
Er vliegt een enorm mysterieus hemellichaam rond buiten ons zonnestelsel en wetenschappers weten niet precies wat het is. Mogelijk gaat het om een zware planeet.
Astronomen hebben met behulp van een radiotelescoop ontdekt dat het vreemde hemellichaam ruim 12 keer zoveel massa heeft als Jupiter en niet rond een ster lijkt te draaien.
Het object staat op pakweg 20 lichtjaar van de aarde.
Precies op de grens
“Dit object bevindt zich precies op de grens tussen een planeet en een bruine dwerg, of ‘mislukte ster’,” zei hoofdonderzoeker Melodie Kao.
Een bruine dwerg is een object dat te groot is om een planeet te zijn, maar niet groot genoeg om een ster te kunnen zijn.
Het object, SIMP J01365663+033473 gedoopt, werd in 2016 voor het eerst waargenomen. Toen dacht men dat het een bruine dwerg was.
Poollicht
Uit de nieuwste gegevens blijkt echter dat het hemellichaam jonger is dan gedacht, zo’n 200 miljoen jaar oud, en een kleinere massa heeft. Het zou dus een planeet kunnen zijn.
Het sterke magnetische veld van het hemellichaam produceert een soort poollicht dat radiostraling uitzendt.
De onderzoekers konden het object op deze manier op het spoor komen met behulp van de Very Large Array (VLA), een radiotelescoop in New Mexico.
[RT]
Weer de zoveelste ‘ontdekking’.
Kijk naar boven dan vergeet je te kijken naar wat echt belangrijk is.De werkelijke realiteit.
Steeds vaker komen dit soort berichten in het nieuws.
Men is bang dat het zaakje straks klapt en doet er dus alles aan mensen te doen blijven geloven in hun versie van realiteit.
Een goochelaar gebruikt hetzelfde principe.
Dus het is vlees noch vis. Een mislukt project van het Universum.
Is het nibiru?
De 2 zo’n zal het zijn om dat het warm is.