Homepagina » Buitenland » Politieke insider: Trump heeft ‘regimewissel’ in Wit-Rusland voorkomen
wit-rusland
Foto: CC0

Politieke insider: Trump heeft ‘regimewissel’ in Wit-Rusland voorkomen

Toen de coronacrisis uitbrak, werden in de meeste Europese landen de vrijheden drastisch ingeperkt. Al snel waren mondkapjes onderdeel van het straatbeeld. Media en politici boezemden de bevolking angst in. In Wit-Rusland gebeurde dat niet. President Loekasjenko gooide het land niet op slot. Dan zou er honger uitbreken, waarschuwde hij.

Deze week zei premier Rutte nog in de Tweede Kamer dat hij Loekasjenko niet erkent als president. De westerse media noemen hem ook wel de ‘laatste dictator’ van Europa. Dat behoeft enige nuance, zegt het Duitse parlementslid Waldemar Herdt (AfD) in gesprek met journalist Billy Six. “Hij zorgde ervoor dat het land in de jaren negentig niet wegzakte in chaos en niet werd overspoeld door een misdaadgolf. Hij heeft altijd in het landsbelang gehandeld.”

Op het laatste moment

Loekasjenko zei dat het IMF en de Wereldbank hem 940 miljoen dollar boden om toch in lockdown te gaan, maar dat hij had geweigerd, aldus Herdt. Op de vraag of de onrust die nu heerst in Wit-Rusland een soort straf is omdat hij niet meedeed aan het coronaproject, antwoordde hij: “Dat zijn speculaties, maar we weten wel dat het Wit-Russische volk tevreden over hem is. De overgrote meerderheid staat achter hem.” Herdt vermoedt dat er van buitenaf is ingegrepen.

Het parlementslid, dat geboren is in de Sovjet-Unie, waarschuwde dat dankzij de Amerikaanse president Trump op het laatste moment ‘een militair conflict’ in Wit-Rusland is voorkomen.

[Billy Six]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
1 maand geleden

….Kleine aanpassing: “Deze week zei de Nederlandse dictator en Kosher Nostra puppet Rutte nog in de Tweede Kamer dat hij Loekasjenko niet erkent als president.”

Misschien is het tijd dat er in Nederland een nieuwe overheid wordt opgericht met een gefaseerde oprichting middels vereniging, waarna de huidige corrupte overheid en politiek vervangen wordt door één waarbij het volk degene is die de soevereine macht uitoefent over de overheid, zonder schijnpolitiek en -democratie en niet wordt geregeerd door een handvol gecontroleerde marionetten die varen onder een vlag van zogenaamde ‘democratie’. Politiek en de democratie, in de huidige vorm zeer zeker, is zichzelf aan het oplossen.

Het is tijd voor grote verandering, maar niet een verandering die de corrupte machthebbers voor ogen hebben. Het is tijd voor een werkelijke omwenteling, ten gunste, ter welzijn en onder bestuur van de bevolking.

Willem
Willem
Reactie op  Het leugentijdperk
1 maand geleden

Je slaat de spijker op zijn kop. Ben het eens dat de regering vernieuwd moet worden in bijv een wat meer een soort verenigingsopverenigingsopzet. En de omwenteling moet dan wel in heel veel landen gebeuren. Enerzijds zal de macht van de EU groter worden, anderzijds kunnen we niks als alleen NL het politieke systeem aanpast.

Petrus
Petrus
Reactie op  Het leugentijdperk
1 maand geleden

De leugenaars in de Nederlandse politiek hebben hun langste tijd gehad.
Let maar op, de maatregelen die genomen worden zijn vervelend maar komen voort uit een laatste poging om hun ondergang te voorkomen.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
1 maand geleden

“Deze week zei premier Rutte nog in de Tweede Kamer dat hij Loekasjenko niet erkent als president.”

Een typische uitspraak van een premier die al geruime tijd in de broekzak zit van Brussel.

Tony
Tony
Reactie op  Hoge Noorden
1 maand geleden

Vergeet niet dat ook de regering in Brussel van buitenaf opdrachten krijgen. Zij hebben ook maar niets anders te doen dan bevelen opvolgen.

Ga er maar van uit dat er achter elke maatregel die daar genomen wordt, een andere agenda zit. Kijk maar van goed, het is net als bij het WHO. Zoals de schoen past, trekt men hem aan.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  Tony
1 maand geleden

Als je nog wat dieper vist in de broekzak van de Rothschild Bankiers inderdaad…..

Het kan weliswaar nog dieper.

Badmuts
Badmuts
Reactie op  Tony
1 maand geleden

Tony, er is alleen maar agenda21, en die is ook genoeg.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Tony
1 maand geleden

Na mijn idee pogen ze al enige tijd grip te krijgen op landen die niet lid zijn van de EU maar vlak naast Rusland liggen. En de CIA zit er denk ik bij. Ik weet het niet zeker maar ik vermoed dat Brussel en Co de meeste aandelen had in Aleksej Navalny, en met als doel om uiteindelijk Poetin om ver te werpen. Te minste, is het niet frappant dat een Russisch staatsburger die vergiftigd schijnt te zijn in Rusland, meteen naar de EU word gevlogen. Merkel en Brussel om opheldering vragen. Rare situatie, wat was hier aan de hand?

Badmuts
Badmuts
Reactie op  Hoge Noorden
1 maand geleden

Jij moet je bek houden, en doen wat ik zeg.

Rob
Rob
Reactie op  Hoge Noorden
1 maand geleden

Als ik zo de reacties van mensen lees dan erkennen veel mensen Rutte ook niet als president. Hij mag dan geselecteerd zijn om daar te zitten maar hij zit daar als president van de Nederlandse staat en niet als leider van het land en het volk.

Ron Jaspers
Ron Jaspers
Reactie op  Hoge Noorden
1 maand geleden

Hoge Noorden.De E.U. in brussel en europeese regeringen en omgekochte of gechanteerde politici,voeren braaf de N.W.O. agenda uit van de (nazi) bilderberg groep.De bilderbergers hebben de macht in europa.

Petrus
Petrus
1 maand geleden

Trump heeft Rutte vast niet op de hoogte gebracht.
Hahaha, die leugenachtige Rutte.

Tony
Tony
Reactie op  Petrus
27 dagen geleden

Wanneer Trump naar Nederland komt, komt hij om Rutte even recht te zetten. Dat heeft Trump al wel 10 keer vaker gedaan en zijn kruistocht is nog lang niet ten einde.

Casper
Casper
1 maand geleden

Tijd voor een intelligente opstand!

x

Check Also

bosma

Bosma: ‘Ik en miljoenen Nederlanders willen af van de NPO’

De gemiddelde Nederlander kijkt steeds minder tv ...

italianen

Italianen vechten terug tegen totalitaire lockdowns: ‘Genoeg!’

Protesten tegen de avondklok in de Italiaanse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x