Bewustzijn

Tegen oorlog of voor vrede?

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De alternatieve media slaan de handen ineen en roepen iedereen op zich ‘ziek van de oorlogen’ te melden op 15 september a.s.. Na enige twijfel hebben we besloten als NineForNews deze actie te ondersteunen. Vanwaar die twijfel?

Er werd een mail rondgestuurd met de volgende vraag: “Een grote groep alternatieve media steunt samen een actie tegen de oorlogen. Doen jullie mee?”. Het gevoel dat deze oproep veroorzaakte was hetzelfde als de reactie van Moeder Theresa ‘we doen niet mee met acties TEGEN oorlog, maar zodra er een actie VOOR vrede gehouden wordt zijn we erbij’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hierna toch maar even de link gevolgd en toen werd duidelijk dat het hier niet zozeer om een actie ’tegen oorlogen’ gaat, als wel een actie om duidelijk te maken dat we juist vrede willen. Een actie waarbij iedereen opgeroepen wordt om zich op 15 september ziek te melden, als statement, om duidelijk te maken dat het genoeg is, dat het tijd is voor een andere koers, een koers richting vrede!

Hier kan ook NineForNews niet anders dan instemmend op reageren en bij dezen doen ook wij de oproep aan onze lezers om samen met de andere alternatieve media en hun lezers dit statement zo groot en massaal mogelijk te maken, zodat we een signaal afgeven aan de politiek: Wij willen VREDE! We zijn ziek van de oorlogen!

Dit gezegd hebbende, willen we iets meer meegeven dan alleen een oproep om je ziek te melden. We willen dat het effect gaat hebben! En hoe kun je dat effect zo groot mogelijk maken?

De kracht van je gedachten

Het menselijk onderbewustzijn denkt in beelden. Het onderbewustzijn kent geen ontkenningen, het woord ‘niet’ bestaat niet voor je brein. Probeer maar eens ergens bewust niet aan te denken… Of zeg tegen een kind ‘pas op dat je niet valt’. De focus ligt op vallen, het brein verwerkt het ‘niet’ eenvoudigweg niet en de kans dat het kind valt wordt eerder vergroot dan verkleind door deze focus.

Zo werkt het ook met ’tegen’. Een beeld van ’tegen’ is er voor het onderbewustzijn niet, dus het neemt het beeld van dat waartegen geageerd wordt. En datgene waar je op focust, wat je aandacht geeft, groeit! Zo zul je met ’tegen oorlog’ zijn, slechts de focus op oorlog en alle bijkomende ellende leggen en beslist geen vrede kunnen bewerkstelligen. De basis zit in je eigen gedachten, en hoewel gedachten ongemerkt komen en gaan en we vaak dénken er geen tot weinig controle over te hebben, is niets minder waar. Gedachten kun je stúren. En je gedachten hebben invloed op je emoties, je emoties hebben invloed op alles wat je doet en hoe je het doet, en dat heeft direct gevolgen voor de resultaten die je bereikt. Het begint met je gedachten!

Ons dringende verzoek om deze actie voor vrede tot resultaten te laten leiden is dan ook om dit te doen met vrede in gedachten! Als de massale focus op vrede gelegd wordt, daarbij beelden in gedachten nemend van mensen die samenwerken, mensen die de wapens neerleggen, kinderen die zorgeloos kunnen spelen, mensen die elkaar nemen zoals ze zijn en elkaar respecteren ongeacht de verschillen in uiterlijk, religie en opvattingen… als we dat doen, dan kunnen we écht iets bereiken met elkaar!

 

Meld je Ziek van de oorlogen - 15 september 2014

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elles
Elles
9 jaren geleden

Ik werk niet meer

Corentin
Corentin
9 jaren geleden

Make love, not war. Waaraan denk je dan? Juist, love & war.
Mijn uitspraak is eenvoudiger: Make love! Waaraan denk je dan?

Stefan
Stefan
9 jaren geleden

Ik ben helemaal voor. Maar laten we niet onderschatten hoe groot het effect kan zijn van een dergelijke actie.

Alhoewel iedere vorm van protest wenselijk is, moeten we wel bedacht zijn of we gebaat zijn bij een destabilisatie.

Dat wil zeggen dat een dergelijke actie altijd binnen de lijnen van een waarschuwend protest moet worden uitgevoerd.

Het lijkt mij niet productief als we dit te ver doorvoeren, omdat we toch ook, in deze tijd, balans moeten nastreven.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Is er ook nog een actie bedacht voor mensen die niet werken en zich dus niet ziek kunnen melden ?

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x