Homepagina » Bewustzijn » Bestaat het hiernamaals in de donkere materie of in een andere dimensie?
Bestaat het hiernamaals in de donkere materie of in een andere dimensie?

Bestaat het hiernamaals in de donkere materie of in een andere dimensie?

Dr. Alan Ross Hugenot gaf tijdens een bijeenkomst van de International Association for Near-Death Studies (IANDS) in Californië een lezing over het leven na de dood. Dr. Hugenot heeft een lange en succesvolle carrière achter de rug en denkt al decennia na over bewustzijn en het hiernamaals.

Hij vraagt zich af of het bewustzijn van levende menselijke wezens en ‘zielen’ van de doden zich in de donkere materie of donkere energie bevinden. Het bewustzijn lijkt een grote invloed te hebben op onze fysieke realiteit.

In de jaren zeventig had Hugenot een bijna-doodervaring, waarbij hij een deel van die andere wereld zag. Hij vond die wereld realistischer dan de wereld waarin wij nu leven. Volgens Hugenot functioneert het menselijk bewustzijn mogelijk op eenzelfde manier als data die we opslaan in de cloud. De gegevens kunnen met diverse apparaten worden afgelezen, zoals je smartphone, tablet of PC.

Tijdens een bijna-doodervaring ontvlucht het bewustzijn wellicht een gevaarlijke situatie, aldus Hugenot. We wisselen even van computer. Het bewustzijn zit niet in je hoofd, het zit buiten je lichaam. Binnen en buiten is namelijk een illusie, zei dr. Hugenot.

Wat sterrenkundigen met hun telescopen hebben gezien omvat slechts vier procent van het heelal. De overige 96 procent bestaat uit donkere energie en donkere materie. “Dat is meer dan genoeg ruimte voor zowel ons bewustzijn als het hiernamaals,” zei Hugenot.

Misschien bevindt het bewustzijn zich in een andere dimensie, ging hij verder. De snaartheorie stelt dat er meerdere dimensies zijn en dat het universum bestaat uit extreem dunne, trillende snaren.

Het heeft allemaal te maken met geloof, legde Hugenot uit. “Mijn ziel gelooft in 3D, dus ik kan niet door een muur gaan,” zei hij. Maar er zijn de nodige experimenten gedaan waaruit blijkt dat het bewustzijn de fysieke realiteit kan beïnvloeden.

Het tweespletenexperiment stelde wetenschappers voor een raadsel omdat fotonen (lichtdeeltjes) zich anders gedragen in de aanwezigheid van een waarnemer. Door de invloed van een waarnemer kunnen fotonen zich soms als deeltje en soms als golf gedragen. De waarnemer bepaalt welke vorm ze aannemen, aldus Hugenot.

Als iets alleen kan bestaan op het moment dat het wordt waargenomen, wie of wat nam de big bang dan waar? “Het antwoord is simpel,” zei Hugenot. “Bewustzijn.”

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mimi schreef:

  Dit universum bevindt zich in een Tesseract waarmee de holografische illusie wordt gecreëerd. Het woord Hiernamaals vind ik zelf trouwens niet zo toepasselijk want dan zou je ook het woord Hiervoormaals moeten gebruiken. Ik noem het zelf altijd het Hierbuiten want het zit letterlijk buiten de Tesseract. Er zijn dan 2 realiteiten, namelijk de Echte realiteit het Hierbuiten en de educatieve speeltuin de Kosmos wat allemaal ontworpen is zodoende wij ons kunnen evolueren in het Zijn en omdat we gevangen zitten in oneindigheid moeten wij wezens van licht en energie ons zelf toch bezighouden. Daarom is de kosmos gecreëerd. Die oneindigheid is de reden van Alles in de kosmos.
  De verbinding via de Tesseract en het Hierbuiten gaat via frequentie poorten welke met gedachte kunnen worden betreden.
  Alle data wordt opgeslagen en kunnen ze door pieken en dalen van deze data buiten zien hoe het een en ander verloopt.
  Als iemand in bijvoorbeeld grote angst verkeerd gaat er buiten de Tesseract een signaal af en kunnen Lichtwezens heel snel de Tesseract binnengaan om pols hoogte te nemen. Alle gedachtes en emoties van iedereen wordt dus letterlijk gemonitort.
  Ik kan uren doorgaan over het Hierbuiten maar veel informatie daarover is voor velen nog ontoegankelijk.

  10 likes
  • Nobel schreef:

   @Mimi. en…… “Dat heb je gezien van iemand die het gehoord heeft”?
   (ik bedoel hoe ik het schrijf, denk hier eens over na)
   Ook dit valt volgens mij onder het kopje “Religie” want iemand verzint het, (de leider) anderen lezen/horen dit (volgelingen) en….. verspreiden het (evangelisatie), een verhaaltje gaat een Eigen leven leiden, en is vervolgens tot een Religie verworden. Iedere Religie heeft op deze manier zijn oorsprong gekend. In de loop der tijd worden er steeds meer details bij verzonnen.

   16 likes
   • Mimi schreef:

    Ik denk dat het eerder tijd voor jou is om te stoppen in religie te denken Nobel 😉
    Het bewijs dat jij (vanuit jouw ego) wilt hebben zit altijd IN jezelf.

    2 likes
    • Dr. Why schreef:

     dat is zo voor alle fantasietjes, die zitten allemaal in jezelf 🙂
     Maar het is niet om dat jij oraklet over tesseracts (ik vraag me af of je wel weet wat dat zijn), dat het ook zo is.

     Uw verhaaltje is verzonnen, en overgoten met een wetenschappelijk sausje. Dat doet het altijd goed bij gelovigen. Nietszeggende en onzinnige termen zoals “frequentiepoorten” zijn ook altijd goed.

     15 likes
     • days of our lives schreef:

      Vreemd is wel dat men maar wat graag shopt bij de wetenschap voor hypotheses om fantasieën in te verwerken.
      De donkere materie is nog niet waargenomen, dus daarin kan het paranormale in worden verwerkt… Meest extreme voorbeeld vind ik het geloof dat de oerknal (het begin van alles) door God is veroorzaakt.

      5 likes
     • Dr. Why schreef:

      dat is altijd zo geweest. Wat men niet kan verklaren komt door de goden. Als er dan toch een verklaring komt, dan worden de goden een beetje teruggedrongen. Nu zitten ze al ver, bij de donkere materie en de big bang, etc… Vroeger woonden ze gewoon op een hoge berg, dan in de wolken, …

      Door aan geloof een wetenschappelijk tintje te geven, wordt het, voor sommigen dan toch, een stuk geloowaardiger.

      4 likes
     • days of our lives schreef:

      En de bron van alles, de bijbel, spreekt niet van een oerknal, zwarte gaten, donkere materie e.v.a. Alle andere zaken die aan god worden toegeschreven die tenminste nog zijn “gedocumenteerd” in de bijbel, zijn ontkracht. Welke god er ook eventueel zou bestaan, hij staat absoluut niet in de bijbel.

      Ik vind dat een nogal enge gedachte: mensen die zich onvoorwaardelijk aan iets onderwerpen waarvan zij in het geheel niets weten (nog los van het gegeven of die entiteit zou bestaan).

      2 likes
     • Dr. Why schreef:

      het is ook een enge gedachte, en als je ziet welke gruweldaden er gebeuren in naam van het geloof (en gesanctioneerd door zowel de bijbel als de koran en andere “heilige” geschriften), dan wordt het nog veel enger 🙂

      2 likes
     • days of our lives schreef:

      Een gefrustreerd groepje mensen zal 2000+ jaar geleden wel hebben gedacht: hoe kunnen we sadistische en onrechtvaardige acties tegen mensen en bevolkingsgroepen nou rechtvaardigen? Hoe kunnen we de mensheid er toe bewegen dat alles begint met schuld(gevoel)? Hoe kunnen we er voor zorgen dat we mensen ongemerkt kunnen chanteren zodat ze naar ons luisteren?

      Uitstekend gelukt. Met de opkomst van het christendom (en offsprings daarvan uit o.m. Mekka) verdween de hoge levensstandaard van de Romeinse cultuur en de ontwikkeling van technologieën, waar we nog maar 300 jaar uit zijn.

      Nu hoop ik vurig dat de stuiptrekkingen vanuit de religie definitief gedegradeerd zijn tot een achterhoedegevecht, maar daar ben ik niet zeker van. Ik acht de mensheid nog steeds in staat om precies dezelfde blunders uit het verleden opnieuw te begaan, waardoor we weer terug bij af zijn. De co2 productie kan zomaar onze nieuwe ondergang worden, kunnen we met z’n alllen lekker verhuizen naar de donkere materie in het heelal. 🙂

      1 likes
     • Dr. Why schreef:

      veel mensen kunnen blijkbaar niet zonder geloof, dus vergeet het maar dat religie afgedaan heeft. Dat zal nog eeuwen duren volgens mij, en je zou best wel eens gelijk kunnen hebben dat we tegen dan met z’n allen in die donkere materie zitten…

      1 likes
    • Nobel schreef:

     @Mimi. Hoe heet de persoon waar je deze denkbeelden van hebt overgenomen? Heb je een linkje op internet? of…. heb je het uit een boek? (graag de titel van het boek) want een ” Tesseract” of een “holografische illusie” heb je niet van je zelf.

     4 likes
     • Dr. Why schreef:

      het is gewoon een combinatie van een hedendaagse hypothese uit de fysica (die ik zelf niet al te serieus neem), en het oeroude (onder meer boedhistische) denkbeeld dat de wereld een illusie is.

      6 likes
  • Edwin schreef:

   Omdat tijd niet voor mij bestaat, kan ik ook niet nadenken over een hier-na-maals, en dus ook Mimi helaas niet over een hier-voor-maals

   Ik noem “het” ‘t hier-NOG-maals

   Dit is eigenlijk gewoon een dualistische manier om de werkelijkheid uit te leggen..
   Wij leven in het Hier en NU, en de overledenen in een Hier_na_maals?

   Dat zijn twee hoedanigheden, en niet EEN

   1 likes
   • stressloos schreef:

    Mimi zegt ook niet dat het ¨hierna maals¨ bestaat, maar vanuit ons lineaire perspectief hier, ziet het er wel naar uit alsof er een hoger buiten de tijd v/d zon draaiende niet lineair perspectief bestaat, waar alles in het nu is, hier ook. Maar door de voortgang van tijd ervaren wij hoe het is om iets te creëren en dat proces mee te maken. Want vanuit dat andere perspectief manifesteert alles in 1x, omdat er geen voortgang van tijd is. Maar zelfs van dat perspectief evolueren wij door het proces van tijd te ervaren. Tijd is gecreerd door de zon, anders wordt je me toch een partij gek in het eeuwige nu( niet echt natuurlijk). Maar door te ervaren wat we wel en niet willen op een lager gelegen vlak, van waar uit het ook nog eens moeilijker is om alles te begrijpen komen we er wel achter wat we echt wel willen en echt niet willen.
    Zo groeit de ziel, op aarde zijn we nou eenmaal het makkelijkst op te voeden door dit proces. Door maskers te dragen en vervelende ervaringen om te buigen naar wat we echt willen en hier zo hard in te geloven dat de realiteit uiteindelijk zal meebuigen. Vergeet niet de realiteit is een spiegel van jouw en je ervaringen, en hoe jij er tegen aan kijkt bepaald hoe je je voelt. Je zal nooit gelukkig worden als je denkt dat dat ene ding waar je naar verlangt je gelukkig zal maken. Want als je niet eerst lach zal de realiteitsspiegel niet terug lachen. Want dan ben je niet echt verandert, dat moet van binnen uit komen. Als je eenmaal genoeg hebt vd negativiteit. Dan zal je je pas content voelen. Want als we zelf niet veranderen, hoe wil je dan in het eeuwige nu ontwaken en daar een soort realiteit creeren die dichterbij de ervaringen liggen die je nu meemaakt. Anders blijven we altijd pure zieltjes zonder ervaring op de ¨masterclass Aarde¨.
    Je bent haantje de voorste want deze realiteit is de masterclass van de ziel.
    Of wil je liever op een pure planeet geboren worden zonder deze ervaringen, je leeft toch eeuwig, die tijdelijke pijn is niets op deze schaal vd evolutie. Heerlijk

    0 likes
    • Faith schreef:

     Het is echt abracadabra voor mensen die nog helemaal vast zitten in het idee van wat je niet ziet, is er ook niet. De types die vinden dat mensen ook roedels zijn en er altijd een leider op staat als je 10 mensen bij elkaar zet. Ze vergeten uit kortzichtigheid maar even dat leiders bij roedels de dieren goed van eten en drinken weten te voorzien, ze om gevaarlijke afgronden leidt, er kortom goed voor ze gezorgd wordt. Dat typeert de goede leider. Kom daar eens om bij het mensdom, wat leiders hier showen is eigenbelang, eigenbelang en nog eens eigenbelang. En wat ze niet uitkomt dat bestaat domweg niet. Maar de natuur is sterk, slechte leiders ( vetbetaalde poppetjes aan touwtjes van de elite, wat nou leider?) hebben hun langste tijd nu wel gehad. Ze doen hier nog even hun uiterste best hun kortzichtigheid, starheid en arrogantie te toon te spreiden. Applaus!!

     1 likes
     • Dr. Why schreef:

      het was even wachten op dit: “Het is echt abracadabra voor mensen die nog helemaal vast zitten in het idee van wat je niet ziet, is er ook niet.”.

      Dat is een standaard antwoord van een gelovige. De ongelovige ziet het gewoon niet omdat hij niet verbonden is met de goden, niet genoeg spiritueel geëvolueerd, etc… De gelovige is dat uiteraard wel, en dus superieur aan de onwetende 🙂
      Het is ook handig om die positie in te nemen, omdat je dan alles kunt zeggen wat je maar wilt 🙂

      8 likes
    • Dr. Why schreef:

     tijd wordt helemaal niet gecreëerd door de zon.

     6 likes
   • Dr. Why schreef:

    als tijd niet bestaat voor jou, kun je ook niet van nu spreken.

    10 likes
    • Kees Chinees schreef:

     Grappig is dat hè hoe sommige mensen zichzelf tegen kunnen spreken. Het is voor mij altijd het bewijs dat ik deze reacties met een grote korrelzout moet lezen.

     4 likes
  • MORPHEUS schreef:

   Jij moet wat minder naar films van Marvel bekijken, met je Tesseract.

   2 likes
  • Bert schreef:

   Google maar eens op de Duitse profeet Gabriele en Santec radio. Zelden heb ik een meer adembenemende uitleg gehoord over ons stoffelijke en fijn stoffelijke lichaam dan via de satelliet zenders van Santec. Ze zijn ook via IP radio te beluisteren.

   Samengevat is dit ook mijn hypothese:

   Alles wat we denken en doen wordt zowel in onze ziel als de kosmos opgeslagen. Er is geen dood. We leven na het loslaten van het fysieke lichaam gewoon verder. Maar wel met de lusten en lasten van hetgeen we hier op aarde hebben uitgespookt. Voor dit leven kozen we doelbewust zelf voor een leven op aarde. Dit omdat we ons vorige leven verprutst hebben. Alleen wie voldoende rijp is kan door naar Gods Koninkrijk. Er zijn ook aardgebonden zielen die niet loskomen en bezit nemen van mensen op aarde.

   Google ook eens op het boekje Horror Astral. Ik heb het zelf besteld en aan mijn dominee te leen gegeven. Ik wil geen reclame maken maar het is een onthutsende openbaring van Jezus die in zijn tijd op aarde nog stelde dat wat nu is geopenbaard in die tijd te moeilijk was. De mensen zouden het toen niet hebben begrepen.

   1 likes
   • stressloos schreef:

    Ben het zeker met je eens, maar in mijn theorie is die astrale wereld, ook nog in de aardse bubbel, binnen de astrale velden, waar je nog wel met je daden en zonden wordt geconfronteerd om hier van te leren, zal daar buiten onze ziel altijd bestaan en altijd eeuwig puur en niet te raken zijn. Het zou heel lang kunnen duren (zelfs oneindig lang) voordat sommige zielen daar bij terug komen. Maar als wij de aarde veranderen zullen ook hun geen keus hebben te veranderen, Gods koninkrijk bestaat en als hij jouw leven gegeven heeft, ben je belangrijk in de schepping(even daargelaten dat de definitie van god voor mij anders is dan van jouw, maar er is zeker een creator, maar wij zijn zijn ultieme experience, door onze ervaringen leert god(of het allesomvattende) en jouw perspectief zal altijd waardig zijn, waarom? God maakt geen fouten en je bent waardig te bestaan, tot in de eeuwigheid. Die weg omhoog gaat dus op voor iedereen, maar er zullen vast wel zielen zijn die voor god wilden spelen en dus astrale vlakken creëerden( die tussen de ziel en de aarde liggen. Ook hun winnen het niet van de creator. Want vanuit het ziel perspectief is alles perfect, de eeuwigheid kan niet imploderen, mee eens?
    Dus hoe dan ook hoe sneller wij omhoog gaan, hoe sneller alles omhoog gaat. Meer hoef ik niet te weten.

    0 likes
 • Nobel schreef:

  Er moet in ieder geval véél ruimte zijn, want al die Moslims die als martelaren sterven (en dat zijn er nogal wat de laatste tijd) krijgen 72 maagden, en die zullen toch ook allemaal zwanger worden. In neem tenminste aan dat deze martelaren echte mannen waren, en makkelijk 72 vrouwen kan bijhouden.
  Hieraan zie je eigenlijk al hoe waanzinnig Religie is! Hoe bedenken ze dit?

  14 likes
 • Keesoe schreef:

  Allemaal heel mooi om over te fantaseren. Maar meer is het inderdaad niet.

  Jammer dat er in dit soort onderwerpen in de reacties er altijd een paar bij zitten die zich boven ” de rest” voelen omdat deze ” nog” niet de kennis van het hiernamaals, het hier buiten, gene zijde, hoger dimensie hebben.

  En dan vooral het tot beschikking hebben van kennis over de grote illusie. Dat er geen tijd en ruimte bestaat. Dit zal je hier en nu nooit kunnen weten want je zit namelijk in die (illusie)realiteit waar tijd en ruimte wel aanwezig is of het nou een illusie of niet. Wij zouden dan ook nooit buiten deze wetten kunnen denken. NOOIT. Zoals iemand hierboven zichzelf al tegen sprak. Dat er voor hem geen tijd bestaat alleen het nu. Dat is behoorlijk jezelf tegenspreken. want als het ” nu” bestaat dan bestaat ” verleden” en “toekomst” ook. waardoor er dus tijd is want zonder tijd is er ook geen ” nu”…. Zo bestaat de dood alleen omdat er leven is en bestaat duisternis alleen omdat er licht is. Zo bestaat alles uit niets en niets uit alles. Daaruit zou je op kunnen maken dat het een illusie is maar als de illusie bestaat dan bestaat de werkelijkheid ook. Bestaat tijd omdat er ruimte is of bestaat ruimte omdat er tijd is? Bestond het niets echt voor de bigbang en bestaat daarom nu alles omdat het niets ook heeft bestaan. vragen die wij in onze 3d denkwijze nooit met vaststaande feiten kunnen bevatten en bewijzen.

  8 likes
  • zappfinger schreef:

   Als je BDE ervaringen bestudeert, zeggen deze allemaal dat zij zich buiten de tijd en ruimte bevonden EN dat voor hen de ervaring werkelijker was dan hun leven tot nu toe.
   Net zoals wij s’nachts dromen en overdag weer in de ‘wekelijkheid’ komen, zullen we dus blijkbaar pas ontwaken en thuis komen in het hiernamaals.

   4 likes
   • Keesoe schreef:

    Ja ze zeggen allemaal dat ze zich buiten de tijd en ruimte bevonden maar dat waren ze niet hoor. ze waren gewoon hier op aarde met de tijd en ruimte om hun heen. Ze hebben ook een tijd voor de BDE en na de BDE gehad, dus tijd bleef gewoon bestaan. Daarbij heb ik tijdloosheid ook ervaren door meditatie of een paddo of iets dergelijks maar daarna was de tijd er weer.

    En natuurlijk lijkt een BDE werkelijker.. Normaal gesproken moet eerst het licht in de ogen komen voordat de hersenen zeggen iets te zien. normaal moet je eerst iets aanraken voordat de hersenen zeggen dat je iets moet voelen. normaal moet er eerst geluid om je heen hebben voordat je hersenen het kunnen registreren zodat je het hoort. Maar tijdens de BDE wordt het rechtstreek vanuit de hersenen geproduceerd en dus niet eerst vanuit buiten het lichaam. Daarom lijkt het echter omdat het niet van buiten komt maar vanuit jezelf.

    Neemt niet weg dat ik geloof dat wij tot veel meer in staat zijn dan we nu weten of kunnen. Tijdens BDE’s of lucide dromen of tijdens hallucigene middelen zijn we best tot zeer bijzondere dingen in staat wat we in het normale dagelijkse leven niet kunnen of in ieder geval niet goed genoeg. Daarbij kunnen we ook een hoop juist weer niet als we in een BDE of lucide droom zitten.

    Ennnn eigenlijk als je een beetje weet wat de relativiteits theorie ons verteld is dat tijd en ruimte maar relatief zijn. Het hangt helemaal af vanuit welk oogpunt je het bekijkt en dat er meerdere werkelijkheden (kunnen) zijn.

    4 likes
 • Padja schreef:

  Waarom komen aliens altijd maar vertellen dat het beter moet?
  Waarom zijn goden altijd beter ? En vertellen ze ons dat we beter moeten zijn?
  Waarom zou verlichting beter zijn dan verduistering..

  Waarom mag ik van NIEMAND (mens/god/wezen/Allah/Boeddha etc.) nou gewoon s GOED GENOEG ZIJN?
  En moet ik altijd maar streven..naar meer, naar hoger, naar beter, naar verlichting, naar ….wat dan ook.

  Als ik maar strijd en nastreef….

  Want als ik dat niet doe dan…..(vul de dreigementen zelf maar in).

  En als ik nou s besluit om niet meer mee te doen met dat spelletje?
  Knuf

  2 likes
  • days of our lives schreef:

   (Channelende) aliens en goden zijn bedenksels van mensen. Waarom zou jij opdrachten proberen uit te voeren wat niet eens uit een tastbare bron komt, laat staan dat uitgesloten is dat die bron jou bevestiging zal geven?

   Je maakt een typische uiting vanuit een religieus denkkader door deze vragen te stellen.

   Ooit, toen ik 14-15 was, had ik een periode dat ik boekjes kocht over occultisme, wicca en het paranormale. Ik ervoer mijn door religie gedomineerde omgeving als ernstig verstikkend, dit was mijn eerste poging om daar uit te komen. Maar je komt er vanzelf achter dat het allemaal op hetzelfde principe is gebaseerd: onderwerping, schuldgevoelens en regels waar niemand wat aan heeft. Onze wetten voorzien in voldoende regels om de maatschappij ordelijk te houden, religie voegt daar niets aan toe.

   Later het huis uit, en in een atheïstische omgeving gekomen, waar ik eindelijk mezelf kon zijn, geen verantwoording af hoefde te leggen aan onzichtbare (niet-bestaande) entiteiten, maar slechts aan mezelf, vrienden en school/werk. Wanneer je god/religie schrapt als leidraad voor het leven, valt er een last van je schouders af.

   Zoals Dr. Why hierboven zegt: “Wat mij betreft, leef je leven zonder anderen en jezelf schade te berokkenen, en je bent meer dan goed genoeg bezig”. -> vaak is méér ook niet haalbaar. Wees aardig voor jezelf door jezelf niet te overvragen.

   3 likes
   • Faith schreef:

    Maar hoe zit dat dan met de Hopi voorspellingen die op een na allemaal zijn uitgekomen? Ook allemaal bedenksels?

    0 likes
    • Dr. Why schreef:

     voorspellingen zijn altijd geschreven in bijzonder wollige taal, en degenen die ze interpreteren maken er dus van wat ze willen. De dingen die niet kloppen en niet binnen het kader te krijgen zijn worden met de mantel der liefde bedekt.

     Iedereen die beweert de toekomst te kunnen voorspellen kan dat heel simpel bewijzen door mij de winnende lotto cijfers te sturen voor de volgende trekking. Met dank bij voorbaat 🙂

     Als dt niet kan (dat kan nooit, want dat mag om één of andere reden niet), dan kan hij of zij ook gewoon een belangrijke gebeurtenis precies voorspellen. En dan bedoel ik precies 🙂

     4 likes
    • days of our lives schreef:

     Ik heb eens iets gelezen daarover.
     Een hoop voorspellingen waar ik geen chocola van kan maken, laat staan of ze zouden kunnen zijn uitgekomen.

     Jij hebt wellicht een “bijgewerkte” versie gelezen op internet? Zo eentje die achteraf zodanig is bewerkt en “geïnterpreteerd”, dat het allemaal lijkt te zijn uitgekomen?

     1995 – Het nieuwe menselijke ras zal zijn nieuwe realiteit op deze planeet gaan creëren, zoals ze dat van plan waren toen zij van de sterren kwamen.
     1998 – De Cirkel van de Wet bevat het beeld van de snelle gedachten, die nodig zijn om van deze planeet een lichtschip te maken.

     Dit zijn er nog maar twee, de anderen hebben dezelfde strekking met uitsluitend zaken die mij niets zeggen. Zijn ze uitgekomen?

     0 likes
   • Padja schreef:

    Mooi gesproken. Chapeau!
    Ik ben het er bijna volledig mee eens.
    “Leef je leven” volstaat denk ik wel.

    1 likes
  • Faith schreef:

   Wat ingewikkeld allemaal Padja, terwijl het zo makkelijk is. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden. Als iedereen dat wereldwijd zou doen, inclusief de arrogante zichzelf boven alles verheven geldgeile elite en alle regeringen die weer voor een hoop geld aan hun touwtjes hangen, zouden we a la minuut een prachtige wereld hebben. Helaas, hoe simpel ook, het zal nog heel lang duren eer de mensheid zo ver is. Een beetje achterlijk zijn we dus wel!

   2 likes
 • Wim schreef:

  Wij zitten gewoon, waar geen tijd en ruimte bestaat in de kruising van Ying en Yang. Trouwens je hebt een + en een – nodig, mannelijk en vrouwelijk. De never endless story. Daar zitten wij, ik dan, waar geen tijd is of wordt misschien opgeheven en ruimte is zo compact, dat is alles, samengevoegd is. Ik bevind mij waar Ying en Yang mekaar kruisen. Think about it, probeer het maar. Ik heb een negatief bloedgroep, wat ik nodig heb is een positieve om mij even in balans te houden, dat spreekt ik uit mijn hart.

  1 likes
 • doler schreef:

  duidelijk is dat de mens nog steeds niet inziet wie en wat we werkelijk zijn, energie niks meer of minder

  9 likes
 • Padja schreef:

  Ik heb het verprutst (in m’n vorige leven). Ik ben het nu aan het verprutsen (de aarde is een rommeltje). Ik ben te stom om het allemaal door te hebben. En slaperig, ook dat. Er zijn hogere machten/dimensies. Die zijn knapper en beter en slimmer en….. “Ze” kijken op mij neer, liefdevol dat wel, omdat ik zo’n prachtige creatie ben.
  Hoger, beter, knapper worden moet ik ZELF doen.
  Het enige dat ik zeker weet is dat ik maar steeds niet goed genoeg ben en veel moet leren.
  En dat er een elite is die gemeen is en de macht heeft.

  Gelukkig zijn er mensen die het al wat beter doorhebben en me dat kunnen vertellen.
  Die zijn al wat beter/hoger dan ik.
  Als er genoeg mensen knap genoeg worden bevonden komt er weer een openbaring en mogen we als groep verder.
  Helaas, het schiet niet op met zo’n infantiele massa.

  Had de grote createur me niet wat slimmer kunnen maken?
  Zitten ze zich rot te lachen daarboven?
  Waarom zitten ze altijd hoger…en nooit s lager?
  Waarom is lager gelijk aan slechter?
  Als hogere wezens bij ons kunnen kukeluren waarom kan ik dan niet naar de nog lagere wezens…en ze daar vertellen dat het een stelletje minkukels zijn? (Pay iT forward in omgekeerde richting. Lekkerrrrrr)

  Ben ik nou de enige die een beetje genoeg heeft van het “niet goed genoeg principe” ?
  Er moet zoveel gestreden en bestreden worden…dat ik niet meer weet waar te beginnen.
  Je zou van minder in een depressie raken.
  Knuf

  2 likes
  • Dr. Why schreef:

   dat is alleen wat godsdienst en andere vormen van geloof van u verlangt. Wat mij betreft, leef je leven zonder anderen en jezelf schade te berokkenen, en je bent meer dan goed genoeg bezig.

   Waarom ben je het aan ‘t verprutsen? Omdat je niet aan een onhaalbaar ideaalbeeld voldoet? Of ben je ontevreden met je leven zoals het is? Als dat het geval is, zul je van je stoel moeten komen en er zelf iets aan doen. Wat, dat weet ik niet, dat moet je zelf zien uit te maken. Het zo zo weinig kunnen zijn als de zaken even anders bekijken en je realiseren dat je het best goed hebt, of zo veel als een heel ander leven gaan leiden. Maar je zult het wel zelf moeten doen, niemand zal het voor jou doen, omdat ze dat allereest niet willen, en tweedens ook niet kunnen (al kunnen sommigen wel helpen).

   Je bent overigens alleen verantwoordelijk voor jezelf, niet voor wat anderen doen.

   En depressies zijn ook iets wat je jezelf aandoet 🙂

   2 likes
   • Padja schreef:

    Lieve goedbedoelde reactie. Dankjewel.

    Toch weer regels om aan te voldoen? “Geen schade berokkenen.”
    Een ongeluk, een fout, een misvatting, een kwetsend woord…et voila. Schade berokkend.

    1 likes
    • Dr. Why schreef:

     wel, ik zal wat vollediger zijn: bewust schade berokkenen 🙂

     Maar het is geen regel. Je doet wat je wilt. Alleen, alles heeft consequenties.

     Er zijn altijd regels en dingen die moeten. Of tenminste moeten als je de gevolgen niet wilt dragen. Zo moet je ademen, eten en drinken. Of sterven als je dat niet wil 🙂

     Leven is altijd een compromis. Dat is iets waar we niet onderuit kunnen.

     4 likes
 • simpel schreef:

  Wij zijn spirituele wezens, leven in een fysiek universum waar het leven maar tijdelijk is. Op het spirituele niveau zijn we met zijn allen ÉÉN.

  Om te kunnen begrijpen wat God doet in onze wereld, moet je kunnen begrijpen wat God aan het doen is in de hele Universum, binnenin de Grotere Gemeenschap van alle werelden.

  Quote about: Creation and Destiny, chapter12 “The reality and spirituality of LIFE IN THE UNIVERSE” by Marshall Vian Summers.

  The physical universe began with the separation long ago, even before the beginnings of the physical manifestation of the universe itself. The separation represents part of God’s Creation that has disassociated itself, seeking a separate existence. So the Creator of all life set into motion all of the forces, the geologic forces, to establish a great physical environment in which the separated could evolve and live. The creator of all life established the processes of evolution and random selection so that the forms of life could evolve on interaction with the environments, the multiple the environments that would be produced, and so that the universe essentially would be run itself mechanically according to these laws.

  All the laws of nature were set in motion. All the law of physics and chemistry were set in motion so the universe–the physical universe, the manifest universe –could be self-maintaining, self sustaining and run upon its own so that God would not have to hold everything in the balance. Here the universe would expand, leading to unique opportunities for life to emerge and to exits in primitive forms for long periods until such time as more advanced levels of life could be established, where the separated could enter into these life forms and live in habitable worlds surrounded by other forms of intelligent life.

  The universe then is a environment in which life evolves and can exit in many places, in many forms and in many expressions. That part of God’s Creation of life now seeking to distinguish itself and to take separate forms would have a great environment in which to live and to grow; to face the reality of change, growth and decay; and to have the law of nature to establish the parameters of life and the vast evolution of life so that many Earths that will be habitable could be filled with a variety of creatures, plants and natural environments.

  Life in this physical universe would be temporary. One could not sustain one’s life in the manifest form forever. And those who are separated who seek to remain separated would be bound to this reality, would have to function within this reality, would be able to be creative in this reality up to a point, would have to seek resources and would have to face the dilemma of living in separation from God.

  “The reality and spirituality of LIFE IN THE UNIVERSE”. You can download it for free at http://www.newmessage.us1.list-manage1.com/subscribe?u=b62a83aa674e68545ee781bae&id=dcad5d2980 http://www.NewMessage.org

  7 likes
 • Ome Joop schreef:

  Allemaal goed bedoelde theorieën maar in principe weet niemand het. Wat dark matter en dark energy inhoud weet ook nog niemand. Deze zaken worden nog onderzocht en het moet nog blijken wat het is.
  Wat betreft het bewustzijn hang ik de gedachte aan van de Akasha kronieken en de onderzoeken daar aan gerelateerd door Ervin László. Heel bewustzijnverruimend op dit gebied is ook de documantaire What the *bleep* do we know?

  Hier onder mijn te delen informatie over deze onderwerpen, en als je je er in verdiept en er onderzoek naar doet, dan zijn een heleboel dingen beter te begrijpen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Akashakroniek

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ervin_L%C3%A1szl%C3%B3

  http://www.youtube.com/watch?v=ioONhpIJ-NY

  6 likes
 • PBM schreef:

  Dimensies, getallen, formules, theoretiseren, natuurkundige wetten, big-bang, Tessaract….
  Wij zijn op zoek naar het waarom, onze oorsprong en wie wij werkelijk zijn.
  En dat is onherroepelijk verbonden met vanwaaruit wij geboren zijn in deze vorm als mens, maar ook wat er gebeurd na ons sterven.
  Leuk om te zien wat wij kunnen bedenken, om onze existentie verklaarbaar te analyseren.
  Maar ook hier verdwalen wij telkens in bedenksels.
  Iets wat wij als mens (nog) niet kunnen bereiken, zullen wij ook niet kunnen begrijpen. Dat gaat ons verstand werkelijk te boven. Ja, dat geldt voor iedereen. Zelfs voor mensen met een BDE, hoe bijzonder en mooi dit ook was. Benaderen ….ja. Misschien!
  Dat geldt zowel voor het onderzoeken in bekende dimensies als naar voor ons onbekende dimensies.
  Wanneer een wetenschapper zegt dat wij met onze telescopen slechts 4% van het heelal gezien hebben, hoe dom kan men zijn om met huidige techniek dit te bepalen en de overige procenten ons telkens nieuwe horizonten zullen aankondigen. En datzelfde geldt ook voor onderzoeken in dimensies. Het zijn en blijven slechts theorieën.
  Ons bewustzijn is de enige vaste waarde. En ook dat is zelfs voor ons moeilijk en zeer beperkt toegangbaar. Wij kunnen er aan ‘ruiken’ en er mee ‘spelen’.
  Maar bijzonder is het wel om hiermee bezig te zijn. Een bijzonder thema…

  5 likes
 • zappfinger schreef:

  Het bewustzijn bestaat buiten ruimte en tijd, dus het heeft geen ‘plaats’ nodig om te zijn.
  Overigens is volgens de Course in Miracles het universum niet geschapen door God, maar door de zonen Gods (wij) die in slaap zijn gevallen en een droom van afscheiding (ruimte en tijd) dromen…

  1 likes
  • Mimi schreef:

   @zappfinger – ruimte en tijd bestaat helemaal niet, mooi gezegd. Alles is dus illusie, ook het Hierbuiten, het enige wat overblijft is bewustzijn. Alles begeeft zich in een fragment en punt van Zijn. Blijft eigenlijk bewondering over hoe zij/wij dit allemaal gecreëerd hebben.
   De illusie is prachtig 🙂

   2 likes
 • Padja schreef:

  Zou het kunnen dat ik mijn gevoelens van onmacht en onvrede projecteer op anderen?

  Zou het kunnen dat als ik mezelf “goed genoeg” vind, ik anderen ook als “goed genoeg” ervaar?
  Of andersom?

  Knuf

  1 likes
 • Starwind schreef:

  Er worden hier veel suggesties gedaan. zin en onzin…. Maar het is en blijft absoluut een boeiend onderwerp.
  Misschien kan ik mensen blij maken met deze link. Ikzelf beschouw mezelf als toeschouwer. Niet meer en niet minder…..
  https://www.youtube.com/watch?v=cNxwjxINz5g&list=PLEqDbtkK3nH0Yc981QIh6pyAkrV1J0jhR

  0 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  Hongaarse wetenschappers ontdekken 'mysterieuze vijfde natuurkracht'. Dit kan een gamechanger zijn

  Hongaarse wetenschappers ontdekken ‘mysterieuze vijfde natuurkracht’. Dit kan een gamechanger zijn

  Wetenschappers hebben naar eigen zeggen een vijfde ...

  >