Gezondheid

Belgen telen legaal cannabis (video)

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door de invoering van de wietpas op 1 mei kunnen Belgen en Duitsers niet langer over de grens cannabis kopen bij een Nederlandse coffeeshop.

Er zijn steeds meer Belgen die zich aanmelden bij de vereniging Trekt Uw Plant. Leden van de vereniging kunnen elke drie maanden de opbrengst van één cannabisplant ontvangen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een ministeriële richtlijn uit 2005 stelt dat een volwassen Belg tot één cannabisplant mag bezitten zonder dat hij of zij wordt vervolgd. De vereniging bestaat al sinds 2006, maar sinds de wietpas is ingevoerd in Nederland zijn er al tientallen nieuwe aanmeldingen bijgekomen. Er is zelfs sprake van een wachtlijst.

Omdat veel Belgen zelf geen cannabisplant willen verzorgen melden ze zich aan bij Trekt (Kweek) Uw Plant. EenVandaag sprak met de penningsmeester van de vereniging en met het Belgische OM.

sitestat

Bron: Eenvandaag.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tomaat
tomaat
11 jaren geleden

goed zo daar is niks mis mee ik heb er zelf ook een in mijn tuineke staan .

365Y
365Y
11 jaren geleden

Heb er ook, want de maatschappij is nog gekker bezich met haar ongezonde kudde verstand .

Collectief zou er eigenlijk collectieve voorlichting moeten komen zodat we voor de plant en personen niet bang hoeven zijn, denk ook aan alcohol drinken, maar zoals alle plezierige behoefte verslavend werken, dit eigenrecht zou je hooguit met mate mogen gebruiken .

arie
arie
11 jaren geleden

[quote name=”tomaat”]goed zo daar is niks mis mee ik heb er zelf ook een in mijn tuineke staan .[/quote]

vind ik ook. Hoewel ik 500 meter van een coffeeshop woon, zit ik er toch ook over te denken om er een paar in de tuin te planten…altijd handig, een beetje buitenwiet.

tomaat
tomaat
11 jaren geleden

[quote name=”arie”][quote name=”tomaat”]goed zo daar is niks mis mee ik heb er zelf ook een in mijn tuineke staan .[/quote]

vind ik ook. Hoewel ik 500 meter van een coffeeshop woon, zit ik er toch ook over te denken om er een paar in de tuin te planten…altijd handig, een beetje buitenwiet.[/quote]
gewoon doen die van mij is 2 meter hoog de politie is al voorbij gekomen een maand geleden en heb nog niets gehoord een paar keer trouwens want die ven de overkant was toen met vakantie en hebben daar toe zicht gehouden en konden zo op die plant kijken .

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x