Paranormaal

Wetenschappers ontrafelen geheimen van astraal reizen

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige mensen zeggen bijna-doodervaringen te hebben gehad. Ze spreken ook wel van ‘astraal reizen’, waarbij ze buiten hun lichaam zweven en zichzelf van boven zien. Een team wetenschappers heeft iemand gevonden die dit op commando kan en legde haar onder een hersenscanner. Wat ze ontdekten was bijzonder en vreemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Andra M. Smith en Claude Messier van de Universiteit van Ottawa beschrijven het vermogen van de vrouw in hun studie, die is gepubliceerd in Frontiers of Human Neuroscience: “Ze kon zichzelf al roterend in de lucht boven haar lichaam zien. Ze rolde mee met het horizontale vlak. Soms zag ze zichzelf van boven terwijl ze zich bewust was van haar ‘echte’ lichaam. De participant had geen specifieke emoties tijdens de ervaring.”

De onderzoekers zagen dat de visuele cortex bij de vrouw werd gedeactiveerd terwijl de linkerkant van verschillende gebieden die worden geassocieerd met kinesthetische perceptie werden geactiveerd. Deze delen van het brein maken het mogelijk dat we interacteren met de wereld om ons heen.

Het is voor het eerst dat een dergelijke ervaring op een wetenschappelijke manier is geanalyseerd en gedocumenteerd. Dit is wellicht ook het eerste gedocumenteerde geval waarbij iemand op commando een astrale reis kan maken. Een ongewone ontdekking, aldus de wetenschappers. Ze spraken overigens van een ‘extracorporale ervaring’, deels omdat er geen sterke emoties bij kwamen kijken. De ervaring van de vrouw was in ieder geval nieuw voor de wetenschappers.

Het meest fascinerende is, aldus de onderzoekers, de mogelijkheid dat dit fenomeen zich veelvuldig voordoet, maar niet wordt gemeld omdat mensen er niet bij stilstaan dat het uitzonderlijk is. Mogelijk kun je als kind astraal reizen, maar lukt het op latere leeftijd niet meer omdat je niet regelmatig oefent.

9-3-2014 bron: Popular Science, Gizmodo

foto: Louish Pixel

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Een wetenschappelijke doorbraak, dit artikel.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Wat heeft astraal reizen met oefenen te maken? helemaal niets .De enige die het kan stoppen of blokkeren. is de persoon zelf.

drie-lichamen
drie-lichamen
10 jaren geleden

astraal reizen zeg je?
ik ben toen ik 2 jaar was een rainbow body in me slaapkamer tegen gekomen en daar ben ik in gaan staan en ik heb dat voelen incarneren… en dan komen jullie met je “astraal reizen” laat me niet lachen.

drie-lichamen
drie-lichamen
10 jaren geleden

wat bijzonder is is een rainbow body ervaring incarnatie. dit is niks heb ik ook gedaan toen ik nog jong was.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x