Universum

Nieuwe theorie suggereert dat verleden, heden en toekomst naast elkaar in het heelal bestaan

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens een nieuwe theorie moeten we anders gaan nadenken over tijd en is alles in de tijd alomtegenwoordig. Als we van bovenaf op het universum zouden ‘neerkijken’, zouden we zien hoe tijd zich in alle richtingen verspreidt, net zoals we ruimte op dit moment zien.

Deze intrigerende theorie is ontwikkeld door dr. Bradford Skow van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). In zijn nieuwe boek Objective Becoming analyseert hij een aantal theorieën die zijn bedacht om tijd te verklaren.

“Als je mensen vraagt naar het verstrijken van tijd, gebruiken ze vaak een metafoor,” zei hij. “Ze zeggen dat tijd als een rivier is of dat we door de tijd gaan als een schip dat door het water vaart.”

Een andere theorie stelt dat het heden een ‘schijnwerper’ is die van het verleden naar de toekomst beweegt. Dr. Skow gelooft daar niet zo in. Hij is voorstander van een theorie die bekendstaat als het ‘blok-universum’, waarin het verleden, het heden en de toekomst naar elkaar bestaan.

Nieuwe theorie suggereert dat verleden, heden en toekomst naast elkaar bestaan in het heelal
Bradford Skow (MIT)

Dr. Skow denkt niet dat we gebeurtenissen achter ons laten waarna ze voor altijd verdwijnen. In plaats daarvan bestaan ze volgens hem in verschillende delen van de ruimtetijd. Hij zegt dat de ervaringen die je gisteren, afgelopen week of zelfs jaren geleden had allemaal echt zijn, maar dat we nu in een ander deel van de ruimtetijd zijn beland.

In december vorig jaar suggereerden wetenschappers dat er een ‘spiegeluniversum’ moet zijn waarin de tijd in tegengestelde richting gaat. Voor intelligente wezens in dat universum zou het lijken alsof wij teruggaan in de tijd.

De onderzoekers zeggen dat er na de oerknal twee universa zijn ontstaan, die in tegenovergestelde richting uit elkaar door de tijd bewegen. Het spiegeluniversum zou er anders uitzien als het onze, maar zou wel planeten, sterren en sterrenstelsels bevatten.

Boek: Objective Becoming

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard van Bemmelen
Richard van Bemmelen
7 jaren geleden

Het pyramide model van Stefan Denaerde beweert dit al jaren, dat tijd 3 dimensionaal is…

Edwin
Edwin
7 jaren geleden

Tijd is dus alleen maar een gedachte, een overtuiging, en meer niet.
Ons druk maken over toekomstige dreigingen zoals NWO , is in feite dus niets anders dan dat we ons druk maken om onze eigen angsten

Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

Ooit een documentaire gezien waarin een vrouw, welke claimde “contact” te hebben met nostradamus, verklaarde dat nostradamus aan haar verklaarde dat verleden, heden en toekomst parallel aan elkaar bastaan…

Marco
Marco
7 jaren geleden

Sorry hoor; ik sta achter het berricht behalve de optie ‘nieuw’- in zoveel boeken en verslagen m.b.t occultisme en levensbeschouwingen is dit al lang een bekend punt. Alleen niet in de grote massa. Wel goed dat dit nu hier beschreven wordt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

34
0
We lezen graag je reactie!x