Homepagina » Natuur en Milieu » Hoezo warmste dag ooit? Zo manipuleert de Australische tegenhanger van het KNMI de cijfers
warmste

Hoezo warmste dag ooit? Zo manipuleert de Australische tegenhanger van het KNMI de cijfers

Australië heeft er de warmste dag ooit op zitten, schreven de media woensdag. Volgens de Australische meteorologische dienst (BOM) bedroeg de gemiddelde temperatuur in het land de dag ervoor 40,9 graden Celsius.

Het vorige record van 40,3 graden dateerde van januari 2013.

Woensdag werd het nog warmer in Australië, toen de gemiddelde temperatuur overdag uitkwam op 41,9 graden.

Helemaal verkeerd

Volgens klimaatwetenschapper en schrijfster Jennifer Marohasy klopt er niks van de manier waarop de BOM aan haar gegevens komt.

Dr. Marohasy stelt dat de werkmethodes van de dienst helemaal verkeerd zijn.

Ze heeft vooral kritiek op de manier waarop historische metingen worden aangepast.

Steeds koeler

Zo heeft de BOM temperaturen die in het verleden zijn geregistreerd naar beneden bijgesteld, zodat het lijkt alsof het nu warmer is.

“Ze blijven maar aanpassingen doen en maken het verleden steeds koeler,” zei dr. Marohasy tegen de krant The Australian.

“Hoe meer ze de gegevens aanpassen, hoe verder ze van de realiteit af staan,” benadrukte ze.

Valt allemaal wel mee

Dr. Marohasy merkte op dat de hoogste temperatuur in 1909 in Bourke werd gemeten. Het werd daar toen 51,6 graden Celsius.

Dergelijke temperaturen werden ook bereikt tijdens de extreme hittegolf in 1939, aldus de klimaatwetenschapper.

“Het is de afgelopen weken erg warm geweest en ik voel mee met de mensen die de bosbranden bestrijden,” zei ze.

“Maar als je naar de historische gegevens kijkt, dan valt het nu allemaal nog wel mee,” vervolgde ze.

Honderden

Schrijfster Joanne Nova wees daarnaast op een hittegolf in januari 1896.

“Krantenberichten laten zien dat temperaturen die maand – voor al onze CO2-emissies – uiteenliepen van 44 graden tot 51 graden,” zei ze.

“Honderden mensen stierven toen aan de gevolgen van een hitteberoerte,” klonk het. “Paarden vielen dood neer op straat.”

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[The Australian]


Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. En ook al zou het warmer worden op aarde, hoe wil men dan de werkelijke invloeden op het klimaat, die van de zon en het kantelen van de aarde of de veranderende zee- en luchtstromingen of het verschijnsel van het verschuiven van het aardmagnetischveld stoppen? De mens is slechts een vlo, een niets en het stoppen van klimaatverandering kunnen de vlooien wel vergeten.

  De mens kan niets in die richting van klimaat beïnvloeden of veranderen, net als de wetenschap niet kan bewijzen dat de mens het klimaat beïnvloed of veranderd. En uiteindelijk weet iedere goed ontwikkelde geest dat het niet gaat over klimaatverandering, maar over geld, macht en tot wereldslaaf maken van iedere burger. Dat de groengekken en linksextremisten deze weg niet zien heeft misschien te maken met een tekort aan zelfrespect en zelfredzaamheid of zelfs te maken met minachting voor vrijheid. Deze mensen zijn gevaarlijker dan de NSB tijdens de zio nazi WOII.

  Wat de wetenschap wel kan is bewijzen dat er een natuurlijke cyclus is op aarde die al miljoenen jaren bestaat en warme en koude periodes elkaar matig of sterk afwisselen. De aarde kende grote ijstijden en kleine ijstijden, met daartussen matig warme en veel warmere periodes.

  14 likes
  • @IIS Helemaal waar, ik had het niet beter kunnen beschrijven. Na de tijd die als kleine ijstijd bekent staat is het niet vreemd dat er dan een warmere periode volgt. Blijkbaar beginnen er nu veel mensen te beseffen dat we in een warmere periode komen en is er meteen paniek voetbal. Alsof wij als mensheid wezenlijk het klimaat kunnen beïnvloeden. De aarde is als een zandkorreltje in het heelal overgeleverd aan de zon en alle kosmische straling. Maar goed dat de mens geen invloed heeft op het klimaat, maar daar moet links Nederland blijkbaar nog achter komen. Het klimaat zal altijd blijven veranderen, met of zonder de mens.

   8 likes
  • Dat heeft alles de maken met de Westerse Arrogantie. Oosterlingen weten gewoon veel beter. Hebben een andere levenshouding. Er is een volksaard. Alleen als je daarover praat/schrijft word je als racist, antisemiet, etc.etc. afgeschilderd. Ben zo blij dat er veel vreemdelingen uiteindelijk in NL verschijnen. Zijn “we” eindelijk af van dat gereformeerde, calvinistisch gepeupel af. En maar manipuleren dat zooitje, veilig vanuit hun bijbelbeltje. Deze mensen hebben nog zoveel invloed. 75% van al het grasland in NL is in handen van CDA stemmers en overigen met Judaistische neigingen. We zijn allemaal Gelijkwaardig; maar Niet gelijk van Aard.

   1 likes
 2. Mag ik vragen wat er niet gemanipuleerd is ?
  Stikstof probleem wordt gecreëerd om ons de broekriem nog strakker aan te laten trekken en om ons minder vrijheden te geven ofwel om ons bewust te ontregelen.
  Terwijl er helemaal geen echt probleem is, verzonnen net als zure regen en gat in de ozonlaag, dit was de dezelfde tactiek van de 80 er jaren.
  Rutte die net als geen andere leider liegt en zijn beloftes nooit nakomt en dan ook openlijk spreekt dat we toe gaan naar bineterale wereldorde ofwel 1 wereldregering, de NWO.
  Het is nu wel duidelijk wat voor spel er gespeeld wordt, de vraag is hoe lang pikken de mensen deze agenda,s van verderf en leugens nog.

  11 likes
 3. De enige manier waarop mensen invloed hebben op het klimaat is samen te vatten als ‘geo-engineering’.

  Als je tijd hebt is hier wat meer informatie te vinden over de situatie in Australië.

  Drought by Design – The Genociding of Australia
  https://www.youtube.com/watch?v=t8XmlMpJSJ8

  7 likes
  • Waarom moet ik mij druk maken over het weer in Australie? Geen enkele zin. “Vereenzelviging Is De Grote Zonde; aldus Boeddha. Ga eerst eens de zaken in je eigen land regelen. Overvolle wegen, geen huizen, narcostaat, corrupte politici; met je overvolle “interneringskampen”; de anti-Duitse houding in NL – maar wel lekker een Ster of Audi rijden-; en hou vooral je grote bek over Poetin en Trump. De meesten in NL mogen niet eens de schoenveters vastmaken van dat soort mannen; met je stompzinnige gedachten dat je nog in de V.O.C.- tijd leeft. sarcastischer kan ik het niet verwoorden. Met dank aan het Zionistisch gespuis bij de NPO’s en RTL ‘s , die zorgen voor de polarisatie in NL.

   0 likes
   • Had Boeddha ook nog iets te melden over cynisme? Pas op dat het je niet verteerd.

    Over de anti Duitse houding: daar verbaas ik me ook vaak over. Ik ken toevallig een aantal Duitsers en die zijn stuk voor stuk hartstikke lief, zorgzaam, gastvrij, vrijgevig, op tijd, behulpzaam en ga zo maar door. Ik heb helemaal geen negatieve ervaringen met Duitsers. De hotels zijn er altijd goed en je krijgt ook altijd een goede maaltijd voor een schappelijke prijs. Dat gezeur over Duitsers moet een keer ophouden.

    Vorig jaar probeerde ik per abuis een restaurant waar veel allochtonen werkten en het eten was er niet te hachelen en het restaurant was vies! Net als de wc’s, en de vrouw die naast het schoteltje zat deed kennelijk niks anders dan op d’r luie reet zitten. Schoonmaken, ho maar! Dat zul je bij oorspronkelijke Duitsers zelden meemaken. En nu wordt dat land compleet om zeep geholpen door de import van nog meer van dat soort kanslozen…

    1 likes
 4. Sja, een landelijk gemiddelde is iets anders dan lokaal de hoogste temperatuur gemeten. Zo kun je ook met feiten rommelen.

  5 likes
 5. Het moet niet gekker worden, ik ben lange tijd in Australie geweest in de jaren 80,het was toen elke dag 44 graden in Sydney…. de zomer duurt daar 7 maanden, echt geweldig.maar dat is niet New-South-Wales dat klopt ,kan een ander klimaat zijn want de afstanden daar…Sydney en Perth liggen dacht ik 5000 km van elkaar, echt ongelooflijk als je uit Nederland komt. 90% van Australie is woestijn ! daar wordt het gemakkelijk 55 graden elke dag, dus waar hebben ze het over ? Als je autopech krijgt in die woestijn moest je onder je auto gaan liggen tot er hulp kwam, anders overleefde je het niet !! i.v.m. de hitte ! Aan het strand ( in Sydney ) kwamen er meteen strand-wachten op je af want als je een witte Europese huid had ( niet gewend aan die hitte ,kon je binnen 7 minuten zo erg verbranden dat je in het ziekenhuis geholpen moest worden…

  5 likes
 6. Toen Pissen Plassen werd toen is het gezeik pas begonnen !!

  4 likes
 7. Ach, het nieuws, altijd spannend om op de hoogte te blijven van datgene wat er gebeurt nietwaar?

  Gisteren op het nieuws mogen horen dat de temperatuur 49,8 graden was in een bepaald gebied daar.

  Geen nieuws is goed nieuws zegt men wel eens, dus dat mag niet gebeuren he Hilversum?

  3 likes
 8. nou beste lezers, er is een ding dat de echte drondoorzaak is en ,,unstoppable”:

  https://ejbron.wordpress.com/2016/08/05/diep-gezonken-nederland/ en daar die komentaren van harry2.

  Lees het maar beter twee maal. Groets Arnold.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

warmtepomp

Amsterdammers worden helemaal gek van herrie warmtepomp: ‘én meer CO2 én niet warm te krijgen én meer lawaai’

Veel klimaatbewuste Amsterdammers hebben een warmtepomp op ...

Ouderen moeten koukleumen om CO2 te besparen: ‘Pak maar een fleecedeken’

In woonzorgcentrum Vivent Mariaoord in Rosmalen hebben ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.