Homepagina » Graancirkels » Graancirkelbezoekers Wiltshire gevraagd om toegangspas te kopen
Graancirkelbezoekers Wiltshire gevraagd om toegangspas te kopen

Graancirkelbezoekers Wiltshire gevraagd om toegangspas te kopen

Graancirkelbezoekers die formaties in Wiltshire willen bezoeken wordt gevraagd een speciale toegangspas te kopen.

De pas gaat op 28 juni aanstaande in en is bedoeld om schade aan weilanden te minimaliseren en de boeren te compenseren.

Boeren die bezoekers toelaten op hun grond krijgen het geld dat is verdiend met de verkoop van de nieuwe passen. De organisatoren laten weten dat ze bezoekers niet kunnen verplichten om te betalen, maar hopen dat ze het nut ervan inzien.

Slechte weersomstandigheden

Rond juni 2012 waren in Engeland al meer dan 10 graancirkels ontdekt. Dit jaar zijn er vanwege de slechte weersomstandigheden nog maar een paar gezien.

Het Graancirkel Informatie- en Onderzoekscentrum in Wiltshire waarschuwt dat boeren meer dan ooit geneigd zijn om graancirkels te vernietigen.

Ongenode gasten

“In het verleden was er geen structuur, geen coördinatie en werden de boeren als laatste geïnformeerd. Dat leidde tot veel chaos,” zei directeur van het onderzoekscentrum Monique Klinkenbergh. “De boeren krijgen veel ongenode gasten die door de velden lopen en gewassen beschadigen.”

Door de boeren te compenseren hoopt het centrum iets te doen aan de spanningen tussen de agrarische gemeenschap en de graancirkelbezoekers. “We gaan iedere ochtend de lucht in om te kijken of er nieuwe formaties zijn en als er een toegangsweg is kunnen mensen een pas kopen,” zei Klinkenbergh. “Het bedrag gaat naar de boer en is afhankelijk van de omvang van de formatie.”

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Vonzie schreef:

  “Dit jaar zijn er vanwege de slechte weersomstandigheden nog maar een paar gezien.”

  Dat zegt te meer dat het dus gewoon door mensen wordt gemaakt en niet door buitenaardsen. Die zullen zich met hun schoteltje namelijk niks aantrekken van het weer.

  0 likes
 • Abel schreef:

  [quote name=”Vonzie”]”Dit jaar zijn er vanwege de slechte weersomstandigheden nog maar een paar gezien.”

  Dat zegt te meer dat het dus gewoon door mensen wordt gemaakt en niet door buitenaardsen. Die zullen zich met hun schoteltje namelijk niks aantrekken van het weer.[/quote]

  Door het slechte weer groeien de gewassen minder snel. Beetje lastig om er dan graancirkels in te maken.

  0 likes
 • kim schreef:

  [quote name=”Abel”][quote name=”Vonzie”]”Dit jaar zijn er vanwege de slechte weersomstandigheden nog maar een paar gezien.”

  Dat zegt te meer dat het dus gewoon door mensen wordt gemaakt en niet door buitenaardsen. Die zullen zich met hun schoteltje namelijk niks aantrekken van het weer.[/quote]

  Door het slechte weer groeien de gewassen minder snel. Beetje lastig om er dan graancirkels in te maken.[/quote]

  Het kan ook in zand.Maar idd als het regent is het te moderig om doorheen te baggeren laat voetstappen na.

  0 likes
 • 2Crazy2bTrue schreef:

  Dat de graancirkel activiteiten door het weer zich nu naar Rusland en Italië verplaatsen, is juist een ondersteuning voor de veronderstelling dat deze niet door mensen worden gemaakt.

  Een graancirkelpas lijkt me een goed idee. Daarnaast zou ik ook graag zware sancties op bedriegers willen.

  0 likes
 • lauke schreef:

  [quote name=”2Crazy2bTrue”]Dat de graancirkel activiteiten door het weer zich nu naar Rusland en Italië verplaatsen, is juist een ondersteuning voor de veronderstelling dat deze niet door mensen worden gemaakt.

  Een graancirkelpas lijkt me een goed idee. Daarnaast zou ik ook graag zware sancties op bedriegers willen.[/quote] als men permanente camera s plaatst in dat gebied heeft men bewijs! Maar nee, men gaat liever wilde theorien verzinnen, uitbuiten en dat is goed voor toerisme ,dus geld!! Als een terrorist een bom achterlaat op het station tussen duizenden mensen staat dat op de camera, maar een een gebied in wiltshire kunnen ze niet monitoren!!? Dit is pas geldverdienende poppenkast!!

  0 likes
 • lauke schreef:

  [quote name=”2Crazy2bTrue”]Dat de graancirkel activiteiten door het weer zich nu naar Rusland en Italië verplaatsen, is juist een ondersteuning voor de veronderstelling dat deze niet door mensen worden gemaakt.

  Een graancirkelpas lijkt me een goed idee. Daarnaast zou ik ook graag zware sancties op bedriegers willen.[/quote] hoezo is dat een ondersteuning? Ook daar hebben mensen touwen en planken en een creative brain

  0 likes
 • WWS schreef:

  Al die kortzichtige bekrompen zieltjes weer als het om graanformaties gaat. Ja, graanformaties want het zijn allang geen cirkels meer, ze hadden de term ook wel mogen updaten al heel wat jaartjes. Voor de paar zieltjes zonder tunnelvizie: http://www.bltresearch.com

  Of koop ‘s een goed boek.

  0 likes
 • 2Crazy2bTrue schreef:

  Als het maken van graancirkels een menselijke activiteit is, is de kennis en ervaring een lokale aangelegenheid. Deze verplaats je niet zomaar even een paar duizend kilometer. Nieuwe groepen op verre nieuwe locaties zullen het wiel opnieuw moeten uitvinden.

  Overigens als dit wel allemaal menselijke activiteiten zijn getuigt dit wel van een merkwaardig obsessief gedrag. Wat is de fun om mensen jarenlang met dezelfde grap in het ootje te nemen?

  Net als bij bankbiljetten zit het bewijs van echtheid in de complexiteit. De beste graancirkels zijn zo gaaf afgewerkt zonder bij-schade aan het gewas dat je echt grote vraagtekens kan zetten of dit wel menselijk handwerk betreft dat eventjes in een paar uur schemer is gerealiseerd.

  En voor zover ik weet beschikt de mensheid ook nog niet over de technieken om een perfecte graancirkel vanuit een satelliet even neer te stralen. Was dat wel zo, dan was men ook niet zo aan specifieke locaties gebonden.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  kamerlid

  Kamerlid Wybren van Haga: ‘De coronacrisis is voorbij’

  Statistisch gezien is de coronacrisis voorbij, zei ...

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  >