Binnenland

‘Het is volkomen duidelijk: er is iets behoorlijk mis met het systeem’

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Sigrid Kaag stopt per 8 januari als demissionair minister van Financiën en vicepremier. Ze gaat aan de slag als VN-gezant voor wederopbouw van de Gazastrook, laat ze weten in een bericht op X.

Kaag zegt door VN-secretaris-generaal Guterres te zijn gevraagd voor de functie. “Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid zijn altijd mijn drijfveren geweest,” schrijft Kaag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De afgelopen jaren werd meerdere keren aangifte tegen haar gedaan wegens het financieren van terrorisme. Onder anderen voormalig Europarlementariër Lucas Hartong deed aangifte tegen de D66-minister. Hij verzocht het Openbaar Ministerie om vervolging.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Er klopt iets verschrikkelijk niet

Ook Federatief Joods Nederland (FJN) deed aangifte tegen minister Kaag ‘voor het geven van geld aan Palestijnse terreurorganisaties’. Nederlandse ontwikkelingshulp werd in de Palestijnse gebieden gebruikt om terrorisme te financieren.

“Er klopt gewoon iets niet,” zegt Harry Vermeegen over het politieke systeem. “Het rammelt. Er klopt iets verschrikkelijk niet.”

Kaag heeft er een zootje van gemaakt op Financiën, want daar bleek ze niet geschikt voor, aldus Vermeegen. Nu krijgt ze gewoon een baan bij de VN. “Het is toch werkelijk ongelooflijk. Dus als je maar blundert en als je er maar een zootje van maakt in de politiek, dan krijg je uiteindelijk een beloning, met een mooie nieuwe baan.”

Gewoon helemaal niks

Dat het systeem niet klopt, zie je ook bij Jetten, vervolgde Vermeegen. De kiezer heeft bij de verkiezingen gezegd: we willen niks met D66 te maken hebben. Toch wordt Jetten nu minister van Financiën en vicepremier. “Alsof Jetten daar ook maar iets van weet. Gewoon helemaal niks.”

“Het is volkomen duidelijk: er is iets behoorlijk mis met het systeem.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 193 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geeske
Geeske
3 maanden geleden

Passend boevenpakje van Sigrid

Mikkie
Mikkie
3 maanden geleden

Dat heet: wegpromoveren..

Margie
Margie
3 maanden geleden

Die Kaag, ik hoop op een grote bom op die lelijke rimpelkop. En die Jetten ….. Laat hem het riool schoonmaken met een tandenborstel. Doet hij iets nuttigs.

Alex Shao
Alex Shao
3 maanden geleden

Foto: Kaag in een gestreepte overall?

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x