Gezondheid

Oeps: Kankerinstituut geeft toe dat miljoenen mensen onterecht zijn behandeld voor kanker

Help door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse nationale kankerinstituut (NCI) liet in 2012 onderzoek doen naar onterechte kankerdiagnoses en –behandelingen. Het bleek dat mogelijk miljoenen mensen onterecht zijn gediagnosticeerd met kanker. Het instituut bood geen excuses aan. De media besteedden er nauwelijks aandacht aan. Belangrijker nog: er veranderde niets aan de manier om de diagnose kanker te stellen.

Al deze miljoenen mensen, die dachten dat ze een dodelijke vorm van kanker hadden en werden behandeld, kregen eigenlijk te horen: “Oeps, we zaten ernaast. Jullie hebben nooit kanker gehad.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Er zijn in de afgelopen 30 jaar in Amerika alleen al naar schatting 1,3 miljoen vrouwen onterecht behandeld tegen borstkanker. De meesten hebben nog steeds geen idee dat ze slachtoffers zijn en denken dat hun leven is gered.

Toch geen kanker

Uit een studie die eind vorig jaar in het medische tijdschrift JAMA verschenen is, blijkt dat een groot deel van de medische ingrepen waar ieder jaar miljoenen mensen aan worden onderworpen geen nut heeft en zelfs schadelijk is.

Uit een aantal recente wetenschappelijke studies is gebleken dat veel mensen onterecht worden gediagnosticeerd met schildklierkanker. Opnieuw is hier weinig tot geen ruchtbaarheid aan gegeven.

Eerder deze maand schreef de New York Times over een opzienbarende nieuwe studie in JAMA Oncology. Een internationaal artsenpanel heeft besloten dat een tumorsoort die te boek stond als kanker, helemaal geen kanker is. Het panel concludeerde dat het weghalen van het hele orgaan, de schildklier, en bestraling in dit geval onnodig en schadelijk is.

Tienduizenden patiënten hoeven nu niet meer onder het mes, te worden bestraald of de rest van hun leven voor controle naar het ziekenhuis om te worden ‘beschermd’ tegen een tumor die eigenlijk nooit een bedreiging vormde.

Foute voorstelling

Er gaan nu stemmen op om ook andere vormen van kanker niet langer de naam kanker te geven. Veel kankerexperts roepen al jaren dat afwijkend weefsel in de borst, longen of prostaat niets te maken heeft met kanker.

Dr. Barnett S. Kramer van het Amerikaanse nationale kankerinstituut zei: “Er zijn toenemende zorgen dat veel van de termen die we gebruiken niet overeenkomen met onze kijk op de biologie van kanker. Afwijkend letsel kanker noemen terwijl dat niet zo is, leidt tot onnodige en schadelijke behandelingen.”

De waarheid over de ware aard van kanker en de foute voorstelling daarvan door de kankerindustrie begint langzaam aan het licht te komen via tijdschriften als JAMA en grote kranten, die in het verleden zoveel misvattingen over dit onderwerp de wereld in hebben geholpen.

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

De wetenschap staat nog in haar kinderschoenen. Er moet ook nog veel meer openheid van zaken gegeven worden over o.a. onterechte kankerbehandelingen.

GG
GG
8 jaren geleden

Heb zelf een kankerbehandeling achter de rug. Het is gewoon min of meer een fabriek waar je doorheen gaat, het gaat nergens om jou, het gaat puur om winst.. Punt.

wakkermens
wakkermens
8 jaren geleden

Zolang geld de drijfkrijgt blijft achter de gezondheidszorg zal dit probleem blijven bestaan.
Of we hier nu praten over kanker of een andere aandoening de bedden moeten vol blijven.

Met het genezen van ziektes kun je niet rijk worden. Dus waarom zouden ze dat willen? Er is meer geld te verdienen met het bestrijden van bijwerkingen van een aandoening of van andere medicijnen.

Er zou eens een onderzoek moeten komen naar de handel en de wandel in de zorg.
Wat kost het nu daadwerkelijk? En wat word er doorberekend naar de patiënt?

veldhuusen
veldhuusen
8 jaren geleden

Mijn vrouw moest bijna chemo bij haar borstkanker omdat de tumor 3 mm groter was dan 2 cm. We hebben in dit geval gezegd om die 3 mm meer doen we niet moeilijk, dus geen chemo De mensen dachten dat we gek waren geworden, maar een paar weken later stonden de kranten er vol van dat het vaak geen procent zekerheid meer was. Ik bewonder deze artsen dat ze de durf hadden om het in de media te brengen, hoewel het buiten Nederland ook al bekend was. Mijn schoonzoon die diep in deze wereld werkt, zegt ook al alles draait om ……

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x