Homepagina » Mens en Dier » Harvard in de Himalaya: Monniken tonen wetenschappers hun ‘bovenmenselijke’ krachten
Harvard in de Himalaya: Monniken tonen wetenschappers hun 'bovenmenselijke' krachten

Harvard in de Himalaya: Monniken tonen wetenschappers hun ‘bovenmenselijke’ krachten

Er zijn verschillende wetenschappers die naar de Indiase bergen trekken om daar alle mysterieuze verschijnselen van de Tibetanen te onderzoeken. In zijn autobiografie beschrijft de dalai lama hoe een Harvard-professor, dr. Herbert Benson, begin jaren tachtig naar India kwam en daar de mediterende monniken volgde.

Deze monniken konden een dieper niveau van bewustzijn bereiken en daardoor dingen voelen die normaal gesproken alleen stervenden ervaren. Benson ontdekte dat, zodra de mediterenden in trance waren, hun ademhaling daalde naar zeven inhalingen per minuut, terwijl de lichaamstemperatuur met bijna tien graden steeg.

Zonder problemen

Op die manier konden de monniken, zo constateerde Benson, zonder problemen de hele nacht op duizenden meters hoogte naakt in de sneeuw zitten, zonder dat hun lichaamstemperatuur daalde. Ze konden zelfs in koud water gedompelde lakens op hun ruggen snel laten drogen.

De monniken bleken ook in staat om de temperatuur in hun vingers en tenen drastisch te verhogen. Hoe ze dat precies doen, is nog altijd onduidelijk. Het team van Benson bestudeerde mediterende monniken in Sikkim, die hun metabolisme met liefst 64 procent konden vertragen.

Dr. Benson onderbouwde op wetenschappelijke wijze het verschijnsel dat overtuigingen een fysieke uitwerking kunnen hebben en dat de geest een prominente rol speelt bij het behandelen en voorkomen van ziekten.

Verwaarloosd

Het zwaartepunt van de westerse medische wereld ligt bij medicijnen en ingrepen, terwijl de zelfzorg, die in de handen van de mens ligt, volledig wordt verwaarloosd.

Benson doet al tientallen jaren onderzoek naar het samenspel tussen lichaam en geest. Zelf denkt hij dat gebed en meditatie stress verminderen. Door ontspanning dalen de bloeddruk en de hartfrequentie. Op hersenfilmpjes nemen de op ontspanning wijzende hersengolven toe.

“Boeddhisten geloven dat de realiteit waarin we leven niet de ultieme realiteit is,” zei Benson. “Er is nog een realiteit waar we toegang tot kunnen krijgen, één die niet wordt beïnvloed door onze emoties en het leven van alledag.”

[Collective-evolution]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
4 jaren geleden

Het zwaartepunt van de westerse medische wereld ligt bij medicijnen en ingrepen, terwijl de zelfzorg, die in de handen van de mens ligt, volledig wordt verwaarloosd.

Zou dat vervloekte geld daar niet een bepalende rol in spelen ? Wie of wat houdt ons constant weg bij de echte werkelijkheid ? De echte alles overtreffende realiteit waarin wij ons weer bewust kunnen worden van wie of wat wij in werkelijkheid zijn. Oppermachtig en nagenoeg onaantastbaar, dat is wat wij eigenlijk zijn, alleen mogen we dat niet beseffen en zeker niet ervaren.

onbekend
onbekend
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Wat vinden die Tibetanen dan zo leuk aan die Chinese bezetting?

sara
sara
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Iedereen is raakbaar en iedereen is machteloos, probeer maar eens een jaar niet in je neus te peuteren. Succes.

Martijn1205
Martijn1205
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

@exegese

Uiteraard speelt geld een rol in het weg houden bij onze spirituele ontwikkeling. Lange tijd is religie gebruikt en misbruikt om mensen weg te houden bij ontwikkeling van binnenuit, meditatie en spiritualiteit. De zogenaamde heksenjacht had ook tot doel om mensen weg te houden bij de innerlijke ontwikkeling, uitroeien van spiritualiteit.

Tegenwoordig worden mensen financieel klem gezet, met slecht nieuws gebombardeerd, afgeleid door Facebook ‘likes’, reclame die ons poogt te laten geloven dat wij perfect moeten zijn en moeten voldoen aan een plaatje dat men laat zien. Overigens werken ook de websites uit de alternatieve hoek mee aan het fenomeen angst zaaien, want Niburu komt er nu ‘echt’ aan en je kunt maar beter een schuilplaats regelen…..

Zo zijn er honderden van dergelijke prikkels waar wij de hele dag aan bloot worden gesteld. Je merkt het effect van dit ‘systeem’ heel goed als je eens een paar maanden op reis gaat en daar alleen geniet van mensen, natuur, geen tv kijkt, etc. Het brengt je dichter bij jezelf, je relativeert meer en het maakt de meeste mensen wat warmer. Dit zijn allemaal onderdelen die je nodig hebt om jezelf spiritueel verder te ontwikkelen.
Helaas merkte ook ik hoe moeilijk het is als je weer thuis komt na zo’n reis, om de innerlijke vrede vast te houden en niet weer mee te gaan in de gekte van alle dag.

Ik wens iedereen toe dat het zaaien van angst en de beheersing niet langer effect/grip heeft op de mensheid.

Anton50
Anton50
4 jaren geleden

Onthechting is het sleutelwoord. Met andere woorden; het graaien en willen hebben loslaten, niet meer gehecht zijn aan deze wereld en haar aanhoudende illusies..

lichtwezen
lichtwezen
4 jaren geleden

Er zijn yogis bekend die zich een jaar konden ingraven , lees de geheime leer van Blavatski .

Rocko
Rocko
Reactie op  lichtwezen
4 jaren geleden

Blavatski , ik zou mij toch eerst eens wat verdiepen in die dame voor je al die flauwekul wat die persoon de wereld heeft ingeholpen voor waarheid aanneemt en als dusdanig verder verspreid !!!!!

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
4 jaren geleden

Veel succes met dat monniken gedoe en de ultieme chakra
https://www.youtube.com/watch?v=c5qjiHMBvpE

Hier nog een voor het eeuwige leven ondekt in Amsterdam
https://www.youtube.com/watch?v=XTfpbqRIkgA

William Tell
William Tell
4 jaren geleden

Wim van het Hof is geen monnik maar kan het ook.
Is wetenschappelijk onderzocht en men staat nog steeds voor raadsels.
http://www.icemanwimhof.com/innerfire

exegese
exegese
Reactie op  William Tell
4 jaren geleden

Precies @William Tell, ook Wim Hofman laat zien dat gewone mensen in staat zijn tot boven natuurlijke prestaties. Hij heeft laten zien dat mensen in een paar weken zodanig getraind kunnen worden dat zij kou kunnen weerstaan die ze voorheen niet zouden overleven of op z’n minst ernstig onderkoeld zouden raken. De man heeft bergen bekllimd in zwembroek en op sandalen met een snerpende wind en temperaturen ver onder het nulpunt in omstandigheden dat professionele bergbeklimmers met professionele kleding en uitrusting daar nog moeite mee hebben. Dit zijn op film vastgelegde feiten over de buitensporige mogelijkheden van “gewone” mensen zoals wij dat allemaal zijn. je kunt je dan afvragen hoe gewoon we met z’n allen zijn. Dat mensen op eigen houtje op een foute manier met zijn technieken hebben geëxperimenteerd en daarbij om het leven kwamen is een heel ander verhaal en hun eigen domme fout, begaan uit onwetendheid waar ze ons allen in gevangen houden.

Michaël
Michaël
Reactie op  William Tell
4 jaren geleden

Het is eigen aan oosterlingen dat zij bijzonder krachten kunnen opwekken dmv ademhalingsoefeningen vooral Tibetanen die kunnen lange afstanden afleggen in de bergen waar heel andere condities heersen ivm luchtsamnestelling enz uithoudingsvermogen . Hun lichaamsgestel niet zoals het gestel van een westerse mens ,en dat Wim iceman dat kan kan gewoonweg liggen aan overgerfde eigenschappen die met zijn eigen ritmisch ademhalingsstelsel te maken hebben en ik zou dit zeker voor elke mens gaan veralgemeniseren . Een oosterling leeft in zijn ademhaling ofwel ritmisch stelsel en en een westerling leeft in hoofdkrachten van zijn centraal zenuwstelsel . Er zijn degelijk verschillen . Dat mensen omkomen die dit willen naapen door experimenteren verwondert mij dan ook niet . En het uitbaten van deze technieken vindt ik daarom ook verkeerd . De antroposofie leert ons dat weg voor meditaties zijn voor het westen anders dan voor het oosten , die van het oosten helpen helemaal nets voor een westerling en zijn zelfs schadelijk .

exegese
exegese
Reactie op  Michaël
4 jaren geleden

Wim Hofman heeft bewezen met hele groepen tegelijk dat zij binnen enkele weken van gerichte training kou konden weerstaan die daarvoor niemand van hen aan kon. Wij allemaal beschikken over krachten en mogelijkheden die angstvallig voor ons verborgen worden gehouden, met name met verhalen zoals door jou opgelepeld. Vaag gedoe over lichaamsgesteldheid en erfelijk vastliggende eigenschappen. Wim Hofman heeft keer op keer bewezen dat als je de techniek goed toepast een ieder over bijzondere gaven beschikt. Dat je het door lang en intensieve oefening en training tot in het extreme door kunt voeren zoals in het oosten veel gebeurt doordat het daar veel meer leeft en nodig is dan hier, lijkt mij geheel vanzelf sprekend.

Michaël
Michaël
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

exegese,

Ik denk dat je niet goed gelezen heb wat ik eigenlijk bedoel.
Wim is de enige dit het zo kan als hij , hij heeft meer dan 20 records daarom zei ik dat het met zijn eigen kenmerken te maken heeft en waarsch uit zijn vorig leven daaruit put , bij de anderen is trouwens het effect bijna niets , die willen imiteren en kijken ernaar op en betalen ervoor . Trouwens hoeveel heeft dit lichamelijk uithouden nu werkelijk met spiritualiteit te maken , ik vindt het puur materialisme en zoals gevangen geraken in topprestaties zoals bij sporten en dgl hangt gewoonweg samen met luciferische maankrachten . Zulke trainingen tot in het extreme doorvoeren is pas echt materialistisch ,het voegt niets toe aan het bewustzijn en is een oude techniek van het oosten geweest , die best ook daar blijft .
De boeddhisten zeiden toen wij westerlingen daarheen gingen ,’blijf bij jullie, jullie hebben de Christus en hebben hier niets te zoeken, ‘ ook zij wisten het en hadden gelijk . Wij zijn even rijk als hun hun en hebben zelf meer dan het oosten , alleen we doen er niets mee . Het Christusbewustzijn ligt hoger dan de Nirvana, Nirvana is gevangen zitten in een hogere mentale sfeer , en daarmee is de aarde nog niet verlost , want de gelofte van de Bodhissatva is één zijn en allen verlossen.

exegese
exegese
Reactie op  Michaël
4 jaren geleden

Het is wederom onzin wat je uitkraamt :

bij de anderen is trouwens het effect bijna niets , die willen imiteren en kijken ernaar op en betalen ervoor .

Kijk naar deze uitzending van Pauw en Witteman, waar een tipje van de sluier wordt opgelicht van waar Elk mens toe in staat is. Waar een arts bij aanwezig is om het wetenschappelijk te becommentariëren die nogal nerveus overkomt. Vanaf hier is het punt waar men er gevaar in zag voor de farmaceuten en ander gespuis waarna het hele fenomeen gedownplayed moest gaan worden. Wim hof moest in een kwaad daglicht gesteld doordat er doden vallen door zijn methodes en Wubbo Ockels mocht het zeker niet gaan overleven. En zo geschiedde.

http://programma.vara.nl/pauwenwitteman/media/308869

Michaël
Michaël
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

exegese,

ik bewonder vele uitspraken van je, maar hier ga je deels tekort .
Die methode kan wel helend zijn voor het fysieke lichaam bij ‘sommige’ mensen , met de nadruk op sommige , maar zo een extreme prestaties zo van , je kan binnen de korste tijd de Kilimandjaro beklimmen vindt ik gewoonweg idioot . Dat koude baden enz heel goed kunnen zijn heb ik zelf al ondervonden door in heel koud water te zwemmen . Plus daar komt nog bij wat jij ook niet hebt verstaan blijkbaar dat de mind over body , het geestelijke veel meer helend kan zijn dan alleen extreme fysieke inspanningen om het lichaam via de weerstand te versterken . ik weet dat bijv mediteren , bidden , werken met de engelen … als je dat ernstig doet veel meer gaan helen dan zulke fysieke dingen , heb daar ook bewijzen al van ondervonden , vandaar vindt dit uitsluitend op het fysiek werken een EENZIJDIGE materialistische benadering van de mens .

Ondertussen is wubbo-ockels-68-overleden.html ondanks deze zo belovende methode, had hij zich geestelijk en spiritueel ingesteld was dat misschien niet zo snel gebeurd ,volgens mij

exegese
exegese
Reactie op  Michaël
4 jaren geleden

Heb je het programma onder de link hierboven van Pauw en Witteman wel goed bekeken. Daarin komt onomstotelijk bewijs naar voren dat ernstig zieke mensen, uitbehandeld in de reguliere geneeskunde onder extreme omstandigheden in 2 in plaats van 3 dagen de Kilimanjaro succesvol beklommen. Een prestatie die onder begeleiding van artsen en onder het wakend oog van de camera’s in hun blote bast is volbracht. Hoeveel bewijs wil je eigenlijk hebben voor je een voldongen feit als waarheid accepteert. Het staat als een paal boven water dat de mens tot veel en veel meer in staat is lichamelijk en geestelijk dan we in onze stoutste dromen durven te denken

Michaël
Michaël
Reactie op  Michaël
4 jaren geleden

Dat ontken ik ook niet exgese. Het helpt bij sommigen en die koude baden of ijskoude baden dat was de normaalste zaak nog tot in het begin van de eeuw ,de mens had er baat bij en ook allerhande geesteziekten werden ermee bedwongen en dit op een natuurlijke manier . De regulieren dachten het zoals altijd beter te weten dan de oude wijsheid en bedachten synthetische rotzooi pillen de psychofarmaca die op de hersenen werken , want volgens hun zit het toch allemaal in de hersenen en komt de psyche uit de hersenen , met gevolg tal van bijwerkingen en een massa aan zelfmoorden .

exegese
exegese
Reactie op  Michaël
4 jaren geleden

@Mischaël, het gaat mij er in dit geval niet om of het ergens tegen helpt, of dat het een genezende werking zou hebben. Het gaat me erom dat de mens niet meer beseft tot welke bovenmenselijke prestaties hij of zij in staat is. Wij zijn weggelokt bij onze oerkracht, onze gaven die werkelijk grenzen aan het Goddelijke. Wij zijn tot dingen in staat waar geen enkel ander wezen op aarde toe in staat is en dat wordt werkelijk hartstochtelijk ontkend en genegeerd omdat dat nou eenmaal zo hoort. Dat is mijn punt en dat is waar dit artikel in essentie ook over gaat nl. Monniken tonen wetenschappers hun ‘bovenmenselijke’ krachten. Dat is wat mensen opnieuw dienen te gaan beseffen, dat is wat mensen tot nadenken zou moeten stemmen. Hoe kan het in hemelsnaam bestaan dat er in het slimme welvarende westen met zijn onbegrensde mogelijkheden geen enkele aandacht is voor onze eigen mogelijkheden. Mogelijkheden die ons nagenoeg totaal onafhankelijk zouden maken van elke overheid of welke instantie dan ook. Het zou mensen nagenoeg onaantastbaar maken hetgeen ons ticket zou zijn voor echte vrijheid en oneindig geluk.

Lonatre
Lonatre
4 jaren geleden

20 jaar geleden experimenteerde ik hier al mee. Dronk twee weken lang alleen maar water en nam helemaal geen voedsel. 2x per dag een uur yoga waarvan een half uur op mijn hoofd staan. Elke dag 80 km hardfietsen (37 km per uur) en elke dag naar de sauna. Voordat ik de sauna inging was mijn lichaamstemperatuur 37,4 en 15 minuten later 36,6. Ging zo hoog mogelijk zitten en ademde dan 1x per minuut door mijn neus in. Verbeeldde me dat het geen warme lucht was maar ijskoude en dat dus 15 keer. Met lichaamsdaling als gevolg. We zitten vol met verborgen onuitputtelijke energiebronnen die we kunnen laten stromen als je éénmaal de openingen heb gecreëerd.

exegese
exegese
Reactie op  Lonatre
4 jaren geleden

@Lonatre, als we wisten wat we allemaal voor mogelijkheden in huis hebben hadden we geen overheid, geen ziekenhuizen, geen politie, geen leger, helemaal niets nodig dan wat puur en alleen qua primaire levensbehoeften vereisen. De rest zouden we dan naar behoefte en zuivere ethiek in kunnen vullen. Als alle overbodige onzin en nepgeld als zodanig herkend worden zal het begrip diefstal en elke vorm van onrecht als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Alle normen en waarden zouden totaal veranderen en ons bewustzijn zou eindelijk noodgedwongen aangesproken worden

Predator
Predator
4 jaren geleden

@Exegese.

Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen…
Supercommentaar..Ja zo is het echt..

Predator
Predator
4 jaren geleden

We kunnen veel meer dat dat we nu realiseren.Bedenk eens wat je allemaal meer zou kunnen als je alleen al eens de helft van je hersenen zou kunnen gebruiken..inentingen,fluor en negative prikkels van buiten houden dat tegen.
Lijkt mij dan best geloofwaardig..

Quasimodo
Quasimodo
Reactie op  Predator
4 jaren geleden

De mens is een microcosmos. Alles wat Vader Macro kan kan zoon Micro ook. Mijn vader en ik zijn een, zei iemand ooit.

Michaël
Michaël
Reactie op  Quasimodo
4 jaren geleden

Mooi, alleen via de Christus kom je tot de Vader ,want Hij is zijn enige zoon en leeft in ieder van ons ,ongeacht welke religie ook ie heeft . Zo Boven ,Zo Beneden.

Michaël
Michaël
Reactie op  Quasimodo
4 jaren geleden

Zo na de vurige bliksem de donder rollend buldert aldoor het luchtruim in de grote kosmos alzo verhit het innerlijke vuur het bloed mijn lichaam ,en flitstsen de gedachten als schichten doorheen mijn zenuwen .

Ad Knops
Ad Knops
4 jaren geleden

Velen worden 100 jaar of meer. Weinig eten, want dan ontstaan er minder vrije radicalen. Zij zitten de hele dag en hebben weinig calorieën nodig. Zij zijn economisch niet interessant. Als we allemaal zo waren…….

x

Check Also

opvliegers

Last van irritante opvliegers, of andere overgangsklachten?

Als je een vrouw tussen ca. begin ...

ganges

Smerige propaganda: lijken in Ganges hebben niets met corona te maken

Tientallen lichamen van mogelijke coronaslachtoffers zijn in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x