Homepagina » Mens en Dier » ‘De Jonge verspreidt zelf nepnieuws over coronavaccins’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

‘De Jonge verspreidt zelf nepnieuws over coronavaccins’

Eind vorige maand stelde Kamerlid Wybren van Haga (FVD) coronaminister Hugo de Jonge enkele kritische vragen over het coronavaccin. De reactie van de minister was ‘echt verontrustend’. Er kwam nog net geen stoom uit zijn oren. Van Haga confronteerde De Jonge met de grote corona-uitbraken in verpleeg- en verzorgingstehuizen nadat er gevaccineerd was.

“Dat er mensen overlijden is één ding, maar dit lijkt te toevallig. Ik was benieuwd naar de verklaring,” zei Van Haga. De Jonge beschuldigde het Kamerlid vervolgens van ‘het verspreiden van nepnieuws’.

Op Twitter gaf de minister hem nog een trap na door te schrijven dat FVD ‘doelbewust nepnieuws, foutieve informatie en complottheorieën verspreidt’. De Jonge heeft al meerdere keren gezegd dat de coronavaccins effectief en veilig zijn. Hij vergeleek het halen van een spuitje eerder met het eten van een frikandel.

Helemaal niet duidelijk

Van Haga krijgt nu bijval van bijzonder hoogleraar Colin van der Heiden van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Die zegt in dagblad Trouw dat de beweringen van De Jonge ‘aantoonbaar niet stroken’ met de stand van het wetenschappelijk onderzoek.

Zo is er bijvoorbeeld onvoldoende bekend over de veiligheid van de vaccins en daarnaast is nog helemaal niet duidelijk of ze voldoende beschermen tegen mutaties, aldus Van der Heiden.

Minister onwaardig

De hoogleraar wijst erop dat de vaccins voorlopig zijn goedgekeurd tot 2023 en dat de vaccinonderzoeken nog niet afgerond zijn. Definitieve uitspraken over de werkzaamheid en veiligheid zijn dus nog niet mogelijk, benadrukt hij.

“Onjuiste informatie verspreiden met als doel de publieke opinie te beïnvloeden […] is per definitie ‘desinformatie’. En dat is een minister onwaardig. Zeker een minister die dat zijn opponenten verwijt,” stelt Van der Heiden.

Of, om in voedseltermen te blijven: we moeten de uitspraken van De Jonge met een korreltje zout nemen.

4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

PseudoVaccin is helemaal niet goedgekeurd.
Het is voorwaardelijk de markt op.

En zelfs dat is onrechtmatig daar er aantoonbare succesvolle behandelingen zijn zoals HCQ en ivermectine, dat door de reguliere media bewust wordt verzwegen daar zij allemaal onder toezicht staan van de cabal, noem ik het maar. https://www.youtube.com/watch?v=QiC34T1H5rM De waarheid van ons huidige systeem en de great reset! (als deze er nog op staat, want de eerste is inmiddels verwijderd.)

Randy
Randy
5 maanden geleden

Triest triest triest hoe dom kan de bevolking zijn , nu in het kader ramadan kan de klok aangepast worden , wat is met onze feesten tradities , laten we het allemaal wegnemen? Of gaan we ook eens in tegenspraak

Frank
Frank
5 maanden geleden

Hugo de Jonge. Gaat straks de geschiedenisboeken in, als een van de grootste criminelen die nederland ooit heeft voortgebracht. Deze crimineel heeft bloed aan de handen.

Waldemar
Waldemar
5 maanden geleden

De Jonge praat over vaccinaties terwijl het gaat om gedoogde GENTHERAPIE, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn ( wel deze $$€€….)
Dat is nepnieuws heer De Jonge.

x

Check Also

arts

Ook artsen kritisch over coronapas: ‘Het lijkt allang niet meer om gezondheid te gaan, maar om controle’

Volgende week wordt de coronapas in Nederland ...

zakenvrouw

Zakenvrouw in Goedemorgen Nederland: er belanden meer geprikten dan ongeprikten in het ziekenhuis

Maandag was de Surinaams-Nederlandse zakenvrouw Carmen Breeveld ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

88
0
We lezen graag je reactie!x