Buitenland

Politieke insider: Trump heeft ‘regimewissel’ in Wit-Rusland voorkomen

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen de coronacrisis uitbrak, werden in de meeste Europese landen de vrijheden drastisch ingeperkt. Al snel waren mondkapjes onderdeel van het straatbeeld. Media en politici boezemden de bevolking angst in. In Wit-Rusland gebeurde dat niet. President Loekasjenko gooide het land niet op slot. Dan zou er honger uitbreken, waarschuwde hij.

Deze week zei premier Rutte nog in de Tweede Kamer dat hij Loekasjenko niet erkent als president. De westerse media noemen hem ook wel de ‘laatste dictator’ van Europa. Dat behoeft enige nuance, zegt het Duitse parlementslid Waldemar Herdt (AfD) in gesprek met journalist Billy Six. “Hij zorgde ervoor dat het land in de jaren negentig niet wegzakte in chaos en niet werd overspoeld door een misdaadgolf. Hij heeft altijd in het landsbelang gehandeld.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Op het laatste moment

Loekasjenko zei dat het IMF en de Wereldbank hem 940 miljoen dollar boden om toch in lockdown te gaan, maar dat hij had geweigerd, aldus Herdt. Op de vraag of de onrust die nu heerst in Wit-Rusland een soort straf is omdat hij niet meedeed aan het coronaproject, antwoordde hij: “Dat zijn speculaties, maar we weten wel dat het Wit-Russische volk tevreden over hem is. De overgrote meerderheid staat achter hem.” Herdt vermoedt dat er van buitenaf is ingegrepen.

Het parlementslid, dat geboren is in de Sovjet-Unie, waarschuwde dat dankzij de Amerikaanse president Trump op het laatste moment ‘een militair conflict’ in Wit-Rusland is voorkomen.

[Billy Six]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
3 jaren geleden

….Kleine aanpassing: “Deze week zei de Nederlandse dictator en Kosher Nostra puppet Rutte nog in de Tweede Kamer dat hij Loekasjenko niet erkent als president.”

Misschien is het tijd dat er in Nederland een nieuwe overheid wordt opgericht met een gefaseerde oprichting middels vereniging, waarna de huidige corrupte overheid en politiek vervangen wordt door één waarbij het volk degene is die de soevereine macht uitoefent over de overheid, zonder schijnpolitiek en -democratie en niet wordt geregeerd door een handvol gecontroleerde marionetten die varen onder een vlag van zogenaamde ‘democratie’. Politiek en de democratie, in de huidige vorm zeer zeker, is zichzelf aan het oplossen.

Het is tijd voor grote verandering, maar niet een verandering die de corrupte machthebbers voor ogen hebben. Het is tijd voor een werkelijke omwenteling, ten gunste, ter welzijn en onder bestuur van de bevolking.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
3 jaren geleden

“Deze week zei premier Rutte nog in de Tweede Kamer dat hij Loekasjenko niet erkent als president.”

Een typische uitspraak van een premier die al geruime tijd in de broekzak zit van Brussel.

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Trump heeft Rutte vast niet op de hoogte gebracht.
Hahaha, die leugenachtige Rutte.

Casper
Casper
3 jaren geleden

Tijd voor een intelligente opstand!

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x