BinnenlandCorona

Ruim 100 Kamerleden stemmen voor A-status corona: ‘Dit is het failliet van de democratie’

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vandaag stemden 103 Tweede Kamerleden voor de A-status van corona. Door die status blijven de maatregelen in stand. Slechts 26 Kamerleden stemden tegen. Forum voor Democratie spreekt van ‘een zwarte dag’. De volgende stap naar de permanente medische dictatuur is gezet, aldus de partij.

Het moment van de stemming:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Er wordt vol ongeloof gereageerd. “Dat de Tweede Kamer de rechtsstaat ondermijnt door Covid op de A-lijst te plaatsen, is stuitend. Werkelijk alle remmen van fatsoen zijn los, de leugens en belangenverstrengeling regeren. Dit is pure staatsterreur. Deze lieden moeten per direct hun biezen pakken,” twittert politicus Bas Filippini.

“Het grootste gedeelte van onze volksvertegenwoordigers is volstrekt incompetent, en dan druk ik mij zacht uit,” zegt journalist Annelies Strikkers. “Ebola met een dodelijkheid van meer dan 50 procent staat nu samen met Sars-CoV-2 met een gemiddelde dodelijkheid van 0,15 procent op de A-lijst. Complete waanzin regeert.”

Moet ‘ouderdom’ ook niet de A-status krijgen?

Auteur en spreker Hans van Tellingen vraagt: “Moet ‘ouderdom’ ook niet de A-status krijgen? Daaraan overlijden ook veel mensen.”

“Voor mij is dit het failliet van onze democratie. Of beter gezegd: het failliet van een technocratische bureaucratie zonder hart,” stelt huisarts Els van Veen. “Ik houd mijn hart vast voor al die mensen die deze overheid/staat nog vertrouwen.”

Woorden schieten tekort

“De democratie is niet meer,” benadrukt ze. “De ‘coronapandemie’ is vanaf het begin doorgestoken kaart geweest. Met als resultaat een verdwenen vertrouwen van de burger in regering, parlement, media, rechtspraak en artsenstand.”

Stefan Noordhoek verzucht: “Een meerderheid van het parlement heeft vanmiddag gestemd vóór het in de A-lijst van infectieziekten opnemen van een ziekte die 60 tot 300 keer ongevaarlijker is dan alle andere ziekten op die lijst, en zelfs ongevaarlijker dan influenza. Woorden. Schieten. Tekort.”

4.8 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

248 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans J.
Hans J.
2 jaren geleden

Hieruit blijkt dat die 100 kamerleden niets geven om hun eigen familie en kinderen.

Gertjan Bürmann
Gertjan Bürmann
2 jaren geleden

Publiceer graag de namen van parlementariërs die voor de A stuks stemden

Isabeau
Isabeau
2 jaren geleden

Ik heb niet het idee dat de mensen die hier lezen en reageren iets anders verwacht hadden.

Wellicht gehoopt tegen beter weten in, maar niet verwacht.

Wat zal onze gevaxxte medebevolking vannacht goed slapen; ‘Maar goed dat we ons tegen deze zwaar dodelijke ziekte hebben laten inenten. De jonge weet echt wel waar ie het iver heeft! Al die stomme wappies met hun gekakel! Aluhoedjeslui…

(Het moge duidelijk zijn dat dit sarcastisch bedoeld is ?)

Harrie Elzinga
Harrie Elzinga
2 jaren geleden

Dit kabinet is volledig de weg kwijt
Weg er mee

Back to top button
248
0
We lezen graag je reactie!x