Mens en DierCorona

‘De Jonge verspreidt zelf nepnieuws over coronavaccins’

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorige maand stelde Kamerlid Wybren van Haga (FVD) coronaminister Hugo de Jonge enkele kritische vragen over het coronavaccin. De reactie van de minister was ‘echt verontrustend’. Er kwam nog net geen stoom uit zijn oren. Van Haga confronteerde De Jonge met de grote corona-uitbraken in verpleeg- en verzorgingstehuizen nadat er gevaccineerd was.

“Dat er mensen overlijden is één ding, maar dit lijkt te toevallig. Ik was benieuwd naar de verklaring,” zei Van Haga. De Jonge beschuldigde het Kamerlid vervolgens van ‘het verspreiden van nepnieuws’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op Twitter gaf de minister hem nog een trap na door te schrijven dat FVD ‘doelbewust nepnieuws, foutieve informatie en complottheorieën verspreidt’. De Jonge heeft al meerdere keren gezegd dat de coronavaccins effectief en veilig zijn. Hij vergeleek het halen van een spuitje eerder met het eten van een frikandel.

Helemaal niet duidelijk

Van Haga krijgt nu bijval van bijzonder hoogleraar Colin van der Heiden van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Die zegt in dagblad Trouw dat de beweringen van De Jonge ‘aantoonbaar niet stroken’ met de stand van het wetenschappelijk onderzoek.

Zo is er bijvoorbeeld onvoldoende bekend over de veiligheid van de vaccins en daarnaast is nog helemaal niet duidelijk of ze voldoende beschermen tegen mutaties, aldus Van der Heiden.

Minister onwaardig

De hoogleraar wijst erop dat de vaccins voorlopig zijn goedgekeurd tot 2023 en dat de vaccinonderzoeken nog niet afgerond zijn. Definitieve uitspraken over de werkzaamheid en veiligheid zijn dus nog niet mogelijk, benadrukt hij.

“Onjuiste informatie verspreiden met als doel de publieke opinie te beïnvloeden […] is per definitie ‘desinformatie’. En dat is een minister onwaardig. Zeker een minister die dat zijn opponenten verwijt,” stelt Van der Heiden.

Of, om in voedseltermen te blijven: we moeten de uitspraken van De Jonge met een korreltje zout nemen.

4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

PseudoVaccin is helemaal niet goedgekeurd.
Het is voorwaardelijk de markt op.

En zelfs dat is onrechtmatig daar er aantoonbare succesvolle behandelingen zijn zoals HCQ en ivermectine, dat door de reguliere media bewust wordt verzwegen daar zij allemaal onder toezicht staan van de cabal, noem ik het maar. https://www.youtube.com/watch?v=QiC34T1H5rM De waarheid van ons huidige systeem en de great reset! (als deze er nog op staat, want de eerste is inmiddels verwijderd.)

Randy
Randy
3 jaren geleden

Triest triest triest hoe dom kan de bevolking zijn , nu in het kader ramadan kan de klok aangepast worden , wat is met onze feesten tradities , laten we het allemaal wegnemen? Of gaan we ook eens in tegenspraak

Frank
Frank
3 jaren geleden

Hugo de Jonge. Gaat straks de geschiedenisboeken in, als een van de grootste criminelen die nederland ooit heeft voortgebracht. Deze crimineel heeft bloed aan de handen.

Waldemar
Waldemar
3 jaren geleden

De Jonge praat over vaccinaties terwijl het gaat om gedoogde GENTHERAPIE, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn ( wel deze $$€€….)
Dat is nepnieuws heer De Jonge.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x