Homepagina » Universum » Nieuwe theorie suggereert dat verleden, heden en toekomst naast elkaar in het heelal bestaan
Nieuwe theorie suggereert dat verleden, heden en toekomst naast elkaar in het heelal bestaan

Nieuwe theorie suggereert dat verleden, heden en toekomst naast elkaar in het heelal bestaan

Volgens een nieuwe theorie moeten we anders gaan nadenken over tijd en is alles in de tijd alomtegenwoordig. Als we van bovenaf op het universum zouden ‘neerkijken’, zouden we zien hoe tijd zich in alle richtingen verspreidt, net zoals we ruimte op dit moment zien.

Deze intrigerende theorie is ontwikkeld door dr. Bradford Skow van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). In zijn nieuwe boek Objective Becoming analyseert hij een aantal theorieën die zijn bedacht om tijd te verklaren.

“Als je mensen vraagt naar het verstrijken van tijd, gebruiken ze vaak een metafoor,” zei hij. “Ze zeggen dat tijd als een rivier is of dat we door de tijd gaan als een schip dat door het water vaart.”

Een andere theorie stelt dat het heden een ‘schijnwerper’ is die van het verleden naar de toekomst beweegt. Dr. Skow gelooft daar niet zo in. Hij is voorstander van een theorie die bekendstaat als het ‘blok-universum’, waarin het verleden, het heden en de toekomst naar elkaar bestaan.

Nieuwe theorie suggereert dat verleden, heden en toekomst naast elkaar bestaan in het heelal

Bradford Skow (MIT)

Dr. Skow denkt niet dat we gebeurtenissen achter ons laten waarna ze voor altijd verdwijnen. In plaats daarvan bestaan ze volgens hem in verschillende delen van de ruimtetijd. Hij zegt dat de ervaringen die je gisteren, afgelopen week of zelfs jaren geleden had allemaal echt zijn, maar dat we nu in een ander deel van de ruimtetijd zijn beland.

In december vorig jaar suggereerden wetenschappers dat er een ‘spiegeluniversum’ moet zijn waarin de tijd in tegengestelde richting gaat. Voor intelligente wezens in dat universum zou het lijken alsof wij teruggaan in de tijd.

De onderzoekers zeggen dat er na de oerknal twee universa zijn ontstaan, die in tegenovergestelde richting uit elkaar door de tijd bewegen. Het spiegeluniversum zou er anders uitzien als het onze, maar zou wel planeten, sterren en sterrenstelsels bevatten.

Boek: Objective Becoming

[MailOnline]


Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met anderen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

34 reacties

 1. Het doel daarvan is: Alles in cirkels te laten verlopen. En toch blijf ik bij mijn standpunt. Een mens(aarddier) kan alleen maar gedijen op de natuurwetten van de aarde. Anders ben je geen mens meer. Wij maken ons zorgen over bedreigde diersoorten, maar wij(mensen) worden nu ernstig bedreigd. Ook al is dit al vooraf gepland en hoort het in de cyclus. Ik begrijp ook niet waarom mensen eeuwig willen leven. Al die technoshit wordt toch wel een keer vernietigd door de natuur zelf. Dus voor mij is de ware leider de natuurgod, maar die wel los staat van de menselijke occulte/gepruts.

  10 likes
  • Ee mens is enkel de manifestatie die op Aarde bestaat, maar wij zijn niet degene wat waargenomen kan worden. Wij zijn de waarnemer.

   3 likes
   • Klasse? Dat zweverige gelal? ´Wij zijn niet degenen wat waargenomen kan worden´…hoe bedoel je? We hebben ogen en we nemen allemaal waar, of je moet blind zijn, maar blinden nemen ook waar. Dus waar gaat het over. En je moest eens weten wat Edgar Cayce allemaal waarnam. Nog veel meer dan wij. En dat ook nog slapende.

    1 likes
    • mooi mooi 😀

     Zweverig? Nee. Dat is jouw mening zoals dat ‘zweverig gelal’ zoals jij het noemt de anders mening is. Perspectief is zo’n mooi ding.
     Het ligt er maar net aan vanuit welk perspectief iemand ziet.

     Oh en Faith je vergeet ‘Wij zijn de waarnemer’, wat inhoudt op z’n best uitgelegd dat jouw ‘We hebben ogen en we nemen allemaal waar” geen tegenspraak, maar een bevestiging van datzelfde is. De toon van je bericht is een contradictie op wát je zegt vanuit mijn perspectief 🙂

     2 likes
   • Klasse!
    Dat is altijd mijn uitgangspunt geweest, bedankt !

    0 likes
  • Alles is is een cirkel, en een rechte lijn in het oneindige doorgetrokken eindigt altijd weer bij het begin.
   Zet maar eens een rechte lijn, en trek deze door, loop de hele wereld om en die rechte lijn is plotseling een cirkel geworden.
   Voor mij is de mensheid gewoon OOK een diersoort

   4 likes
  • helemaal met je eens, alleen zie ik dan het natuurgod als moeder aarde.
   she is alive always been that way and she is in love with vader zon witch is also alive to always been that way lol

   together forever till we die and again and again in the name of love

   1 likes
  • Of mensen nu eeuwig willen leven of niet maakt dus niet uit. Want als bovenstaande theorie klopt dan zijn wij dus onsterfelijk. Alles bestaat nu. Heden, toekomst, verleden. tegelijkertijd. Dus sterven kan niet.

   Deze opvatting hanteer ik al jaren die mij ten oren is gekomen uit een alternatieve bron. (Darryl Anka / Bashar)

   Blij dat wetenschappers dit nu ook kunnen passen in hun gedachtepatronen.

   1 likes
 2. Tijd is dus alleen maar een gedachte, een overtuiging, en meer niet.
  Ons druk maken over toekomstige dreigingen zoals NWO , is in feite dus niets anders dan dat we ons druk maken om onze eigen angsten

  6 likes
  • Ik vind dat te makkelijk. Ze(wie ze is weet ik niet precies) zijn nu al bezig om ons te veranderen in zombies.(angst geheel weg door veel toestanden). Ook angst hoort bij het leven om te voelen. Chronische angst is verkeerd. Waar wij naar toe gaan: Emoties volgen steeds sneller op elkaar, zodat we onmenselijk worden. Nu kun je daar boven staan, maar geheid dat je een keer breekt. Loslaten en opnieuw beginnen, daar heb je verwerking/energie voor nodig. Als verwerking niet meer plaatsvindt, dan voel je niks meer. Dan zweef je rond in alle dimensies. En ik wil juist voelen. Voelen dat ik leef in deze dimensie. Als ik niet meer voel, dan ben ik dood en jij ook. Met of zonder omhulsel.(transhumanisme) Zoals in de bijbel staat: mensen zullen smeken om opgenomen te gaan worden. Dat tafereel wil je niet meemaken. Ook al hoort dit allemaal bij. Dus zo geweldig is die overgang niet. Macht verdwijnt tegelijkertijd als het laatste beetje hoop uit de mens verdwenen is.
   Dit klinkt allemaal heel naar, maar je moet wel strijden/opofferen om het draagbaar te houden. Je bent tenslotte niet alleen op deze wereld. Wat ik dus bedoel: verheerlijking van de NWO vind ik onmenselijk.

   2 likes
   • naar mijn mening verwar je gebrek aan angst met apathie. Zonder angst kun je je juist liefdevoller opstellen en meer compassie hebben. Angst heeft te maken met behoud en evolutie van het stoffelijke. Niet van de geest. Compassie en liefde echter heeft alles te maken met het bewustzijn en de evolutie daarvan.

    Apathie is een gebrek aan enige vorm van emotie. maar angstloos zijn maakt je niet automatisch apatisch!

    ook is je niet druk maken over de NWO niet automatisch een verheerlijking van de NWO.

    Als je je kunt voorstellen dat elke situatie van oorsprong neutraal is, dan kun je die situatie naar je eigen hand zetten door hem als positief of negatief te ervaren. De rest volgt dan automatisch.

    Het eerste wat mij als positief overkwam is om het nieuws niet meer te volgen. het is een verkeerd beeld wat je krijgt. Er gebeuren veel meer goede dingen dan “slechte” dingen op het moment. Alleen is dat niet nieuwswaardig en krijg je een vertekend beeld dat er dus alleen nog slechte dingen voorkomen. Dit maakt je negatiever als je hier vatbaar voor bent.

    Sta je positiever in het leven dan zullen moeilijke situaties minder negatief uitvallen dan als je negatiever in het leven staat.

    Positiviteit is dus volgens mij minder angst hebben. Ignorance is bliss lijkt erg naief maar het werkt wel.

    gebrek aan angst en een naieve instelling hoeft je echter totaal niet MINDER empatisch te maken of meer apatisch.

    3 likes
    • Daarnaast heb jij het over strijden/opofferen. Dit is in mijn optiek helemaal niet nodig. het makkelijkste en tegelijkertijd het moeilijkste is je overgeven aan jezelf. het volgen van jouw grootste passie/ jouw drijfveer zonder dat je daarbij schade berokkent aan anderen. Als je jouw droom kunt volgen dan heb je je ware doel gevonden waarom je hier bent.

     1 likes
     • Het idee zoals beneden al aangetoond word dat alles nu al bestaat is al langer bekend uit alternatieve bronnen. Bashar praat hier ook even over in onderstaand clipje en geeft ook uitleg wat vibratie doet met jouw beleving. Goed om te weten dat negatief en positief denken vibratie verandert. Over plus en min heeft hij het in legio van andere sessies

      https://www.youtube.com/watch?v=kF8As1waXog

      1 likes
 3. Die theorie is niet nieuw. Half jaren negentig legt God in de boeken van walsch al uit dat tijd niet bestaat. Als I kind dacht ik hier al over na. We hebben het maar verzonnen. Tijd is een veld en wij als moederschip aarde gaan er doorheen. Alles gebeurd ook simultaan dus tegelijkertijd. Er is alleen het heden.

  3 likes
  • Dan zal je geheid ontdekt hebben, dat alles waar je door middel van innerlijke dialogen (=praten met “god”)
   achter bent gekomen , in grote lijnen precies leek op wat je allemaal in de boek(en) van N.D. Walsch ebt gelezen.
   Waarschijnlijk heb je vaak zelfs het gevoel gehad alsof JIJ net zo goed dit boek had kunnen schrijven,
   zo herkenbaar moet het zijn geweest, of vergis ik me hier in?

   2 likes
   • Ben die boeken zojuist aan het herlezen. Nu bezig aan : thuis bij god. En ik sluit me aan bij bovenstaande.

    Deze ‘ theorie’ word in de boeken van walsch uitstekend toegelicht.

    1 likes
   • Ik denk dat voor iedereen er 1 of meerdere boeken is die inzicht geven tot deze materie en understanding.

    Hierboven heb ik een filmpje gepost van Bashar die praat of dat alles nu bestaat. Dit channel praat meer “wetenschappelijk” dan andere channels die ik tegen ben gekomen.

    Walsch praat in principe over precies het zelfde maar uit een meer theologisch en filosofisch standpunt. Zo bestaan er nog meer kanalen voor wie meer mytisch, theologisch, atheistisch etc ingesteld zijn. Hoe kan het ook anders als alles bestaat 🙂

    geniaal filmpje van Neale Donald Walsh over dat god maar 1 woord kent: yes!

    https://www.youtube.com/watch?v=ZMPhTLez_Ck

    1 likes
  • De statement dat tijd niet bestaat klopt niet. Dan zou alles stil staan en is er geen mogelijkheid tot ook maar 1 beweging of gedachte en geen mogelijkheid tot realisatie. Dus dan zou niks bestaan. Zelfs het universum niet.

   0 likes
 4. Indien tijdsverloop in feite een illusie is, zoals vaak wordt beweerd, dan is deze illusie kennelijk zeer krachtig, aangezien geen ons in staat lijkt om zich moeiteloos door de tijd te verplaatsen met ons lichaam, om dan b.v. vervolgens een fysiek bewijs vanuit ‘t verleden of toekomst mee naar ‘t hier en nu terug te brengen.
  Er bestaat volgens mij een collectief aanvaard, geestelijk projectiebeeld vanuit ieder levend wezen in deze materiële, aarde sfeer, die a.h.w. op kwantum niveau ingeëtst wordt in de ruimte en onherroepelijk is, en die wij allen als de aardse buitenwereld in ‘t hier en nu herkennen.
  Deze veronderstelde geestelijke projectiewereld wordt ieder ultrakort moment weer bijgesteld en vervolgens gemanifesteerd in dezelfde ruimte, en door ons allen als een doorlopende voorstelling beleefd met kleine of grote aanpassingen, en wat daardoor tevens een uiterlijke tijdsbeleving oproept.
  Maar om je dan fysiek naar ‘t verleden of toekomst te begeven, zou volgens mij een onmogelijk scenario oproepen van een oneindig aantal aan elkaar geschakelde projectiebeelden in de ruimte, waar je dan ergens inspringt om b.v. iets uit ‘t verleden toch als een actueel moment te beleven en zo nodig te beïnvloeden. En dat wordt “tijdreizen” uiterst complex, zó dat zelfs de Schepper er een beetje tureluurs van wordt, hahaha.
  Wat volgens mij zeker mogelijk is, om op zgn. geestelijk, Akasha niveau door de tijd heen te gaan, meestal door astrale uittredingen: Naar ‘t verleden alsof je 3-dimensionale videobeelden op uiterst realistische wijze kunt bekijken, maar toch niet stoffelijk zijn, dus waarbij je b.v. voorwerpen vanuit ‘t verleden niet mee kunt nemen.
  Naar de toekomst reizen op geestelijk niveau zal m.i. meer lijken op waarschijnlijke toekomstscenario’s, werkelijkheden die niet vast liggen en tevens vager worden naar een verdere toekomst.
  En als laatste punt wilde ik nog zeggen, dat herdenkingen en diensten over b.v. de tweede wereldoorlog volgens mij magisch en zinvol zijn, omdat de goede gedachten en gebeden onder de mensen opstijgen, niet alleen naar de overleden zielen, maar ook naar een geestelijk niveau, welke m.i. ontkoppeld is aan de chronologische tijd en kan er vanuit de fysieke toekomst tijdens de oorlog een zegenende, geestelijke werking uitgaan naar de al de fysieke- en geestelijke verschrikkingen, die mogelijk op een bepaalde wijze enigszins worden verzacht vanuit onze huidige herdenkingen.
  En wie weet, doet een toekomstige mensheid dat eveneens voor ons in de huidige wereld met al haar verschrikkingen !

  0 likes
  • Hallo,
   misschien even een bedenking, ik ben geen zweverig type en ik lees hier dingen waarvan ik echt niet weet wat ik moet denken, maar ik vraag me toch af…ik heb heel vaak een deja-vu ofhoe het ook mag heten, dan gebeurt er iets of ik ben ergens en dan in een flits zie ik precies voor me hoe het was en wat gebeurt, een voorbeeld bijvoorbeeld vanmiddag ga ik mijn dochertje halen aan school en ik loop naar binnen, in een flits zie ik haar kapotte maillot dat ze was gevallen op de speelplaats, wat er gebeurde was dus al gebeurd, maar die deja-vu flitsen zijn zo kort dat ik niet weet wat ik ervan moet maken/denken. Zou dat een verband kunnen zijn met die spiegeluniversums? Misschien een domme vraag op de verkeerde plek ik probeer zelf wel tijd te maken om er wat over op te zoeken. Nog even zeggen dat ik helemaal niet geloof in paranormaal gedoe want daar hebben die deja-vu flitsen niets mee te maken mijn inziens.

   1 likes
   • Het wetenschappelijk aanvaarde antwoord betreft deja-vu is dat de ene hersenhelft de informatie sneller verwerkt dan de andere. Waardoor je het idee hebt dat je het al eens eerder hebt gezien.

    Ik ben de laatste jaren echter steeds meer van mening dat het hoofdartikel inderdaad zou kunnen kloppen. Een nostrodamus en leonarda davinci konden gewoon makkelijker informatie vergaren uit parallelle realiteiten die ogenschijnlijk in de toekomst lagen. maar omdat alles bestaat tegelijkertijd, is er dus geen toekomst of verleden. Alleen een infinity of possibilities. Bereikbaar voor mensen met een betere antenne in hun hersenen.

    Dromen zie ik steeds maar als een avontuur. Een kijkje in een andere realiteit.

    Paranormaal betekend gewoon bovennatuurlijk omdat het niet wetenschappelijk bewezen kan worden of gericht onderzoek naar gedaan kan worden.

    Zo gauw de quantum physics straks echte antwoorden heeft en het paranormale dus simpelweg een plaats krijgt in de natuurkunde dan noemen ze het “normaal”.

    Dit zal nog wel een tijdje duren want de geleerden snappen nog niet waarom de quantum physics werkt zoals ze werkt. het is een hele vreemde materie. bijna paraphysics.

    0 likes
    • Ik kan het nog steeds niet plaatsen, want ik had gezien dat ze haar knie had bezeerd voordat ze uit het klasje kwam, hoe kan die ene hersenhelft dat nu zien of weten voordat ik mijn dochter zie, ik vind het allemaal een beetje absurd en hoop dat die deja-vu of flitsen of wat het ook is gewoon lekker wegblijven. Ik ben iemand ik geloof heel graag dingen maar ik wil het wel zien of bewijzen zien, en wat ik hiermee aan moet heel vreemd ik blijf er steeds aan denken. Misschien toch eens neuzen om er een boek over te lezen misschien dat ik er dan wat meer van snap.
     Bedankt trouwens voor je antwoord maar het klinkt me als Swahili in mijn oren 🙂

     2 likes
 5. Sorry hoor; ik sta achter het berricht behalve de optie ‘nieuw’- in zoveel boeken en verslagen m.b.t occultisme en levensbeschouwingen is dit al lang een bekend punt. Alleen niet in de grote massa. Wel goed dat dit nu hier beschreven wordt.

  2 likes
 6. Gelukkig komt planeet x eraan om de mensheid te redden. En kunnen we in de toekomst leven.

  0 likes
  • truthisstrangerthanfiction

   denk eerlijk gezegd dat planeet x, als hij al zou bestaan, enkel dood en verderf zal brengen..de reïncarnatie van de duivel zelf..

   1 likes
   • Wetenschappers zijn al jaren het er over eens dat parallelle realiteiten moeten bestaan. Als dan ook nog alles tegelijkertijd moet bestaan zou je er voor kunnen kiezen om niet in die realiteit te leven.

    1 likes
 7. Het pyramide model van Stefan Denaerde beweert dit al jaren, dat tijd 3 dimensionaal is…

  1 likes
 8. Ooit een documentaire gezien waarin een vrouw, welke claimde “contact” te hebben met nostradamus, verklaarde dat nostradamus aan haar verklaarde dat verleden, heden en toekomst parallel aan elkaar bastaan…

  1 likes
 9. Waarom moeten wij dan nu betalen voor ons pensioen als we dat toch nooit helemaal terug krijgen?

  1 likes
 10. Tijd is een rangschikking om vast te stellen. Alles gebeurt immers nu. Zodra verleden of toekomst een rol gaan spelen zitten we vast in die rangschikking waarin bepalingen hun vastgezette informatie weer geven. Allemaal denkwerk, die de onzekerheid afdekt.

  1 likes
 11. Neodictatoriaalfruitvliegje

  dust to fust
  ashes to ashes….
  Het komt en het gaat en het komt en het g…….

  1 likes
 12. We volgen al eeuwen de drie wijzers van de klok als de drie “Wijzen uit het Oosten” in de taal van tijd
  en G(EL)D staan heldere verwijzingen die bovenstaande artikel bevestigen.
  Onder het (Mon)etair (Mon)opoly (Mon=Maan) doet tijd=Geld dienst als holografisch ce(ment) en wordt de fundamentele be(teKen)is van het woord door associatie neuro linguistisch verdraaid.

  Bevoegd(h)eden, werkelijk(h)eden, over(h)eden, omstandig(h)eden, ………. etc etc

  0 likes
 13. • Dus na het verleden is het heden en na het heden komt de toekomst.
  • Een verleden dat overgaat in de toekomst is in het heden.
  • Voor de toekomst ligt het heden en dus bestaat het verleden voor de toekomst nu al.

  Kairos, een verleden, heden en toekomst die samenkomen in een waarneming of herinnering en tot een nieuwe ontdekking of een besluit leiden.

  Het verleden van de toekomst bestaat nu al.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...