Wetenschap

Je lichaam bestaat voor 99,9999999 procent uit lege ruimte

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die veel vrienden, een goedbetaalde baan of een grote auto hebben voelen zich vaak heel wat. Maar al die vrienden, dat kantoor en die grote auto – eigenlijk alles in dit enorme universum – bestaan voor 99,9999999 procent uit lege ruimte.

De omvang van een atoom is afhankelijk van de hoeveelheid ruimte tussen de nucleus en de buitenste schil. Atoomkernen zijn zo’n 100.000 keer kleiner dan de atomen waar ze zich in bevinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Als de nucleus net zo groot is als een pinda, is de atoom ongeveer zo groot als een voetbalstadion. Als we alle lege ruimte in onze atomen zouden verliezen, zouden we gemakkelijk in een stofkorrel passen. De hele mensheid zou dan in een suikerklontje passen.

Waarom komt al onze massa dan vandaan?

Energie! Ons lichaam bestaat uit atomen, die weer bestaan uit elektronen, protonen en neutronen. Die protonen en neutronen, die het grootste deel van onze massa vormen, bestaan uit een drietal fundamentele deeltjes die quarks worden genoemd.

De massa van deze quarks vormt slechts een klein percentage van de massa van de protonen en neutronen. En gluonen, die de quarks bij elkaar houden, zijn compleet massaloos. Veel wetenschappers denken dat vrijwel al onze massa wordt gevormd door de energie van de quarks en de gluonen.

Je hebt nog nooit echt iets vastgehouden in je leven

We spreken van lege ruimte, maar ruimte is nooit echt leeg. De ruimte zit namelijk tjokvol golffuncties en onzichtbare kwantumvelden.

Als je iemand ‘aanraakt’, voel je niet zijn of haar atomen. Wat je voelt is de elektromagnetische kracht van je elektronen die zijn of haar elektronen afstoot. Datzelfde gebeurt bij voorwerpen. Technisch gesproken zit je nu niet op een stoel, maar zweef je er net boven.

Resumerend: je lichaam is eigenlijk niets meer dan een misleidende verzameling lege ruimtes op een lege planeet in een leeg universum.

[Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
primus inter pares
primus inter pares
7 jaren geleden

interresant

koloth
koloth
7 jaren geleden

We leven in een software programma gemaakt door ene God.

Loki
Loki
7 jaren geleden

“Als je iemand ‘aanraakt’, voel je niet zijn of haar atomen. Wat je voelt is de elektromagnetische kracht van je elektronen die zijn of haar elektronen afstoot.”

Qi ook wel Chi genoemd. Beheersing van energieën. Bij ongetrainde regelt het lichaam het onbewust.

mario
mario
7 jaren geleden

als je net boven een stoel zweeft hoe kan je dan pijn aan je r..t krijgen als je te lang zit ?

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x