Homepagina » Paranormaal » Wetenschappers ontrafelen geheimen van astraal reizen
Wetenschappers ontrafelen mysteries van astraal reizen

Wetenschappers ontrafelen geheimen van astraal reizen

Sommige mensen zeggen bijna-doodervaringen te hebben gehad. Ze spreken ook wel van ‘astraal reizen’, waarbij ze buiten hun lichaam zweven en zichzelf van boven zien. Een team wetenschappers heeft iemand gevonden die dit op commando kan en legde haar onder een hersenscanner. Wat ze ontdekten was bijzonder en vreemd.

Andra M. Smith en Claude Messier van de Universiteit van Ottawa beschrijven het vermogen van de vrouw in hun studie, die is gepubliceerd in Frontiers of Human Neuroscience: “Ze kon zichzelf al roterend in de lucht boven haar lichaam zien. Ze rolde mee met het horizontale vlak. Soms zag ze zichzelf van boven terwijl ze zich bewust was van haar ‘echte’ lichaam. De participant had geen specifieke emoties tijdens de ervaring.”

De onderzoekers zagen dat de visuele cortex bij de vrouw werd gedeactiveerd terwijl de linkerkant van verschillende gebieden die worden geassocieerd met kinesthetische perceptie werden geactiveerd. Deze delen van het brein maken het mogelijk dat we interacteren met de wereld om ons heen.

Het is voor het eerst dat een dergelijke ervaring op een wetenschappelijke manier is geanalyseerd en gedocumenteerd. Dit is wellicht ook het eerste gedocumenteerde geval waarbij iemand op commando een astrale reis kan maken. Een ongewone ontdekking, aldus de wetenschappers. Ze spraken overigens van een ‘extracorporale ervaring’, deels omdat er geen sterke emoties bij kwamen kijken. De ervaring van de vrouw was in ieder geval nieuw voor de wetenschappers.

Het meest fascinerende is, aldus de onderzoekers, de mogelijkheid dat dit fenomeen zich veelvuldig voordoet, maar niet wordt gemeld omdat mensen er niet bij stilstaan dat het uitzonderlijk is. Mogelijk kun je als kind astraal reizen, maar lukt het op latere leeftijd niet meer omdat je niet regelmatig oefent.

9-3-2014 bron: Popular Science, Gizmodo

foto: Louish Pixel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • VandaagNietSchat schreef:

  Veel blabla maar geen duidelijke ‘bewijzen’.

  En daarmee bedoel ik dat het makkelijk is om iets te hangen boven die persoon op bv 1,5m hoogte waarop iets ligt en een papier met een cijfer of woord op.

  Kan ze het ‘zien’ tijdens haar uittreding?

  Het antwoord daarop (en geen woorden maar beelden die het bevestigen) zal pas duidelijkheid geven en niet, ‘ik zweefde boven, en horizontaal en….’, jaja, ik ook…

  1 likes
 • Galagus schreef:

  Astraal reizen of uittredingen is niet zo bijzonder. Het is een menselijke eigenschap waartoe iedereen in staat is. De werelden die je betreed zijn reeds uitgebreid beschreven door tal van wijsheids-tradities (Tibet, Indië, Andes, …), uiteraard vanuit hun eigen referentiekader en de daarbijbehorende beelden.
  Echter vanuit ons wetenschappelijk geloofs-syteem zijn wij de technieken in onze Westerse maatschappij ‘kwijtgeraakt’. Niettemin bestaan er ook in onze tijd instituten en organisaties (al dan niet i.s.m. universiteiten) die kaarten hebben ontwikkeld om deze realiteiten te betreden. Daarbij staat de eigen ervaring centraal en wordt je voor je eigen verantwoordelijkheid geplaatst om daarmee iets te doen … of niet.
  Persoonlijk heb ik reeds tal van uittredingen gehad en astrale reizen meegemaakt. De technieken/’kaarten’ die ik hiervoor gebruik zijn ontwikkeld door het Monroe Instituut (www.monroeinstitute.org) en bestaan reeds meer dan 60 jaar.
  Je kan er lang over filosoferen, contempleren en cirkeltjes draaien binnen de gevangenis van je eigen overtuigingen. Slechts door de moed op te brengen het te ervaren, ga je van Geloven naar Weten :-).

  3 likes
 • pietje bell schreef:

  Wat heeft astraal reizen met oefenen te maken? helemaal niets .De enige die het kan stoppen of blokkeren. is de persoon zelf.

  2 likes
 • loesje schreef:

  het gebied van inter actie kan wel kloppen,maar ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die daar geen emoties bij had?!sterker nog,inclusief mn eigen ervaringen,willen we deze ervaringen niet regelmatig hebben,juist vanwege de sterke emotie`s,maar ook de gevaren daarvan!!voor je het weet beland je in het gekkenhuis,dus enige voorzichtigheid aub…..heel lang geleden konden de oude yogie`s dat ook,maar wisten wel tot hoever ze konden gaan,en beschikten ook over enorme zelfdicipline om niet in de problemen te komen, echter het blijft wel een speciaal verhaal…

  1 likes
 • drie-lichamen schreef:

  wat die vrouw heeft gedaan heb ik ook gedaan voor me verlichting.
  en ik heb echt een intressante drie-eenheid ervaring.. maar niemand boeit het.

  1 likes
  • daniel schreef:

   Mijn boeit het zeer zeker, misschien kunt u mij per mail hier wat over vertellen/uitleggen/leren.

   Dit geld voor meer mensen, ik bn 24 jaar heb ooit een verbazingwekkende ervaring gehad rond me 10de levensjaar. Dus iedereen die informatie heeft, deel het met mij of andere. Ik zal zelf wel filteren waar ik iets mee kan.

   U kunt mij bereiken op [email protected]

   Fijne groet voor iedereen
   Daniel

   0 likes
 • Frans wolbert schreef:

  Laat de wetenschap hierbuiten blijven!!!!!
  Tenzij er wetenschap is die zich spiritueel ontwikkeld heeft!
  Elk mens is in de nacht tijdens het slapen met zijn astraal lichaam los van zijn fysieke lichaam. Tevens is ook zijn IK in de nog hogere sferen.
  Het etherlichaam blijft verbonden met het fysieke lichaam. Anders zou het fysieke lichaam tot verval overgaan.
  Rudolf Steiner heeft uitputtend veel geschreven over de verschillende lichamen.(wezensdelen). Hij betrekt de kosmos bij de menselijke ontwikkeling.
  Hij zegt ook, zonder mensen geen arde en zonder aarde geen mensen. Hij duidt dus ten zeerste op het feit dat de aarde van de mensen is! Door de mens gemaakt en dat de mens als geestelijk wezen het zelf mogelijk heeft gemaakt een fysieke omgeving te scheppen voor zijn verdere ontwikkeling.De mensheidsontwikkeling is over de helft heen het gaat dus niet dieper in het aardse maar weer terug naar het geestelijke/spirituele, zeg 5e dimansie en verder. Je kunt met de leerstof die R. Steiner heeft geschreven erg veel te weten komen over limurie en atlantis.Over de volkeren. etc etc.
  dus kijk uit naar deze info.

  1 likes
 • Atos schreef:

  [quote name=”Ancient_Roy”]straks kan niemand slapen en dromen van wegen wij alles door hebben
  pannekoek . laatste tijd droom ik niks meer. vind ik al erg .[/quote]

  Stoppen met blowen helpt…

  1 likes
 • kengai schreef:

  Frans, de mens heeft zelf de aarde gemaakt, maar maken ze het nu weer stuk dan.
  De mens behandeld deze planeet als stront, waarom zou je je eigen creatie verwoesten en waarom creeer je teken en muggen, want iedereen heeft daar last van.

  1 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”Rogonow”]Hoera!!
  Ik wist dat verbeelding van beweging van het menselijk lichaam kon.
  Dit bevestigt eerder onderzoek. Dat het ook bij een ‘astrale reis’ kon ervaren worden, verbaasd me niet maar is leuk om te lezen.[/quote]
  Een astrale reis is niets anders dan een OBE of BLE.. heb het zelfs meerdere keren gehad, soms zelfs op commando. Je gaat met je geest in astrale lichaam echt uit je fysieke lichaam maar bent nog verbonden door soort van koord, die kun je ook voelen soms.. Het zit dus niet tussen de oren zoals vele neurochirurgen ons willen doen geloven.. je bent echt uit je lichaam.. ”Ik wist dat verbeelding van beweging van het menselijk lichaam kon.” Dit is erg cryptisch en geen idee wat u er mee bedoelt, dus graag in normaal nederlands.. ”Dat het ook bij een ‘astrale reis’ kon ervaren worden” is ook alweer niet goed Nederlands: kon ervaren worden ?? ervaren kon worden ..

  1 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”kengai”]Frans, de mens heeft zelf de aarde gemaakt, maar maken ze het nu weer stuk dan.
  De mens behandeld deze planeet als stront, waarom zou je je eigen creatie verwoesten en waarom creeer je teken en muggen, want iedereen heeft daar last van.[/quote]
  De mens heeft niet zelf de aarde gemaakt, de aarde is niet gemaakt maar ontstaan uit kosmisch puin voornamelijk onze zon en ontstaan door kosmische astronomische processen en afkoeling van gassen en plasma wat resulteerde in oa. steen en kristallen en ertsen etc.

  1 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  [quote name=”Aurelia”][quote name=”Aurelia”]Heel interessant, de wetenschappers hebben het echter over “illusies” en “hallucinaties”. Popular Science heeft dat weggelaten, maar dat is imo toch wel essentieel.
  Ik hoop dat er meer onderzoek komt en dan grondiger dan 1 iemand in een MRI-apparaat leggen en optekenen wat ze zegt.

  Een interessante reactie: http://www.popsci.com/blog-network/unpopular-science/woman-who-thinks-she-can-will-herself-out-her-body%5B/quote%5D

  Overigens heel fijn dat de links van de bronartikelen er weer bij staan! Dan kun je jezelf verder verdiepen in een onderwerp dat je interesseert.[/quote]
  Jammer van die wetenschap, beweren dat het illusies en halucinaties zijn, dat zijn het dus duidelijk niet, vraag het aan mensen die een BLE (obe) meegemaakt hebben en dat zijn er op de hele aarde heel erg veel.. of probeer zelf er een te krijgen .. dan mekker je wel anders.

  1 likes
 • Loek schreef:

  Mijn versie? Zie lezersbrieven. De reden waarom mijn antwoord daar staat en niet hier is om dat ik daar de mogelijk heb om meer tekens cq letters te gebruiken. Gr: Loek.

  1 likes
 • Kalki schreef:

  Een wetenschappelijke doorbraak, dit artikel.

  0 likes
 • drie-lichamen schreef:

  astraal reizen zeg je?
  ik ben toen ik 2 jaar was een rainbow body in me slaapkamer tegen gekomen en daar ben ik in gaan staan en ik heb dat voelen incarneren… en dan komen jullie met je “astraal reizen” laat me niet lachen.

  0 likes
 • drie-lichamen schreef:

  wat bijzonder is is een rainbow body ervaring incarnatie. dit is niks heb ik ook gedaan toen ik nog jong was.

  0 likes
 • Aurelia schreef:

  Heel interessant, de wetenschappers hebben het echter over “illusies” en “hallucinaties”. Popular Science heeft dat weggelaten, maar dat is imo toch wel essentieel.
  Ik hoop dat er meer onderzoek komt en dan grondiger dan 1 iemand in een MRI-apparaat leggen en optekenen wat ze zegt.

  Een interessante reactie: http://www.popsci.com/blog-network/unpopular-science/woman-who-thinks-she-can-will-herself-out-her-body

  0 likes
 • Vliegend Bord schreef:

  [quote name=”drie-lichamen”]wat bijzonder is is een rainbow body ervaring incarnatie. dit is niks heb ik ook gedaan toen ik nog jong was.[/quote]

  Fascinerend. Ben je ook wel eens leestekens tegengekomen?

  0 likes
 • nellan schreef:

  Ik denk dat het bestaat zijn toch ook boeken over geschreven, maar niet iedereen praat daar gemakkelijk over boven het maaiveld uitkomen wil niet iedereen….

  0 likes
 • huisheks schreef:

  En wie maakt zich nu nog druk over disclosure. Als wij dit kunnen, waarom dan nog gemompel over buitenaardsen?
  Vinden die aliens ons net zo vreemd als wij hen.

  0 likes
 • lucien Pauwels schreef:

  Astraal reizen of uitreding bestaat echt als kind 6 of 7 jaar oud enkele keren ervaren bij het slapen gaan je ziet je lichaam liggen en je kan met een grote snelheid naar omhoog en naar waar je maar wil maar toch verbonden met een ragfijne draad met je lichaam.
  Zo dat je steeds terug kunt keren.
  Terugkeren gebeurde met een pijnlijke schok.
  Gevolg ik ging met schrik slapen.
  Was het een droom ?
  Ik ben nu 67 en ik herinner het mij nog goed.

  0 likes
 • Ancient_Roy schreef:

  straks kan niemand slapen en dromen van wegen wij alles door hebben
  pannekoek . laatste tijd droom ik niks meer. vind ik al erg .

  0 likes
 • daniell schreef:

  [quote name=”Ancient_Roy”]straks kan niemand slapen en dromen van wegen wij alles door hebben
  pannekoek . laatste tijd droom ik niks meer. vind ik al erg .[/quote]

  Je bedoeld zeker dat je je dromen de volgende ochtend niet meer kan herinneren. Dromen niet herinneren kan het gevolg van blowen zijn. weet niet of je dat doet…

  0 likes
 • daniell schreef:

  [quote name=”loesje”]het gebied van inter actie kan wel kloppen,maar ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die daar geen emoties bij had?!sterker nog,inclusief mn eigen ervaringen,willen we deze ervaringen niet regelmatig hebben,juist vanwege de sterke emotie`s,maar ook de gevaren daarvan!!voor je het weet beland je in het gekkenhuis,dus enige voorzichtigheid aub…..heel lang geleden konden de oude yogie`s dat ook,maar wisten wel tot hoever ze konden gaan,en beschikten ook over enorme zelfdicipline om niet in de problemen te komen, echter het blijft wel een speciaal verhaal…[/quote]

  Wat ervaar je dan? hoe moet ik dat zien? vind het echt heel interessant

  0 likes
 • biko b schreef:

  Er is hiermee niets bewezen of ontrafeld.
  Er is alleen een bepaalde hersenactiviteit vastgesteld.

  0 likes
 • Wouter Vanbelleghem schreef:

  [quote name=”biko b”]Er is hiermee niets bewezen of ontrafeld.
  Er is alleen een bepaalde hersenactiviteit vastgesteld.[/quote]

  Inderdaad.

  0 likes
 • Artist schreef:

  Fijn dat er serieus onderzoek naar is. Maar moet er niet staan dat men het zich gewoonweg niet herinnert i.p.v. niet meer doet op latere leeftijd?

  0 likes
 • Timo schreef:

  Dé oplossing van het file-probleem !

  0 likes
 • mevrouw S. schreef:

  [quote name=”Ancient_Roy”]straks kan niemand slapen en dromen van wegen wij alles door hebben
  pannekoek . laatste tijd droom ik niks meer. vind ik al erg .[/quote]
  Misschien WIFI uitzetten? en geen mobiel in je slaapkamer…. zomaar een tip die werkt

  0 likes
 • mevrouw S. schreef:

  [quote name=”Frans wolbert”]Laat de wetenschap hierbuiten blijven!!!!!
  Tenzij er wetenschap is die zich spiritueel ontwikkeld heeft!
  Elk mens is in de nacht tijdens het slapen met zijn astraal lichaam los van zijn fysieke lichaam. Tevens is ook zijn IK in de nog hogere sferen.
  Het etherlichaam blijft verbonden met het fysieke lichaam. Anders zou het fysieke lichaam tot verval overgaan.
  Rudolf Steiner heeft uitputtend veel geschreven over de verschillende lichamen.(wezensdelen). Hij betrekt de kosmos bij de menselijke ontwikkeling.
  Hij zegt ook, zonder mensen geen arde en zonder aarde geen mensen. Hij duidt dus ten zeerste op het feit dat de aarde van de mensen is! Door de mens gemaakt en dat de mens als geestelijk wezen het zelf mogelijk heeft gemaakt een fysieke omgeving te scheppen voor zijn verdere ontwikkeling.De mensheidsontwikkeling is over de helft heen het gaat dus niet dieper in het aardse maar weer terug naar het geestelijke/spirituele, zeg 5e dimansie en verder. Je kunt met de leerstof die R. Steiner heeft geschreven erg veel te weten komen over limurie en atlantis.Over de volkeren. etc etc.
  dus kijk uit naar deze info.[/quote]
  Mooi verwoord, dit deel ik helemaal. Dankjewel.

  0 likes
 • Aurelia schreef:

  [quote name=”Aurelia”]Heel interessant, de wetenschappers hebben het echter over “illusies” en “hallucinaties”. Popular Science heeft dat weggelaten, maar dat is imo toch wel essentieel.
  Ik hoop dat er meer onderzoek komt en dan grondiger dan 1 iemand in een MRI-apparaat leggen en optekenen wat ze zegt.

  Een interessante reactie: http://www.popsci.com/blog-network/unpopular-science/woman-who-thinks-she-can-will-herself-out-her-body%5B/quote%5D

  Overigens heel fijn dat de links van de bronartikelen er weer bij staan! Dan kun je jezelf verder verdiepen in een onderwerp dat je interesseert.

  0 likes
 • Rogonow schreef:

  Hoera!!
  Ik wist dat verbeelding van beweging van het menselijk lichaam kon.
  Dit bevestigt eerder onderzoek. Dat het ook bij een ‘astrale reis’ kon ervaren worden, verbaasd me niet maar is leuk om te lezen.

  0 likes
 • gerie schreef:

  wij zijn Geest

  0 likes
 • anoniem schreef:

  Tip: Lees de bron waarna verwezen wordt: Gizmodo.
  Het gaat om de ervaring en niet om de werkelijkheid: Het is een beleving in dit onderzoek.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie ...

  >