Buitenaards

Buitenaards leven? NASA heeft ‘bewijs voor verrassende activiteit op Jupitermaan Europa’

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De NASA geeft maandag een persconferentie over nieuwe bevindingen die zijn voortgekomen uit beelden van Jupitermaan Europa, gemaakt door ruimtetelescoop Hubble.

De ruimtevaartorganisatie spreekt van ‘bewijs voor verrassende activiteit die mogelijk verband houdt met de aanwezigheid van een oceaan onder het oppervlak van Europa’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Buitenaards leven

Het oppervlak van de maan bestaat uit een dikke laag ijs, waaronder al langer een vloeibare oceaan wordt vermoed. Nu zou de NASA daar bewijzen van hebben. Er wordt dan meteen ook gedacht aan de mogelijkheid van buitenaards leven.

Onderzoekers van NASA’s Jet Propulsion Laboratory concludeerden eerder dit jaar al in een artikel in Geophysical Research Letters dat de ondergrondse oceaan van Europa de juiste energiebalans heeft om het bestaan van leven mogelijk te maken.

Vergelijkbaar

De energiebalans van de oceaan is volgens geologen vergelijkbaar met die in de oceanen op aarde, en ook zonder warmteproductie door vulkanische activiteit is er genoeg energie beschikbaar om biologische processen gaande te houden.

De resultaten zullen worden gepresenteerd tijdens een zogeheten teleconferentie. Onder andere astronomen en wetenschappers Paul Hertz, William Sparks, Britney Schmidt en Jennifer Wiseman zullen aan het woord komen.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans G
Hans G
7 jaren geleden

Alweer?

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

UFO disclosure nu!

primus inter pares
primus inter pares
7 jaren geleden

Zie eerst maar eens bewijs van intelligent leven in Europa op aarde te vinden !!!!!

Eelke Piers
Eelke Piers
7 jaren geleden

De geologische activiteiten van de Jupitermaan zijn zo groot dat het erg onwaarschijnlijk is dat er water onder de korst zit. Dit water (SG 1) zou door scheuren in de korst allang naar buiten zijn geperst. De maan heeft te weinig aantrekkingskracht om waterstof en zuurstof vast te houden. Dit is net zo’n fabeltje als zou er vloeibaar water (H2O) op Mars voorkomen.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x