Gezondheid

‘Mobiele telefoons zitten vol giftige chemicaliën’ (video)

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Fabrikanten van mobiele telefoons gebruiken onder druk van consumenten en toezichthouders steeds minder giftige stoffen voor hun producten, zo hebben Amerikaanse onderzoekers laten weten.

Het Ecology Center in Michigan onderzocht in totaal 36 modellen die in de afgelopen vijf jaar op de markt zijn gekomen op giftige stoffen.

De nieuwe iPhone 5 staat op de vijfde plaats en de Samsung Galaxy S III noteert een negende plek op de lijst van minst naar meest giftig. De iPhone 2G, die in 2007 op de markt kwam, bleek de meeste giftige materialen te bevatten.

Kwik

“Mobiele telefoons zitten vol gevaarlijke chemische stoffen, maar ze zijn wel een stuk beter geworden,” zei Jeff Gearhart van het Ecology Center in een telefonisch interview met persbureau AFP.

In een verklaring legde het centrum uit dat ‘iedere telefoon die onder de loep is genomen tenminste de volgende gevaarlijke chemische stoffen bevatte: lood, broom, chloor, kwik en cadmium’.

Dergelijke schadelijke stoffen kunnen op ieder moment van de levenscyclus van het product de omgeving vervuilen, van het moment dat ze uit de grond worden gehaald tot het moment waarop de mobiele telefoon wordt weggegooid.

Gezondere producten

“Consumenten raken steeds meer geïnteresseerd in gezondere producten, wat bedrijven ertoe leidt gezondere producten te maken,” zei Gearhart. Hij voegde toe dat in Europa en Azië steeds meer toezicht komt op schadelijke materialen in elektronica.

Het Ecology Center, dat haar bevindingen op HealthyStuff.org publiceerde, heeft eerder al gekeken naar giftige stoffen die worden verwerkt in auto’s, kinderzitjes, juwelen, tuinslangen, en Halloween-producten.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Alle electronica onderdelen zijn van chemische oorsprong van weerstand tot condensator transistor etc. aan toe.Zonder deze onderdelen geen electronica!!Maar je kunt wel het beste je gebruikte electronica meegeven aan de chemokar.Dat loont namelijk, want er zit ook een klein deel goud en zilver, in bv. gsm, pc, ipad, etc.En is duizend maal beter voor het milieu door hergebruik.

garriet60
garriet60
9 jaren geleden

het beste van al zou zijn geen nieuwe telfoons meer kopen de ouden weg te doen ? en het gewoon weer te houden bij die mooie thuis telefoon .heb je ook geen last meer van die baerkoppen die lopen te schreeuwen als ze op straar etc etc lopen te g v d,en en te schelden .

Aurelia
Aurelia
9 jaren geleden

[quote name=”garriet60″]het beste van al zou zijn geen nieuwe telfoons meer kopen de ouden weg te doen ? en het gewoon weer te houden bij die mooie thuis telefoon .heb je ook geen last meer van die baerkoppen die lopen te schreeuwen als ze op straar etc etc lopen te g v d,en en te schelden .[/quote]

Je hebt groot gelijk, garrie60, gwoon alles weg doen waar giftige stoffen inzitten, veel gezonder!

Lever je dan ook je pc en/of laptop in? Oh ja, en gebruik dan wel een huistelefoon aan een draadje, want die straling van DECT-telefoons word je ook niet vrolijk van…

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
9 jaren geleden

[quote name=”Aurelia”]
Lever je dan ook je pc en/of laptop in? Oh ja, en gebruik dan wel een huistelefoon aan een draadje, want die straling van DECT-telefoons word je ook niet vrolijk van…[/quote]Hey Fred Flintstone, die dingen worden nieteens meer gemaakt… Snap je, als in ‘nooit’? Dusja, als je totaal sociaal inactief wil worden mag je van mij gerust je lappie en je foon weggooien. Want ach, zo kunnen je vrienden je toch niet meer bereiken he? (En maar zij klagen waarom ze niks van je laat horen!)

En is het niet allang bewezen dat telefoonstraling geen kwaad kan? Kom onder je steen vandaan!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x