Homepagina » Wetenschap » Je lichaam bestaat voor 99,9999999 procent uit lege ruimte
Je lichaam bestaat voor 99,9999999 procent uit lege ruimte

Je lichaam bestaat voor 99,9999999 procent uit lege ruimte

Mensen die veel vrienden, een goedbetaalde baan of een grote auto hebben voelen zich vaak heel wat. Maar al die vrienden, dat kantoor en die grote auto – eigenlijk alles in dit enorme universum – bestaan voor 99,9999999 procent uit lege ruimte.

De omvang van een atoom is afhankelijk van de hoeveelheid ruimte tussen de nucleus en de buitenste schil. Atoomkernen zijn zo’n 100.000 keer kleiner dan de atomen waar ze zich in bevinden.

Als de nucleus net zo groot is als een pinda, is de atoom ongeveer zo groot als een voetbalstadion. Als we alle lege ruimte in onze atomen zouden verliezen, zouden we gemakkelijk in een stofkorrel passen. De hele mensheid zou dan in een suikerklontje passen.

Waarom komt al onze massa dan vandaan?

Energie! Ons lichaam bestaat uit atomen, die weer bestaan uit elektronen, protonen en neutronen. Die protonen en neutronen, die het grootste deel van onze massa vormen, bestaan uit een drietal fundamentele deeltjes die quarks worden genoemd.

De massa van deze quarks vormt slechts een klein percentage van de massa van de protonen en neutronen. En gluonen, die de quarks bij elkaar houden, zijn compleet massaloos. Veel wetenschappers denken dat vrijwel al onze massa wordt gevormd door de energie van de quarks en de gluonen.

Je hebt nog nooit echt iets vastgehouden in je leven

We spreken van lege ruimte, maar ruimte is nooit echt leeg. De ruimte zit namelijk tjokvol golffuncties en onzichtbare kwantumvelden.

Als je iemand ‘aanraakt’, voel je niet zijn of haar atomen. Wat je voelt is de elektromagnetische kracht van je elektronen die zijn of haar elektronen afstoot. Datzelfde gebeurt bij voorwerpen. Technisch gesproken zit je nu niet op een stoel, maar zweef je er net boven.

Resumerend: je lichaam is eigenlijk niets meer dan een misleidende verzameling lege ruimtes op een lege planeet in een leeg universum.

[Business Insider]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
primus inter pares
primus inter pares
4 jaren geleden

interresant

vladi
vladi
Reactie op  primus inter pares
4 jaren geleden

ik vind het maar een lege theorie.

fff

koloth
koloth
4 jaren geleden

We leven in een software programma gemaakt door ene God.

Robert
Robert
Reactie op  koloth
4 jaren geleden

De Mexicaanse sjamaan Don Juan Matus:

‘We zijn ontvangers, we zijn bewustzijn; we zijn geen objecten; we hebben geen vast lichaam. We zijn grenzeloos … Wij, of eigenlijk ons verstand, vergeten dit en zo raakt het geheel van onszelf verstrekt in een vicieuze cirkel waar we in ons leven zelden uit oprijzen.’

Tegmark, auteur van Our Mathematical Universe, stelt dat de fysica van computerspelletjes en onze wereld vrijwel hetzelfde is:

‘Stel je bent een karakter in Minecraft of een wat meer geavanceerd computerspelletje waar de grafische mogelijkheden echt goed zijn in en je zou niet doorhebben dat je in een spel zit. Je voelt dat je tegen echte objecten kunt aanlopen en dat je verliefd kan worden en over dingen enthousiast kunt zijn. En wanneer je die fysieke wereld zou gaan bestuderen, begin je uiteindelijk te ontdekken dat, wauw, alles uit pixels is opgebouwd, en dat al die dingen waarvan je dacht dat het ‘materiaal’ was eigenlijk als een stel cijfers beschreven zijn. Je zult ongetwijfeld bekritiseerd worden door je vrienden, zeggende ‘kom op, je bent dom bezig. Het is gewoon een materiaal.’ Maar iemand die van buitenaf naar dit computerspelletje zou kijken, ziet eigenlijk dat je gelijk had. Het enige dat er is zijn getallen.’

En in onze wereld bevinden wij ons precies in deze situatie. We kijken rond en het lijkt er helemaal niet op dat er iets wiskundigs aan de hand van is, maar alles wat we zien is gemaakt van elementaire deeltjes zoals quarks en elektronen. En wat voor eigenschappen heeft een elektron? Heeft het een geur of een kleur of textuur? Nee! Zover we weten is de enige eigenschap dat een elektron bezit de 1, 1/2 en 1. Wij fysici hebben voor deze eigenschappen sullige namen bedacht zoals elektrische lading, spinkwantumgetal of Leptongetal, maar het maakt het elektron niet uit hoe we het noemen, de eigenschappen zijn slechts cijfers.

Max Planck (1858 – 1947) de Duitse theoretische fysicus achter de kwantumtheorie:

‘Alle materie ontspringt en bestaat enkel door de verdienste van een kracht. We moeten aannemen dat er achter deze kracht een bewuste en intelligente geest aanwezig is. Deze geest is de matrix van alle materie.’

Silas Beane van de universiteit van Bonn zei:

‘Het idee is dat in de toekomst mensen in staat zullen zijn om vrij gemakkelijk volledige universums te simuleren. En gezien de onmetelijke tijd die voor ons ligt zal het aantal van deze simulaties waarschijnlijk enorm zijn. Dus als je de vraag stelt of we in één ware realiteit leven of in een van de vele simulaties, zou het antwoord zijn dat het, statistisch gesproken, waarschijnlijker is dat we in een simulatie leven.’

exegese
exegese
Reactie op  Robert
4 jaren geleden

As a matter of facts, God’s fingerprint everywhere in nature is based on simpel numbers, also known as Fibonachi’s golden ratio.

https://www.youtube.com/watch?v=4VrcO6JaMrM

Loki
Loki
4 jaren geleden

“Als je iemand ‘aanraakt’, voel je niet zijn of haar atomen. Wat je voelt is de elektromagnetische kracht van je elektronen die zijn of haar elektronen afstoot.”

Qi ook wel Chi genoemd. Beheersing van energieën. Bij ongetrainde regelt het lichaam het onbewust.

mario
mario
4 jaren geleden

als je net boven een stoel zweeft hoe kan je dan pijn aan je r..t krijgen als je te lang zit ?

poes
poes
Reactie op  mario
4 jaren geleden

massa?

Robert
Robert
Reactie op  mario
4 jaren geleden

Haha!

De informatie/krachtvelden die de stoel bijeen houden drukken tegen de krachtvelden die jouw ‘ass’ samenhang geven. Deze krachtvelden zijn geprogrammeerd.

Veranderingen in het krachtveld beinvloeden de aangekoppelde moleculen en we zien het zichtbare holografische deel van de werkelijkheid die we ‘ass’ noemen plat worden of we voelen pijn omdat de INFORMATIE zegt dat het op die wijze geintepreteerd moet worden, en geeft daarop een rode bilpartij.

Net als in computer-SIMS; je ‘autootje’ raakt een ‘boom’ en stopt, de speakers roepen ‘BENG’, voegt crash-geluiden toe en verandert het beeldje van je autootje als een gedeukt voertuigje, maar wat is er nu ECHT gebeurd? Alleen de info is veranderd. Maar wat een ‘echte’ ervaring.

Tooney
Tooney
Reactie op  Robert
4 jaren geleden

Licht eraan hoe snel de planeet draait kwa zwaarte kracht toch

Sunshine
Sunshine
4 jaren geleden

‘Resumerend: je lichaam is eigenlijk niets meer dan een misleidende verzameling lege ruimtes op een lege planeet in een leeg universum.’

En zo kom je weer even met je poten op de grond. Of eigenlijk niet, want ook dat is lege ruimte.
Haha! Geweldige info.

lichtwezen
lichtwezen
4 jaren geleden

Wij zijn lichtwezens , waarvan het etherlichaam slechts verdicht is door Lucifer en wat de wat de zondeval heet , er is niets van atomen en moleculen van aan . Atomen en moleculen leven uitsluitend in de hersenen van domme geleerden en zijn immers nog nooit bewezen . Fotos van atomen zijn illusies en bedrog ook om de mensen in de materie doen te geloven en te misleiden .

Sergio
Sergio
Reactie op  lichtwezen
4 jaren geleden

“Atomen en moleculen leven uitsluitend in de hersenen van domme geleerden en zijn immers nog nooit bewezen .”
Pardon??? Het vak & wetenschap Scheikunde bestaat m.i. (en van de meeste mensen) uit allemaal bewezen theorieen.

lichtwezen
lichtwezen
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

beste,

Je diende toch al lang te weten dat wetenschap op hypothesen berust, hypothesen die men probeert te bewijzen maar helemaal geen bewijzen zijn, die zitten net onder hun hersenpan en komen ui de wereld van hun verlangende fantasie .
En zoals de kwantumvelden zeggen, wat je zoekt , dat vindt je ha ha ;;bewijs is er genoeg ,maar de werkelijkheid ,da’s wat anders hee

Anton50
Anton50
4 jaren geleden

Seth, een belerende entiteit, die via het medium Jane Roberts sprak in de zeventiger jaren zei al dat het ‘interessant was om te zien wat wij met ‘niets’ deden….’
En nog steeds doen blijkbaar…

Faith
Faith
Reactie op  Anton50
4 jaren geleden

Jane Roberts zelf rookte niet en dronk geen bier maar ze dronk bier en rookte als een schoorsteen als Seth door kwam. Dat fascineerde me nogal.
Zouden er toen geen 70 stoffen die kanker bevatten in shag en sigaretten hebben gezeten?
Dat zou Seth toch weten? Waarom zit het er nu wel in?
En kan er in plaats van die giftige stoffen geen koningskaars, heermoes en weed in?
Dat zit in de vredespijpen van Indianen ook. Lijkt me niet al te moeilijk te realiseren.

Faith
Faith
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

Ik vergeet te melden dat Seth in zijn aardse leven van bier en sigaretten hield.

Faith
Faith
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

ps: het is geen heermoes maar bijvoet.

sarakoestra
sarakoestra
4 jaren geleden

Als je naar dat overgebleven 0,0000001 procentje gaat kijken, zal daar ook wel niets van overblijven.
En wat is dan dat gene wat kijkt?

Jaha, daar had je even niet aan gedacht. 🙂

Logiter
Logiter
4 jaren geleden

Deze reductionistische benadering van een werkelijkheid die volgens de dogma wetenschappen de enige is,vergeet de ongeziene interactie en uitwisselingen te benoemen.
Het bovenstaande artikel heeft het over metafysische presenties,die door geen mens ooit zijn waargenomen.
Buiten deze weinig toevoegende wetenschappelijke informatie om,is het placebo effect op de lezer er een voor in de boeken.
Mensen voelen zich nietig en minder waard,terwijl een ieder het wonderlijke resultaat is van een universum,zowel van binnen als buiten.

sara
sara
Reactie op  Logiter
4 jaren geleden

Van dat “placebo effect” probeer je zelf gebruik te maken. Je verhaal klopt grammaticaal voor geen meter,
qua inhoud ook niet en presenties is geen bestaand woord.

Padja
Padja
Reactie op  sara
4 jaren geleden

Er is niks zo gemakkelijk als schoppen.
Kritiek is nutteloze zelfbevrediging tenzij er iets opbouwends mee beoogd wordt

speedmaster
speedmaster
Reactie op  sara
4 jaren geleden

presentie: 1)aanwezigheid 2)bijzijn 3)bijwoord (crypt.) 4)helderheid van geest 5)tegenwoordigheid. grammaticaal doet logiter het mijns inziens helemaal niet slecht.

sara
sara
Reactie op  speedmaster
4 jaren geleden

Presenties is geen meervoud van presentie.
presentie is namelijk geen ding.

Verder is metafysisch het zelfde als “die door geen mens ooit zijn waargenomen.” want metafysisch duit op een aaname dus dat is dubbel.

universun is een omsluitend geheel dat geen oorzaak of gevolg kent waar wij deel van uitmaken en wij zijn daar dus geen resultaat van.
dat zou betekenden dat wij afgezonderd zijn.

Het bekt dus allemaal er mooi maar klopt aan alle kanten voor geen meter.

t

sara
sara
Reactie op  sara
4 jaren geleden

Vanitas vanitatum et omnia vanitas

Robert
Robert
Reactie op  sara
4 jaren geleden

Mooi, het punt ‘aannames’ is gekomen:

Een grote hoeveelheid proefballonnen die als wetenschappelijke feiten aangenomen zijn, blijken echt niets anders te zijn dan aannames die zo vaak door de wetenschap, de academische wereld en de media herhaald zijn dat zij gestold zijn tot het bekende ‘iedereen-weet-dat-toch?’

Zij zijn slechts aannames en vaak is de hoofd-aanname zelf ook nog gefundeerd op een lange lijst van andere aannames. Hieronder tien van de hoofdaannames die door onderzoeker en bioloog Ruppert Sheldrake in zijn boek Science Set Free verzameld zijn die

a) geaccepteerde wetenschappelijke, academische en door de media gebruikte ‘feiten’ lijken, ondanks dat het nonsens is,

b) en er zeker voor zorgen dat iedereen die hierin gelooft nooit de werkelijkheid zal begrijpen:

1. De natuur is mechanisch.
2. Materie is niet-bewust.
3. De wetten van de natuur liggen vast.
4. De totale hoeveelheid materie en energie is altijd hetzelfde.
5. De natuur is doelloos.
6. Biologische overerving is materieel.
7. Herinneringen worden als materiële sporen opgeslagen.
8. De geest bevindt zich in het brein.
9. Telepathie en andere paranormale fenomenen zijn illusionair.
10. De mechanistische geneeskunde is het enige dat echt werkt.

Dit kunnen dan wel de grondaannames van de mainstreamwetenschap zijn (echter niet van de kwantumfysica) maar zij zijn allen onzinnig. De koning der aannames over het Universum is de Big Bang, oftewel de oerknal.

De Amerikaanse schrijver en onderzoeker Terence McKenna vatte deze waanzin zeer goed samen toen hij zei:

‘Geef ons een gratis mirakel en dan verklaren wij de rest wel.’

En gaat verder met:

”Ieder model van het universum heeft iets moeilijks te verteren. En wat ik bedoel met dat iets moeilijks te verteren is de plek waar het argument het feit niet kan maskeren dat er een luchtje aan het verhaal zit. Dat wat zo moeilijk te verteren is en dat in de wetenschap ingebouwd lijkt, is de kwestie over de oerknal. Goed, laten we hier eens wat aandacht aan besteden. Het gaat over de notie dat het universum vanuit het niets en zonder enige reden, in een enkel moment ontstond.

Welnu, voordat we dit gaan ontleden, merk dan op dat dit de eindtest voor lichtgelovigheid is. Of je dit nu aanneemt of niet, begrijp dat het onmogelijk is iets te verzinnen dat nog onwaarschijnlijker is dan dit te geloven! Ik bedoel, ik daag iedereen uit – het is gewoon hét grensgeval van onwaarschijnlijkheid dat het universum in een enkel moment vanuit het niets zou zijn ontstaan, en dat zonder reden?! – Ik bedoel, mocht je dit geloven dan heeft mijn familie een tolbrug over de Hudson voor je met een lease optie voor slechts vijf dollar! Dit gaat nergens over.

Het is in feite niets anders dan zeggen, ‘En God zei: Er zij er licht’. En wat deze wetenschapsfilosofen zeggen is, geef ons één gratis mirakel, en vanaf dat punt zullen we voorwaarts rollen – van het ontstaan der tijden tot de scheuren der verdoemenis! – Slechts één mirakel en dan zal het zich allemaal ontrafelen, overeenkomstig met de natuurwetten en die bizarre vergelijkingen die niemand kan begrijpen maar die in dit bedrijf zo heilig zijn.”

Gezien de afhankelijkheid die de mainstreamwetenschap met betrekking tot de genoemde aannames heeft, maakte de Amerikaanse media kosmoloog, Neil deGrasse Tyson het nog bonter en zei:

”Een samenzweringstheoreticus is een persoon die zwijgzaam toegeeft dat hij onvoldoende gegevens heeft om zijn stelling te bewijzen. Een samenzwering is een strijdkreet van een persoon met onvoldoende data…”

Aanbidding van Alles Officieel wordt wel heel duidelijk uit zijn volgende citaat:

‘Het goede van wetenschap is dat het waar is, of je er nu wel of niet in gelooft.’

Net zoals de oerknal? – I rest my case …

Zeven zusters
Zeven zusters
4 jaren geleden

Alles is niets en niets is alles.

Sergio
Sergio
Reactie op  Zeven zusters
4 jaren geleden

En de som der delen is meer dan het geheel.

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

teslarijder

Waarom alle huishoudens flink meer moeten betalen voor energie vanwege ‘enorm asociale’ Teslarijder

Netbeheerders laten weten dat de energierekening gaat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

44
0
We lezen graag je reactie!x