Homepagina » Gezondheid » Oeps: Kankerinstituut geeft toe dat miljoenen mensen onterecht zijn behandeld voor kanker
Oeps: Kankerinstituut geeft toe dat miljoenen mensen onterecht zijn behandeld voor kanker

Oeps: Kankerinstituut geeft toe dat miljoenen mensen onterecht zijn behandeld voor kanker

Het Amerikaanse nationale kankerinstituut (NCI) liet in 2012 onderzoek doen naar onterechte kankerdiagnoses en –behandelingen. Het bleek dat mogelijk miljoenen mensen onterecht zijn gediagnosticeerd met kanker. Het instituut bood geen excuses aan. De media besteedden er nauwelijks aandacht aan. Belangrijker nog: er veranderde niets aan de manier om de diagnose kanker te stellen.

Al deze miljoenen mensen, die dachten dat ze een dodelijke vorm van kanker hadden en werden behandeld, kregen eigenlijk te horen: “Oeps, we zaten ernaast. Jullie hebben nooit kanker gehad.”

Er zijn in de afgelopen 30 jaar in Amerika alleen al naar schatting 1,3 miljoen vrouwen onterecht behandeld tegen borstkanker. De meesten hebben nog steeds geen idee dat ze slachtoffers zijn en denken dat hun leven is gered.

Toch geen kanker

Uit een studie die eind vorig jaar in het medische tijdschrift JAMA verschenen is, blijkt dat een groot deel van de medische ingrepen waar ieder jaar miljoenen mensen aan worden onderworpen geen nut heeft en zelfs schadelijk is.

Uit een aantal recente wetenschappelijke studies is gebleken dat veel mensen onterecht worden gediagnosticeerd met schildklierkanker. Opnieuw is hier weinig tot geen ruchtbaarheid aan gegeven.

Eerder deze maand schreef de New York Times over een opzienbarende nieuwe studie in JAMA Oncology. Een internationaal artsenpanel heeft besloten dat een tumorsoort die te boek stond als kanker, helemaal geen kanker is. Het panel concludeerde dat het weghalen van het hele orgaan, de schildklier, en bestraling in dit geval onnodig en schadelijk is.

Tienduizenden patiënten hoeven nu niet meer onder het mes, te worden bestraald of de rest van hun leven voor controle naar het ziekenhuis om te worden ‘beschermd’ tegen een tumor die eigenlijk nooit een bedreiging vormde.

Foute voorstelling

Er gaan nu stemmen op om ook andere vormen van kanker niet langer de naam kanker te geven. Veel kankerexperts roepen al jaren dat afwijkend weefsel in de borst, longen of prostaat niets te maken heeft met kanker.

Dr. Barnett S. Kramer van het Amerikaanse nationale kankerinstituut zei: “Er zijn toenemende zorgen dat veel van de termen die we gebruiken niet overeenkomen met onze kijk op de biologie van kanker. Afwijkend letsel kanker noemen terwijl dat niet zo is, leidt tot onnodige en schadelijke behandelingen.”

De waarheid over de ware aard van kanker en de foute voorstelling daarvan door de kankerindustrie begint langzaam aan het licht te komen via tijdschriften als JAMA en grote kranten, die in het verleden zoveel misvattingen over dit onderwerp de wereld in hebben geholpen.

[GreenMedInfo]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
4 jaren geleden

De wetenschap staat nog in haar kinderschoenen. Er moet ook nog veel meer openheid van zaken gegeven worden over o.a. onterechte kankerbehandelingen.

exegese
exegese
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Klopt @Kalki, de wetenschap achter de reguliere “geneeskunde”is slechts hooguit 150 jaar oud en komt in vergelijking bij de “alternatieve”geneeswijzen nog maar net kijken. Ze stapelen dan ook fout op fout en stellen onze gezondheid en niet zelden ons leven in de waagschaal. En toch hebben ze de gore moed om alle alternatieven af te schilderen als kwakzalverij. Het wordt hoog tijd dat mensen zelf op onderzoek uit gaan wat het beste voor hen is, dan zal de monopoliepositie van bigpharma-cartel verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Het ergste is dat deze keuzemogelijkheid alleen geldt voor meerderjarigen die wilsbekwaam zijn. De rest zal met behulp van de sterke arm der wet onderworpen worden aan medische mishandelingen en vergiftiging van de Pharmaceitische maffia.

Als er in andere branches zoveel fouten gemaakt zouden worden met zulke desastreuze gevolgen voor mensen dan zou er echt zo spoedig mogelijk ingegrepen worden, dan zouden er koppen rollen en mensen schadeloos gesteld worden. In dit geval niet, hier wordt de hand boven het hoofd gehouden en gedupeerden afgescheept met iets van het kastje en een muur.

josie
josie
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Gaat ook gebeuren nu, want de mens heeft straks geen geld voor zorg en die gaan zelf op onderzoek uit hoe de planten hen kan genezen.

GG
GG
4 jaren geleden

Heb zelf een kankerbehandeling achter de rug. Het is gewoon min of meer een fabriek waar je doorheen gaat, het gaat nergens om jou, het gaat puur om winst.. Punt.

wakkermens
wakkermens
4 jaren geleden

Zolang geld de drijfkrijgt blijft achter de gezondheidszorg zal dit probleem blijven bestaan.
Of we hier nu praten over kanker of een andere aandoening de bedden moeten vol blijven.

Met het genezen van ziektes kun je niet rijk worden. Dus waarom zouden ze dat willen? Er is meer geld te verdienen met het bestrijden van bijwerkingen van een aandoening of van andere medicijnen.

Er zou eens een onderzoek moeten komen naar de handel en de wandel in de zorg.
Wat kost het nu daadwerkelijk? En wat word er doorberekend naar de patiënt?

veldhuusen
veldhuusen
4 jaren geleden

Mijn vrouw moest bijna chemo bij haar borstkanker omdat de tumor 3 mm groter was dan 2 cm. We hebben in dit geval gezegd om die 3 mm meer doen we niet moeilijk, dus geen chemo De mensen dachten dat we gek waren geworden, maar een paar weken later stonden de kranten er vol van dat het vaak geen procent zekerheid meer was. Ik bewonder deze artsen dat ze de durf hadden om het in de media te brengen, hoewel het buiten Nederland ook al bekend was. Mijn schoonzoon die diep in deze wereld werkt, zegt ook al alles draait om ……

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Achterhaalt nieuws. We worden nu allemaal onnodig bestraalt. Wifi, zendmasten enz. De bom op Hiroshima was puur om de berekeningen van straling gevolgen uit te vogelen. Langzaam systematisch doodgaan. Anders valt systeem meteen in elkaar. Het systeem is luguber. Altijd al geweest.

josie
josie
4 jaren geleden

Jomanda heeft dit jaren terug al gezegt dat men staks in de toekomst zal spreken over twee soorten kankers.

Dorien
Dorien
Reactie op  josie
1 jaar geleden

Was die Yomanda met die blauwe werkjurk niet een beetje dom en verkeerd bezig?

x

Check Also

tandarts

Tandarts: ‘Lockdown is als een hoge dosis chemotherapie’

Sinds maandag is Duitsland weer deels op ...

gommers

Diederik Gommers: ‘Nee, IC-capaciteit niet drastisch vergroten’

De Haagse politiek zegt diep geschokt te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x