Homepagina » Gezondheid » Er wordt een hetze gevoerd tegen homeopathische middelen. Deze arts onthult wat hierachter zit
Er wordt een hetze gevoerd tegen homeopathische middelen. Deze arts onthult wat hierachter zit

Er wordt een hetze gevoerd tegen homeopathische middelen. Deze arts onthult wat hierachter zit

De overkoepelende Europese adviesraad van wetenschapsacademies EASAC vindt dat EU-lidstaten homeopathische middelen niet meer moeten toestaan zolang werking en veiligheid niet zijn aangetoond.

Volgens de raad is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat homeopathische middelen werken voor welke ziekte dan ook.

Voorzitter van de Registratiecommissie van Homeopathische Geneesmiddelen Michel Van Wassenhoven is het daar niet mee eens.

Meer dan genoeg

“Hét argument van de tegenstanders is dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor homeopathie,” zegt hij in actualiteitenmagazine Knack.

“Maar dat is niet waar,” voegt hij toe. “Er is meer dan genoeg wetenschappelijk bewijs voor de werking van homeopathie.”

“Het is aan de tegenstanders om hun vooringenomenheid te laten varen en de moeite te nemen om de gepubliceerde studies erop na te lezen,” klinkt het.

Bij voorbaat

Dr. Van Wassenhoven merkt op dat tegenstanders al bij voorbaat weigeren om de wetenschappelijke studies te lezen.

Hij vertelt dat de meeste patiënten die bij een homeopaat langsgaan een chronische aandoening hebben die niet door de klassieke geneeskunde verholpen kan worden.

“We zien veel kinderen met chronische oorproblemen waar antibiotica geen vat op hebben,” zegt dr. Van Wassenhoven.

60 tot 70 procent

“En dan is er ook nog de groep patiënten die allergisch is voor klassieke geneesmiddelen,” vervolgt hij. “Zij kunnen alleen met homeopathie geholpen worden.”

Hij zegt verder dat in België 60 tot 70 procent van de mensen in zijn leven al eens homeopathie heeft gebruikt.

Voorgoed weg

Het idee achter homeopathie is volgens hem dat de patiënt niet meer verzorgd moet worden. Een goed voorbeeld zijn de allergieën.

In de klassieke geneeskunde krijgen patiënten antihistamine, maar elk jaar komen de symptomen terug. Bij homeopathie gaat de allergie na drie jaar behandelen voorgoed weg, stelt hij.

[Knack]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gezinusk schreef:

  Ik ben voor wetenschap. Maar vraag me af hoeveel macht, of invloed, de farmaceutische industrie uitoefent op EASAC? Bestat er een link..?

  18 likes
  • Loki schreef:

   Als ik mij niet vergis, zit de EASAC vol met lobbyisten van de Big Pharma. Daar is lang geleden, wederom als ik mij niet vergis, hier op NFN al eens een artikel aan gewijd.
   Dus Gezinusk heb je feitelijk je antwoord al.

   22 likes
   • Gezinusk schreef:

    Zal me niks verbazen. De farmaceuten lobbyen wat af. Hier zijn boeken over geschreven tot aan het criminele aan toe. Zo werd mij duidelijk dat internationale aids conferenties en expo’s gesponsord worden door machtige farmaceuten, en tal van foundations waaronder het Ford- en Rockefeller foundation.

    Ook werd mij duidelijk dat personen die lezingen geven op dergelijke conferenties door de zelfde sponsoren en foundations werden uitgenodigd op kosten van de zaak. Gratis vlieg en hotelkosten, naast andere lucratieve aanbiedingen waaronder snoepreisjes liggen deze personen in het vooruitschiet.

    In de medische wereld bestaan ook onderzoekers die minder positief waren over bepaalde middelen. Soms tot zeer kritisch omdat van bepaalde medicijnen de bijwerking niet voldoende afgetest zou zijn, maar toch op de markt verscheen. Dergelijke onderzoekers die vervelende bijwerkingen constateerde worden niet genoemd laat staan uitgenodigd.

    De farmaceutische industrie is een miljardenbusiness maar aan mij hebben ze niks. Ik ben vooralsnog in de gelukkige omstandigheid dat ik niks mankeer. Alleen met griep neem ik wel eens een paracetamol en of een vitamine c, en dat is het. O ja, vanwege mijn werk heb ik soms last van die vervelende kloofjes op mijn handen.

    Hier kocht ik altijd een wondermiddel voor genaamd Grafietzalf van VSM. Dit middel koste een euro of 5 en deed ik twee jaar mee. Het middel verdween enkele jaren geleden plotseling van de markt dankzij VVD minister Edith Schippers. Toen ik erachter kwam bleek het middel homeopathische te zijn waarbij niet aangetoond kon worden dat het middel werkte. Nou bij mij en een heleboel andere mensen wel. Sterken nog. Sindsdien heb ik geen beter vervangend middel kunnen vinden.

    33 likes
    • Roy schreef:

     “Hier kocht ik altijd een wondermiddel voor genaamd Grafietzalf van VSM. Dit middel koste een euro of 5 en deed ik twee jaar mee. Het middel verdween enkele jaren geleden plotseling van de markt dankzij VVD minister Edith Schippers.”

     gewoon nog te krijgen hoor.

     https://www.drogistplein.nl/gezondheid/homeopathische-geneesmiddelen-/vsm-grafiet-zalf/G3_H8_C43_P733295/

     5 likes
     • Frans2 schreef:

      Artikel is niet meer leverbaar.
      Kan ook niet, want je mag geen werking vermelden op de verpakking of in de bijsluiter, zonder bewijs van werking.

      Mij verbaast het overigens niet dat big homeo vertikt om geld te investeren in bewijsvoering voor die wondermiddelen; ze weten gewoon dat dat niet gaat lukken en dus weggegooid geld is.

      11 likes
     • Gezinusk schreef:

      Frans2

      Nadat ik veel alternatieven had uitgeprobeerd die niet zo effectief werkten heb ik uiteindelijk contact opgenomen met VSM om er achter te komen wat voor bestanddelen grafietzalf bezat omdat de bijsluiter dit niet vermeldde. Helaas werkte VSM niet erg mee en heb je een punt. Waaruit de Grafietformule ook uit bestond?

      De vette zalf die een minuut of twintig nodig heeft om in te werken werkte voor mij optimaal tegen kloven en minister Edith Schippers mag mij als eerste oproepen om het middel op mij uit te testen. Dan plakt ze nadien maar een stikker op de tube, eigen risico.

      Echter behoeft de homeopathie wat mij betreft niet voor overal en alles uitleg. Van veel stoffen die in de natuur voortkomen kent men de uitwerking immers langer dan de wegen die naar Rome of China leiden.

      Zo werd mijn zus ooit in Spanje met een flinke brandwond opgezadeld door het zonnen. Door een dikke blaar ter grote van een halve mandarijn kon ze haar schoen niet meer in. Ze heeft twee dagen op open sandalen moeten mee tobben totdat een Spaanse bediende het opmerkte, een blad van een boom afbrak en het sap over haar brandwond smeerde. Ze had meteen minder pijn en de blaar was in de ochtend helemaal verdwenen. Aloe Vera heette de cactus.

      Reguliere medicijnen kunnen op hun beurt het nadeel hebben dat ze jaren later worden ingehaald door die zelfde wetenschap. Ook hier valt het een en ander over te zeggen. Specialisten binnen de beroepsgroep die op enige wijze beweerden dat een bepaald medicijn minder gunstig begon uit te pakken gelang het onderzoek duurde, zie of hoor je op farmaceutische congressen in ieder geval niet.

      Het belang is natuurlijk enorm gezien met name in duurdere medicijnen enorm is geïnvesteerd. Van tientallen miljoenen oplopend tot soms een miljard of meer. Wetenschap is mooi en neutraal maar in sommige sectoren is het een enorme business geworden van belangenverstrengelingen.

      Overigens de anderen bedankt voor de tips. Calendula zalf heb ik geprobeerd en werkte helaas niet met het zelfde resultaat. Het ‘wonder van Baarn’ had ik nog niet eerder van gehoord en zal er eens naar kijken. Bedankt.

      10 likes
     • Frans2 schreef:

      Het is een zwaktebod als je reguliere medicijnen zwart moet maken om alternatieve middelen te ondersteunen.

      En de alternatieve industrie is inmiddels ook een miljardenindustrie die net zo goed een enorme business is geworden van belangenverstrengelingen.

      Verder kan ik ook anekdotisch “bewijs” leveren dat na het eten van een zak drop mijn zware verkoudheid altijd binnen 5 dagen is afgelopen. Maar ik ben niet zo dom om dan drop als geneesmiddel te benoemen. Eerst maar eens random controlled blind onderzoek doen met n=500 voordat je drop gaat promoten als geneesmiddel.

      7 likes
    • densie schreef:

     ik snap het…
     heb je al calendulazalf geprobeerd?
     Doet ook wonderen….

     namaste

     8 likes
    • jose schreef:

     Ik heb hetzelfde probleem met de brandwondenzalf, die was super als je graag door wil werken.
     Die zooi wat je bij de dokter krijgt werkt niet eens half zo goed,duurder, vol met zooi en een veel te grote tube.

     Boos.

     6 likes
    • Anna schreef:

     Beste Gezinusk,

     Misschien dat dit middel je kan helpen, ikzelf heb er erg baat bij maar ik weet niet of het overal verkrijgbaar is en ook niet of het homeopatisch is. Het middel heet: ” Wonder van Baarn ” en is verkrijgbaar bij Apotheek van den Bergh te Breda.

     mvrgr.

     5 likes
    • jani schreef:

     Purol!!! een blikje zalf wat bijna niets kost bij de drogist of supermarkt.
     Kloofjes,koortslip enz. enz.
     En nu maar hopen dat dame Schippers dit niet leest.

     5 likes
  • Dennis schreef:

   Het stikt van de lobbyisten en belangenverstrengeling.
   Kijk alleen al maar naar de man of vriend van Edith Schippers. Die adviseert op consultancy basis ziekenhuizen hoe ze zo veel mogelijk het DBC systeem uit kunnen melken, of te wel uit de zorgpot kunnen graaien. Zij is een groot tegenstander van homeopathie.
   Of RIVM mannetjes die financiële belangen hebben in de vaccinatie industrie.
   Gezonde mensen verdien je niet aan.

   21 likes
 • Max Fisser schreef:

  Dat de geneesmiddelenindustrie bakken met geld verdient staat buiten kijf. Maar er zitten wel een aantal middelen bij die werken, in tegenstelling tot de homeopathische “geneesmiddelen” die louter berusten op oplichting en zelfsuggestie. Maar ook in de onzinproducten van iemand als Vogel zit tegenwoordig een goede handel, dus een goed belegde boterham. Kiest u maar.

  5 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Mensen als jij hebben het bewustzijn van een aardappel dus vul de rest zelf maar in…

   13 likes
  • Michel schreef:

   Als je in wijwater gelooft, ga je ook wel die-hards vinden die beweren erdoor genezen te zijn!
   Een vriendin van mij zweert bij homeopathie; ze had veel eczeem aan haar hand, maar bleef dit hardnekkig “behandelen”met homeopathische middelen…na een paar maanden werd dit zo erg dat ze antibiotica moest slikken; na een paar dagen was het genezen…Mijn buurvrouw probeert iedereen op te zadelen met haar haast onuitputtelijke opslagplaats van fllesjes en pillen; om van haar gezaaf af te zijn, am ik wat van haar spul…onnodig te zeggen dat het niet het minste effect had….

   3 likes
   • Dolf schreef:

    Jammer dat de vriendin die gifzooi heeft genomen! Dat het steeds erger werd betekent dat het uit je lichaam werd gegooid! Dat is de natuurlijke manier van genezen.
    Nu is het weer terug naar binnen gedrukt! (Onderdrukt dus!)
    Gebruik homeopathie maar weer opnieuw, dan zul je zien dat het weer naar buiten komt!

    5 likes
  • jani schreef:

   Geneesmiddelen ‘genezen’ niet, zij ‘onderdrukken’

   8 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Ik heb niets met Homeopathie maar dat komt waarschijnlijk omdat ik op de Vrije School heb gezeten van de Satanist Rudolf Steiner en ik ben lastig gevallen door de pedofiele leerkrachten aldaar… Neemt niet weg dat Homeopathie voor veel mensen kan werken al zou dat gebaseerd zijn op het zogenaamde placebo effect. Wat is er mis met het placebo-effect !? Nog altijd eindeloos veel beter dan door de reguliere Maffia van de Farmaceutische industrie vergiftigt te worden:

  Mijn remedie is:

  Begin met te stellen dat je niet ziek bent in het hier en nu.
  Daarmee open je de energiekanalen naar je bewustzijn.
  Waardoor de genezing zich manifesteert en bewaarheid wordt.

  Dan WEET je en ben je er van BEWUST dat je VRIJ en
  GENEZEN bent…

  Als de moderatie het goed vindt laat ik hier mijn link achter: alcohol-fini

  11 likes
 • Louise schreef:

  De therapie tast bovendien de medische wetenschap aan, dat bleef me bij toen ik het stuk las in de morgen.be……Je kunt oeverloos discussiëren of het wel of niet helpt……..bij mij helpen sommige producten wel, andere niet…..mijn allergieën zijn door acupunctuur opgelost….. Maar door de zin waar ik mee begon, was voor mij al duidelijk dat het gewoon om jaloezie gaat…. Er zijn inmiddels genoeg specialisten die een ruimere visie hebben… Nou moet ik eerlijk zeggen dat de Belgen hopeloos aanbewustzijns vernouwing lijden, ze lopen achter……..wat ik al niet over die grens meegenomen heb ……. Duitsland is veel verder en in Frankrijk kan ook veel, soms sterker de producten ……. Zolang de westerse artsen alleen geïnteresseerd zijn in chemische middelen,blijven ze alle natuurlijke middelen als een. bedreiging zien……Zelfs voeding, totaal onwetend en dan hebben ze de eed van Hipocrates,die nota bene genezing door voeding predicte……jaja, er val nog een hoop te leren….

  18 likes
 • Ruud Stoop schreef:

  De moderne wetenschap zegt dat Homeopathie niet KAN werken omdat er geen moleculen meer gevonden worden in de oplossing van water of alcohol.
  De rustgevende werking van een vioolconcert is in de concertzaal vergelijkbaar met een cd van dat vioolconcert op een goede hifi installatie thuis. Misschien nog wel beter omdat je lekker thuis zit.
  Toch is er geen molecuul hout te vinden op die cd van de viool die dat concert speelt; de energetische boodschap en uitwerking zijn wonderwel intact gebleven en eindeloos herhaalbaar.

  Dat vinden we de gewoonste zaak van de wereld.

  11 likes
 • Désirée L. Röver schreef:

  Voor het slow kill verdienmodel van de Westerse patent”genees””kunde” zijn er veel ziekten en veel zieken nodig.
  Om een grotere patiëntengroep (lees: consumenten) te creëren.verruimt men dan ook af en toe de parameters van bijvoorbeeld de BMI of van de lab waarden voor diabetes…
  Mensen helpen om werkelijk te genezen, is simpelweg contraproductief.

  11 likes
 • pietje schreef:

  Ik ben allergisch voor alle soorten van antibiotica heb een ernstige ontsteking gehad aan mijn arm en kreeg allergie op allergie van de normale antibiotica maar toen ging ik naar de kruidenwinkel en kreeg Kardiamos tinctuur dat ging heel goed zonder enge verschijnselen dus…… Ja wat zal ik zeggen !!!

  11 likes
 • flora schreef:

  wat een bemoeienissen weer ! wat een huichelarij ! We moeten zo veel méér slikken dat bijna vergiftigd is ,en dat ziek maakt … Ons eten dat mét toelating , bespoten wordt..!! … de kookpannen die vergif bevatten … de huidcrèmes die je niet meer vertrouwt …
  Medicatie mag ons ziek maken , met toelating van een ‘overheid’ ( naargelang het gelobby !) , en o wee , als het niet helpt binnen hun tijdsbestek … dan zijn we mensen die niet mee willen werken … binnenkort straffen ze ons dan !!
  ‘n klassiek arts schrijft maar voor …en bouwt nooit af , tot er een chemisch labootje in ons maag zit… ze zijn het autonoom denken afgeleerd …. wat ‘men’ hun zegt , dat zal dan zo wel zijn … ze weten het zelf niet meer , de ’empathie’ van de artsen smalt als sneeuw voor de zon …. mensen aanraken mag bijna niet meer , denk ik …écht waar maar ze kunnen dat niet toegeven , noch ermee stoppen ….ook zij zijn de draad kwijt ,en kunnen de druk niet meer weerstaan . Logisch , als ge vaak ziet dat de medicatie vaak niet doet wat zou moeten , en de mens van de ene ziekte in de andere rolt…. en als een mens dan voor zichzelf eens gaat nadenken , bij homeopathie uitkomt, daar hulp bij vindt , het zélf betaalt , en zelf alle verantwoordelijkheid voor zijn handelen neemt , dan komen ze zich weer moeien … ik wordt daar zoooo moe van …!

  8 likes
 • Frans2 schreef:

  Dat wetenschappers geen zin hebben in onderzoeken naar homeopathie is zeer begrijpelijk. Want om te beginnen bestaat DE homeopathie en DE homeopaat niet. Volgens Hahnemann bestaan er geen ziekten maar alleen symptomen, dus geen middeltjes tegen Ebola of AIDS. Maar zelfs “klassieke homeopaten” bezondigen zich aan moderniteiten waarvoor Hahnemann zich in zijn graf zou omdraaien.

  Eigenlijk begint het al bij de provings die zo belachelijk zijn dat ze liever verzwegen worden voor het grote publiek. Want als je wilt weten of een stofje ergens homeopathische werking zou kunnen hebben dan moet je in bad gaan zitten, die stof in het water gooien en opschrijven wat voor gevoelens je hebt. Maar je kunt ook gezamenlijk een stof verpulveren en de gevoelens tijdens het verpulveren noteren. Of de stof onder je kussen leggen en ’s morgens je dromen analyseren op mogelijke werkingen van de stof. Zo is er dan ook menig stofje met werkelijk tientallen werkingsgebieden gevonden en dat kan direct zonder klinisch bewijs aan patiënten worden voorgeschreven.

  Onlangs was er een proving van een afstudeerder die zich verwonderd afvroeg waarom die provings nooit herhaald werden. Als de proving goed uitgevoerd was zouden er immers exact dezelfde werkingsgebieden moeten opduiken. Ik denk dat niemand dat aandurft.

  Welke manier van proving men trouwens op “Berlijnse muur”, “licht van Venus” of “vaginale straling” heeft toegepast wil ik niet eens weten.

  8 likes
 • Maarten V schreef:

  Homeopathie is slecht, antibiotica zijn slecht, vaccinaties zijn slecht, fluor is slecht, vlees is slecht, vitamine-pilletjes zijn slecht, … wat blijft er nog over om een gezonder mens te worden? Laat mij raden: cannabis olie het verboden allesgenezer… Pffff… waar gaat de wereld toch heen? Ik gebruik al jaren homeopathie ik heb mij er nooit slechter bij gevoeld, in tegendeel zelfs. Wellicht heeft het dan te maken met het placebo-effect, maar ik voel mij er goed bij. Uiteraard zijn er van die kwakzalverijen die de naam homeopathie besmeuren. Tja…

  8 likes
 • War on Error schreef:

  Dat gaat verder. Alle producten die niet gepatenteerd zijn door het kartel, probeert het corrupte kartel uit de markt te drukken – liefst met wetten, die de lobbyisten zelf aan het klapvee in de Kamer voorleggen.

  Niks nieuws. Dit gaat terug tot WO2. Het 3d Rijk was een project van Wall Street – het doel: 1 vrije markt ruimte voor patenten en kartels.
  Dat is gecontinueerd – middels VN, de vele transnationale instellingen onder die vlag, en de EU.

  Landbouw kwam centraal te staan in de karteldoelstelling van de bankierskliek – werd geindustrialiseerd, georganiseerd op basis van petro-chemie (kunstmest en pesticiden), en de afzet geleid via tussenhandel en verwerking.
  Zo ook gezondheidszorg. Weg geleid van genezende bestanddelen die de natuur voortbrengt. En synthetische stoffen (onder patent) daarvoor in de plaats.
  “In medicine, the Rockefeller influence remains entrenched in its Medical Monopoly. When the Rockefeller Syndicate began its takeover of our medical profession in 1910
  Bron: The Rockefeller Syndicate by Eustace Mullins. http://whale.to/b/mullins7.html

  The Rockefellers maintain great influence in the United Nations. (incl. FAO, UNICEF, WHO, WFP)
  http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/the_rockefeller_bloodline.htm

  Wat ‘Exith’ Schippers jarenlang straffeloos heeft kunnen doen voor de Tabakslobby, doet zij nu voor de Pharma-Chemie lobby. Net zo makkelijk.
  Vrijemarkt fundamentalisme; een fascistische coup heeft zich al voltrokken:

  schadelijke, giftige, ongewenste producten zijn praktisch al niet meer te weren:
  https://langleveeuropa.nl/2017/09/gefeliciteerd-ceta-verdrag-canada-en-eu-gaat-van-start/#more-39191
  https://langleveeuropa.nl/images/Brief%20aan%20commissie%20voor%20infrastructuur%20en%20milieu%205-9-2017.pdf

  Preventie is ook niet winstgevend. De kosten worden makkelijk omgeslagen. U schokt toch wel.

  7 likes
 • Faya schreef:

  Mij doet het aan die gelijknamige troela van Veronica denken, die verkocht ooit eens geneeskrachtige kettingen of waren het armbanden?
  Dat weet ik niet meer.
  Dit hangt in dezelfde soort energie van onderbroekenlol fop sferen, ik zal het dus niet gaan proberen.
  Je weet dat de moraal/denkgrens nu eenmaal niet verder gaat bij de commercieelen.

  1 likes
 • nookie69 schreef:

  Homeopatische middelen zijn goed voor een Miljard Euro omzet in EU, Wie oh Wie zou dit nou niet zo leuk vinden…. en hebben heel erg veel invloed.

  4 likes
 • Tineke schreef:

  kopie

  ESSIAC-THEE 1 – zelf kruiden mengen

  480 gram grote klis (klit)-wortel, grof gehakt (maat: klein doperwtje) (53%)

  320 gram schapenzuring-kruid, gemalen als poeder (36%)

  80 gram rode-iep-bast, gemalen als poeder (9%)

  20 gram Russische rabarber, gemalen als poeder (2%)

  Al deze ingrediënten goed mengen en bewaren in een goed gesloten glazen pot op een donkere en droge plek.

  Om de thee te maken nemen we telkens iets van dit mengsel:

  Neem 30 gram van het kruidenmengsel op 1,5 liter kokend water. (Je houdt dan ongeveer 1 liter over door verdampen). Kruiden langzaam in het water toevoegen.

  Laat 10 minuten doorkoken met deksel op de pan (geen aluminium pan nemen).

  Laat vervolgens ‘n nacht staan op ‘n heet gemaakt warmteplaatje (maar niet laten doorkoken, kooktoestel uit), deksel op pan (8 à 12 uur laten staan dus).

  Verwarm het mengsel in de ochtend opnieuw tot net onder het kookpunt (NIET weer koken).

  Laat vervolgens een paar minuten staan.

  Giet daarna door een redelijk fijne zeef in (liefst gesteriliseerde = in kokend water doen) in glazen (weck)fles(sen), erg goed zijn van die bruine apothekersflessen als je ze kan vinden, deksel er stevig op en laat staan om af te koelen (eventueel in bak met lauw-warm water zetten om afkoelen te bespoedigen). (Je kan kan ook lege jampotten e.d. gebruiken – glas moet tegen de hitte kunnen). Bewaren op een donkere koele plaats. Als de fles weer is geopend bewaren in de koelkast. De zeef mag niet te fijn zijn want dan verlies je de rode iep bast (dat kan je controleren: de thee moet een beetje a.h.w. “glibberig” zijn – is ‘t dat niet, dan ben je de iep kwijt).

  Dosering: Hoeft niet heel precies zeggen sommigen. Ik kreeg mee 2x daags zo’n 60 ml (is zegge zo’n 2 cm in een glas). Voor mensen die niet ziek zijn is 1x genoeg, en zelfs misschien maar 30 ml. Maar ernstig zieke mensen mogen proberen de dosis te verhogen – gewoon voorzichtig proberen.

  2 likes
 • Faya schreef:

  Dat wilde ik net zeggen. Je moet nogal een nare gevaarlijke lastige ziekte hebben om zoveel moeite te doen om dat goedje naar binnen te werken, en dan raad ze ook nog aan om het te drinken als je niet ziek bent….
  ???
  Brrr…..
  Nee geef mij dan maar elke dag een glaasje verse jus ‘d orange met een perzik of kiwi ofzo er doorheen, door de blender en smullen maar.
  Net zo gezond en belangrijk voordeel: het is zo klaar.
  Net als een kopje verbena (ijzerhard) met heermoes thee af en toe, soms pepermunt thee met zoethout, of goudsbloem met brandnetel, of kamille, ook als je niet ziek bent zo klaar en is het best lekker, met of zonder honing.
  Vooral als je weet hoeveel vitaminen en mineralen je ongemerkt zonder moeite naar binnen krijgt.
  Allemaal gewoon bij de bio super voor een paar centen te koop.

  2 likes
 • densie schreef:

  zo heerlijk…met klass. homeopatische middelen kun je vastgezette mindsets vanwege opgelopen trauma’s uitstuffen…
  volgt de ziel en het lijf van zelf met genezing…

  eenvoudig en liefdevol hé?

  Goede vragen en eerlijke antwoorden spelen hierbij wel een essentiële rol…
  ja, mensen die in waarheid leven willen, in balance willen zijn in hum hart, kiezen dan ook voor een op waarheid berustende geneesKUNST!

  namaste

  2 likes
 • Eric Snissaert schreef:

  Als er door de EASAC zo’n enorme hetze wordt gevoerd tegen de homeopathie, dan moeten ze er zich blijkbaar enorm door bedreigd voelen! Als er iets is waar je weinig waarde aan hecht, dan besteed je er ook weinig tot geen aandacht aan. Zo simpel is het. Het commerciële aspect – het hoofddoel van de Big Pharma – ligt hier veelal aan de basis. Naarmate de gevestigde medische ‘wetenschap’ faalt, naarmate er belangstelling ontstaat voor het alternatieve waaronder de homeopathie. Hier heeft de Big Pharma geen grip op. Dus moet men het in diskrediet brengen. Dit spelletje wordt in diverse takken van de wetenschap gevoerd. Er is een continue strijd tussen wetenschappers met een open mind en de gevestigde structuur die zich verzet tegen elke vorm van verandering (lees: verbetering). De geschiedenis wordt bepaald door degene die uiteindelijk als winnaar uit de strijd komt.

  2 likes
 • Faya schreef:

  O ja en koningskaars en bijvoet kun je roken.
  gewoon door je sjekkie heen, het schijnt de gifstoffen uit de shag te neutraliseren.
  De Indianen stoppen het in hun vredespijp.
  Ook gewoon te koop bij de bio super hoewel er plekken zijn, ook in de stad, waar je koningskaars en bijvoet zo in het wild kunt plukken. Gratis dus.
  Enige moeite die je dan moet doen is het laten drogen, wat nieteens echt moeite doen is.

  1 likes
 • War on Error schreef:

  Zoals met alles. We kunnen een probleem pas oplossen als we de oorzaken kennen.
  De corrupte politiek gaat niet met oplossingen komen. Louter wat cosmetische ‘verbeteringen’.
  De volgende uitleg is erg verhelderend, gaat naar de kern van de corruptie terzake:
  Rockefeller, Nazis, The UN, & Genocide:
  http://educate-yourself.org/cn/genociderockefellernazis2apr03.shtml

  De grootste winsten zitten erin ziektebeelden te verzinnen, en daar protocollen en medicatie aan te koppelen:
  https://topdocumentaryfilms.com/marketing-of-madness-are-we-all-insane/

  Als de kern van de zwendel niet effectief wordt weggenomen, blijft het dweilen met de kraan open. Voor de huidige feitenvrije politiek doen feiten er niet veel toe. Het zal moeten komen van maatschappelijke druk.
  Die zgn. vrijhandelsverdragen legitimeren de zwendel, en tegelijk onmogelijk langs democratische weg schadelijke medicatie van ‘de markt’ te weren, of anderszins te reguleren.
  https://langleveeuropa.nl/2017/09/gefeliciteerd-ceta-verdrag-canada-en-eu-gaat-van-start/#more-39191

  1 likes
 • x

  Check Also

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  arts

  Vlaamse arts schrijft open brief: ‘De ‘experts’ die het coronabeleid bepalen zijn geen experts’

  Met toenemende frustratie zie ik sinds maart ...

  >