Homepagina » Mens en Dier » ‘De Jonge verspreidt zelf nepnieuws over coronavaccins’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

‘De Jonge verspreidt zelf nepnieuws over coronavaccins’

Eind vorige maand stelde Kamerlid Wybren van Haga (FVD) coronaminister Hugo de Jonge enkele kritische vragen over het coronavaccin. De reactie van de minister was ‘echt verontrustend’. Er kwam nog net geen stoom uit zijn oren. Van Haga confronteerde De Jonge met de grote corona-uitbraken in verpleeg- en verzorgingstehuizen nadat er gevaccineerd was.

“Dat er mensen overlijden is één ding, maar dit lijkt te toevallig. Ik was benieuwd naar de verklaring,” zei Van Haga. De Jonge beschuldigde het Kamerlid vervolgens van ‘het verspreiden van nepnieuws’.

Op Twitter gaf de minister hem nog een trap na door te schrijven dat FVD ‘doelbewust nepnieuws, foutieve informatie en complottheorieën verspreidt’. De Jonge heeft al meerdere keren gezegd dat de coronavaccins effectief en veilig zijn. Hij vergeleek het halen van een spuitje eerder met het eten van een frikandel.

Helemaal niet duidelijk

Van Haga krijgt nu bijval van bijzonder hoogleraar Colin van der Heiden van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Die zegt in dagblad Trouw dat de beweringen van De Jonge ‘aantoonbaar niet stroken’ met de stand van het wetenschappelijk onderzoek.

Zo is er bijvoorbeeld onvoldoende bekend over de veiligheid van de vaccins en daarnaast is nog helemaal niet duidelijk of ze voldoende beschermen tegen mutaties, aldus Van der Heiden.

Minister onwaardig

De hoogleraar wijst erop dat de vaccins voorlopig zijn goedgekeurd tot 2023 en dat de vaccinonderzoeken nog niet afgerond zijn. Definitieve uitspraken over de werkzaamheid en veiligheid zijn dus nog niet mogelijk, benadrukt hij.

“Onjuiste informatie verspreiden met als doel de publieke opinie te beïnvloeden […] is per definitie ‘desinformatie’. En dat is een minister onwaardig. Zeker een minister die dat zijn opponenten verwijt,” stelt Van der Heiden.

Of, om in voedseltermen te blijven: we moeten de uitspraken van De Jonge met een korreltje zout nemen.

4.8 106 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

PseudoVaccin is helemaal niet goedgekeurd.
Het is voorwaardelijk de markt op.

En zelfs dat is onrechtmatig daar er aantoonbare succesvolle behandelingen zijn zoals HCQ en ivermectine, dat door de reguliere media bewust wordt verzwegen daar zij allemaal onder toezicht staan van de cabal, noem ik het maar. https://www.youtube.com/watch?v=QiC34T1H5rM De waarheid van ons huidige systeem en de great reset! (als deze er nog op staat, want de eerste is inmiddels verwijderd.)

Jacky
Jacky
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Inderdaad, we hadden heel veel sterfgevallen (=moorden) kunnen voorkomen als we tijdig met deze medicaties hadden behandeld!!

Haggis
Haggis
Reactie op  Jacky
1 maand geleden

De meesten die aan dit “nieuwe virus” zijn overleden waren hoogbejaarden met ernstige onderliggende ziektes. Verder zijn op veel overlijdens ten onrechte het label covid 19 geplakt door de niet werkende PCR test

Rob
Rob
Reactie op  Jacky
1 maand geleden

Blijkbaar zijn velen, die het coronasprookje niet geloven, toch nog steeds onderdeel van dat sprookje. Als je nu denkt dat we andere medicijnen nodig hebben in plaats van ‘de spuit’ dan zeg je nog steeds dat we nu medicijnen nodig hebben voor een verkoudheid of griep waar we voorheen meestal helemaal geen medicijnen gebruikten. Het was gewoon normaal om uit te zieken, je lichaam en het immuun systeem zijn werk te laten doen, en dan gewoon weer verder te gaan. Leg mij nou eens uit waarom we er nu ineens medicijnen voor nodig zouden hebben.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Ze hebben gewoon de economie gesloopt door x op x een beurscrash te doen de mensen zijn daardoor voorzichtiger geworden en trappen daar niet meer in. Dus doet hun eenarmige bandietje het niet meer door hun gekloot en ja wat nu hoe krijgen ze dan het geld in hun laadje. Dan gaan we maar vaccins verplichten/verkopen. Trap er niet in laat niet jou weerstand voorgoed met pensioen sturen door ze. Heel gemeen spelletje vind ik. De pleuris voor ze!

Randy
Randy
1 maand geleden

Triest triest triest hoe dom kan de bevolking zijn , nu in het kader ramadan kan de klok aangepast worden , wat is met onze feesten tradities , laten we het allemaal wegnemen? Of gaan we ook eens in tegenspraak

Dubito
Dubito
Reactie op  Randy
1 maand geleden

Uit onderzoek is gebleken dat voor alle maatregelen geen enkel draagvlak onder de bevolking bestaat, maar men alleen bang is voor de boetes, die op den duur door gezinnen niet meer zijn op te brengen.
Het hele draagvlakverhaal is pure misleiding (zoals alles in dit ‘dossier’).
Oftewel: tegenspraak, hoe rechtmatig ook, is gewoon te duur.

Johnny
Johnny
Reactie op  Randy
1 maand geleden

Ik ben half Turks (en uiteraard half NL) en geboren als moslim (sinds mijn 11e zelf gekozen om niet meer te zijn). En ik ben het 100% met je eens, erg rare beslissing om voor de ramadan de avondklok een uur op te schuiven, dit is bedoeld door de politici om te verdelen (verdeel en heers), haat te zaaien. Niet moslims tegen moslims en viceversa, dat spel is nu al zo oud en toch trappen er zo veel mensen in. Kijk naar de ‘terroristen’, bijna allen opgericht door geheime diensten en krijgen gewoon staatsfinanciering ook van NL. Hetgeen je hier uit moet halen is dat het NIET en NOOIT om.de avondklok of fake-covid is gegaan. Alleen over verdeel en heers, pure staatsterreur.
Ik doe bitter weinig aan ‘tradities’ of ‘feesten’. Het ‘afnemen’ van dit soort zaken is precies bedoeld om het vuurtje op te stoken. Zie de zwarte piet/sinterklaasfeest ook in dit kader…
Ik vind sinterklaas lulkoek, het begint met je bloedeigen kids een lulverhaal voorhouden. Geef ze gewoon liefde en cadeau’s wanneer je wilt. En vertel ze verhalen i.p.v. fabels. Maar het verdeel en heers spel is 100% gebruikt met het sinterklaasfeest. Zo gemeen, zo triest.

Charlotte
Charlotte
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Helemaal gelijk ❣️

Lies
Lies
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Dat is de opzet haatzaaien

Harry
Harry
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Is het iemand al opgevallen dat er sinds een jaar ongeveer nagenoeg ook geen terroristische aanslagen meer zijn? Die zijn blijkbaar niet meer nodig. Kun je afvragen waardoor die dus gecoördineerd werden. Ga me niet vertellen dat terroristen door corona nu niet meer durven.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Harry
1 maand geleden

Dat roep ik al vanaf het begin.
Die zijn met coronareces.
De dag dat iedereen werkelijk wakker wordt, zich werkelijk gaat realiseren hoe het spel gespeeld wordt en wat de prijs is van dit misdadige perverse spel, gaan er heel wat hun verstand verliezen.

Skalenski
Skalenski
Reactie op  Harry
1 maand geleden

Ze hebben geen terroristen propaganda meer nodig. Ze hebben nu genoeg aan de Covid hoax om onze vrijheden beetje bij beetje te vernietigen. Doorzichtige spelletjes van de satanische elite komen steeds meer aan t licht. Ik werd gelukkig al wakker rond 9/11.

mikkie
mikkie
Reactie op  Harry
1 maand geleden

Is ook TÉ toevallig dat er ELKE keer een verloren id-kaart van een terrorist op plaats delict gevonden wordt.
Wie trapt daar nou nog in?

Elfin
Elfin
Reactie op  Harry
1 maand geleden

Ja dat is me zeker opgevallen! Ik durf weer met een gerust hart in Parijs naar een concert en daarna op een terrasje een gaulloise te roken onder het genot van een pression. Oh wacht….dat gaat niet…

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

In ieder land leven onder de bevolking geliefde tradities wat is daar verkeerd aan, maar Europa wordt willens en wetend kapot gemaakt, en dat is al heel lang aan de gang, ingeluid door het Rotschild doen en denken ! oorlogen gecreéeerd om beter van te worden, en volkeren (de elite dan) tegen elkaar op te zetten !

Johnny
Johnny
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

Hoi Jenne, ik heb niets tegen tradities, integendeel. Maar als u goed leest is het voorliegen van je bloedeigen kinderen onder het voorwendsel van cadeau’s uitdelen het probleem wat mij betreft. Ik hoop dat ik u niet uit de droom haal maar sinterklaas bestaat niet.
Ik kwam er zelf als jochie al vroeg achter (8 jr.) dat het een leugen was en dat volwassenen dus gewoon liegen, dat doet best zeer als die volwassenen je eigen ouders en ook de leraren zijn.
En dat men keihard liegt op tv. Mijn Nederlandse opa zei altijd al als we tv keken ‘ach, ze speulen ut maar’. Een wijze doch ongeschoolde man.
Oh, en ondanks dat heb ik nog jaren meegedaan, zelfs als zwarte piet in een pietenband.
Kijk inderdaad naar de boosdoeners ( Rothschild, Vanderbilts, Bush, Rockefeller, Du Pont enz.) in deze, en laat u niet gek maken.
Zowel u als ik willen simpelweg vrij kunnen leven. Zodat u ook de vrijheid heeft om naar alle hartelust sinterklaas te vieren mocht u dat nog steeds willen. Groet,

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Onenigheid en afgunst onder het volk veroorzaken als bliksemafleider. Zo kunnen ze de volgende move uitstippelen terwijl iedereen mekaar in de haren vliegt.
Zo jammer!

WappieWappie
WappieWappie
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

En dat is zo waar ! Mensen zien niet dat inderdaad hier VERDEEL EN HEERS wordt gespeeld.

Ik zou zo graag wensen dat we met zijn allen dit begrijpen en nou eens samen opstaan tegen deze dictatuur.
Horeca ondernemers
Winkeliers
Jongeren
Moeders
Vaders etc etc etc

ALLEMAAL !!!!!!!

PowerFlower
PowerFlower
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Mooi gesproken Johnny!

Realistic
Realistic
Reactie op  Johnny
1 maand geleden

Dus jij geloofd in het echt dat de geheime diensten terroristen opleiden? Hoe gaat dat? hey ik ben van de CIA.Ik heb iemand nodig die zich opblaast.je krijgt een opleiding. Je verdiend 200 euro per uur???

Frank
Frank
1 maand geleden

Hugo de Jonge. Gaat straks de geschiedenisboeken in, als een van de grootste criminelen die nederland ooit heeft voortgebracht. Deze crimineel heeft bloed aan de handen.

Arnold
Arnold
Reactie op  Frank
1 maand geleden

Ook Teflon Mark heeft bloed aan zijn handen.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Arnold
1 maand geleden

Zo kun je wel even door gaan, wat tedenken van de Medice klasse !

Haggis
Haggis
Reactie op  Frank
1 maand geleden

Toch een gelukje dat deze flapdrol op deze positie zit. Hij maakt zonder moeite niet alleen zichzelf ongeloofwaardig maar ook het hele corona verhaal.

Waldemar
Waldemar
1 maand geleden

De Jonge praat over vaccinaties terwijl het gaat om gedoogde GENTHERAPIE, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn ( wel deze $$€€….)
Dat is nepnieuws heer De Jonge.

Jolijn
Jolijn
Reactie op  Waldemar
1 maand geleden

Helemaal eens het mag de naam vaccin niet eens dragen. Gisteren keek ik ter observatie naar de msm en het is overduidelijk dat de drang naar vaccinatie door de media wordt ingezet. Het gaat er alleen nog maar over het is gewoon schrikbarend. Ik zal het nooit nemen en ik laat me ook niet testen. Geen sprake van, dan maar nergens meer heen.

Jenny
Jenny
Reactie op  Jolijn
1 maand geleden

Ze kunnen je niet opsluiten als je doet wat je aangeeft hoor. Hoogstens een sneltest eisen op bepaalde plaatsen.

doornbos
doornbos
1 maand geleden

Heerlijk dat we nu eindelijk een beetje hulp krijgen vindt u ook niet? Elke dag een beetje meer. Stukje bij beetje wordt duidelijk in welk slecht theaterstuk wij ons allemaal bevinden.

mikkie
mikkie
Reactie op  doornbos
1 maand geleden

Mee eens. Maar tegen de tijd dat de waarheid openbaar wordt, is inmiddels wel bijna de hele bevolking geprikt. En de schade dus irreversible.

Elfin
Elfin
Reactie op  mikkie
1 maand geleden

Dat denk ik ook. Ben oprecht benieuwd hoe het komende najaar en winter gaat lopen qua sterfgevallen door de prik.

Geert-jan Smit
Geert-jan Smit
1 maand geleden

De minister geeft antwoord met de kennis van dat moment het kan een uur later weer helemaal anders zijn

Klaas
Klaas
Reactie op  Geert-jan Smit
1 maand geleden

1 + 1 = 3 ?

Johnny
Johnny
Reactie op  Geert-jan Smit
1 maand geleden

Slaap lekker en pas op voor wolven.

Sjoeke
Sjoeke
1 maand geleden

Haha goeie, nou huugje weer.
Zo zie je maar hoe Haga alweer de vinger op de juiste plek legt

cobes
cobes
1 maand geleden

het is ook geen vaccin tegen het virus covid-19, covid-19 bestaat helemaal niet dat is een verzonnen virus. daar begint de leugen al. de jonge en rutte en grappenhausen en kaag moeten in scheveningen tegen de muur dat is het beste.

t de vries
t de vries
1 maand geleden

Deze man is geheel onbekwaam ,men begrijpt ook niet dat hij als minister van volksgezondheid geparachuteerd door zowel het CDA als een rutte .Ook het mistige rond de verkiezing rond een omzicht en de jonge is onduidelijk .Het vermoeden is dat OMZICHT kaltgesteld moet worden ,zo als nu ook blijkt omzicht komt niet meer terug in de kamer .En blunderboyde jonge kan rustig verder stuntelen .Met zijn vaccinatie blunders en zijn nergens op slaande verhalen overhet vaccineren op zich .Het gehele programma van af dag een dat hij zo goed op de rails heeft staan loopt constand vast of uit de raails..Er zijn twee mogelijkheden waarom men hm handhaafd of hij is de afleider die voor de bus gegoid kan worden indien nodig ,of deze man word juist neergezet als zijnde een idioot die de juiste man is om dat men op het binnenhof in de veronderstelling is dat het volk zo dom is omdaar niet door heen te kijken .Voor de bevolking heeft zowel eenRUTTE als HIJ DE JONGE AFGEDAAN .Daaromis het niet te begrijpen dat een rutte en de vvd de grootste ti werden .

Inge
Inge
Reactie op  t de vries
1 maand geleden

“Deze man is geheel onbekwaam”

Het heeft niets met onbekwaamheid vandoen, maar met het uitvoeren van de VN Agenda 21/2030 door de alle politici, de oppositie is fake en slechts bedoeld om frustratie en boosheid af te geleiden, anders zou men zich direct tegen het systeem keren. We worden bestuurd door addergebroed en dat moet echt gaan inzinken.

EMBÉ
EMBÉ
Reactie op  t de vries
1 maand geleden

Komt door fraude, de verkiezingsuitslag is gemanipuleerd, daarom zijn ze zogenaamd de grootste partij. Ze hebben de overwinning opgeëist terwijl het tellen van de stemmen nog gaande is…

Inge
Inge
Reactie op  EMBÉ
1 maand geleden

Het is fraude op fraude, want naast de fake verkiezingen is de oppositie ook fake, het is een truuk.

Arwijn
Arwijn
1 maand geleden

Het zijn geen Vaccins.

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Arwijn
1 maand geleden

Dat klopt, maar ik had de juiste term nog niet gevonden wat lekker bekt.
Totdat die advocaat Van der Weijst een persconferentie hield (samen met viruswaarheid) en sprak over een pseudovaccin. En dat bekt, vind ik, wel lekker. Dus die hou ik erin.

x

Check Also

pfizer

Pfizer stuurt ‘meest zieke tweet van de 21e eeuw’ de wereld in

Hugo de Jonge, de buikspreekpop van Pfizer, ...

vaccin

Menselijke proefkonijnen: ‘Dieronderzoek coronavaccins werd overgeslagen omdat de dieren doodgingen’

Kinderarts Angelina Farella uit Texas heeft in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

84
0
We lezen graag je reactie!x