Homepagina » Buitenaards » Buitenaards leven? NASA heeft ‘bewijs voor verrassende activiteit op Jupitermaan Europa’
Buitenaards leven? NASA heeft 'bewijs voor verrassende activiteit op Jupitermaan Europa'

Buitenaards leven? NASA heeft ‘bewijs voor verrassende activiteit op Jupitermaan Europa’

De NASA geeft maandag een persconferentie over nieuwe bevindingen die zijn voortgekomen uit beelden van Jupitermaan Europa, gemaakt door ruimtetelescoop Hubble.

De ruimtevaartorganisatie spreekt van ‘bewijs voor verrassende activiteit die mogelijk verband houdt met de aanwezigheid van een oceaan onder het oppervlak van Europa’.

Buitenaards leven

Het oppervlak van de maan bestaat uit een dikke laag ijs, waaronder al langer een vloeibare oceaan wordt vermoed. Nu zou de NASA daar bewijzen van hebben. Er wordt dan meteen ook gedacht aan de mogelijkheid van buitenaards leven.

Onderzoekers van NASA’s Jet Propulsion Laboratory concludeerden eerder dit jaar al in een artikel in Geophysical Research Letters dat de ondergrondse oceaan van Europa de juiste energiebalans heeft om het bestaan van leven mogelijk te maken.

Vergelijkbaar

De energiebalans van de oceaan is volgens geologen vergelijkbaar met die in de oceanen op aarde, en ook zonder warmteproductie door vulkanische activiteit is er genoeg energie beschikbaar om biologische processen gaande te houden.

De resultaten zullen worden gepresenteerd tijdens een zogeheten teleconferentie. Onder andere astronomen en wetenschappers Paul Hertz, William Sparks, Britney Schmidt en Jennifer Wiseman zullen aan het woord komen.

[MailOnline]


Vind je dit artikel belangrijk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Zie eerst maar eens bewijs van intelligent leven in Europa op aarde te vinden !!!!!

  24 likes
 2. UFO disclosure nu!

  5 likes
 3. De schapen worden zo stapje voor stapje voorbereid op disclosure, en de stappen worden steeds groter.

  6 likes
 4. De geologische activiteiten van de Jupitermaan zijn zo groot dat het erg onwaarschijnlijk is dat er water onder de korst zit. Dit water (SG 1) zou door scheuren in de korst allang naar buiten zijn geperst. De maan heeft te weinig aantrekkingskracht om waterstof en zuurstof vast te houden. Dit is net zo’n fabeltje als zou er vloeibaar water (H2O) op Mars voorkomen.

  1 likes
 5. Als je een planeet wil wegslepen uit z’n baan en in een andere baan ergens anders wil douwen, hoe doe je dat dan? Het zij misschien een goed idee zijn om onze maan te ruilen met die Europa van Jupiter. Of misschien kunnen we een serie manen achter elkaar plaatsen in onze maanbaan. Krijgt de aarde eeen extra energiestoot.

  0 likes
 6. Stel je voor dat er ontwikkeld leven is ,dan kunnen we satellieten met sleepnetten erheen sturen en dan daar de boel ook de vernieling in helpen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...