Universum

Grootste zonnestorm in zes jaar geeft ons ‘galactische upload’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De grootste zonnestorm in zes jaar tijd is het gevolg van een zonne-eruptie op dinsdagavond. Dat meldt de Britse Daily Mail.

De meteorologische dienst NOAA liet weten dat de zonnevlam recht op ons af kwam. Geen reden tot paniek, aldus Maya-expert Peter Toonen, we krijgen zo een galactische upload.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De zonnestorm, die volgde op een krachtige X5-klasse zonnevlam, heeft een S3-klasse protonenstorm ontketend. Een dergelijke storm zorgt ervoor dat computersystemen van satellieten regelmatig opnieuw moeten opstarten.

Elektriciteitsbedrijven zijn wereldwijd op de hoogte gebracht dat er mogelijk stroomstoringen optreden. Zo kwam op woensdag een zonnevlam aan bij de aarde waarna borden op perrons en in hallen van veel treinstations geen of onjuiste informatie gaven en Facebook in grote delen van Europa korte tijd plat ging.

Conjunct

Kort nadat de coronale massa-ejectie de aarde bereikte werd het noorderlicht zichtbaar boven de grens tussen Amerika en Canada. Poollicht is op donderdagavond mogelijk tot onder de lijn van de Amerikaanse Grote Meren te zien.

De maan, Venus, Mars en Jupiter staan momenteel vrijwel conjunct bij volle maan. Dat wil zeggen dat deze hemellichamen momenteel samen met de aarde vrijwel op één lijn staan met de zon.

Galactische upload

“Volgens mij is dat ongekend tijdens een zonnestorm en het zorgt er mogelijkerwijs voor dat de zonnevlam wordt versterkt,” vertelt Maya-kenner Peter Toonen aan Niburu. “De vlam wordt zo verder opgerekt door de opeenvolgende elektromagnetische velden van de hemellichamen.”

“Geen paniek, blijf gecentreerd, heb plezier,” benadrukt Toonen. “We zijn zelf elektromagnetisch van aard, dus krijgen we via onze lokale ster een galactische upload.”

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x