Mens en Dier

Harvard in de Himalaya: Monniken tonen wetenschappers hun ‘bovenmenselijke’ krachten

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn verschillende wetenschappers die naar de Indiase bergen trekken om daar alle mysterieuze verschijnselen van de Tibetanen te onderzoeken. In zijn autobiografie beschrijft de dalai lama hoe een Harvard-professor, dr. Herbert Benson, begin jaren tachtig naar India kwam en daar de mediterende monniken volgde.

Deze monniken konden een dieper niveau van bewustzijn bereiken en daardoor dingen voelen die normaal gesproken alleen stervenden ervaren. Benson ontdekte dat, zodra de mediterenden in trance waren, hun ademhaling daalde naar zeven inhalingen per minuut, terwijl de lichaamstemperatuur met bijna tien graden steeg.

Zonder problemen

Op die manier konden de monniken, zo constateerde Benson, zonder problemen de hele nacht op duizenden meters hoogte naakt in de sneeuw zitten, zonder dat hun lichaamstemperatuur daalde. Ze konden zelfs in koud water gedompelde lakens op hun ruggen snel laten drogen.

De monniken bleken ook in staat om de temperatuur in hun vingers en tenen drastisch te verhogen. Hoe ze dat precies doen, is nog altijd onduidelijk. Het team van Benson bestudeerde mediterende monniken in Sikkim, die hun metabolisme met liefst 64 procent konden vertragen.

Dr. Benson onderbouwde op wetenschappelijke wijze het verschijnsel dat overtuigingen een fysieke uitwerking kunnen hebben en dat de geest een prominente rol speelt bij het behandelen en voorkomen van ziekten.

Verwaarloosd

Het zwaartepunt van de westerse medische wereld ligt bij medicijnen en ingrepen, terwijl de zelfzorg, die in de handen van de mens ligt, volledig wordt verwaarloosd.

Benson doet al tientallen jaren onderzoek naar het samenspel tussen lichaam en geest. Zelf denkt hij dat gebed en meditatie stress verminderen. Door ontspanning dalen de bloeddruk en de hartfrequentie. Op hersenfilmpjes nemen de op ontspanning wijzende hersengolven toe.

“Boeddhisten geloven dat de realiteit waarin we leven niet de ultieme realiteit is,” zei Benson. “Er is nog een realiteit waar we toegang tot kunnen krijgen, één die niet wordt beïnvloed door onze emoties en het leven van alledag.”

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Het zwaartepunt van de westerse medische wereld ligt bij medicijnen en ingrepen, terwijl de zelfzorg, die in de handen van de mens ligt, volledig wordt verwaarloosd.

Zou dat vervloekte geld daar niet een bepalende rol in spelen ? Wie of wat houdt ons constant weg bij de echte werkelijkheid ? De echte alles overtreffende realiteit waarin wij ons weer bewust kunnen worden van wie of wat wij in werkelijkheid zijn. Oppermachtig en nagenoeg onaantastbaar, dat is wat wij eigenlijk zijn, alleen mogen we dat niet beseffen en zeker niet ervaren.

Anton50
Anton50
6 jaren geleden

Onthechting is het sleutelwoord. Met andere woorden; het graaien en willen hebben loslaten, niet meer gehecht zijn aan deze wereld en haar aanhoudende illusies..

lichtwezen
lichtwezen
6 jaren geleden

Er zijn yogis bekend die zich een jaar konden ingraven , lees de geheime leer van Blavatski .

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
6 jaren geleden

Veel succes met dat monniken gedoe en de ultieme chakra
https://www.youtube.com/watch?v=c5qjiHMBvpE

Hier nog een voor het eeuwige leven ondekt in Amsterdam
https://www.youtube.com/watch?v=XTfpbqRIkgA

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x