Binnenland

‘Kabinet moordt op terugtocht nog even elk dorpje leeg’

Help mee door deze info met vrienden op je socials te delen!

Alle maatregelen zijn erop gericht om de boerenstand om zeep te helpen, zegt secretaris van Farmers Defence Force Sieta van Keimpema in een vlog.

Demissionair minister van Landbouw Piet Adema kwam met nieuw mestbeleid en stapelde regeling op regeling. De reductie door de fosfaatregeling leidde tot 130.000 koeien minder en heel veel ellende. Alle gestapelde maatregelen die er nu in twee jaar doorheen worden geduwd door het demissionaire kabinet, zullen resulteren in 650.000 melkkoeien minder, becijferde Van Keimpema.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Meer dan een halvering

“Het lijkt alsof die fosfaatregeling destijds klein bier was.” Ter vergelijking: er zijn op dit moment nog 1,2 miljoen melkkoeien in Nederland.

“Meer dan een halvering,” constateert Van Keimpema. “Als dat geen reden is om de straat op te gaan en heel hard ‘nee’ te zeggen, wanneer dan wel?”

Dit is echt de druppel

“De hele sector wordt gedupeerd. De hele sector wordt weggevaagd. Dit is de tactiek van de verschroeide aarde. We hebben een demissionair kabinet dat zwaar verloren heeft en dat op hun terugtocht nog even elk dorpje leegmoordt dat ze kunnen krijgen. Dit is echt de druppel die de emmer doet overlopen. We moeten de strijd aangaan.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 253 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 maanden geleden

” ‘Kabinet moordt op terugtocht nog even elk dorpje leeg’ ”

Het is het Parlement dat dit laat gebeuren. Het hoogste orgaan van het land.
Daar toch in de meeste verkiezingsprogramma’s staat vermeld dat zij aanhanger zijn van de stikstofstof- en de klimaatideologie zou dit niet als een verrassing moeten komen en het feit dat zij door de massa zijn (her)kozen, is dit kennelijk de wil van de massa. Of dit nog zo is bij voedselschaarste (lees de voedselprijzen zijn dan lekker hoog), voedseltekorten en als laatste de hongersnoden waag ik te betwijfelen, echter het besef dat dat het gevolg is, moet kennelijk nog indalen.

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
2 maanden geleden

Met een voorman die ‘klungelig’ steeds de kaarten en intenties op tafel gooit ga je niet winnen. Wordt tijd dat Van den Oever ’the Art of War’gaat lezen!

Guerilla
Guerilla
2 maanden geleden

Willen we alle leden van de CABAL even exposen? Makkelijk voor als de tribunalen beginnen.
Piet Adema (1964) is sinds 3 oktober 2022 minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kabinet-Rutte IV i. Hij was in 2013-2021 voorzitter van de ChristenUnie en eerder, in 2007-2011, lid van Gedeputeerde van Staten van Fryslân. Daarna was hij onder meer waarnemend burgemeester van Achtkarspelen, van Tynaarlo en van Borger-Odoorn. Adema was eerder werkzaam in het bedrijfsleven, onder meer als lichtadviseur en commercieel manager. Hij was laatstelijk onder meer voorzitter Schoonmakend Nederland.

Christien
Christien
2 maanden geleden

Demissionair mag niets doorvoeren.
Breng het voor de rechter.

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x