Natuur en Milieu

Polen verenigen zich tegen genetisch aangepast voedsel

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is soms gemakkelijk om te vergeten dat mensen overal ter wereld moeten strijden tegen de krachten die genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s) willen gebruiken in de landbouw.

De inwoners van Polen spraken zich onlangs als eenheid uit tegen GMO’s tijdens het Natuur- en Cultuurfestival.

Het festival vond plaats van 8 tot en met 11 december jongstleden en overal in het land waren optredens die het belang van schoon voedsel en het gevaar van GMO’s benadrukten. Van de drukke straken in de hoofdstad Warschau tot de openbare bibliotheek van het dorp Kluckzbork, overal verklaarden Polen zich onafhankelijk van een kunstmatig voedselsysteem dat gebaseerd is op leugens en bedrog.

In Polen worden momenteel geen genetisch gemodificeerde gewassen verbouwd en dat wil de bevolking zo houden. De Poolse minister van Landbouw Marek Sawicki pleit zelfs voor een Europees verbod op genetisch gemodificeerde producten.

In de stad Poznań werd door voorstanders van schoon voedsel een lezing georganiseerd over het belang van voedsel met onder meer informatie over hoe GMO’s allergische reacties kunnen veroorzaken.

In de hoofstad Warschau gingen betogers de straat op. Ze riepen ‘De Polen willen een einde aan genetisch gemodificeerde gewassen – STOP GMO!’ Het gehele weekend werden in heel Warschau vele evenementen georganiseerd waaronder lezingen door professoren, doktoren en belangengroepen. Niet alleen kwam genetisch gemodificeerd voedsel aan bod, ook werd uitgelegd hoe men zich kan weren tegen de druk van buitenaf om over te stappen op GMO’s.

In een boekenwinkel en een café in Krakau werden films vertoond die onthulden wie achter de schermen probeert GMO’s in te voeren in Polen om zo de voedselvrijheid terug te dringen. De films lieten ook zien hoe bedrijven als Monsanto alleen denken aan hun aandeelhouders in plaats van de burgers.

De gebeurtenissen in Polen illustreren hoe mensen over de hele wereld wakker beginnen te worden en opstaan tegen de globale biopiraterij. GMO’s bieden geen voordelen voor de landbouw of de menselijke gezondheid, ze verrijken enkel bedrijven als Monsanto die de controle hebben over ’s werelds voedselvoorziening.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x