Buitenland

Deze waarschuwing lieten de Amerikanen 2 weken geleden uitgaan over aanslag in Moskou

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Mannen in camouflage-uniformen drongen vrijdag het muziekcomplex Crocus City in Moskou binnen, waar de band Piknik zou optreden. Ze openden het vuur op de bezoekers en het complex vloog in brand.

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag opgeëist. Het dodental is gestegen tot boven de 60. Er liggen nog 115 mensen in het ziekenhuis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Verenigde Staten verzamelden deze maand inlichtingen waaruit bleek dat de Afghaanse tak van IS, IS-K, een aanslag in Moskou voorbereidde. IS-leden zijn actief in Rusland, citeert de New York Times een Amerikaanse functionaris.

Specifiek concerten

Het Kremlin wilde eerder op de dag van Washington weten waarom de Amerikaanse ambassade in Moskou haar inwoners ruim twee weken geleden waarschuwde dat er in Moskou een grote aanslag op til was. Die informatie was ook gedeeld met het Kremlin.

Volgens de ambassade zouden publieke evenementen en specifiek concerten niet veilig zijn.

Diezelfde dag werd bekend dat de Russische veiligheidsdiensten een cel van IS hadden uitgeschakeld die een terreurdaad wilde plegen.

Trump: Obama is de oprichter van IS

Er wordt ondertussen druk gespeculeerd. Zo zegt Grayzone-verslaggever Aaron Maté: “Als IS achter de aanslag in Moskou zit, is dit waarschijnlijk de reden: Rusland hielp de overname van Syrië door IS voorkomen tijdens de door de CIA geleide vuile oorlog daar.”

“John Kerry gaf dit toe, en onthulde ook dat de Verenigde Staten ‘toekeken’ hoe IS groeide in Syrië, in de hoop dat de terreurbeweging kon helpen om president Assad af te zetten.”

In 2016 noemde Donald Trump oud-president Barack Obama de ‘oprichter van IS’. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Florida zei hij ook dat de ‘corrupte’ Hillary Clinton de medeoprichter is van IS.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
1 maand geleden

IS, werd ooit Isis genoemd, maar dat bleek de afkorting te zijn van Israelian Secret Intelligence Service, dus dat werd snel aangepast, werd opgericht en gesponsord/gesteund door de VS, de grootste terrorist ter wereld

Felle
Felle
1 maand geleden

C IS A?

Lumitrust
Lumitrust
1 maand geleden

Waarschijnlijk een fals flag, de pest zal wel snel uitbreken.

Jean-Marie
Jean-Marie
1 maand geleden

Alle wegen leiden, via een Washington DC omleiding, naar Tel Aviv.

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x