Homepagina » Buitenland » Hoe de Europese Commissie ons blijft voorliegen over TTIP en CETA
Hoe de Europese Commissie ons blijft voorliegen over TTIP en CETA

Hoe de Europese Commissie ons blijft voorliegen over TTIP en CETA

De Europese Commissie blijft volhouden dat de bescherming van mens, dier en milieu niet in gevaar komen met TTIP en CETA. Uit nieuwe vertrouwelijke EU-documenten blijkt dat de commissie ons voorliegt. Sterker nog: de verdragen beïnvloeden nu al de beleidskeuzes.

“Het idee dat milieuregels worden afgezwakt is niet waar,” zei EU-handelscommissaris Cecilia Malmström tegen Bild. “Ook de bewering dat we overstroomd zullen worden door genetisch gemodificeerd voedsel is gewoon niet juist.”

Afgelopen weekend demonstreerden vele honderdduizenden mensen door heel Europa tegen TTIP en CETA, maar Malmström spreekt in Bild van ‘leugens en horrorverhalen’ die de tegenstanders van de verdragen verspreiden.

Gelogen

Doel van Malmström is om in oktober in Canada CETA te ondertekenen. De Europese handelsministers hebben achter de schermen al aangegeven geen bezwaar te hebben, zo blijkt uit gelekte notulen.

Uit een vertrouwelijk EU-document blijkt nu dat de Amerikanen de Europese Commissie tijdens de onderhandelingsgesprekken over TTIP in feite hebben gedwongen een hele verzameling genetisch gemodificeerde gewassen goed te keuren. Dit besluit heeft volgens de Europese Commissie niets te maken gehad met TTIP, maar dat blijkt te zijn gelogen.

De commissie heeft Amerika ook al aangeboden om minder strenge normen te stellen voor pesticiden op groente en fruit. Binnen de zogeheten Codex Alimentarius Commissie zijn veel hogere niveaus toegestaan dan nu het geval is, aldus professor Peter-Tobias Stoll van de Universiteit van Göttingen.

Druk

Het Europees Parlement heeft een aantal rode lijnen op papier gezet die de commissie niet mag overtreden. Eén daarvan is dat TTIP geen effect mag hebben op toekomstige regels voor hormoonverstorende stoffen. Maar dat lijkt nu toch al te zijn gebeurd, onder druk van de Amerikaanse regering en de chemische industrie.

De nieuwe regels die in juni werden gepresenteerd zijn volgens experts te verwaterd om het publiek effectief te kunnen beschermen tegen schadelijke hormoonverstoorders. Er zijn zo’n 1000 chemicaliën die onze hormonen kunnen verstoren en die worden gelinkt aan een toename in onvruchtbaarheid, kanker, ADHD en autisme.

Volgens Europarlementariër Bart Staes (Groenen) hebben TTIP en CETA een negatief effect op de beleidskeuzes die momenteel in de EU worden gemaakt. “Ons werd door een ambtenaar op het hart gedrukt dat er problemen zouden komen met de Amerikanen als we tegen zouden stemmen,” zei hij. “Ik heb in 14 jaar tijd nog nooit zoiets meegemaakt.”

[MO]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
5 jaren geleden

Quote : Uit een vertrouwelijk EU-document blijkt nu dat de Amerikanen de Europese Commissie tijdens de onderhandelingsgesprekken over TTIP in feite hebben gedwongen een hele verzameling genetisch gemodificeerde gewassen goed te keuren. Dit besluit heeft volgens de Europese Commissie niets te maken gehad met TTIP, maar dat blijkt te zijn gelogen.

De commissie heeft Amerika ook al aangeboden om minder strenge normen te stellen voor pesticiden op groente en fruit. Binnen de zogeheten Codex Alimentarius Commissie zijn veel hogere niveaus toegestaan dan nu het geval is, aldus professor Peter-Tobias Stoll van de Universiteit van Göttingen.

Iedereen die zich enigszins heeft verdiept wat TTIP en/of CETA inhoiudt is faliekant tegen deze verdragen degene die het zo gezegd eigenlijk niets kan schelen is zeer onwetend en naïef en heeft hier nog geen seconde over nagedacht. Dat soort mensen zijn de natte droom van elke politicus of Europarlementariër. Mensen die niet nadenken en toch naar de stembus rennen om te kunnen zeggen dat ze wel degelijk meetellen, want ze hebben gestemd. Dat is waar het hele leugencircus van Den Haag en Brussel nog op drijft. Maar niet lang meer.

math
math
5 jaren geleden

De samensmelting ( fusie ) tussen het Duitse Bayer en Monsanto zegt eigenlijk al genoeg.

loeky123
loeky123
5 jaren geleden

wie is de baas :
lees dit. en je leest het dagelijks (van nu.nl)

Vliegtuigbouwer Airbus heeft van de Verenigde Staten toestemming gekregen om in totaal zeventien passagiersvliegtuigen te leveren aan Iran.

het bewijs dat het hier gewoon de USA is TTIP moet er door. heel het volk is tegen maar het moet van de USA, of is het dat er onder de tafel iets gebeurt, geloof me, ik kom al jaren in Rusland, respect vole maatschappij, niet aan de zeis daar.
en ja. als je op een politie euro gaat staan krijg je klappen het volk klapt voor de politie dan, wij helpen onze politie niet, want die moet bekeuringen schrijven, is hoog rendement, en geen gezeik, kan jij door gaan met zijn plannen.
en nog een ding populistische partij is negatief. volgens mij zijn ze populairder dan de elite, dus is het negatief.

laten we is wakker worden en normaal gaan doen, want nu doen we echt niet normaal
dus lees niet de krant van wakker Nederland want dan wordt je echt depressief.
sponseert by land verraders net als in 40/45, dus vul zelf maar in wij het is of zijn. ik heb me vermoeden

Logiter
Logiter
5 jaren geleden

1982

x

Check Also

von der leyen

EU-baas Von der Leyen weigert sms’jes van Pfizer-topman vrij te geven: ‘Wat zou er toch in hebben gestaan?’

De Europese Ombudsman wil van EU-baas Ursula ...

voorstel

EU komt met Orwelliaans voorstel voor ‘Europese digitale identiteit’, dit staat er in

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x