Buitenland

Mysterieuze Amazone-stam maakt voor het eerst contact met buitenwereld

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een geïsoleerde indianenstam in het Amazoneregenwoud heeft voor het eerst contact gelegd met de buitenwereld, zo laat het Braziliaanse ministerie van Indianenzaken (FUNAI) weten. Sommigen vrezen echter dat de stam buitengewoon kwetsbaar is voor allerlei ziektes die overheidsmedewerkers met zich mee kunnen brengen.

Afgelopen maand werd contact gelegd tussen de overheid en de indianen uit de staat Acre, dicht bij de grens met Peru. Tijdschrift Science meldt dat de Braziliaanse overheid in 1996 voor het laatst contact maakte met een geïsoleerde indianenstam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het ministerie van Indianenzaken waarschuwde dat de geïsoleerde stam wordt bedreigd door ontbossing. Survival International, een groep die opkomt voor de inheemse stammen, heeft de Peruaanse regering opgeroepen de illegale bosbouw aan banden te leggen. Volgens de organisatie lopen de geïsoleerde stammen gevaar op ziekte en geweld, nu ze verplicht worden een nieuw territorium aan te boren.

Bij het uiten van emoties doen leden van de stam dieren na. Als ze boos zijn maken ze bijvoorbeeld het geluid van een jaguar en bij angst doen ze een wild varken na, aldus adviseur van de Braziliaanse overheid José Carlos Meirelles, één van de weinigen die iets weet over de mysterieuze stam.

In 2011 verzamelde Meirelles samen met een cameraploeg van de BBC beeldmateriaal van indianen in hetzelfde gebied waar de geïsoleerde stam leeft, maar het is niet zeker of het hier ook daadwerkelijk dezelfde stam betreft.

De beelden dienden als bewijs voor het bestaan van geïsoleerde indianenstammen in de Amazone. Bosbouwbedrijven vergeleken berichten over dergelijke stammen namelijk lange tijd met ongrijpbare legendes als het Monster van Loch Ness. Volgens FUNAI leven er in het Amazoneregenwoud tenminste 77 geïsoleerde groepen.

[National Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nunki
nunki
9 jaren geleden

Altijd vreemd om dit soort filmpjes te bekijken. De Mens als bedreigde diersoort. Verder moeten we dit soort stammen met rust laten, en beschermen zonder dat ze dat doorhebben.

HANNIE
HANNIE
9 jaren geleden

LAAT ZE AUB WEG BLIJVEN UIT deze zgn beschaafde wereld ,die er aan bij drage dat deze mensen bijna niet meer kunnen leven in hun omgeving ,,geld wolfven die de bossen kappen ,
en alles gaat maar door..
wat is er al om zeep gebracht , vreselijke mensheid is het toch ,
heb uw naast lief gelijk u zelf ,,bestaat helemaal niet .

nexus
nexus
9 jaren geleden

ja hoor daar gaan ze weer .
weer komen ze op plekken waar ze niet moeten zijn dan is die stam gedompt te verdwijnen of ze steken weer medi naar die stam .en eigenlijk hebben ze niemand nodig wand ze genezen zich zelf met materiaal in de natuur.
deze mensen zijn nu te proei voor de westerse maatschapei en hun wellust
onder het mom we gaan ze helpen ik moet bijna overgeven

kuijpie
kuijpie
9 jaren geleden

Kijk hoe de onderzoekers (moderne mens) reageren op de ontdekking van de stam en omgekeerd, zou dit ook niet zijn zoals levensvormen uit de ruimte naar ons kijken en anders om?
Of wel het klassieke voorbeeld waarom men zich NOG niet openlijk bekend maakt……………vul de rest zelf maar in. Ik zeg wakker worden met zn allen.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x