Gezondheid

DIM – het kankermedicijn in broccoli

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Broccoli, kool en spruitjes bevatten van nature de chemische substantie glucobrassicine die tijdens het kauwen wordt afgebroken en omgezet in indol-3-carbinol (I3C).

Laboratoriumexperimenten hebben aangetoond dat I3C de groei van tumoren terugdringt. Dat verklaart mogelijk ten dele waarom broccoli kanker kan helpen voorkomen en genezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in Berkeley hebben ontdekt dat bepaalde bestanddelen van broccoli (indolen, glucosinolaten) het lichaam tegen kanker verdedigen. Ook beschermt broccoli tegen UV-licht, waarschijnlijk door de stof sulforafaan.

DIM

Maar dat is nog niet alles. Wanneer broccoli wordt verteerd vormen twee moleculen van I3C een enkel molecuul 3,3-di-indolylmethaan (DIM). DIM roept kanker een halt toe. Het molecuul zorgt ook voor een verhoogde aanmaak van een bepaald eiwit dat kankercellen doodt en voor een verminderde aanmaak van een ander eiwit, waarvan kankercellen juist een verhoogde concentratie nodig hebben om te overleven. Boven versterkt DIM de werking van het immuunsysteem.

Een Brits onderzoek heeft daarnaast vermindering van het risico op prostaatkanker met 400 gram broccoli per week aangetoond.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) censureert echter informatie over broccoli als kankermedicijn. Fabrikanten die broccoli produceren of verkopen zijn vaak het slachtoffer van bedreigingen omdat ze de waarheid vertellen over hoe hun voedsel degeneratieve ziekten helpt voorkomen.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x