Homepagina » Universum » Gigantisch mysterieus hemellichaam ontdekt buiten ons zonnestelsel. Onderzoekers weten niet precies wat dit is
Gigantisch mysterieus hemellichaam ontdekt buiten ons zonnestelsel. Onderzoekers weten niet precies wat dit is

Gigantisch mysterieus hemellichaam ontdekt buiten ons zonnestelsel. Onderzoekers weten niet precies wat dit is

Er vliegt een enorm mysterieus hemellichaam rond buiten ons zonnestelsel en wetenschappers weten niet precies wat het is. Mogelijk gaat het om een zware planeet.

Astronomen hebben met behulp van een radiotelescoop ontdekt dat het vreemde hemellichaam ruim 12 keer zoveel massa heeft als Jupiter en niet rond een ster lijkt te draaien.

Het object staat op pakweg 20 lichtjaar van de aarde.

Precies op de grens

“Dit object bevindt zich precies op de grens tussen een planeet en een bruine dwerg, of ‘mislukte ster’,” zei hoofdonderzoeker Melodie Kao.

Een bruine dwerg is een object dat te groot is om een planeet te zijn, maar niet groot genoeg om een ster te kunnen zijn.

Het object, SIMP J01365663+033473 gedoopt, werd in 2016 voor het eerst waargenomen. Toen dacht men dat het een bruine dwerg was.

Poollicht

Uit de nieuwste gegevens blijkt echter dat het hemellichaam jonger is dan gedacht, zo’n 200 miljoen jaar oud, en een kleinere massa heeft. Het zou dus een planeet kunnen zijn.

Het sterke magnetische veld van het hemellichaam produceert een soort poollicht dat radiostraling uitzendt.

De onderzoekers konden het object op deze manier op het spoor komen met behulp van de Very Large Array (VLA), een radiotelescoop in New Mexico.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wil schreef:

  Is het nibiru?

  6 likes
  • Robbedoes schreef:

   het object staat op 20 lichtjaar van de Aarde. Dus nee.
   Even los van het feit of Niburu bestaat of niet.

   15 likes
   • Anonymous NoLegalName schreef:

    20 lichtjaar? Dus er is iemand heen gevlogen en weet de afstand? Geloof je dit echt? Niet zelf nadenkend dat zoiets totaal niet meer zichtbaar kan zijn omdat het al lang uit je perspectief is verdwenen met zo’n sprookjesafstand, met wat voor telescoop je ook kijkt. Dat de meerderheid nog in deze leugens gelooft en ze klakkeloos voor waarheid aanneem. Tis gewoon nasa’s masonische babylonische sciencefiction vodoo. Ze kunnen de ruimte niet in. Alles boven he zijn sterren geen planeten. Wordt es wakker.

    6 likes
 • Bataaf schreef:

  Weer de zoveelste ‘ontdekking’.
  Kijk naar boven dan vergeet je te kijken naar wat echt belangrijk is.De werkelijke realiteit.

  Steeds vaker komen dit soort berichten in het nieuws.
  Men is bang dat het zaakje straks klapt en doet er dus alles aan mensen te doen blijven geloven in hun versie van realiteit.
  Een goochelaar gebruikt hetzelfde principe.

  16 likes
 • Rikk schreef:

  Dat is de planeet waar alle slimme mensen inmiddels wonen, de rest is hier achtergebleven om het einde mee te maken.

  4 likes
  • Freek schreef:

   Hoe zijn die mensen daar überhaupt gekomen? 20 lichtjaar is een behoorlijk eind fietsen, hoor. Ten tweede, als er al mensen zouden wonen, dan zijn ze wel slechter af dan wij. Als de planeet niet om een ster draait zal het er verdomd koud zijn. Daar helpt een wollen muts niet tegen.

   2 likes
 • Captain B.I.F.F. schreef:

  20 lichtjaar is een aardig eind weg.

  dat loopt wel los

  6 likes
 • Judocus schreef:

  Eerst dacht ik ook dat ze de ruimte niet in konden, maar na wat verder zoeken en logisch nadenken heb ik me bedacht. De technologie die ze uit de neergestort ufo’s gehaald hebben is reeds nagemaakt. Om buiten, laat ons zeggen de dampkring te raken, wekt men een elektromagnetisch plasmaveld op rond het vliegend toestel. Dit vraagt enorm veel energie. Hierdoor haalt men snelheden tot mag 10, en het doet ook iets met de zwärtekracht, g kracht….
  Alles weet ik er ook niet van.

  0 likes
  • Freek schreef:

   “De technologie die ze uit de neergestort ufo’s gehaald hebben is reeds nagemaakt.”

   Laten we zeggen dat de beschaving van de neergestorte ufo 50.000 jaar langer bestaat dan de onze, dan denk ik dat de kans heel groot is dat wij geen bal snappen van die technologie. Het zou wellicht hetzelfde zijn als een moderne smartphone geven aan een oude griek. Die zou zich verwonderen over het ding, maar geen idee hebben van hoe het werkt en al helemaal niet weten hoe het te reproduceren zou zijn.

   2 likes
   • Judocus schreef:

    Deze dingen worden niet in eender wie hun handen gestopt om te onderzoeken,reproduceren. Als ze na 60,70 jaar met de beste ter wereld en met de middelen op aarde ter beschikking, het niet lukt zou het triestig gesteld zijn met onze wetenschappers. Haunebu ., de expeditie admiraal Byrd die vroegtijdig gestopt is op de zuidpool ?

    0 likes
    • Freek schreef:

     Als Archimedes himself de smartphone zou ontvangen zou hij er niets van kunnen maken. Zelfs als we hem Leonardo da Vinci als partner geven wordt het nog niets. De technologie van toen was gewoon niet genoeg ontwikkeld om te snappen wat we nu hebben. Dat probeer ik te vertellen. Als dat op een schaal van ruim 2000 jaar al geldt, hoe zal dat dan wel niet zijn met 50.000 jaar verschil? Dat is gewoon niet voor te stellen.

     1 likes
 • Brada schreef:

  Dus het is vlees noch vis. Een mislukt project van het Universum.

  1 likes
 • Frans schreef:

  De 2 zo’n zal het zijn om dat het warm is.

  1 likes
 • x

  Check Also

  melkweg

  Er gebeurt iets heel raars in het centrum van de Melkweg

  Er gebeurt iets heel raars in het ...

  sterren

  Nieuw ontdekte ruimtelichten zijn mogelijk tekenen van aliens, zeggen deze wetenschappers

  Vrijwel alle sterren sterven op twee manieren: ...

  >