Gezondheid

Moeder en zoontje op de vlucht om gedwongen kankerbehandeling

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een moeder sloeg met haar zevenjarige zoontje op de vlucht om te voorkomen dat hij na de operatieve verwijdering van een hersentumor radiotherapie zou krijgen.

Na een landelijke zoekactie werden moeder en kind uit het Engelse Brighton ongedeerd teruggevonden. 

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Voor de rechtbank gaf de moeder aan bang te zijn dat radiotherapie haar zoontje op de lange termijn zou kunnen beschadigen. Artsen hadden de moeder verteld dat Neon ‘zou kunnen sterven als hij geen verdere kankerbehandeling meer zou krijgen’.

Koken

De rechtbank heeft vanwege de recente ontwikkelingen in de zaak nog geen uitspraak gedaan. Dinsdag 18 december is de volgende zitting.

In eerste instantie probeerde moeder Sally Roberts de behandeling te weigeren. Ze zag dat het goed ging met Neon en wilde niet dat zijn hoofd zou worden aangetast door de microgolven. Artsen zeiden dat het ‘duidelijk’ in het belang van Neon is om zowel radiotherapie als chemotherapie te ondergaan.

Toen de gezondheidsinstanties dreigden de behandeling er toch door te drukken, raakte Sally in paniek en sloeg ze op de vlucht om haar zoontje te beschermen. “Toen ik vroeg waarom ze niet alleen het gebied konden behandelen waar de tumor zat zei de arts: ‘Je moet het hele brein koken’,” vertelde Roberts aan de pers. “Ik had niet het gevoel dat Neon als een individu werd behandeld.”

Een advocaat die de gezondheidsinstanties vertegenwoordigde vertelde de rechtbank dat het alternatief is dat Neon sterft.

Te verwaarlozen

De advocaat van Roberts hoopt dat er rekening wordt gehouden met haar standpunt. Het standpunt van de moeder in deze zaak is redelijk en in het belang van Neon, aldus Robin Tolson.

De rechter moet nu gaan beslissen of Neon al dan niet de behandeling zal moeten ondergaan. Als uit scans blijkt dat de hersentumor is teruggekeerd zal Sally radiotherapie toestaan. “Ik heb denk ik geen andere keus,” zei ze.

Een Australische studie toonde in 2004 aan dat de overlevingskans van volwassenen door chemotherapie toeneemt met gemiddeld 2,3 procent in Australië en 2,1 procent in de Verenigde Staten. De onderzoekers concludeerden op basis van hun bevindingen dat de bijdrage van chemotherapie eigenlijk te verwaarlozen is.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
verbijsterd
verbijsterd
11 jaren geleden

Hoe zit het met het recht van de moeder van het kind om het kind wel of niet te laten behandelen. Big Pharma’s klauwen reiken wel heel erg ver! De moeder is de gezaghebbende over het kind, niet de dokter of wie dan ook!

Dr. Why
Dr. Why
11 jaren geleden

en als er al kans is dat het kind geneest, dan is het waarschijnlijk te laat tegen dat de rechtbank uitspraak gedaan heeft.

Zoals altijd in dergelijke gevallen.

biffje
biffje
11 jaren geleden

de moeder beslist,

niet de dokter!!!

theo
theo
11 jaren geleden

[quote name=”biffje”]de moeder beslist,

niet de dokter!!![/quote]

Jep. En de dokter heeft meer kaas gegeten van welke behandeling wel of niet gepast is dan moeder heeft.

Als moeder liever een kind laat sterven dan het een passende behandeling te laten geven, valt dat onder dood door schuld?

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x