BuitenlandCorona

‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit dat een landelijke lockdown nodig is om het coronavirus de kop in te drukken. Minister Matt Hancock van Volksgezondheid zei ‘er alles aan te doen om de bevolking te beschermen’.

Wetenschappers die de Britse regering adviseren, hebben voorgesteld om in oktober een twee weken durende lockdown in te stellen. Hancock zei tegen talkRADIO dat een nieuwe landelijke lockdown tot de mogelijkheden behoort. Hij noemde het een laatste redmiddel. “Het is iets wat nooit van tafel is, maar het is ook niet iets wat we graag zien gebeuren. Het is de laatste verdedigingslinie.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Hancock zei ook dat het percentage fout-positieven bij de coronatest heel klein is, minder dan 1 procent. “Dit is heel belangrijk. Minder dan 1 procent klinkt goed, toch? Fout! Een FPR (false positive rate) van 0,8 procent terwijl de prevalentie van het virus zo laag is, betekent dat de test in minstens 91 procent van de ‘coronagevallen’ een fout-positieve uitslag geeft,” schreef presentatrice Julia Hartley-Brewer op social media.

We mogen dit niet laten gebeuren

“Dit betekent dat duizenden mensen die positief testen op corona NIET besmet zijn met Covid en anderen NIET KUNNEN besmetten met het virus. Dit is de reden dat het ‘stijgend aantal besmettingen’ niet resulteert in massale sterfte,” voegde ze toe.

Ze verwees naar uitspraken van professor Carl Heneghan van de Oxford-universiteit, die heeft gezegd dat de coronatest in ruim 55 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag geeft bij een FPR van 0,1 procent.

“De overheid wil weer een lockdown opleggen, terwijl er geen bewijs is voor een tweede golf,” zei Hartley-Brewer. “We mogen dit niet laten gebeuren.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GEEN Schaap
GEEN Schaap
3 jaren geleden

Hetzelfde spelletje wordt overal gespeeld, met de msm als grote bangmaker. Ik reageer op hln.be, maar mijn reacties worden bijna niet geplaatst.

EelkePiers
EelkePiers
3 jaren geleden

Een Rekenwonder gezocht.
…..betekent dat de test in minstens 91 procent van de ‘coronagevallen’ een fout-positieve uitslag geeft……Betekend dit ook niet dat: de test in minstens 91 procent van de ‘coronagevallen’ een fout-negatieve uitslag geeft?
Ik houd het liever op 55% goed of fout. Dus waardeloos

Elise
Elise
3 jaren geleden

Ben klaar met het gelul over testen. Vraag blijft: waar zijn nu de doden dan(en al van het begin af)? Er zouden toch mega veel doden vallen? Ik ken niemand die dood is gegaan door corona. Wel aan kanker, hartproblemen, zelfmoord etc. Kappen aub! De stress/veranderingen/regels etc zorgen voor heftige toestanden!

Tony
Tony
3 jaren geleden

Ja, ze moeten wat verzinnen om in hun eigen fabeltjes te blijven geloven. Daarvoor zijn het politici. Wat kunnen zij wel goed?

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x