Spiritueel

Dokter werd tijdens bijna-doodervaring opgewacht door ‘lichtwezens’

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Arts Michael Visser zegt al meerdere bijna-doodervaringen te hebben gehad. Op 4-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst terecht in het hiernamaals.

“Ik werd door mijn ouders enkele minuten alleen gelaten in een taxi,” zei de arts tegenover nieuwssite News.com.au. “Ik werd overweldigd door angst en herinner me hoe ik opeens werd meegenomen naar een onbeschrijflijk liefdevol rijk waar ik werd ontmoet door ‘lichtwezens’ die me zeiden dat ik nooit alleen zou zijn.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Bijna-doodervaringen zijn niet altijd persoonlijk, maar meestal wel voor mensen die niet kunnen worden bereikt door hun spirituele gidsen en engelen,” zei Visser. “De meeste BDE’s zijn aangenaam, slechts een klein percentage van de patiënten wordt overweldigd door angst of pijn. De pijn verdwijnt vaak juist tijdens een BDE, waardoor het een extreem aangename ervaring wordt.”

Voorproefje
Dokter werd tijdens bijna-doodervaring opgewacht door 'lichtwezens'
Michael Visser (News.com.au)

Technisch gesproken is een bijna-doodervaring geen ervaring waarbij je vlak bij de dood komt. Tijdens de ervaring ga je uit je lichaam en krijg je een soort voorproefje van het hiernamaals, aldus Visser.

Je kunt tijdens een BDE extreem scherp en helder nadenken, voegde hij toe. “Dromen en hallucinaties lijken voornamelijk symbolisch van aard en worden niet gemakkelijk onthouden, terwijl een BDE een opvallend duidelijke herinnering is.”

Hoewel we nog maar weinig weten over BDE’s, is inmiddels wel duidelijk dat de hersenfunctie tijdens een BDE grotendeels uitvalt, net als tijdens een hartstilstand, coma of narcose.

Dief in de nacht

Veel mensen die een BDE hebben gehad, zeggen dat hun ervaring geen droom of hallucinatie was, maar nog echter was dan het leven op aarde. BDE’s hebben de laatste jaren veel aandacht gekregen. Zo beschreef neurochirurg van Harvard Eben Alexander na een bijna-doodervaring de hemel.

Lange tijd dacht hij dat een BDE een hallucinatie is die veroorzaakt wordt door een zuurstoftekort in het brein. Maar nadat hij zelf in een coma belandde, ervoer hij dingen die hij nooit voor mogelijk had gehouden. Hij maakte zoals hij dat zelf in het tijdschrift Newsweek zei, een reis naar de hemel.

Visser zei dat je een BDE niet kunt uitlokken, maar dat je met behulp van meditatie wel dichtbij kunt komen, omdat je je geest dan in feite loskoppelt van je lichaam. “Een BDE komt als een dief in de nacht,” legde hij uit.

[News.com.au]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
janssen
janssen
7 jaren geleden

Meneer zegt, omdat je je geest dan in feite loskoppelt van je lichaam….. Meditatie is wanneer je “probeert ” uit de hel van je dagelijkse tobberige verstand te komen, zodat je vrede en geluk kan toelaten. Je lichaam wordt juist BEWUSTER en de beleving ervan ook !

Michaël
Michaël
7 jaren geleden

Meditatie wil zeggen : niet denken en bijgevolg géén voorstellingen maken via de hersenen , . niet denken wil zeggen , leven in het gevoel en de wil ,want aar is al een meer onbewust leven .
Bij een BDE is er wel degelijk een loskoppeling van ziel en geest (het IK ) ,maar het etherische koord , blijft STEEDS VERBONDEN (= daarom Bijna dood genoemd ) , want anders ga je dood ;Dat is pas echt dood ,wanner het etherische koord is doorbroken. Een helderziende die astraal kan zien kan dat gemakkelijk waarnemen. Hersendood is dus niet altijd dood .

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x