Gezondheid

Geneesmiddel voor Alzheimer gevonden? Ziekte eenvoudig te bestrijden met walnoten

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een internationaal onderzoeksteam heeft een eenvoudige en effectieve manier gevonden om de ziekte van Alzheimer te bestrijden: eet iedere dag een handvol walnoten.

Hoofdonderzoeker dr. Abha Chauhan claimde dat zijn onderzoeksgroep heeft ontdekt dat de ontstekingsremmende eigenschappen van walnoten de ziekte kunnen bestrijden.

De antioxidanten in walnoten kunnen ook voorkomen dat gezonde mensen Alzheimer krijgen, zo voegde dr. Chauhan toe.

Zeer rijk

De bevindingen openen de deur naar grootschalige studies naar de effecten van gedroogde vruchten op deze dodelijke ziekte.

De ziekte van Alzheimer gaat gepaard met oxidatieve schade en ontsteking, net als veel andere neurodegeneratieve ziekten, citeerde de Economic Times dr. Chauhan.

“Walnoten hebben een sterk ontstekingsremmende werking en zijn zeer rijk aan antioxidanten,” zei hij.

Hoogste zorgkosten

Alzheimer is een vorm van dementie die het geheugen, denken en gedrag aantast. De ziekte verspreidt zich door het brein, waarbij cellen afsterven en mentale vermogens worden uitgeschakeld.

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie. De meest voorkomende vorm is Alzheimer (70 procent).

Dementie is de volksziekte met de hoogste zorgkosten. In 2014 bedroegen de kosten al ruim vijf miljard, zo’n vijf procent van de totale zorgkosten.

Medische doorbraak

Uit het onderzoek blijkt dat walnoten de opeenhoping van bèta-amyloïde plaques in het brein tegengaan, die volgens onderzoekers verantwoordelijk zijn voor Alzheimer.

Hoewel het team ervan overtuigd is dat een geneesmiddel tegen Alzheimer dichtbij is, merkte Chauhan op dat meer studies nodig zijn om een medische doorbraak te bereiken.

[IBTimes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
6 jaren geleden

Alzheimer is de verzamel naam van alle demensie ziektes. Van alle dementen mensen heeft maar 6% werkelijk Alzheimer wat betekend dat het een heel klein deel is. Ga zien waardoor andere dement zijn en ga zie dat het overgrote deel dement geworden is na een TIA waardoor een vascalaire dementie ontstaat. Een vascalaire dementie is een dementie die ontstaat door een hersenbeschadiging uit die TIA. Zo zijn er meerdere dementie vormen.

Henk
Henk
6 jaren geleden

Walnoten lijken qua vorm heel veel op onze hersenen, het moest wel gezond zijn voor onze hersenen.
Dit was mijn ‘idee’ al, als jochie toendertijd (60er jaren).

Staat nog steeds dagelijks op het Menu.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: ArieGoedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
exegese
exegese
6 jaren geleden

Wat kan er op tegen zijn dagelijks een handje walnoten te verorberen en in sommige gevallen van Alzheimer te kijken wat het te weeg kan brengen. De farmaceuten blijven in ieder geval in gebreke in de strijd tegen Alzheimer. Als ik zie hoe men om gaat met de voeding voor mensen met Alzheimer die men om ze “tegen zichzelf” te beschermen achter slot en grendel hebben gezet, is met recht tenenkrommend te noemen. Het lijkt sterk op onmacht ten top om de patiënt maar zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen met zoveel mogelijk en zo slecht mogelijke voeding, om zo een verkapte en vertraagde vorm van euthanasie te plegen. Één handje walnoten per dag kan toch onmogelijk te veel gevraagd zijn voor zulke mensen, baat het niet dan …………….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x