
Stofjes in groene thee, tomaten en wortelen kunnen de ziekte van Alzheimer mogelijk omkeren, althans bij muizen.
Als je de ziekte wilt voorkomen, dan doe je er goed aan om gelijk te beginnen met het drinken van groene thee en het eten van voedsel dat rijk is aan ferulazuur, zoals wortelen, tomaten, rijst, tarwe en haver.
Dergelijke voeding kan bescherming bieden tegen alzheimer en dementie.
Vandaag al beginnen
Sterker nog: de ziekte zou op deze manier zelfs om te keren zijn, zeggen onderzoekers van de University of Southern California.
“Je hoeft niet eerst 10 tot 12 jaar te wachten tot er een medicijn op de markt is gekomen; je kunt vandaag al beginnen met deze voedingsaanpassingen,” zei hoofdonderzoeker Terrence Town.
In Nederland lijden ruim 280.000 mensen aan dementie. Ieder uur komen er vijf mensen met dementie bij.
Geheugen
Ferulazuur en het stofje EGCG in groene thee herstelden het geheugen van muizen in het laboratorium volledig.
De stoffen voorkomen dat zich in de hersenen zogeheten plaques vormen, die verantwoordelijk worden gehouden voor Alzheimer.
Daarnaast gaan ze ontstekingen en oxidatieve stress in het brein tegen.
Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Biological Chemistry.
elke dag een flesje goede rode wijn helpt ontzettend ! vooral bij het eten
je mag gerust minder als een fles, maar toch
Enbrel (c) is een medicijn wat wordt gebruikt tegen Alzheimer met goede resultaten
Wetenschappers hebben chronische ontstekingsaandoeningen in de hersenen gekoppeld aan het begin en de progressie van de ziekte van Alzheimer.
Alcohol is killing voor je brein, zeker in een geval van Alzheimer @deze, alles wat je meer dan één glas rode wijn drinkt zal op zijn minst negatief uitpakken, beter is het nog alcohol geheel te vermijden.
Als je al een grapje hierover maakt moet dat zeker in dit geval wel zeer duidelijk zijn, vind ik !
FF over logisch denken, als volgt: we leven ons leven, en tijdens dat leven eten we, plezieren we hopenluck, enzoverder. Wel handig is dan, om af en toe ons af te vragen wat we zoal eten om ons leven=de totale mens te doen leven. Met eten bedoel ik: letterluck eten, en ook plezieren, want ook dat levert plezierige stoffen op, oftewel brengt voort.
We leven 24 uur per dag, en veel mensen gunnen zichzelf nauwelucks tijd om te eten, in de rust, met aandacht die daarvoor nodig is, denk aan plezieren. Hoezo? Kauwen met aandacht doet iets met ons, anders-zins ook.
We halen ons eten uit supermarkten, grotendeels bestaand uit dood voer, wat dood voortbrengt. Grotendeels/vaak voorverpakt in plastics, want eten mag binnen/in een half uur op tafel. Tja, wat willen we dan?
En dan als ons leven ontspoort, hopen/verwachten dat er een medicijn is om ons leven op de rails te krijgen?
Ik groeide op met groentetuin, biologisch want chemie=kunstmest was er nog niet, gelukkig! Ook nu , groentetuin, waaruit ik op de dag zelve het eten haal voor de dag. Chemie brengt dood voort, zeker op de lange termijn, na uitputting van het leven. Denk aan de vervuiling op vrijwel alle levens-gebieden. Levende groenten uit de tuin voegen leven aan leven toe, in gezondheid, activiteiten bevorderend. Tja, simpel werkt het best, nietwaar? hartegroet en mooie dag…..