Archeologie

Mensen beginnen te geloven in de Bosnische piramides. Archeoloog vertelt in dit gesprek waarom ze zoveel weerstand oproepen

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al jaren wordt gediscussieerd over de vraag of er reusachtige piramides staan in Bosnië en Herzegovina.

Jaren geleden stuitte archeoloog Semir Osmanagic naar eigen zeggen op 30.000 jaar oude bouwwerken, waarbij de Egyptische piramides in het niet vallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“In het begin was 90 procent van de mensen tegen het project,” zegt Nedzad Secerovic, eigenaar van een souvenirwinkel. “Nu is het ongeveer 50-50.”

Respect

“We lachten Osmanagic eerst uit en dachten dat hij gek was,” vervolgt hij. “Nu behandelen we hem steeds meer met respect.”

De archeoloog claimt dat er drie piramides zijn te vinden rond Visoko. Eén van die piramides is de Zonnepiramide, die naar de poolster wijst.

“Ik wist op basis van die twee elementen – geometrie en ligging – dat dit geen natuurlijke heuvel was, maar een bouwwerk,” zegt hij.

Geeft toe

“Na duizenden jaren te zijn blootgesteld aan wind, water en regen, zijn de piramides bedekt,” aldus de 57-jarige Bosnische Indiana Jones.

Hij merkt op dat op zeven plekken inmiddels blokken beton zijn gevonden die uit hoogwaardiger materiaal bestaan dan hedendaagse gebouwen.

Carl Fegan, een Amerikaanse archeoloog die twijfelt aan de echtheid van de piramides, geeft toe dat in de heuvels daadwerkelijk archeologische sites zijn te vinden.

Enorme verandering

“Maar zonder context en zorgvuldig onderzoek zijn ze betekenisloos,” zegt Fegan.

Osmanagic reageert: “Wij claimen dat zich daar een bouwwerk onder de grond bevindt. De enige manier om het te vinden is door opgravingen te verrichten. Wat is dan het probleem?”

“De ontdekking staat haaks op wat ze ons op school vertellen over de menselijke geschiedenis,” voegt hij toe. “We moeten onze geschiedenisboeken veranderen. Het is een enorme verandering.”

Weerstand

“Om die reden is er binnen het culturele establishment zoveel weerstand tegen dit project,” klinkt het.

Albert Coruna uit Mexico is geïnteresseerd in wat hij ‘alternatieve geschiedenis’ noemt. Hij besloot zich aan te melden als vrijwilliger.

Mystieke ervaring

Hij zegt de ‘energiestromen’ waar sommige piramides bekend om staan te hebben gevoeld en zegt dat ‘elke dag een mystieke ervaring is’.

Maria Sofie, een andere vrijwilliger, zegt: “Thuis kijken ze me raar aan als ik over de piramides begin. Hier kunnen we er gewoon met elkaar over praten.”

[Radio Free Europe/Radio Liberty]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Tijn
Tijn
6 jaren geleden

Er is nog maar weinig veranderd sinds Copernicus en Galileo. Mensen ervaren verandering, ook van inzichten, als heel bedreigend. Natuurlijk is enige scepsis atijd op zijn plaats maar de bewijzen dat onze kijk op de menselijke geschiedenis en evolutie niet kloppen beginnen zich wel op te stapelen.
Het wetenschappelijke establischment begint zich in steeds sterker mate schuldig the maken aan dergelijke praktijken. We lijken steeds meer te leven in een wereld waar waarheid er niet meer toe doet en waar leugens bedekt worden met een wetenschapssausje. In en in triest om dat te moeten constateren.

Peer
Peer
6 jaren geleden

30.000 jaar geleden stond de poolster op een andere plaats dan nu.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x