Homepagina » Mens en Dier » Time verkiest boze klimaatactrice Greta Thunberg boven echte wereldverbeteraar als persoon van het jaar. Maak kennis met Morgan Vague
thunberg

Time verkiest boze klimaatactrice Greta Thunberg boven echte wereldverbeteraar als persoon van het jaar. Maak kennis met Morgan Vague

Het prestigieuze weekblad Time heeft de spijbelende klimaattiener Greta Thunberg uitgeroepen tot persoon van het jaar.

Het besluit leidde tot gefronste wenkbrauwen. Veel mensen vragen zich af wat de klimaatactiviste uit Zweden nu precies heeft gedaan om zoveel erkenning te krijgen.

Neem bijvoorbeeld de jonge Morgan Vague. Zij heeft misschien wel één van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen van de afgelopen jaren gedaan.

Plastic

Morgan, een biologiestudente van het Reed College in Oregon, heeft mogelijk een oplossing gevonden voor één van de grootste milieuproblemen ter wereld.

Ze heeft een bacterie ontdekt die plastic ‘eet’ en omzet in materiaal dat onschadelijk is.

Plastic wordt onder meer gebruikt voor flessen, kleding en voedselverpakkingen, en het duurt honderden jaren voordat het is afgebroken.

10 procent

Mensen produceren 300 miljoen ton plastic per jaar, terwijl slechts 10 procent wordt gerecycled.

In onderstaand filmpje vertelt Morgan hoe bacteriën plastic kunnen eten en hoe ze kunnen helpen in de strijd tegen milieuvervuiling.

Draagt iets bij

In tegenstelling tot klimaatactrice Greta Thunberg draagt Morgan iets bij aan het oplossen van milieuproblemen.

Het enige wat Thunberg doet is zeggen dat wereldleiders ‘tegen de muur gezet moeten worden’ en foto’s plaatsen van een reis door Duitsland in een ‘overvolle trein’, terwijl ze een stoel in de eerste klas had.

[100 Percent Fed Up]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Barry schreef:

  Nu weet je gelijk door wie en wat we bestuurd worden.Time magazine eigenaar Marc Benioff ” Benioff was raised in a Jewish family” volgens wikipedia. Het zijn altijd weer dezelfde. Waar je ook ook kijkt, je ziet overal dezelfde organisaties en patronen die hier iets mee te maken hebben. Als je hier een beetje in verdiept zal je zien dat er overal soortgelijke situaties zijn met iedere keer maar weer dezelfde aan elkaar verbonden groeperingen. Maar ja… je mag het niet zeggen.

  19 likes
  • IIS schreef:

   @Barry

   Je mag niet zeggen van de nep joden dat ze de mainstream media, banken en politiek sturen? Ze sturen niet alleen, ze zijn het zelfs. Ze zijn de mainstream media, ze zijn de banken en ze zijn de politiek. Ze zijn zelfs de oorlog overal en in tijd altijd al degene die ze het controleren en organiseren. De nep joden zijn geen joden, maar een leger van satanisten, demonen die overal daar zijn waar het geld stinkt naar kadaver. Deze mensen zijn puur slecht en vernietigen nog hun eigen soort, hun kinderen of partner, zodra dat geld oplevert.

   De ECB bijv. die miljarden van ons verdelen, die miljarden komen uiteraard in hun pocket terecht en worden zo alleen maar rijker. Met dit geld kopen ze weer strategisch belangrijke bedrijven op met geld wat wij nimmer weer terugzien. Het is één grote maffia organisatie, de meest grote ooit geweest.

   14 likes
  • duitinzakje schreef:

   @Barry:

   https://www.goodreads.com/quotes/162688-since-i-entered-politics-i-have-chiefly-had-men-s-views

   https://www.youtube.com/watch?v=YafZkjiMpjU

   We moeten 2000 jaar terug naar de dagen van Jezus om te begrijpen hoe oud de samenzwering is: de samenzwering om de Christelijke beschaving te ruïneren en de mensheid onder de knoet te brengen.

   9 likes
  • Sjeord schreef:

   Het zijn steeds weer dezelfde mensen, hè! Gelukkig hebben we nog goed onpartijdig nieuws zoals Nine wat daadwerkelijk belangrijke zaken ter orde brengt.

   1 likes
  • Mills schreef:

   ok, boomer

   1 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Ik ben van het bestaan van deze plastic etende bacterie al 20 jaar op de hoogte. Dit is dus geen nieuws.
  Wel ben ik het eens dat Greta een afstotend persoon is, dom en een schreeuwlelijk

  12 likes
 • Sjazon schreef:

  Sowieso zijn er vaak (veel betere) alternatieven voor mensen die diverse prijzen krijgen. Het is maar net wie de keuzes maakt. Hij of zij heeft zo zijn/haar voorkeuren.
  Vreemd dat God nooit de Nobelprijs voor Biologie, Natuurkunde, Vrede, Economie, Milieu enz. heeft gekregen of zelfs ooit is genomineerd.

  7 likes
  • Karel Man schreef:

   Hier moest ik echt even om lachen, dankjewel! God zou vast zeer vereerd de prijs in ontvangst nemen: eindelijk erkenning voor Zijn harde werk! De hele wereld bewust maken van de huidige trieste staat van het klimaat is natuurlijk niets vergeleken met het creëren van de wereld.

   1 likes
 • Conradius schreef:

  Of Michael Braungart , die al meer dan 30 jaar intensief werkt aan werkelijke oplossingen voor werkelijke milieuproblemen.

  Hij heeft wereldwijd een naam gemaakt met zijn “cadle tot cadle” producten en vele industrieen, met als koploper Nederland geinspireerd door de problemen bij de wortels aan te pakken. Hij heeft een leerstoel aan de universiteit in Rotterdam en helpt zo vele studenten een wereld te creeeren zonder afval.

  Hier een prachtige documentaire over zijn werk: https://www.youtube.com/watch?v=Fjvmik8mt0c

  6 likes
 • Abel schreef:

  Hitler en Stalin waren ook eens persoon van het jaar…
  Dat zegt wel iets, lijkt mij?

  5 likes
  • dna schreef:

   Het zegt alles. Maar t dringt de mensen totaal niet door dat nazis gered zijn en geholpen worden om hun psychopathie voort te zetten. Levert geld op, mensen terroriseren. Nederland is dol op soft targets. Zeer gespecialiseert in psychologisch, medisch en financieel mishandelen.

   1 likes
 • Bernhard Schat schreef:

  Ohm Namo narai!

  Hebben ze daar in Centralpark nou allemaal een kokosnoot op hun hoofd gekregen ?

  B.S.

  2 likes
 • dna schreef:

  Time is openlijk pro dictators, nazis, tempeliers, pro oorlogen etcetc…..tijd……welk land is daar nou prof in? Ik weet wie het zelfbenoemde neutraal gezwel in europa is. Neutrale landen hebben gekozen voor de onderdrukkers. Neutraliteit, is een leugen. Ze hebben beide kanten in handen en voedden oorlogen, terrorisme en zijn kindermoordenaars.

  1 likes
 • dna schreef:

  Het is een hitlerjugend jongentje met 2 heidi vlechtjes. De opa svante arrenhius is openlijk een nazi en dol op eugenetica. Alles is serieus fout. Media is nu 1 groot propaganda machine. Artikel 13 is zwitsers, daar waar cern staat zeg maar. Waar bern-hard kind aan nazihuis was. Dus zwitserland pushed EU propaganda, maar doet net alsof het tegen immigratie is. Asielzoekers worden misbruikt zodat die oorlogsmisdadigers, die oorlogen aanstichten en finacieren, hier gebruiken om macht zo nazi en communistisch mogelijk te maken. Hitler en islam hebben elkaar altijd geholpen. SS=isiscult

  1 likes
 • x

  Check Also

  zweden

  En ja hoor, Zweden ‘lijkt groepsimmuniteit te hebben bereikt’

  Zweden heeft de pleister in één keer ...

  de jonge

  Zien: Coronaminister De Jonge krijgt moeilijke vragen op het Binnenhof

  Premier Rutte en coronaminister Hugo de Jonge ...

  >