CoronaBinnenland

‘Dit boek is veruit de beste stemwijzer die er bestaat’

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!

De coronapandemie is voorbij, maar ons land ligt er sterk gehavend en verwoest bij. De neoliberalen hebben vrijwel ongehinderd het land afgebroken en belangrijke verworvenheden bij het oud vuil gezet, betogen oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl en onderzoeksjournalist Willem Koert in het nieuwe boek ‘Landverraad’.

In het boek bespreken ze de processen die al jaren gaande zijn en hebben geleid tot een aanval op de wetenschap, de verloedering van de politiek, medisch en veterinair gegoochel, de afbraak van de onafhankelijke journalistiek, de ongecontroleerde macht van de industrie, de jacht op critici en censuur die het publieke debat dicteert, terwijl de rechterlijke macht het schromelijk liet afweten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hierdoor staat de toekomst van ons land op het spel, aldus het schrijversduo.

uit

Veruit de beste stemwijzer

Volgens schrijver en docent Hans Siepel is dit boek ‘veruit de beste stemwijzer die er bestaat met het oog op 22 november’. Hij had de eer om een voorwoord te schrijven.

Siepel deelt een aanmoedigend citaat om dit boek massaal aan te schaffen, te lezen en te delen met zwevende kiezers: […] toenmalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge stuurde op 4 mei 2021 – gevoel voor historie en ‘fijngevoeligheid’ kan hem niet ontzegd worden – een brief naar de Tweede Kamer over de – ik citeer van de website van het ministerie: ‘mogelijke inzet van vaccinatiebewijzen voor nationale toepassing ervan en in internationaal verband’. Dat wat later het apartheids-coronabewijs zou worden dat miljoenen burgers ‘apart’ zette, hun vrijheid en grondrechten ontnam en met minachting voor de democratie en rechtsstaat werd ingevoerd. Waar nagenoeg alle burgemeesters van wegkeken en het – sommigen zelfs met groot enthousiasme – normaal maakten. Waar censuur, polarisatie en dehumanisering als duizend bloemen bloeiden.

Het boek is geschreven om de politiek-bestuurlijke elite van Nederland te confronteren met hun beschamend corona-optreden van de afgelopen jaren. Een optreden dat niets meer en niets minder dan landverraad is, licht Siepel toe.

We hebben eigenlijk te maken met een machtsgreep

Begin dit jaar schreef Koert over de bundel Voorbij de Pandemische Chaos van Bijl en andere experts. Daarin betogen zij dat de ontwrichting van de samenleving tijdens de coronapandemie het directe gevolg was van een infiltratieproces dat al enkele decennia aan de gang is. De farmaceutische industrie is erin geslaagd de overheid, instituten die consumenten zouden moeten beschermen en de media aan zich te onderwerpen.

De auteurs brachten het boek in eigen beheer uit, want de uitgever die de bundels aanvankelijk zou uitgeven, was niet te spreken over de strekking en eiste dat auteurs delen inhoudelijk wijzigden. Sommige hoofdstukken zouden zelfs helemaal moeten verdwijnen. “Daarmee gingen we natuurlijk niet akkoord,” aldus Bijl.

De grote winnaar van de pandemie bleek uiteindelijk de farmaceutische industrie, evalueerde Bijl. “We hebben eigenlijk te maken met een machtsgreep. Big Pharma heeft de touwtjes stevig in handen gekregen,” concludeerde hij.

Hoewel deze conclusie tot somberheid stemt, is het volgens hem nog mogelijk om uit deze situatie te ontsnappen. “We moeten ons niet laten intimideren. We moeten ons blijven uitspreken en blijven discussiëren.”

In november kan iedereen met zijn stem duidelijk maken hoe hij of zij over het huidige beleid denkt. Daarnaast zijn er steeds meer – en steeds professionelere – alternatieve media die ander en afwijkend nieuws brengen. “De groei van de alternatieve media is een lichtpuntje in deze tijd,” zei Bijl. “We moeten ze omarmen en, als dat financieel haalbaar is, ze met donaties ondersteunen.”

Hij raadt mensen verder aan om op zoek te gaan naar gelijkgestemden en aansluiting te zoeken. Zo klein en nietig als individuen zich soms voelen, zo machtig is een georganiseerde groep van zelfbewuste en gedreven individuen.

Wat in de Pfizer Files staat is soms te gruwelijk om te geloven

Koert schreef ook over onderzoeksmateriaal dat eigenlijk binnenskamers had moeten blijven en doet vermoeden dat zich achter een rookgordijn van censuur en propaganda een farmacologische ramp heeft voltrokken. Vooral vrouwen in de vruchtbare leeftijd zijn daarvan slachtoffer geworden, aldus Koert.

Een eigenwijze Amerikaanse rechter had in januari vorig jaar medicijnautoriteit FDA verplicht om versneld interne documenten over de veiligheid van Pfizers covidvaccin vrij te geven. Pfizer had in eerste instantie bedongen dat de FDA ze pas aan het einde van de 21e eeuw openbaar zou maken.

Wat in deze zogeheten Pfizer Files staat over gemelde schadelijke effecten bij zwangere vrouwen is soms te gruwelijk om te geloven, schreef Koert. In de vrijgegeven documenten is sprake van zwangere vrouwen die na vaccinatie een miskraam kregen. De documenten melden baby’s van gevaccineerde moeders die met hartafwijkingen of andere aandoeningen op de wereld kwamen. Ze vertellen over moeders die zeiden dat hun melk groen of blauw was geworden. In de sectie op de overleden baby’s vonden onderzoekers aanwijzingen dat bestanddelen van de vaccins door de placenta hadden kunnen dringen en de foetus hadden bereikt.

De gezondheidsautoriteiten wisten dit, of hadden het kunnen weten, maar toch gaven ze – nadat ze de documenten hadden ontvangen – zwangere vrouwen het dringende advies zich te laten vaccineren.

Dit is de grootste misdaad in de geschiedenis van de mensheid, zei journalist Naomi Wolf, die een team van artsen, statistici, wetenschappers en andere specialisten rekruteerde om de honderdduizenden pagina’s tellende Pfizer Files te analyseren.

Het boek ‘Landverraad’ is hier verkrijgbaar.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
1/4 piet
1/4 piet
5 maanden geleden

of hoe dit kon gebeuren…larken rose schreef daar al over.

Fransdo
Fransdo
5 maanden geleden

Tja, de gruwelijke details verbazen mij ook, de strekking echter niet. Iedereen met een beetje intelligentie had kunnen zien aankomen dat dit mis zou gaan. Het is het softenondrama all over again. De enige les die de ”believers” hier nog uit kunnen leren is om de overheid nooit meer te vertrouwen. Degenen die er niet ingetuind zijn zoals ik vertrouwden de overheid om diverse andere redenen toch al niet en daarom is dit ons bespaard gebleven.

koddebeier
koddebeier
5 maanden geleden

We weten allemaal wat de beste oplossing is onzake landverraders.

Joop Visser
Joop Visser
5 maanden geleden

En ze blijven maar doorprikken. De nieuwe farnaceutische norm is modRNA met alle prikken. Vijf jaar en dan is het over en sluiten met deze wereld zoals wij die nu kennen.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x