Gezondheid

Honing gaat alle schadelijke bacteriën te lijf

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Australische onderzoekers zijn in 2009 op een geneesmiddel gestuit dat overal voor helpt: honing uit de natuurwinkel die wordt verkocht als natuurgeneesmiddel.

Het onderzoek heeft aangetoond dat honing alle schadelijke bacteriesoorten vernietigt, waaronder ook multiresistente ‘superbacteriën’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/11/cdb-x-1.png

Nu multiresistente bacteriën als gevolg van het overmatig gebruik van antibiotica een steeds groter probleem worden is er hernieuwde aandacht voor het onderzoek naar honing.

Ongerepte natuur

De wetenschappers ontdekten dat Manukahoning, de gebruikelijke benaming in Nieuw-Zeeland, in staat is alle bacteriën en pathogenen te vernietigen. In Australië is de term ‘tea tree’ gebruikelijk.

De honing kan op de huid worden aangebracht bij bijvoorbeeld beten, schrammen, snijwonden en huidinfecties. De honing die ontstaat wanneer honingbijen de nectar van de bloemen verzamelen heeft een unieke smaak en is veel donkerder en rijker dan klaverhoning. De beste kwaliteit Manukahoning met de meeste antibacteriële eigenschappen komt van bijenkorven die in het midden van de ongerepte natuur geplaatst worden met een overvloed aan manukabomen.

Ontsmettingsmiddelen

De bevindingen kunnen een grote invloed hebben op de moderne geneeskunde omdat de honing antibiotica en ontsmettingsmiddelen kan vervangen.

De twee zoons van professor Dee Carter van de Universiteit van Sydney vinden het grappig om te zien hoe hun moeder honing op zere plekken smeert. Infecties blijken keer op keer snel te genezen. Ze pleit voor meer wetenschappelijk onderzoek naar de honing.

Inheemse stammen

De genezende werking van diverse honingsoorten is al duizenden jaren bekend bij inheemse stammen en het behandelen van wonden met honing was de gewoonste zaak van de wereld voordat antibiotica verschenen.

Bron: Wakingtimes.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x