Homepagina » Gezondheid » Geneesmiddel voor Alzheimer gevonden? Ziekte eenvoudig te bestrijden met walnoten
Geneesmiddel voor Alzheimer gevonden? Ziekte eenvoudig te bestrijden met walnoten

Geneesmiddel voor Alzheimer gevonden? Ziekte eenvoudig te bestrijden met walnoten

Een internationaal onderzoeksteam heeft een eenvoudige en effectieve manier gevonden om de ziekte van Alzheimer te bestrijden: eet iedere dag een handvol walnoten.

Hoofdonderzoeker dr. Abha Chauhan claimde dat zijn onderzoeksgroep heeft ontdekt dat de ontstekingsremmende eigenschappen van walnoten de ziekte kunnen bestrijden.

De antioxidanten in walnoten kunnen ook voorkomen dat gezonde mensen Alzheimer krijgen, zo voegde dr. Chauhan toe.

Zeer rijk

De bevindingen openen de deur naar grootschalige studies naar de effecten van gedroogde vruchten op deze dodelijke ziekte.

De ziekte van Alzheimer gaat gepaard met oxidatieve schade en ontsteking, net als veel andere neurodegeneratieve ziekten, citeerde de Economic Times dr. Chauhan.

“Walnoten hebben een sterk ontstekingsremmende werking en zijn zeer rijk aan antioxidanten,” zei hij.

Hoogste zorgkosten

Alzheimer is een vorm van dementie die het geheugen, denken en gedrag aantast. De ziekte verspreidt zich door het brein, waarbij cellen afsterven en mentale vermogens worden uitgeschakeld.

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie. De meest voorkomende vorm is Alzheimer (70 procent).

Dementie is de volksziekte met de hoogste zorgkosten. In 2014 bedroegen de kosten al ruim vijf miljard, zo’n vijf procent van de totale zorgkosten.

Medische doorbraak

Uit het onderzoek blijkt dat walnoten de opeenhoping van bèta-amyloïde plaques in het brein tegengaan, die volgens onderzoekers verantwoordelijk zijn voor Alzheimer.

Hoewel het team ervan overtuigd is dat een geneesmiddel tegen Alzheimer dichtbij is, merkte Chauhan op dat meer studies nodig zijn om een medische doorbraak te bereiken.

[IBTimes]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Walnoten lijken qua vorm heel veel op onze hersenen, het moest wel gezond zijn voor onze hersenen.
  Dit was mijn ‘idee’ al, als jochie toendertijd (60er jaren).

  Staat nog steeds dagelijks op het Menu.

  19 likes
 2. Wat kan er op tegen zijn dagelijks een handje walnoten te verorberen en in sommige gevallen van Alzheimer te kijken wat het te weeg kan brengen. De farmaceuten blijven in ieder geval in gebreke in de strijd tegen Alzheimer. Als ik zie hoe men om gaat met de voeding voor mensen met Alzheimer die men om ze “tegen zichzelf” te beschermen achter slot en grendel hebben gezet, is met recht tenenkrommend te noemen. Het lijkt sterk op onmacht ten top om de patiënt maar zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen met zoveel mogelijk en zo slecht mogelijke voeding, om zo een verkapte en vertraagde vorm van euthanasie te plegen. Één handje walnoten per dag kan toch onmogelijk te veel gevraagd zijn voor zulke mensen, baat het niet dan …………….

  16 likes
  • Wie houdt jou tegen om elke dag walnoten te eten? De Illuminati?

   2 likes
   • Het gaat niet om mij beste Kees Loodviool. Ik laat me door niets of niemand tegen houden wanneer het over mijn gezondheid gaat. Daarom ben ik ook niet afhankelijk van de farmaceutische maffia noch van de illuminatie wat mijn gezondheid betreft.

    3 likes
 3. Alzheimer is de verzamel naam van alle demensie ziektes. Van alle dementen mensen heeft maar 6% werkelijk Alzheimer wat betekend dat het een heel klein deel is. Ga zien waardoor andere dement zijn en ga zie dat het overgrote deel dement geworden is na een TIA waardoor een vascalaire dementie ontstaat. Een vascalaire dementie is een dementie die ontstaat door een hersenbeschadiging uit die TIA. Zo zijn er meerdere dementie vormen.

  5 likes
  • Pardon? Dat mensen overal Alzheimer tegen zeggen betekend niet dat Alzheimer een verzamelnaam is. Dementie is een verzamelnaam voor ruim 50 ziektes waaronder Alzheimer de meest voorkomende is. Vasculaire dementie is een aparte groep onder de verzamelnaam dementie.

   Heb jij een bron van die 6 procent? Mijn bronnen zeggen 70 procent. onderzoekers denken dat de ziekte komt door eiwitophoping in de zenuwcellen van de hersenen.

   hier gewoon even de makkelijkste gepakt van stichting alzheimer: https://www.alzheimer-nederland.nl/dementie/soorten-vormen

   4 likes
   • Een dokter heeft hier zeer complete uitleg over gegeven in DWDD en het heeft met een volle pagina in de Telegraaf gestaan.

    Ik begrijp best dat vele hun eigen waarde hebben die ontstaan zijn door borrelpraat.
    Veel succes!

    1 likes
    • Ik haal mijn wetenschappelijke nieuws ook altijd uit de Telegraaf? 😉

     2 likes
     • @pleiadian

      Ik merk dat uw nog steeds niet begrijpt hoe de wereld werkt. Media is 1 groep en het maakt dan niet uit welke krant het komt want de gehele media is 1. Het had dus net zo goed in het Parool kunnen staan maar het was op TV en Media een keihard feit. Als uw de wereld gaat begrijpen hoe die werkt zijn veel discussies geheel niet meer nodig.

      1 likes
 4. Wat als je allergisch bent voor noten (met name walnoten)? gedoemd om alzheimer te krijgen?

  0 likes
  • In een dergelijk geval zou men als eerste kunnen/moeten onderzoeken waar die allergie vandaan komt en hoe die op te heffen is. Een mens is namelijk van nature niet allergisch voor natuurlijke stoffen, dat heeft een oorzaak, niet zelden op gang gebracht door vaccinaties, verkeerde voeding, opgehoopte gifstoffen in je lichaam. Ook een verziekte geest/denkwijze kan de boel behoorlijk op zijn kop zetten in je lichaam. Als je bereid bent alles aan te grijpen om de oorzaak te vinden vindt je hem, als je alleen maar blind vertrouwt op je huisarts zeer waarschijnlijk niet.

   1 likes
   • “Een mens is namelijk van nature niet allergisch voor natuurlijke stoffen, dat heeft een oorzaak”

    Man man man…
    Asbest is ook een natuurlijk materiaal.
    Uranium komt ook in de vrije natuur voor.
    Een Groene knolamaniet is ook puur natuur. (5-hydroxy-dimethyltryptamine)
    En allemaal bevorderlijk tot zeer bevorderlijk om, geheel natuurlijk, vanzelf te stoppen met roken.
    De natuur is één grote chemische oorlog tussen levensvormen om maar te overleven.

    3 likes
    • Ach mijnheer techneut, alles is uit zijn verband te trekken, zo ook mijn stelling. “Technisch”gezien weet je volgens mij verrekte goed wat ik bedoel en hoe ik het bedoel en als jij je heil wellicht wilt zoeken in de “chemische oorlog”van de farmaceutische maffia is mij dat ook prima. Ieder zo zijn voorkeuren. Zoek het vooral lekker zelf uit, dat is ieders recht, het recht op zelfbeschikking zogezegd.

     0 likes
     • Schrijf dan geen onzin zoals je dat eerder deed.

      Wij hebben, als soort, uitstekend geleerd om bepaalde dingen wel en niet te eten. Daarom eten we wel andijvie en geen vingerhoedskruid (dodelijk).

      Maar idiote algemeenheden als “het zijn natuurlijke stoffen, dus niet schadelijk” is gewoon waanzin.

      Dáár ging het me om.

      Ook natuurlijke aardolie (teerzand) is toch écht niet om op te vreten.
      De lijst met schadelijke stoffen (voor ons) in de natuur is een stuk langer dan de lijst met niet- of minder schadelijke stoffen.

      1 likes
     • Beste techneut, het leek mij volstrekt duidelijk dat ik de natuurlijke stoffen bedoel in de voor de meesten onder ons normale voedingsmiddelen (het ging immers om een notenallergie) en niet allerlei giftige stoffen die natuurlijk ook in de natuur voorkomen, welke overigens niet zelden in kleine hoeveelheden of zwaar verdund een zeer heilzame werking kunnen hebben. De natuur voorziet werkelijk overal in, daarom wordt ze zo driftig kunstmatig gekopieerd door de farmaceutische maffia waarna er onnoemelijk veel vervelende bijwerkingen ontstaan en bovendien de prijs ontzettend opgedreven kan worden door de patenten die er op rusten. Toch blijkt steeds maar weer : is er niets, maar dan ook niets beter dan de natuur zelf. We gaan gebukt onder een epidemie van zogenaamde welvaartsziekten doordat we steeds verder verwijderd raken van de natuur, dat zal de mensheid uiteindelijk ook behoorlijk uit gaan dunnen. De supermarkten en apotheken liggen immers vol met langzaam gif welk gretig aftrek vindt bij mensen die de natuur wantrouwen en de farmacie en voedingsindustrie omarmen.
      Het gemak dient de mens en de mens dient de elite.

      Overigens nog een goed uiteinde en een zeer goed 2017

      0 likes
 5. Goed bewijs dat Trump wel een gladde prater is, maar niks heeft te vertellen. Geen talent heeft, niks met democratie noch fatsoen, en Amerika niet groot gaat maken – maar het tegendeel; de klus van Obama afmaken. Trump heeft idd. alle eigenschappen van een succesvol despoot.
  Het land plunderen, veranderen in een slavenkolonie, en dát model globaliseren.

  Bilderberg is een geheim genootschap van nazi’s.
  Bilderberg is geen overlegorgaan – het deelt orders uit. uitstappen kan niet, deelnemers zitten gevangen. Nederlandse nazi-Bildebergers in Dresden 2016: Rutte, de Koning, de onderkoning (Ben v. Beurden), Halberstadt, Aboutaleb, Kasja Ollongren-Deputy Mayor of A’dam, Dijksma,
  (deze selectie duidelijk tbv. de post-democratische TRANSHUMANE VN-Heilstaat – de landen grondig ombouwen (infrastructuur) tot totalitaire slavenkolonies:
  R’dam en A’dam zijn stilzwijgend aangewezen als ‘resilient city’: http://www.100resilientcities.org/resilience#/-_/

  Interessante verslag wat er werkelijk rondom Trump danst:
  http://www.counterpunch.org/2016/11/30/lenin-comes-to-the-white-house/
  https://www.intellihub.com/the-path-to-total-dictatorship-americas-shadow-government-and-its-silent-coup/
  http://www.boublog.nl/2016/11/30/richard-wolff-en-de-socialistische-revolutie/#more-24146

  voor wie het nog niet heeft meegekregen:
  http://www.infowars.com/the-bilderberg-group-founded-by-a-nazi-and-continuing-the-agenda-of-the-nazis/

  De terreuraanslag n.b. op een Kerstmarkt in Berlijn toont aan hoe ver Bilderberg gaat het volk te conditioneren. 2017, het zal erop of eronder worden. Vriendelijk vragen of die nazi’s ajb willen ophouden? . . .
  Zowel Trump als Netanyahu, Wilders en zijn Duitse collega schoothondje, gebruikten Berlijn binnen 24 uur voor hun politiek agenda. Kip of ei?
  De verdacht zou niet uitgezet hebben kunnen worden – omdat hij geen ID had. En dan blijkt die doodleuk op de mat in de cabine van de truck te liggen! Precies zoveel later als nodig om een Psyop in Milan te organiseren.
  Ask Trump, die weet hier echt meer van:
  interessante en uitvoerige naspeuringen: BERLIN MARKET ATTACK – FALSE FLAG INSIDE JOB http://aanirfan.blogspot.it/

  4 likes
 6. Dementie is eigenlijk niet zo erg als men denkt voor de persoon zelf die deze ziekte heeft die de naam draagt alzheimer is het geen groot probleem het denken is eigenlijk niet zo meer aanwezig deze mensen gaan meer op in het moment en soms weten ze ook niet meer wat ze doen dat is wel een nadeel en het kan ook gevaar opleveren eigenlijk hebben ze niet meer zo last van de meesten mensen die in het denken weleens vast lopen ,, het is meestal voor de familie, kennissen, vrienden vervelend want een goed gesprek kan men niet meer zo naar behoefde voeren dat is voor de naaste vervelend en kan storend zijn..Eigenlijk lijkt het op mensen die mediteren en het verstand Denken geheel loslaten in het moment waar ook het denken niet meer tijdelijk niet aanwezig is men noemt dat het hooft leegmaken van het denken en leven in het moment, Wanneer ze terug komen in het denk gedrag dan leveren ze geen gevaar op voor zichzelf , dat is bij deze ziekte niet het geval , ze blijven in het moment en weten niet altijd wat ze doen , schadelijk voor mensen met alzheimer hun denken en gedrag is niet meer zo aanwezig nee dat niet , wel angstig voor de denkende naasten , ja wie is er nu beter af ? in deze tijd met veel gevaren die het wonen en op de weg aanwezig zijn om als zelfstandig te leven , leveren ze gevaren op voor zichzelf,,,maar de denkende mens die op weg gaat levert ook gevaar op als ze op weg gaan naar hun werk hun bezigheden hun uitje , ja als het denken weg is bij deze mensen kan gevaarlijk zijn ,,maar de denkende Dan zijn die dan vrij van elk gevaar???? goed een walnoot is gezond voor deze ziekte een goede zaak . maar daar neem je de problemen niet mee weg die iedereen dagelijks onder gaan..mensen met dementie is en kan gevaarlijk zijn ,En geen dementie is en ondergaat het zelfde lot. alleen we hebben er nog geen woord voor, mensen die op weg zijn …naar een doel leveren net of zelfs meer gevaar op ..

  1 likes
  • In de eindfase moet ik je gelijk geven. Dementerende ouderen leven dan in hun eigen wereld en validerend te werk gaan in plaats van corrigerend heeft dan ook de voorkeur. Deze fase is het moeilijkst voor de familie en bekenden.

   “Alleen” de begin en midden fase als mensen in de gaten hebben dat zij geestelijk aftakelen is heel zwaar voor de getroffenen. Stel je eens voor dat de realiteit je ontglipt en je kunt er niets aan doen. Beseffen dat je uiteindelijk niets meer herinnert over de laatste 30 jaar en je niet meer weet dat je kinderen hebt.

   Ik kan mij voorstellen dat mensen dit zien als een soort dood van de geest. want wat ben je zonder je herinneringen en ervaringen?

   2 likes
   • Ja, wat en wie ben je zonder je herinneringen en ervaringen? Dat vind ik een heel goede vraag. Lijkt mij in ieder geval geen dood van de geest, meer een dood van de persoonlijkheid en ego die opgebouwd zijn uit herinneringen en ervaringen (opvoeding/indoctrinatie, aannames meningen al dan niet opgedrongen, standpunten waardoor stilstaan). Ja wie en wat ben je dan? Bewustzijn? Bewust Zijn?

    0 likes
    • Ik geloof zelf ook in bewustzijn hoor. Dat dit los staat van de hersenen en de hersenen alleen een interpreter zijn voor wat binnen komt. Alleen probeer ik in te vullen voor de meeste ouderen. Alleen een discussie hierover aangaan met dementerenden die existentieel lijden is lastig op zijn minst gezegd 🙂

     0 likes
 7. Als de PVV wint, kun je je walnoten en amadelen wel vergeten, want hij wil Nederland helemaal afsluiten van de buitenwereld. Zijn idee is dat als Nederland open is, het joods-christelijke erfgoed verdwijnt. Niet beseffende dat zelfs de Nazi’s het joods-christelijke erfgoed niet hebben kunnen doen verdwijnen. Dus stem voor je amandelen en walnoten.

  0 likes
 8. Ik noem dit de ziekte van Elf. Een fout in het besturingssysteem.E.L.F is een onderdeel van een besturingsprogramma voor pc. Elf is het gekke getal. Je ziet elfen, kabouters enz. El frequentie(begeven in andere dimensie). Atoomnummer 11 is natrium(lees dit bij wiki/functie lichaam). Oorzaken van dementie: te veel zout/suiker(als beide chemisch zijn bewerkt)/medicijnen/straling door mensen gemaakt/reuma en andere ziekten/metalen/ouderdom enz.
  Lees elf(getal) wiki. Vond deze wel heel erg interessant: In de levensboom van de joodse kabbala bevinden zich 10 sefirot plus nog een geheime die Da’at wordt genoemd. Mensen die openhartig worden zoals het licht kunnen het zien en voor hen worden de voordelen van het licht van Da’at onthuld. Mensen die egoïstisch blijven kunnen het echter niet zien en voor hen blijven de voordelen verborgen.
  Lees je Daát/Daas wiki wat dat allemaal inhoudt. Eenwording/hogere kennis en verborgen kennis enz. Die laatste wil ik dan wel weten? Experimenten(DNA) mensen? Teveel zout in voeding is een experiment? Via technologie(alle kennis) de ziel proberen over te nemen? Wat is dit voor een sekte? Er hebben altijd al mensen bestaan die helder kunnen zien/nadenken of niet egoïstisch waren/kennis hadden van natuur enz. Die zijn door de eeuwen heen allemaal opgeruimd of overgenomen door samensmelting van religies/machthebbers/systeem.

  1 likes
 9. Nou,

  Ik heb alles al geprobeerd, tot alternatieve geneeswijzen aan toe. Ik heb alles aan gegrepen om de oorzaak te vinden. Ben zelf behoorlijk spiritueel aangelegd, dus het zal wel een verziekte geest/denkwijze zijn. Bedankt voor uw commentaar.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

baudet

Baudet waarschuwt voor gezondheidsrisico’s 5G: ‘Dit zijn geen kleine kwaaltjes’

Donderdag werd in de Tweede Kamer gedebatteerd ...

Kun je genezen van alzheimer? Dit onderzoek suggereert van wel (+wat je ervoor moet doen)

Kun je genezen van alzheimer? Dit onderzoek suggereert van wel (+wat je ervoor moet doen)

Stofjes in groene thee, tomaten en wortelen ...