet hè.

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Waar liegen politici niet over daar waar het een ideologie betreft dat zij uitdragen om Totale Controle te verkrijgen en door de prikjes is uitgemond in Totale Terreur?

Peter
Peter
8 maanden geleden

Relevant of irrelevant. Kuypers heeft gelogen. Mogen wij niet anders worden we aangepakt door een boete of celstraf.

Back to top button
185
0
We lezen graag je reactie!x