Het Complot

Het verhaal achter het meest verraderlijke complot van de Rothschilds

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Rothschilds kunnen worden gezien als de grondleggers van het moderne financiële systeem. Ze vergaarden een onvoorstelbaar fortuin. Er gaan veel complottheorieën rond over deze bankiersfamilie. Zo zouden ze achter de moord op verschillende Amerikaanse presidenten zitten en de geldvoorraad op aarde beheren.

Eén van de beroemdste theorieën gaat over de Oorlog van 1812. Nathan Rothschild zou de drijvende kracht zijn geweest achter deze oorlog. In 1791 dacht de Amerikaanse president George Washington samen met Alexander Hamilton na over een centrale bank. Thomas Jefferson en minister van Justitie Edmund Randolph adviseerden tegen een dergelijke bank.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hamilton bood tegenwicht met een document van 15.000 woorden, Washington ondertekende het wetsvoorstel en de First National Bank, de eerste centrale bank van de Verenigde Staten, was een feit. Hamilton zou werkzaam zijn geweest voor de familie Rothschild.

Allan Hamilton schreef in zijn boek The Intimate Life of Alexander Hamilton dat Hamilton op 14 december 1780 trouwde met een Rothschild. Zijn oorspronkelijke naam was Alexander Levin. Nadat hij zijn naam had veranderd, trouwde hij met Elizabeth Schuyler. Ook John Paul Mitchell schrijft in No More Taxes dat de toenmalige minister van Financiën met een Rothschild was getrouwd.

Uit het onderzoek van dr. Thayer Watkins van de San Jose State University blijkt dat 70 procent van de First National Bank in handen was van buitenlanders. Het meeste kapitaal kwam uit Groot-Brittannië.

Aangezien de VS afhankelijk was van Brits kapitaal en Britse banken werden gedomineerd door de Rothschilds, kunnen we stellen dat de familie een aanzienlijk belang had in de First National Bank, aldus dr. Watkins.

De presidenten Thomas Jefferson en Andrew Jackson waren fel gekant tegen de centrale bank. Ze waren van mening dat de geldvoorraad toebehoorde aan het Amerikaanse volk, niet aan buitenlandse banken.

In 1811 werd de bankvergunning niet verlengd, waarna Nathan zou hebben gezegd: “Of de vergunning wordt verlengd, of de Verenigde Staten zullen worden betrokken in de meest rampzalige oorlog.” Vervolgens instrueerde hij de Britten om ‘de brutale Amerikanen een lesje te leren’.

Nathan Rothschild zou de Oorlog van 1812 hebben gestart om de VS op te zadelen met een enorme schuld. Ondertussen vergrootte de familie haar invloed op het Amerikaanse bankwezen door in datzelfde jaar in New York de National City Bank op te richten. De bank werd opgericht door Moses Taylor, een man die voor de Rothschilds zou hebben gewerkt. National City Bank werd later Citibank.

Tijdens de oorlog schoot de Amerikaanse schuld omhoog. Het Bureau of the Public Debt meldde dat de totale schuld toenam van 45,2 miljoen dollar op 1 januari 1812 naar 119,2 miljoen dollar op 30 september 1815.

In 1816 kreeg de Amerikaanse centrale bank zijn bestaansrecht terug. Het land had door de oorlog met Engeland te kampen met een enorme schuld, hoge prijzen en stijgende inflatie. Daarom gaf president James Madison toestemming voor de oprichting van de Second Bank of the United States.

Ook deze bank was in handen van buitenlandse investeerders, waaronder de Rothschilds. James de Rothschild uit Frankrijk was naar verluidt de grootste investeerder in de nieuwe centrale bank. De Rothschilds hadden de perfecte strategie ontwikkeld om in korte tijd extreem rijk te worden: lok een oorlog uit en leen aan beide partijen geld.

[Business Insider]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paco
Paco
9 jaren geleden

Kijk vooral de Zeitgeist video’s en je weet wie de Rothschilds zijn. http://www.zeitgeistmovie.com/

exegese
exegese
9 jaren geleden

In 1815 doet Nathan Mayer Rothschild zijn beroemde uitspraak, die luidde: “Het maakt me niet uit welke pop er op de troon van Engeland is geplaatst, die regeert over het rijk waar de zon nooit onder gaat”, “Degene die het Britse geld levert controleert het British Empire, en ik controleer de Britse geldhoeveelheid”.

De grote klap maakten ze toen ze voorkennis gebruikten over het feit dat Napoleon een zware nederlaag had geleden in de oorlog tegen Engeland. Ze brachten de leugen dat Napoleon de oorlog had gewonnen 24 uur eerder op de beursvloer van Engeland en kochten alle aandelen voor een habbekrats op. Toen bleek dat alles op een smerige leugen was gebaseerd was er geen weg meer terug en hadden de Rotschilds de financiële macht voorgoed in handen.

En zo zie je maar, de totale bancaire wereld is gebaseerd op list en bedrog en drijft op bloed wat vloeit in de door hen georkestreerde oorlogen. Schop die lui uit hun glimmende kantoorgebouwen en nagel ze aan de schandpaal waar ze thuishoren.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

De Rothschilds hebben het perfect gedaan!!

Zij hebben in een zeer moeilijke tijd (Tijdperk Vissen) ons tot heden nog steeds perfect begeleid.

Zij hebben ons een Illusie gegeven waar wij tot heden nog steeds in leven en het is toch zeker wel wat als je met een paar familie’s miljarden mensen bij de neus kan nemen.

Oja GELD hoort ook die illusie

Als je dan met een paar families kan, moet je anders zijn als de mens die hier leeft, TOCH??

Klemens
Klemens
9 jaren geleden

Jim Willie
Hyperinflation Bombshell: NATO is Dead, King Dollar Wrecked!
http://www.silverdoctors.com/jim-willie-hyperinflation-bombshell-nato-is-dead-king-dollar-wrecked/
the big problem:
the USA (Rothschild) will make war, before the Dollar will break together.
And the war will be in Europe!

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x