Mens en Dier

Time verkiest boze klimaatactrice Greta Thunberg boven echte wereldverbeteraar als persoon van het jaar. Maak kennis met Morgan Vague

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het prestigieuze weekblad Time heeft de spijbelende klimaattiener Greta Thunberg uitgeroepen tot persoon van het jaar.

Het besluit leidde tot gefronste wenkbrauwen. Veel mensen vragen zich af wat de klimaatactiviste uit Zweden nu precies heeft gedaan om zoveel erkenning te krijgen.

Neem bijvoorbeeld de jonge Morgan Vague. Zij heeft misschien wel één van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen van de afgelopen jaren gedaan.

Plastic

Morgan, een biologiestudente van het Reed College in Oregon, heeft mogelijk een oplossing gevonden voor één van de grootste milieuproblemen ter wereld.

Ze heeft een bacterie ontdekt die plastic ‘eet’ en omzet in materiaal dat onschadelijk is.

Plastic wordt onder meer gebruikt voor flessen, kleding en voedselverpakkingen, en het duurt honderden jaren voordat het is afgebroken.

10 procent

Mensen produceren 300 miljoen ton plastic per jaar, terwijl slechts 10 procent wordt gerecycled.

In onderstaand filmpje vertelt Morgan hoe bacteriën plastic kunnen eten en hoe ze kunnen helpen in de strijd tegen milieuvervuiling.

Draagt iets bij

In tegenstelling tot klimaatactrice Greta Thunberg draagt Morgan iets bij aan het oplossen van milieuproblemen.

Het enige wat Thunberg doet is zeggen dat wereldleiders ‘tegen de muur gezet moeten worden’ en foto’s plaatsen van een reis door Duitsland in een ‘overvolle trein’, terwijl ze een stoel in de eerste klas had.

[100 Percent Fed Up]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Barry
Barry
2 jaren geleden

Nu weet je gelijk door wie en wat we bestuurd worden.Time magazine eigenaar Marc Benioff ” Benioff was raised in a Jewish family” volgens wikipedia. Het zijn altijd weer dezelfde. Waar je ook ook kijkt, je ziet overal dezelfde organisaties en patronen die hier iets mee te maken hebben. Als je hier een beetje in verdiept zal je zien dat er overal soortgelijke situaties zijn met iedere keer maar weer dezelfde aan elkaar verbonden groeperingen. Maar ja… je mag het niet zeggen.

Conradius
Conradius
2 jaren geleden

Of Michael Braungart , die al meer dan 30 jaar intensief werkt aan werkelijke oplossingen voor werkelijke milieuproblemen.

Hij heeft wereldwijd een naam gemaakt met zijn “cadle tot cadle” producten en vele industrieen, met als koploper Nederland geinspireerd door de problemen bij de wortels aan te pakken. Hij heeft een leerstoel aan de universiteit in Rotterdam en helpt zo vele studenten een wereld te creeeren zonder afval.

Hier een prachtige documentaire over zijn werk: https://www.youtube.com/watch?v=Fjvmik8mt0c

Eelke Piers
Eelke Piers
2 jaren geleden

Ik ben van het bestaan van deze plastic etende bacterie al 20 jaar op de hoogte. Dit is dus geen nieuws.
Wel ben ik het eens dat Greta een afstotend persoon is, dom en een schreeuwlelijk

Abel
Abel
2 jaren geleden

Hitler en Stalin waren ook eens persoon van het jaar…
Dat zegt wel iets, lijkt mij?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x