Homepagina » Gezondheid » Moeder en zoontje op de vlucht om gedwongen kankerbehandeling
Moeder en zoontje op de vlucht om gedwongen kankerbehandeling

Moeder en zoontje op de vlucht om gedwongen kankerbehandeling

Een moeder sloeg met haar zevenjarige zoontje op de vlucht om te voorkomen dat hij na de operatieve verwijdering van een hersentumor radiotherapie zou krijgen.

Na een landelijke zoekactie werden moeder en kind uit het Engelse Brighton ongedeerd teruggevonden. 

Voor de rechtbank gaf de moeder aan bang te zijn dat radiotherapie haar zoontje op de lange termijn zou kunnen beschadigen. Artsen hadden de moeder verteld dat Neon ‘zou kunnen sterven als hij geen verdere kankerbehandeling meer zou krijgen’.

Koken

De rechtbank heeft vanwege de recente ontwikkelingen in de zaak nog geen uitspraak gedaan. Dinsdag 18 december is de volgende zitting.

In eerste instantie probeerde moeder Sally Roberts de behandeling te weigeren. Ze zag dat het goed ging met Neon en wilde niet dat zijn hoofd zou worden aangetast door de microgolven. Artsen zeiden dat het ‘duidelijk’ in het belang van Neon is om zowel radiotherapie als chemotherapie te ondergaan.

Toen de gezondheidsinstanties dreigden de behandeling er toch door te drukken, raakte Sally in paniek en sloeg ze op de vlucht om haar zoontje te beschermen. “Toen ik vroeg waarom ze niet alleen het gebied konden behandelen waar de tumor zat zei de arts: ‘Je moet het hele brein koken’,” vertelde Roberts aan de pers. “Ik had niet het gevoel dat Neon als een individu werd behandeld.”

Een advocaat die de gezondheidsinstanties vertegenwoordigde vertelde de rechtbank dat het alternatief is dat Neon sterft.

Te verwaarlozen

De advocaat van Roberts hoopt dat er rekening wordt gehouden met haar standpunt. Het standpunt van de moeder in deze zaak is redelijk en in het belang van Neon, aldus Robin Tolson.

De rechter moet nu gaan beslissen of Neon al dan niet de behandeling zal moeten ondergaan. Als uit scans blijkt dat de hersentumor is teruggekeerd zal Sally radiotherapie toestaan. “Ik heb denk ik geen andere keus,” zei ze.

Een Australische studie toonde in 2004 aan dat de overlevingskans van volwassenen door chemotherapie toeneemt met gemiddeld 2,3 procent in Australië en 2,1 procent in de Verenigde Staten. De onderzoekers concludeerden op basis van hun bevindingen dat de bijdrage van chemotherapie eigenlijk te verwaarlozen is.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 Vond je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

48 reacties

 1. Hoe zit het met het recht van de moeder van het kind om het kind wel of niet te laten behandelen. Big Pharma’s klauwen reiken wel heel erg ver! De moeder is de gezaghebbende over het kind, niet de dokter of wie dan ook!

  0 likes
 2. en als er al kans is dat het kind geneest, dan is het waarschijnlijk te laat tegen dat de rechtbank uitspraak gedaan heeft.

  Zoals altijd in dergelijke gevallen.

  0 likes
 3. de moeder beslist,

  niet de dokter!!!

  0 likes
 4. [quote name=”biffje”]de moeder beslist,

  niet de dokter!!![/quote]

  Jep. En de dokter heeft meer kaas gegeten van welke behandeling wel of niet gepast is dan moeder heeft.

  Als moeder liever een kind laat sterven dan het een passende behandeling te laten geven, valt dat onder dood door schuld?

  0 likes
 5. Ik kan hier zo kwaad om worden dat er zoveel macht bij mensen liggen die niemand kent. die dan maar bepalen of iemands kind zen hersens moet laten koken of niet! en dat er dan een rechter aan te pas moet komen die ook niemand kent en vaak niets van de waarheid weet of erger! wat een bullshit en wat als de rechter nou zegt van ja de doktoren mogen neons hersens gaan koken? fuk de rechter dan ook maar ik heb in het hele zooitje geen vertrouwen meer. ik denk dat de meerderheid het zat is, simple time for something new! nog een paar nachtjes hoop ik!

  0 likes
 6. [quote name=”Dokter joint”]Ik kan hier zo kwaad om worden dat er zoveel macht bij mensen liggen die niemand kent. die dan maar bepalen of iemands kind zen hersens moet laten koken of niet! en dat er dan een rechter aan te pas moet komen die ook niemand kent en vaak niets van de waarheid weet of erger! wat een bullshit en wat als de rechter nou zegt van ja de doktoren mogen neons hersens gaan koken? fuk de rechter dan ook maar ik heb in het hele zooitje geen vertrouwen meer. ik denk dat de meerderheid het zat is, simple time for something new! nog een paar nachtjes hoop ik![/quote]
  Je ‘kent ook niemand’. Dit verhaal ook niet.
  Je bent geen arts. Moeder ook niet.

  Als jij ernstig ziek bent, of je zoontje/dochtertje; ga je dan naar een arts? Of sla je op de vlucht?

  0 likes
 7. [quote name=”theo”]Je ‘kent ook niemand’. Dit verhaal ook niet.
  Je bent geen arts. Moeder ook niet.

  Als jij ernstig ziek bent, of je zoontje/dochtertje; ga je dan naar een arts? Of sla je op de vlucht?[/quote]

  Die 2,3% kan net het verschil geven tussen succes en falen. Mevrouw kiest ondubbelzinnig voor de dood van haar kind. Ben het hartgrondig met je eens.

  0 likes
 8. [quote name=”days of our lives”][quote name=”theo”]Je ‘kent ook niemand’. Dit verhaal ook niet.
  Je bent geen arts. Moeder ook niet.

  Als jij ernstig ziek bent, of je zoontje/dochtertje; ga je dan naar een arts? Of sla je op de vlucht?[/quote]

  Die 2,3% kan net het verschil geven tussen succes en falen. Mevrouw kiest ondubbelzinnig voor de dood van haar kind. Ben het hartgrondig met je eens.[/quote]

  dat is inderdaad zo. En in zo’n gevallen zouden ouders niet mogen beslissen in het nadeel van het kind.

  0 likes
 9. Uit ervaring kan ik zeggen dat er een groot verschil is tussen arts en arts. Ik wil maar zeggen dat de Farma industrie goede alternatieven volgens mij ter zijde legt.

  0 likes
 10. Als het verhaal ging over een moeder die met het kind wegvluchtte van een alternatieve behandeling en in plaats daarvan een reguliere behandeling startte voor haar zoon met kanker – tegen de wil van de vader in – zouden jullie dan nog zo verontwaardigd reageren?

  Of gaat de vlieger “de moeder heeft recht om te beschikken over haar kind” dan ineens niet meer op?

  0 likes
 11. De tumor is terug.

  “The “vibrant” young boy underwent MRI scans on Friday, which uncovered a one centimetre mass in an area where the previous brain tumour was removed.
  During their 45 minute meeting yesterday, a neurosurgeon confirmed the cancer had returned after further tests were performed.
  The little boy will now need further surgery to remove the regrowth before further treatment involving chemotherapy and radiotherapy.”
  Bron: http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9738778/Sally-Roberts-runaway-mother-in-despair-as-boys-cancer-returns.html

  0 likes
 12. [quote name=”Rianne”]Als het verhaal ging over een moeder die met het kind wegvluchtte van een alternatieve behandeling en in plaats daarvan een reguliere behandeling startte voor haar zoon met kanker – tegen de wil van de vader in – zouden jullie dan nog zo verontwaardigd reageren?

  Of gaat de vlieger “de moeder heeft recht om te beschikken over haar kind” dan ineens niet meer op?[/quote]

  Ik heb het verhaal Millecam-Jomanda goed onthouden: “Geen tumor, maar een virusziekte”. Mevrouw Millecam stierf aan borstkanker ondanks de behoorlijk goede prognose op genezing bij die vorm van kanker. Je moet alle middelen aangrijpen, en ondanks de nadelige effecten van chemobehandeling (die per persoon overigens behoorlijk verschillen, met name jonge kankerpatiënten hebben weinig tot geen naweeën van de chemo), is dat nog altijd beter dan een zekere dood.

  0 likes
 13. dit vind ik echt niet kunnen.
  je kan toch niemand anders over je zoontje laten beslissen.
  iemand ziet de fouten van onze geneesprocessen en dan komen de mannetjes die zogenaamd beter weten.
  dan proberen ze je ook nog te verplichten. ach..ach.. waar gaat dit heen.

  0 likes
 14. Het zou voor iedereen goed zijn om de 30 rechten van de mens eens te lezen, dan kan je zien dat onze rechten op vele vlakken geschonden worden.
  http://adbroere.nl/web/nl/artikelen/de-rechten-van-de-mens.php

  0 likes
 15. Hebben ze daar wel eens gehoord van HENEPOLIE.

  0 likes
 16. [quote name=”Rianne”]Als het verhaal ging over een moeder die met het kind wegvluchtte van een alternatieve behandeling en in plaats daarvan een reguliere behandeling startte voor haar zoon met kanker – tegen de wil van de vader in – zouden jullie dan nog zo verontwaardigd reageren?

  Of gaat de vlieger “de moeder heeft recht om te beschikken over haar kind” dan ineens niet meer op?[/quote]

  waarschijnlijk niet nee…

  0 likes
 17. [quote name=”Abel”]Nog steeds kiezen mensen voor chemo, ja dan krijg je dit:

  http://www.nu.nl/algemeen/2980581/sterfte-kinderkanker-nederland-relatief-hoog.html%5B/quote%5D

  yep. En als ze voor alternatieve behandeling kozen, dan was de titel: “sterfte kinderkanker nederland 100%”

  0 likes
 18. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”Abel”]Nog steeds kiezen mensen voor chemo, ja dan krijg je dit:

  http://www.nu.nl/algemeen/2980581/sterfte-kinderkanker-nederland-relatief-hoog.html%5B/quote%5D

  yep. En als ze voor alternatieve behandeling kozen, dan was de titel: “sterfte kinderkanker nederland 100%”[/quote]

  In welk wetenschappelijk tijdschrift staat dat?

  Alleen tijdschriften die goed genoeg zijn aub.

  0 likes
 19. [quote name=”Abel”][quote name=”Dr. Why”][quote name=”Abel”]Nog steeds kiezen mensen voor chemo, ja dan krijg je dit:

  http://www.nu.nl/algemeen/2980581/sterfte-kinderkanker-nederland-relatief-hoog.html%5B/quote%5D

  yep. En als ze voor alternatieve behandeling kozen, dan was de titel: “sterfte kinderkanker nederland 100%”[/quote]

  In welk wetenschappelijk tijdschrift staat dat?

  Alleen tijdschriften die goed genoeg zijn aub.[/quote]

  probeer the lancet eens 🙂

  0 likes
 20. Mensen Mensen , kom op zeg!
  Wij in europa hebben het meest last van kanker hoezo dit nou komen>???

  Begrijpelijk dat de moeder vlucht, ombegrijpelijk dat de overheid zich ermee bemoeit of is dit jongetje een toekomstige belastingbetaler een melkoe.
  Kanker zit in ieder lichaam , denk maar is een keer aan wat je eet en drinkt.
  Word bewuster van je eet gedrag , de manipulatie van de overheid om deze ziekte tot stand te brengen aan de mensen. Vermaal perzik pitten tot poeder en eet tomaten die niet van de grote boer komt.
  Drink water wat je zelf gekookt heb em wees bewuster van de rotzooi die in het eten word gedaan.
  Mensen uit midden oosten hebben minder last van deze ziekte , dit omdat hun gezonder voedsel nemen inplaats van gemanipuleerde voedsel wat onze ziektenkosten omhoog drukt ( voordeel voor grootmacht meer profit).
  Denk na en vertel het door.

  0 likes
 21. De enige zekerheid die de mens heeft is dat het leven eindig is. En niet maakbaar.

  Zowel regulier als alternatief hebben goede kanten en mogelijkheden.(zou zelfs moeten samenwerken) Het is aan de patient zelf te beslissen welke behandelmethoden gekozen wordt. In het geval van minderjarige kinderen is het de wettelijk vertegenwoordiger, vaak de ouder. Want kinderen worden geacht geen stem te hebben. Weet iemand hier wat het kind aan zijn moeder verteld heeft, over bv. wat HIJ eigenlijk ZELF wil? Wat zijn keuze zou zijn? Ik niet.

  0 likes
 22. [quote name=”theo”][
  Als moeder liever een kind laat sterven dan het een passende behandeling te laten geven, valt dat onder dood door schuld?[/quote]

  Ik denk niet dat de moeder liever haar kind laat sterven….. eerder het tegendeel….. een arts die letterlijk zegt “je moet het hele brein koken” ….. sorry zo’n man zou ik niet serieus nemen, hij is nog niet in staat een goede uitleg te geven…..

  Daarnaast is de moeder niet tegen reguliere geneeskunde, ze heeft haar zoontje laten opereren….. en reken maar dat ze daar een handtekening voor heeft moeten zetten…… vraag je je toch af waar die handtekening nog voor nodig is als je zelf niet het recht hebt om te beslissen….

  dit is dus blijkbaar slechts om artsen te vrijwaren als het niet goed gaat en er niet gezegd kan worden, ik wilde dit niet, maar u wel….. denk daar maar eens goed over na alvorens iemand te beschuldigen van dood door schuld.

  0 likes
 23. Bizar dat de artsen moeder niet loslaten. Je hoeft het er niet mee eens te zijn , maar een rechtszaak …

  0 likes
 24. Wij leven in een maatschappij waar we een gedeelte van de verantwoordelijkheid over gedragen hebben aan ‘de staat’. Dat betekent dat die haar burgers beschermt, oa met het politieapparaat, en ook met behulp van de rechterlijke macht. Als er dus een klacht ingediend is dat iemands leven bedreigd wordt, reageert ons juridisch systeem door te onderzoeken of dat klopt en de evt ‘dader’ te straffen. Zelfs als het om de ouder van het slachtoffer gaat, die wordt dan soms tijdelijk uit de ouderlijke macht gezet.
  Dat gebeurt niet zomaar, dat is een zwaar middel, waar pas naar gegrepen wordt als het in de ogen van de rechter niet anders kan.
  Het leven van het kind is nl belangrijker dan het recht van de ouder om over zn kind te beschikken. Daarom ook is kindermishandeling strafbaar.
  Wij vinden het nl belangrijk dat kinderen beschermd worden, zelfs tegen hun ouders als dat nodig is..

  0 likes
 25. 2,3% te verwaarlozen?? Er zijn zo’n 90.000 nieuwe kankergevallen in Nederland perjaar volgens KWF; 2.3% daarvan betekent 2070 mensen, dat noem ik niet te verwaarlozen.

  0 likes
 26. Denk dat het apparaat eerder dient om het systeem in stand te houden ipv de burgers te dienen.

  0 likes
 27. [quote name=”verbijsterd”]Hoe zit het met het recht van de moeder van het kind om het kind wel of niet te laten behandelen. Big Pharma’s klauwen reiken wel heel erg ver! De moeder is de gezaghebbende over het kind, niet de dokter of wie dan ook![/quote]
  Wat je vergeet is dat het hier gaat om het belang van het kind, niet om het recht van de moeder.

  De moeder heeft dus geen recht om wel of niet te behandelen. Het kind heeft recht op een goede behandeling die in zijn belang is.

  Wat een goede behandeling is daar kun je over discussieren maar het gaat in dit geval niet om het recht van de moeder.

  0 likes
 28. [quote name=”Abel”][quote name=”Dr. Why”][quote name=”Abel”]Nog steeds kiezen mensen voor chemo, ja dan krijg je dit:

  http://www.nu.nl/algemeen/2980581/sterfte-kinderkanker-nederland-relatief-hoog.html%5B/quote%5D

  yep. En als ze voor alternatieve behandeling kozen, dan was de titel: “sterfte kinderkanker nederland 100%”[/quote]

  In welk wetenschappelijk tijdschrift staat dat?

  Alleen tijdschriften die goed genoeg zijn aub.[/quote]
  In welk wetenschappelijk tijdschrift staat dat de sterfte in Nederland zo hoog is door het gebruik van chemotherapie?

  Alleen tijdschriften die goed genoeg zijn aub.

  0 likes
 29. [quote name=”Mark”]Mensen Mensen , kom op zeg!
  Wij in europa hebben het meest last van kanker hoezo dit nou komen>???
  [/quote]

  de hele westere wereld, ja.
  Omdat we gemiddeld veel langer leven en kanker doorgaans op latere leeftijd verschijnt. In ontwikkelingslanden zijn ze al lang dood voor ze kanker kunnen krijgen.

  0 likes
 30. [quote name=”Wesley”]
  Wat je vergeet is dat het hier gaat om het belang van het kind, niet om het recht van de moeder.

  De moeder heeft dus geen recht om wel of niet te behandelen. Het kind heeft recht op een goede behandeling die in zijn belang is.

  Wat een goede behandeling is daar kun je over discussieren maar het gaat in dit geval niet om het recht van de moeder.[/quote]

  typisch voor gelovigen. In de VS sterven jaarlijks kinderen omdat hun godsdienstwaanzinnige ouders een behandeling weigeren. Doorgaans aan ziektes die perfect te behandelen zijn, zoals bijvoorbeeld diabetes. Of ze sterven door bloedtekort omdat ouders een transfusie weigeren.

  Ouders hebben geen rechten op hun kinderen. Die zijn niet hun eigendom. Ouders hebben de plicht om zo goed mogelijk voor hun kind te zorgen.

  0 likes
 31. mijn moeder ging dood binnen 3 weken na de laatste bestraling, haar hoofd zat opeens helemaal vol met tumoren terwijl ze een tumor bestraalde. was geen prettig gezicht en chemo kan helemaal niet bij hersentumoren gaat niet door bloedbarrière.

  0 likes
 32. Chemo en bestraling word zwaar overschat.
  Beiden zijn namelijk zwaar kanker verwekkend, dus mocht je het overleven, ga je na een aantal jaren wel dood aan de chemo.
  Waarom word er nu nog steeds vast gehouden aan chemo, het KWF verslend miljarden aan onzinnig onderzoek blijkbaar en dat kanker bijna alleen bij ouderen voorkomt is al helemaal niet meer waar, zou zeggen kijk om je heen.
  Mocht ik kanker krijgen, dan stap ik wel over op volledig rawfood, dan heb je ook nog eens veel meer kans en je word niet moedwillig doodziek gemaakt door die rot chemo.
  Als je dood gaat komt het door de kanker, maar mocht je het overleven dan komt dat door de chemo zogenaamd.

  0 likes
 33. Waar ik veel bewondering voor heb is Andreas Moritz, “kanker is geen ziekte”. Bijzonder boekje. Controversieel, maar helder in zijn betoog

  0 likes
 34. [quote name=”nounou”]mijn moeder ging dood binnen 3 weken na de laatste bestraling, haar hoofd zat opeens helemaal vol met tumoren terwijl ze een tumor bestraalde. was geen prettig gezicht en chemo kan helemaal niet bij hersentumoren gaat niet door bloedbarrière.[/quote]Het is ook geen 100% garantie dat je geneest. Net zoals bij ieder ander medicijn.

  0 likes
 35. [quote name=”nounou”]mijn moeder ging dood binnen 3 weken na de laatste bestraling, haar hoofd zat opeens helemaal vol met tumoren terwijl ze een tumor bestraalde. was geen prettig gezicht en chemo kan helemaal niet bij hersentumoren gaat niet door bloedbarrière.[/quote]
  Oorzakelijk verband?
  Ze stierf niet door bestraling, maar door kanker.

  0 likes
 36. Kunnen wij als mensheid ons niet beter richten op een verbetering van ons leefmillieu (terugdringen van fijnstof, minder gebruik van pesticiden op groente en fruit enz) om zo het aantal kankergevallen terug te dringen? En waarom gebeurt dat eigenlijk nauwelijks door de overheid en worden ons allerlei niet of nauwelijks werkende middeltjes aangesmeerd?

  0 likes
 37. Zeg theo hoe weet jij dat ze niet is gestorven door bestraling.
  Die bestraling had ze er even niet bij moeten hebben, maar ja het staat gepland en dan moet het doorgaan.
  Rare manier van genezen, de boel verbranden, vooral ook met darmkanker, daar verbranden ze ook maar al te vaak de goede delen, met alle gevolgen vandien.

  0 likes
 38. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”Mark”]Mensen Mensen , kom op zeg!
  Wij in europa hebben het meest last van kanker hoezo dit nou komen>???
  [/quote]

  de hele westere wereld, ja.
  Omdat we gemiddeld veel langer leven en kanker doorgaans op latere leeftijd verschijnt. In ontwikkelingslanden zijn ze al lang dood voor ze kanker kunnen krijgen.[/quote]
  Chemtrails .voeding,fluor !!!

  0 likes
 39. Misschien is het een idee om eerst eens goed te verdiepen in wat chemo is en wat het met je doet. Heb je dat gedaan verdiep je dan eens in de medicijnindustrie! Er gaan miljarden om, zonder chemo is europa failliet! Alles draait om geld! De regering heeft totaal niet het beste met de burgers voor! Alles draait om geld en macht, de burgers worden daar de dupe van! Als de regering 1 x waagt om over mijn kind te beslissen omdat hun vinden dat die troep beter is voor je dan sta ik niet voor mijn daden in! Wat denken ze wel niet! nog even en mag helemaal niks meer zelf beslissen. En democratie? Wat is dat? We moeten straling beetje vermijden, erg op ons voeding letten, opletten voor aspertaam, fluoride houdt je onnozel enz. Please mensen ga na denken! Zoek dingen uit op internet nu het nog kan. Nog even, dan bepaalt de regering weer wat er te vinden mag worden op internet en wat niet.

  0 likes
 40. [quote name=”kengai”]Zeg theo hoe weet jij dat ze niet is gestorven door bestraling.
  Die bestraling had ze er even niet bij moeten hebben, maar ja het staat gepland en dan moet het doorgaan.
  Rare manier van genezen, de boel verbranden, vooral ook met darmkanker, daar verbranden ze ook maar al te vaak de goede delen, met alle gevolgen vandien.[/quote]
  Hoe kom je er bij dat bestralen hetzelfde is als verbranden? Dat is gewoon een feitelijke onjuistheid.

  0 likes
 41. [quote name=”Cathy”][quote name=”Dr. Why”][quote name=”Mark”]Mensen Mensen , kom op zeg!
  Wij in europa hebben het meest last van kanker hoezo dit nou komen>???
  [/quote]

  de hele westere wereld, ja.
  Omdat we gemiddeld veel langer leven en kanker doorgaans op latere leeftijd verschijnt. In ontwikkelingslanden zijn ze al lang dood voor ze kanker kunnen krijgen.[/quote]
  Chemtrails .voeding,fluor !!![/quote]
  En de levensverwachting die hier 2 x die van bijvoorbeeld Mozambique is heeft er niks mee te maken?

  De levensverwachting in Mozambique is 39 jaar. Hier 80. Heeft dat er niks mee te maken?

  0 likes
 42. Als wij alle hier positieve energie naar dat kind sturen. dan helpen wij alle dat kind.

  0 likes
 43. Wesley, wat is bestralen dan, je vernietigt levend weefsel, dat is een soort verbranden, maar het maakt ook niet uit. Bestralen is gewoon ook zeer slecht voor je hele lichaam, maar soms moet je kiezen het 1 of misschien toch het andere. Dat moet iedereen zelf weten, maar niet verplichten.

  0 likes
 44. [quote name=”dymphna”]Als wij alle hier positieve energie naar dat kind sturen. dan helpen wij alle dat kind.[/quote]

  Heel lief hoor maar ik denk alle negatieve straling die om ons heen hangt,mobielnetwerk worden zulke gedachtes teniet gedaan.
  Waarom zou dit netwerk er zijn , niet om jouw een plezier te doen hoor!!
  Dit is juist om zulke gedachtes naar de maan te helpen.

  Vergeet niet dat wij (burgermens) dom moeten blijven.
  En of je nou een iq van 200 heb of meer , je bent en blijft een slaaf van de Monarchie die alleen maar aan Profit denkt.

  Zo weer even terug op de spoor van het jongetje.

  Ik las iets terug dat iemand schreef van: Moeder heeft recht maar niet meer als het belang van het jongetje in gevaar komt. FOUT!!!!!
  Moeder heeft recht over het kind altijd!
  Tenzij ze het kind doelbewust in gevaar breng , en aangezien dat ze het kind NIET in gevaar brengt blijft moeder recht houden. Weet wat je schrijft!

  0 likes
 45. Waar ik me over verbaas is dat je zelf niet meer mag kiezen. Als je een kind niet wilt laten enten, door de reden dat ze daar zieker door worden dan het niet te laten doen. Door enten wordt het natuurlijke proces gefrustreerd. Alle kinderziektes zijn nodig om het afweermechanisme aan te zetten.

  0 likes
 46. [quote name=”Frits”]Waar ik me over verbaas is dat je zelf niet meer mag kiezen. Als je een kind niet wilt laten enten, door de reden dat ze daar zieker door worden dan het niet te laten doen. Door enten wordt het natuurlijke proces gefrustreerd. Alle kinderziektes zijn nodig om het afweermechanisme aan te zetten.[/quote]

  pest en cholera zijn geen kinderziekten…

  Het is vast heel speciaal in sommige kringen om je onwetendheid te etaleren. Ik kan alleen maar hopen dat het kleine kringen zijn, maar ik vrees er eigenlijk voor.

  0 likes
 47. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”Frits”]Waar ik me over verbaas is dat je zelf niet meer mag kiezen. Als je een kind niet wilt laten enten, door de reden dat ze daar zieker door worden dan het niet te laten doen. Door enten wordt het natuurlijke proces gefrustreerd. Alle kinderziektes zijn nodig om het afweermechanisme aan te zetten.[/quote]

  pest en cholera zijn geen kinderziekten…

  Het is vast heel speciaal in sommige kringen om je onwetendheid te etaleren. Ik kan alleen maar hopen dat het kleine kringen zijn, maar ik vrees er eigenlijk voor.[/quote]
  Drog reden Pest kan genezen worden door goede voeling, vitamine C. Cholera heeft te maken met slechte hygiëne, lees je medische boeken eens.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...