Homepagina » Bewustzijn » Tegen oorlog of voor vrede?
makelovenotwar

Tegen oorlog of voor vrede?

De alternatieve media slaan de handen ineen en roepen iedereen op zich ‘ziek van de oorlogen’ te melden op 15 september a.s.. Na enige twijfel hebben we besloten als NineForNews deze actie te ondersteunen. Vanwaar die twijfel?

Er werd een mail rondgestuurd met de volgende vraag: “Een grote groep alternatieve media steunt samen een actie tegen de oorlogen. Doen jullie mee?”. Het gevoel dat deze oproep veroorzaakte was hetzelfde als de reactie van Moeder Theresa ‘we doen niet mee met acties TEGEN oorlog, maar zodra er een actie VOOR vrede gehouden wordt zijn we erbij’.

Hierna toch maar even de link gevolgd en toen werd duidelijk dat het hier niet zozeer om een actie ‘tegen oorlogen’ gaat, als wel een actie om duidelijk te maken dat we juist vrede willen. Een actie waarbij iedereen opgeroepen wordt om zich op 15 september ziek te melden, als statement, om duidelijk te maken dat het genoeg is, dat het tijd is voor een andere koers, een koers richting vrede!

Hier kan ook NineForNews niet anders dan instemmend op reageren en bij dezen doen ook wij de oproep aan onze lezers om samen met de andere alternatieve media en hun lezers dit statement zo groot en massaal mogelijk te maken, zodat we een signaal afgeven aan de politiek: Wij willen VREDE! We zijn ziek van de oorlogen!

Dit gezegd hebbende, willen we iets meer meegeven dan alleen een oproep om je ziek te melden. We willen dat het effect gaat hebben! En hoe kun je dat effect zo groot mogelijk maken?

De kracht van je gedachten

Het menselijk onderbewustzijn denkt in beelden. Het onderbewustzijn kent geen ontkenningen, het woord ‘niet’ bestaat niet voor je brein. Probeer maar eens ergens bewust niet aan te denken… Of zeg tegen een kind ‘pas op dat je niet valt’. De focus ligt op vallen, het brein verwerkt het ‘niet’ eenvoudigweg niet en de kans dat het kind valt wordt eerder vergroot dan verkleind door deze focus.

Zo werkt het ook met ‘tegen’. Een beeld van ‘tegen’ is er voor het onderbewustzijn niet, dus het neemt het beeld van dat waartegen geageerd wordt. En datgene waar je op focust, wat je aandacht geeft, groeit! Zo zul je met ‘tegen oorlog’ zijn, slechts de focus op oorlog en alle bijkomende ellende leggen en beslist geen vrede kunnen bewerkstelligen. De basis zit in je eigen gedachten, en hoewel gedachten ongemerkt komen en gaan en we vaak dénken er geen tot weinig controle over te hebben, is niets minder waar. Gedachten kun je stúren. En je gedachten hebben invloed op je emoties, je emoties hebben invloed op alles wat je doet en hoe je het doet, en dat heeft direct gevolgen voor de resultaten die je bereikt. Het begint met je gedachten!

Ons dringende verzoek om deze actie voor vrede tot resultaten te laten leiden is dan ook om dit te doen met vrede in gedachten! Als de massale focus op vrede gelegd wordt, daarbij beelden in gedachten nemend van mensen die samenwerken, mensen die de wapens neerleggen, kinderen die zorgeloos kunnen spelen, mensen die elkaar nemen zoals ze zijn en elkaar respecteren ongeacht de verschillen in uiterlijk, religie en opvattingen… als we dat doen, dan kunnen we écht iets bereiken met elkaar!

 

Meld je Ziek van de oorlogen - 15 september 2014

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elles schreef:

  Ik werk niet meer

 • Corentin schreef:

  Make love, not war. Waaraan denk je dan? Juist, love & war.
  Mijn uitspraak is eenvoudiger: Make love! Waaraan denk je dan?

  • redice schreef:

   die zit ! inderdaad, eerst zeggen ze dat “niet” niet word opgenomen door het brein maar dan wel uitpakken met een zin als make love, NOT war. scherp opgemerkt

 • Stefan schreef:

  Ik ben helemaal voor. Maar laten we niet onderschatten hoe groot het effect kan zijn van een dergelijke actie.

  Alhoewel iedere vorm van protest wenselijk is, moeten we wel bedacht zijn of we gebaat zijn bij een destabilisatie.

  Dat wil zeggen dat een dergelijke actie altijd binnen de lijnen van een waarschuwend protest moet worden uitgevoerd.

  Het lijkt mij niet productief als we dit te ver doorvoeren, omdat we toch ook, in deze tijd, balans moeten nastreven.

 • Huisheks schreef:

  Is er ook nog een actie bedacht voor mensen die niet werken en zich dus niet ziek kunnen melden ?

 • Freek schreef:

  En wat is het grootste woord op de poster? “ZIEK”… Als je dan wil focussen op positieve zaken, doe het dan goed en vermijd dan ook iets als het woord “ziek”.

 • 365Y schreef:

  Ik heb een tikkie twijfels of het roepen en staken voor de vrede wel echt de oplossing tegen alle oorlogen is , wat kunnen bedrijven hier aan doen .. populisme daar lijkt het meer op.

  • ufopeter schreef:

   Dat heeft ALLES met bedrijven te maken. Denk je alleen eens in, wat het voor Rutte een absolute nachtmerrie gaat zijn, als mensen massaal thuisblijven van hun werk. Staken van de groei-economie, het absolute Westerse heiligdom wat de kernoorzaak is van bijna alle oorlogen momenteel. Het gaat hier namelijk om de vestiging van een corporate dictatuur, een wereld waarin bedrijven bepalen hoe je leven als mens eruit ziet. Zie de Bilderbergse conferentie. En dat wil dus zeggen; MEER, MEER en MEER van hetzelfde. OORLOG, SLOOP, VERNIETIGING, met name van onze laatste restjes natuur. Dat is bij u nog niet zo aan de gang dat proces? Dan zou je eens in zuidoost Brabant moeten gaan kijken. Niet alleen wordt de laatste jaren de natuur per strekkende kilometer tegen de vlakte gedaan, het dagelijks leven hier is een pure NAVO-terreur oefening geworden. En sinds vandaag, ZES dagen per week. Ik ben er allang een kapot mens van, vol van HAAT in plaats van de vrede die van oorsprong in mijn hart zat. En wat ik verder hier over ons land zou willen uiten, dat wil je echt niet meer weten.

   • 365 schreef:

    Ik snap je punt maar bijna niemand wil zijn/haar baan voor de vrede opgeven omdat .. bijna niemand zover wil denken of misschien niet instaat is dat idee , de link naar vrede te geloven .. daarom hebben we een politiek als overlevings handhavers, alles van/voor een bepaald soort samenleving die we of om een goede, of om foute reden van vooruitzichten , allemaal nodig schijnen te hebben ..

    Daarom denk ik liever in termen van , overweeg de legitimiteit van handelen …. om op deze manier je (specifieke) werk in relationele zin tegen het licht te houden . De lasten tegen de baten afwegen . Zoals je weet maakt de koude , op geld beluste automatisering ons vervreemder m.b.t. de zin inwat wat we ermee produceren, en komen er in die richting, inclusief de automatiserings brance zelf .. dus al dan niet gestudeerd , vroeg of laat er toch telkensr meer mensen zonder eigen inkomen te zitten . veel werklozen vrij … Werk zou daarom veel meer op iemands persoonlijke behoefte gericht kunnen worden, denk hierbij eens aan een organisatie die iemand eens lekker gaat verwennen … om te laten zien dat luxe een spontane gave is . Geloof jij in dankbaarheid ?

   • Kalki schreef:

    @ufopeter: Je hebt gelijk in dit land is het verschrikkelijk. Echter in vele andere landen is het nog verschrikkelijker.

  • Marc schreef:

   ZIEK word je van die nieuws programma’s die alleen maar negatief nieuws en de meest verschrikkelijke beelden willen verspreiden om maar te scoren. Wanneer was de laatste keer dat er super positief nieuws te horen was???? Nieuws, de echte waarheid krijg je toch nooit te horen dat is nieuws. Dus laat je niet foppen.

 • pietje schreef:

  Jammer ben dan op vakantie anders had ik direct meegedaan !

 • Ina Hommenga schreef:

  Hang een wit laken of witte vlag buiten

 • Dr. Why schreef:

  kan iemand mij uitleggen wat mijn werkgever precies met de oorlog te maken heeft?
  En waarom werkgevers zouden moeten boeten voor iets waar ze evenmin iets mee te maken hebben alls hun werknemers?

  • leon*** schreef:

   als je werkgever ook voor vrede is legt hij die dag alles plat.
   als hij niks doet en het word oorlog dan word het misschien van zelf wel plat gegooid

   • Rory schreef:

    Denk je dat de artsen in die oorloggebieden zich ook ziek melden? En wat als alle verpleegkundigen in een ziekenhuis zich ziek melden.. Laat het ook nog eens wezen dat het illigaal is voor verpleegkundigen om te staken.. Politie mag staken, leraren mogen staken, ARTSEN mogen staken.. Maar verpleegkundigen niet. Die mogen demonstreren.

    Dus lekker… Iedereen meld zich ziek en de verzorgenden en verpleegkundigen mogen de troep opruimen…

   • days of our lives schreef:

    Ziekmelden doe je omdat je ziek bent.
    Zouden de initiatiefnemers zelf geen baan hebben, dat ze er zo lichtzinnig over denken?

    Gaat Ninefornews.nl die dag de berichtgeving staken, of ??

   • Dr. Why schreef:

    waarom zou hij dat moeten doen?
    Dat haalt geen zak uit. Kost hem alleen maar geld en mogelijks ook klanten.

 • Jos Ripken schreef:

  Ik heb als hobby dat ik wedstrijdposters voor o.a het amateurvoetbal maak, en die bonte verzameling staat ook wekelijks op mijn “BLOG” op blogspot.nl…en op facebook ( Twitter )

  Ik wil eigenlijk de poster op die website zetten, maar vind de tekst die HIER staat zo sterk dat ik die eigenlijk exact zo wil overnemen..( met Bronvermelding )
  is dat mogelijk..??
  Zo kan ik iets bijdragen aan een stukje nieuwsverspreiding.
  Jos Ripken ( http://www.klodders.blogspot.nl )

 • rob schreef:

  elk actie heeft een reactie , dat ziet men ook hier op deze site , als de EEN IETS zegt ,geeft een ander wel een tegen reactie een heel normaal verschijnsel actie reactie, het is niet tegen te houden het ontstaat met woorden, door daden .als men hallo zegt of men steekt de hand op en daar hoeft men elkaar niet eens voor te kennen ,meestal krijg je een zelfde reactie terug, het gaat meestal automatische , als de EEN iets positief vertelt ,wat op dat moment bij hem/haar opkomt , kan het bij de ANDER negatief overkomen en men geeft een tegen reactie, als men eens begint te beseffen dat nog positief of negatief niet eens BESTAAT maar net zoals goed of slecht niet BESTAAT , maar omdat men DENKT dat het bestaat woorden deze TWEE tegen elkaar uitgespeelt MET alle gevolgen waarin men elkaar bestookt met woorden of daden , hoe is het mogelijk dat men zich steeds laar verleiden door actie en reactie , het is een kracht die men nog steeds niet weet onder controle te houden , het is een automatisme men moet gewoon reageren, en daar LEEFT het positieve/negatieve ,goed/slecht VAN
  zolang MEN dat niet beseft ZAL er strijd worden geleverd met woord en daad.. kijk eens naar de NATUUR kan men zeggen dat deze uit goed/slecht, positief/negatief bestaat… we noemen iets slecht of goed als het niet of wel in het straatje past van degeen die het vernoemt, men levert zelf de bijdragen omdat men denkt in termen van deze actie/reactie waardoor men juist voeding geeft aan het gedrag waardoor men met deze stellingen juist alles activeert met tegenstellingen.. oorlog kan men niet bestrijden met vrede , ook deze zijn de tegenstellingen van elkaar love/liefde zelf mengt zich niet met deze tegenstellingen , zij stijgt er boven uit ,en raakt de persoon zelf individueel door inzicht van positief/negatief/goed/slecht/actie /reactie

 • Jos Ripken schreef:

  Wat een poster wil en moet bereiken is dat het oog er op valt, waardoor er, mede door de korte pakkende tekst dus interesse moet ontstaan om verder te lezen / informeren, en of zo,n actie nou allerlei effecten teweeg brengt of niet, en of je nou werkt of niet, is een heel ander verhaal.
  Wel helemaal terecht natuurlijk de opmerkingen maar het op grote en brede schaal bekendheid voor de actie krijgen is het voornaamste waardoor meer mensen een mening gaan vormen en gebruik gaan maken van het signaal wat we met zijn allen kunnen gaan geven!
  Misschien een ontdekking dat we een stem hebben die je kunt laten horen als het echt belangrijk is!

  Bij een staking over salaris zijn er, als het grotere bedrijven betreft natuurlijk ook economische consequenties..of staat het huisvuil meters hoog…maar wat is nou beter…de effecten die bij deze acties kunnen voorkomen, of de gevolgen van weer een oorlog?

 • pietje schreef:

  Be LOVE make no WAR !

 • mario schreef:

  moet je tegen rutte en consorten zeggen,ze zijn bijna aan het smeken om mee te doen in syrie.
  hoe maf kan je als mens zijn,zo dus………..

 • Paco schreef:

  Ik sta helemaal achter dit idee! Maar goed, ik heb dus vanwege de crisis geen baan. Hoe moet ik me dan ziek melden? Aan de andere kant, het UWV, dankzij wie ik door mijn jarenlange premiebetalingen een WW-uitkering krijg, verlangt wel van mij dat ik mij ziek meld als ik ziek ben. Op zo’n moment vervalt tijdelijk mijn sollicitatieplicht. Dus dat zou ik kunnen doen, maar ja… één dag! Kunnen we er niet een maand van maken? Even terug naar de werkelijkheid, kan ik mij als werkwillende werkloze 15 september ziek melden bij het UWV? Ik denk niet dat ze daar in trappen.

  • leon*** schreef:

   leg het voor zou ik zeggen en kijk hoe hun erover denken, misschien doen ze wel met zijn alle mee

  • days of our lives schreef:

   Je kan je natuurlijk gewoon ziekmelden, maar wat zeg je als ze vragen wat je hebt?
   Behalve als je liegt (griepje ofzo), denk ik dat het geen positieve consequenties voor je heeft.
   Ziekmelden zonder ziek te zijn kan een grond voor ontslag zijn, bij het UWV tot korten van de uitkering en een officiële waarschuwing.

   Ik zie hier vergelijkingen worden gemaakt met stakingen, maar ook die mensen weten echt niet waar ze het over hebben. Dergelijke activiteiten worden bijna altijd geïnitieerd door vakbonden, bijvoorbeeld als CAO overleggen niets opleveren. Er is dan ontslagbescherming en het ingehouden loon wordt door de vakbonden vergoed.

 • Nobel schreef:

  Als iedereen zijn/haar religie aan de kant zet, dan volgt wereldvrede vanzelf. Het is toch niet te ontkennen dat iedere oorlog, religie gerelateerd is. Dus zonder religie hoeft er geen wrijving meer te zijn tussen mensen, omdat de boeken dan ook van tafel gaan, (Bijbel, Koran, enz) en ook de vraag niet meer hoeft te worden gesteld; “welke GOD is de beste?” Leiding geven aan een religie zou dan strafbaar moeten zijn, omdat er sprake is van misleiding in de ergste zin van het woord. Het zijn de leiders van deze religies die hun volgelingen oproepen, en ze aanzetten tot oorlog en andere wreedheden. Denk hier maar eens goed over na als beleidend gelovige!

  • leon*** schreef:

   ik zou zeggen schrijf een brief of mail naar de moskees bij je in de buurt.
   dat het die dag voor vrede is.

  • Faith schreef:

   * Nobel: het is de elite die de leiders van de religies tegen elkaar opzetten en zo verdeeldheid kweken door de hele wereld, want simpele mensen of ze nu wel of geen geloof aanhangen, is niet gebaat bij oorlogen, waarom zouden ze? Wie er wel baat bij hebben….het hele Vaticaan is vergeven van de maffia hoewel daar al flink de bezem doorheen is gegaan, achter de schermen rommelt het behoorlijk wat we, in tegenstelling tot bloederige oorlogstaferelen niet op de tv krijgen te zien. Ra ra? Zonder ophitserij van de elite geen oorlogen, geen florerende wapenindustrie en dus geen bakken met geld. Ik denk daar dagelijk over na maar het einde van die verderfelijke intens gemene mensen komt in zicht. Hoera!

  • Faith schreef:

   * Nobel: Misleiding van de ergste soort is natuurlijk die elite die graag zien dat we hen als een soort goden gaan zien, vandaar dat alle religies het liefst zo snel mogelijk verleden tijd moeten zijn. Natuurlijk willen ze alle religies verbieden, het gaat over iets hogers dan zij en daar zijn ze nu eenmaal niet van gediend. Zij zijn de hoogsten… de dwaallichten. Doorzichtig als een doorkijkloes jouw smoes. Simpel 3D als die elite is en ook nog wel een poos zal blijven met zulke starre en arrogante zienswijze, eigenbelang, gaat de domme massa zich alvast boven hen scharen. Dat stelletje patsers spatten vanzelf als een zeepbel uit elkaar, want veel meer is het niet.

 • Huisheks schreef:

  En wat als deze site in combi met andere “alternatievelingen” paginagrote advertenties plaatsen in de landelijke dagbladen ?
  Die worden door iedereen gelezen.
  Daar krijg je meer mensen mee die met de neus dezelfde kant op staan. Wanneer er dan een actie aangekondigd wordt; zoals de ziekmelding of een mars door DEN HAAG of AMSTERDAM, dan is de opkomst wellicht groter dan nu met alleen de ziekmeld actie. Bovendien kunnen NIET werkenden dan ook meedoen.
  Voor betaling van de advententies kan hier iedereen een donatie doen toch ?

 • Kalki schreef:

  De mensheid heeft ‘Het tijdperk van de Apocalyps’ betreden. Ze staat nu voor de keus: óf zichzelf uitroeien met atoomwapens, óf verder evolueren naar een planetair bewustzijn. In dat laatste geval wordt zij waardig om de kennis van de Elohim (Buitenaardsen) te erven en verder in de kosmos uit te dragen.

 • Pascal schreef:

  Ik vind het beide vreemde woorden, ik zou Harmonie beter vinden.

 • leon*** schreef:

  als ik deze week in het centrum kom, zal ik vragen of arnold ( de jezus van de eindhovense binnenstad )
  een poster op zijn wagentje wil hangen

 • ferry schreef:

  Lijkt me fantastisch als al het ziekenhuis personeel, de ambulancebroeders, de brandweer en de politie zich ziek melden die dag, kijken of dat zo’n positief effect zal hebben als waar ze op hopen.

  Zolang er mensen zijn zal er oorlog zijn. Mensen hebben nu eenmaal leiders nodig, ja accepteer het ook wij zijn roedes.
  Zet 10 mensen bij elkaar en er staat een leider op en mensen zullen volgen.

 • Faith schreef:

  Tot op heden hebben leiders niet bepaald het beste met de mensheid voor. Het geld gaat al eeuwen richting klein clubje elite, de armen worden steeds armer en de rijken rijker. Leiders lijken eerder de taak te hebben om armoe en verdeeldheid te creeren. Dit soort leiders kunnen we in het nieuwe tijdperk missen als kiespijn. Hun tijd zit er op.

 • Faith schreef:

  Hopelijk leggen Rutte, Pechtold en Wilders ook hun werk voor een dag neer. Maar star en arrogant als ze zijn snappen ze nog steeds niet wat er gaande is. Het is de popcorn theorie. Uit Jip en Janneke. Pot op vuur, verhit de olie, popcornzaadjes erin, geeft het vuur de zaadjes het vermogen om in een nieuwe vorm te poppen, in een lichter lichaam zogezegd. Dus op dat moment worden alle korrels verhit en ze beleven allemaal dezelfde toestand. Plotseling popt er een, dan weer een, dan een andere en op een gegeven moment zijn de condities zo dat het poppen extreem wordt dus gaat het tekeer als een gek, het popt popt, popt en popt en op een bepaald momentbegint het langzamer aan te gaan. Dus op dat moment heeft het transformatie proces plaats gevonden, of verandering zo je wilt. Dan haal je de popcorn van het vuur, en gooit het in een kom, en als je op de bodem van de pot kijkt zul je onveranderlijk ontdekken dat eraltijd een paar korrels niet gepopt zijn, ondanks dezelfde condities er voor iedere korrel geweest is, dat sommige korrels niet gepopt zijn, om welke reden dan ook.
  Dit is een hele interessante metafoor en wat denk je in welke fase van het proces van poppen we nu zitten?

 • x

  Check Also

  De ware reden van de oprichting van de Europese Unie wordt nog altijd verbloemd. Lees hier het echte verhaal

  De ware reden van de oprichting van de Europese Unie wordt nog altijd verbloemd. Lees hier het echte verhaal

  De ware reden van de oprichting van ...

  Tientallen Israëlische tieners weigeren militaire dienst. In deze brief laten ze premier Netanyahu weten waarom

  Tientallen Israëlische tieners weigeren militaire dienst. In deze dappere brief laten ze premier Netanyahu weten waarom

  Een groep van 63 Israëlische tieners heeft ...

  >