BuitenlandCorona

‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit dat een landelijke lockdown nodig is om het coronavirus de kop in te drukken. Minister Matt Hancock van Volksgezondheid zei ‘er alles aan te doen om de bevolking te beschermen’.

Wetenschappers die de Britse regering adviseren, hebben voorgesteld om in oktober een twee weken durende lockdown in te stellen. Hancock zei tegen talkRADIO dat een nieuwe landelijke lockdown tot de mogelijkheden behoort. Hij noemde het een laatste redmiddel. “Het is iets wat nooit van tafel is, maar het is ook niet iets wat we graag zien gebeuren. Het is de laatste verdedigingslinie.”

Hancock zei ook dat het percentage fout-positieven bij de coronatest heel klein is, minder dan 1 procent. “Dit is heel belangrijk. Minder dan 1 procent klinkt goed, toch? Fout! Een FPR (false positive rate) van 0,8 procent terwijl de prevalentie van het virus zo laag is, betekent dat de test in minstens 91 procent van de ‘coronagevallen’ een fout-positieve uitslag geeft,” schreef presentatrice Julia Hartley-Brewer op social media.

We mogen dit niet laten gebeuren

“Dit betekent dat duizenden mensen die positief testen op corona NIET besmet zijn met Covid en anderen NIET KUNNEN besmetten met het virus. Dit is de reden dat het ‘stijgend aantal besmettingen’ niet resulteert in massale sterfte,” voegde ze toe.

Ze verwees naar uitspraken van professor Carl Heneghan van de Oxford-universiteit, die heeft gezegd dat de coronatest in ruim 55 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag geeft bij een FPR van 0,1 procent.

“De overheid wil weer een lockdown opleggen, terwijl er geen bewijs is voor een tweede golf,” zei Hartley-Brewer. “We mogen dit niet laten gebeuren.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GEEN Schaap
GEEN Schaap
2 jaren geleden

Hetzelfde spelletje wordt overal gespeeld, met de msm als grote bangmaker. Ik reageer op hln.be, maar mijn reacties worden bijna niet geplaatst.

EelkePiers
EelkePiers
2 jaren geleden

Een Rekenwonder gezocht.
…..betekent dat de test in minstens 91 procent van de ‘coronagevallen’ een fout-positieve uitslag geeft……Betekend dit ook niet dat: de test in minstens 91 procent van de ‘coronagevallen’ een fout-negatieve uitslag geeft?
Ik houd het liever op 55% goed of fout. Dus waardeloos

Elise
Elise
2 jaren geleden

Ben klaar met het gelul over testen. Vraag blijft: waar zijn nu de doden dan(en al van het begin af)? Er zouden toch mega veel doden vallen? Ik ken niemand die dood is gegaan door corona. Wel aan kanker, hartproblemen, zelfmoord etc. Kappen aub! De stress/veranderingen/regels etc zorgen voor heftige toestanden!

Tony
Tony
2 jaren geleden

Ja, ze moeten wat verzinnen om in hun eigen fabeltjes te blijven geloven. Daarvoor zijn het politici. Wat kunnen zij wel goed?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x