Homepagina » Gezondheid » DIM – het kankermedicijn in broccoli

DIM – het kankermedicijn in broccoli

Broccoli, kool en spruitjes bevatten van nature de chemische substantie glucobrassicine die tijdens het kauwen wordt afgebroken en omgezet in indol-3-carbinol (I3C).

Laboratoriumexperimenten hebben aangetoond dat I3C de groei van tumoren terugdringt. Dat verklaart mogelijk ten dele waarom broccoli kanker kan helpen voorkomen en genezen.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in Berkeley hebben ontdekt dat bepaalde bestanddelen van broccoli (indolen, glucosinolaten) het lichaam tegen kanker verdedigen. Ook beschermt broccoli tegen UV-licht, waarschijnlijk door de stof sulforafaan.

DIM

Maar dat is nog niet alles. Wanneer broccoli wordt verteerd vormen twee moleculen van I3C een enkel molecuul 3,3-di-indolylmethaan (DIM). DIM roept kanker een halt toe. Het molecuul zorgt ook voor een verhoogde aanmaak van een bepaald eiwit dat kankercellen doodt en voor een verminderde aanmaak van een ander eiwit, waarvan kankercellen juist een verhoogde concentratie nodig hebben om te overleven. Boven versterkt DIM de werking van het immuunsysteem.

Een Brits onderzoek heeft daarnaast vermindering van het risico op prostaatkanker met 400 gram broccoli per week aangetoond.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) censureert echter informatie over broccoli als kankermedicijn. Fabrikanten die broccoli produceren of verkopen zijn vaak het slachtoffer van bedreigingen omdat ze de waarheid vertellen over hoe hun voedsel degeneratieve ziekten helpt voorkomen.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

lockdown

‘Lockdown is een schande, bijna alles stinkt’: Verontruste burgers dagvaarden Nederlandse staat

De maatregelen die door onze overheid zijn ...