Gezondheid

Er wordt een hetze gevoerd tegen homeopathische middelen. Deze arts onthult wat hierachter zit

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De overkoepelende Europese adviesraad van wetenschapsacademies EASAC vindt dat EU-lidstaten homeopathische middelen niet meer moeten toestaan zolang werking en veiligheid niet zijn aangetoond.

Volgens de raad is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat homeopathische middelen werken voor welke ziekte dan ook.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Voorzitter van de Registratiecommissie van Homeopathische Geneesmiddelen Michel Van Wassenhoven is het daar niet mee eens.

Meer dan genoeg

“Hét argument van de tegenstanders is dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor homeopathie,” zegt hij in actualiteitenmagazine Knack.

“Maar dat is niet waar,” voegt hij toe. “Er is meer dan genoeg wetenschappelijk bewijs voor de werking van homeopathie.”

“Het is aan de tegenstanders om hun vooringenomenheid te laten varen en de moeite te nemen om de gepubliceerde studies erop na te lezen,” klinkt het.

Bij voorbaat

Dr. Van Wassenhoven merkt op dat tegenstanders al bij voorbaat weigeren om de wetenschappelijke studies te lezen.

Hij vertelt dat de meeste patiënten die bij een homeopaat langsgaan een chronische aandoening hebben die niet door de klassieke geneeskunde verholpen kan worden.

“We zien veel kinderen met chronische oorproblemen waar antibiotica geen vat op hebben,” zegt dr. Van Wassenhoven.

60 tot 70 procent

“En dan is er ook nog de groep patiënten die allergisch is voor klassieke geneesmiddelen,” vervolgt hij. “Zij kunnen alleen met homeopathie geholpen worden.”

Hij zegt verder dat in België 60 tot 70 procent van de mensen in zijn leven al eens homeopathie heeft gebruikt.

Voorgoed weg

Het idee achter homeopathie is volgens hem dat de patiënt niet meer verzorgd moet worden. Een goed voorbeeld zijn de allergieën.

In de klassieke geneeskunde krijgen patiënten antihistamine, maar elk jaar komen de symptomen terug. Bij homeopathie gaat de allergie na drie jaar behandelen voorgoed weg, stelt hij.

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Ik ben voor wetenschap. Maar vraag me af hoeveel macht, of invloed, de farmaceutische industrie uitoefent op EASAC? Bestat er een link..?

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

Ik heb niets met Homeopathie maar dat komt waarschijnlijk omdat ik op de Vrije School heb gezeten van de Satanist Rudolf Steiner en ik ben lastig gevallen door de pedofiele leerkrachten aldaar… Neemt niet weg dat Homeopathie voor veel mensen kan werken al zou dat gebaseerd zijn op het zogenaamde placebo effect. Wat is er mis met het placebo-effect !? Nog altijd eindeloos veel beter dan door de reguliere Maffia van de Farmaceutische industrie vergiftigt te worden:

Mijn remedie is:

Begin met te stellen dat je niet ziek bent in het hier en nu.
Daarmee open je de energiekanalen naar je bewustzijn.
Waardoor de genezing zich manifesteert en bewaarheid wordt.

Dan WEET je en ben je er van BEWUST dat je VRIJ en
GENEZEN bent…

Als de moderatie het goed vindt laat ik hier mijn link achter: alcohol-fini

Louise
Louise
6 jaren geleden

De therapie tast bovendien de medische wetenschap aan, dat bleef me bij toen ik het stuk las in de morgen.be……Je kunt oeverloos discussiëren of het wel of niet helpt……..bij mij helpen sommige producten wel, andere niet…..mijn allergieën zijn door acupunctuur opgelost….. Maar door de zin waar ik mee begon, was voor mij al duidelijk dat het gewoon om jaloezie gaat…. Er zijn inmiddels genoeg specialisten die een ruimere visie hebben… Nou moet ik eerlijk zeggen dat de Belgen hopeloos aanbewustzijns vernouwing lijden, ze lopen achter……..wat ik al niet over die grens meegenomen heb ……. Duitsland is veel verder en in Frankrijk kan ook veel, soms sterker de producten ……. Zolang de westerse artsen alleen geïnteresseerd zijn in chemische middelen,blijven ze alle natuurlijke middelen als een. bedreiging zien……Zelfs voeding, totaal onwetend en dan hebben ze de eed van Hipocrates,die nota bene genezing door voeding predicte……jaja, er val nog een hoop te leren….

Tineke
Tineke
6 jaren geleden

kopie

ESSIAC-THEE 1 – zelf kruiden mengen

480 gram grote klis (klit)-wortel, grof gehakt (maat: klein doperwtje) (53%)

320 gram schapenzuring-kruid, gemalen als poeder (36%)

80 gram rode-iep-bast, gemalen als poeder (9%)

20 gram Russische rabarber, gemalen als poeder (2%)

Al deze ingrediënten goed mengen en bewaren in een goed gesloten glazen pot op een donkere en droge plek.

Om de thee te maken nemen we telkens iets van dit mengsel:

Neem 30 gram van het kruidenmengsel op 1,5 liter kokend water. (Je houdt dan ongeveer 1 liter over door verdampen). Kruiden langzaam in het water toevoegen.

Laat 10 minuten doorkoken met deksel op de pan (geen aluminium pan nemen).

Laat vervolgens ‘n nacht staan op ‘n heet gemaakt warmteplaatje (maar niet laten doorkoken, kooktoestel uit), deksel op pan (8 à 12 uur laten staan dus).

Verwarm het mengsel in de ochtend opnieuw tot net onder het kookpunt (NIET weer koken).

Laat vervolgens een paar minuten staan.

Giet daarna door een redelijk fijne zeef in (liefst gesteriliseerde = in kokend water doen) in glazen (weck)fles(sen), erg goed zijn van die bruine apothekersflessen als je ze kan vinden, deksel er stevig op en laat staan om af te koelen (eventueel in bak met lauw-warm water zetten om afkoelen te bespoedigen). (Je kan kan ook lege jampotten e.d. gebruiken – glas moet tegen de hitte kunnen). Bewaren op een donkere koele plaats. Als de fles weer is geopend bewaren in de koelkast. De zeef mag niet te fijn zijn want dan verlies je de rode iep bast (dat kan je controleren: de thee moet een beetje a.h.w. “glibberig” zijn – is ‘t dat niet, dan ben je de iep kwijt).

Dosering: Hoeft niet heel precies zeggen sommigen. Ik kreeg mee 2x daags zo’n 60 ml (is zegge zo’n 2 cm in een glas). Voor mensen die niet ziek zijn is 1x genoeg, en zelfs misschien maar 30 ml. Maar ernstig zieke mensen mogen proberen de dosis te verhogen – gewoon voorzichtig proberen.

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x