Homepagina » Buitenland » VS beïnvloedde 81 verkiezingen in 47 landen. Kijk hier hoe verbaasd deze CNN-host reageert
VS beïnvloedde 81 verkiezingen in 47 landen. Kijk hier hoe verbaasd deze CNN-host reageert

VS beïnvloedde 81 verkiezingen in 47 landen. Kijk hier hoe verbaasd deze CNN-host reageert

De westerse media hebben het steeds over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, maar hoe vaak heeft de VS eigenlijk verkiezingen in andere landen beïnvloed?

CNN-presentator Michael Smerconish had dr. Dov Levin van de Carnegie Mellon Univeristy te gast in zijn programma. Die deed een boekje open over de manier waarop de VS verkiezingen in andere landen beïnvloedt.

Dr. Levin onthulde tot verbazing van Smerconish dat de VS maar liefst 81 verkiezingen in 47 landen heeft beïnvloed.

Minste van twee kaden

En we hebben het hier alleen nog maar over gevallen waarin er rechtstreeks bewijs is voor Amerikaanse inmenging. Ze doen er vaak niet eens geheimzinnig over.

Zo beïnvloedde Washington de verkiezingen in Chili, Argentinië, Israël, Japan, Brazilië, Tsjecho-Slowakije, Oekraïne, Rusland (!), Zuid-Vietnam, de Filipijnen, Italië en Iran.

Smerconish probeerde de Amerikaanse inmenging vervolgens goed te praten door te zeggen dat ‘we soms moeten kiezen uit de minste van twee kwaden’.

Iets slechts

Hij lijkt niet in te zien dat sommigen de Amerikaanse inmenging in al deze landen als iets slechts zien.

Smerconish zit al 40 jaar in het vak en toch reageerde hij verbaasd toen hij hoorde dat de VS in zoveel landen de verkiezingen had beïnvloed.

Als iemand als Smerconish al niet weet wat de Amerikaanse overheid in het buitenland uitspookt, hoe moet de rest van de Amerikaanse bevolking dat dan weten?

‘Amerika bedreigt iedereen’

De Amerikaanse journalist Stephen Lendman heeft daarnaast gezegd dat niet Rusland, Iran en Noord-Korea, maar de VS een bedreiging vormt voor andere landen.

“Rusland bedreigt niemand, Iran bedreigt niemand, Noord-Korea bedreigt niemand, maar Amerika bedreigt iedereen,” zei Lendman.

[RT America, PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Yoep schreef:

  Wat mij opvalt dat Amerika steeds meer de laatjes open doen, dan krijg ik steeds meer het gevoel van haat zaaien, richting en sturing geven naar een burgeroorlog. Met zoiets naar eigen politieke leiding, als jullie waren op de hóógte?! Als ze iets niet willen laten weten aan de buiten wereld dan blijft dat laatje ook dicht.

  6 likes
 • Dirk schreef:

  En toch vind ik het laf en aansturing op.

  Er wordt aangestuurd op zogenoemde vijanden of ‘gevaarlijke’ politieke stromingen, terwijl ik olie, infrastructuur, strategische militaire posities en uiteindelijk geld niet heb gehoord.

  Dus ja, er wordt een boekje open gedaan maar dan wel op de patrionistische amerikaanse manier.

  4 likes
 • War on Error schreef:

  Ga dan eerst maar eens wat informatie verzamelen naar de geldstromen achter de zgn. ‘Partijen voor de Vrijheid’ die van Australië t/m Nederland zijn verschenen.

  Komt nog bij wat je in meer landen in de EU ziet de laatste jaren – wildgroei van het aantal politieke lijsten.
  (In veel gevallen komen opvallende lijnen naar globalisten en hun talloze nep-ngo’s aan het licht); ook een voorbeeld van ‘verdeel en HEERS’. Onmiskenbaar spelen de gecontroleerde media een grote rol bij het misleiden van de kiezers.

  Dr. Levin ‘onthulde’, en Smerconish ‘verbaasd’;
  Reken maar van niet. De een niet, en de ander niet.
  CNN is bekend geworden als propaganda station bij uitstek; dat zal niet veranderen.

  Zo blijkt ook hier weer. Het item is handig gebruikt om terloops propagandistisch effect te sorteren – i.c. ‘door te zeggen dat ‘we soms moeten kiezen uit de minste van twee kwaden’.

  En dei Levin – ‘vergeet’ het hele verhaal van globale beïnvloeding van verkiezingen te vertellen.
  De man is n.b. professor – dus niet weten bestaat niet. (kwestie van opzettelijk verzwijgen).

  zo staat ons land niet in het rijtje. Terwijl er toch Kamervragen zijn gesteld – m.n. over de beïnvloeding van de verkiezingen door de miljardair – tevens oorlogsmisdadiger, en filantroop volgens Rutte – Soros. Meer (nep) ngo’s mengden zich (al eens) in verkiezingen in Nederland.

  Kennelijk is de taak van Levin wat ‘deskundig’ de boel te versimpelen, af te leiden van de lange tentakels van de globalisten. CNN uiteraard de propaganda zender bij uitstek om het bedoelde effect te sorteren.

  3 likes
  • Freba schreef:

   Die Levin -voorheen Levi- is een ordinaire Zionist. Vroeger had je Ali Baba met zijn 40 Rovers. Nu heb je Jacob Rothschild met zijn 35 miljoen Rovers. In Tel Aviv is al decennia lang een Leerstoel aan de universiteit; hoe de publieke opinie in de Wereld te beïnvloeden. Alleen het RTL en SBS volk droomt lekker door. En al de kritieken worden afgedaan onder de noemer Anti-Semitisme. Het begint al op de basisscholen, waar de Duitsers nog steeds worden afgeschilderd als Moordenaars. Een ding moet ik de Uitverkorenen toegeven; een uitstekende PR; maar ja, wat wil je ook als je alle belangrijke nieuwsnetwerken onder controle hebt. Zelfs het Duitse ZDF is gedeeltelijk in handen van CNN. En in NL is dat niet anders. Bij RTL b.v. wordt bijna nooit over Duitsland gesproken; altijd over het Oosten/Oosterburen. Let daar maar eens op.

   0 likes
   • faya schreef:

    ”Het begint al op de basis scholen…”
    Komt helemaal goed, dit jaar nog gaan de kids horen dat alles wat ze geleerd is op leugens gebaseerd is, net als de rest van de wereldbevolking trouwens.
    Disclosure is dichterbij dan de ‘politiek correcten’ denken.

    1 likes
  • Dirk schreef:

   Dat is wat ik ook bedoelde…

   Hoe kan een nieuwslezer verbaasd reageren als er al een slide is voorbereid met betrokken landen.

   0 likes
 • nimrod14 schreef:

  kom op jongens dit gebeurt al eeuwen of het nou amerika is of een afrikaans land of europa met engeland met de brexit zolang de verkiezingsuitslag niet in het plaatje van het desbetreffende land past zullen ze de verkiesingsuitslag probreren te beinvloeden goedshiks of kwaadschiks dus niet naief zijn dit gebeurt al honderden jaren dus er niks neiuws onder de zon en het zal ook wel blijven

  3 likes
 • Hans schreef:

  Zijn ze de islam vergeten?

  2 likes
 • frans schreef:

  Welk land is nu de grootste dictator???

  Zoek in het verre westen.

  2 likes
 • faya schreef:

  Het zijn de nazi’s (niet Duitsland dus) die de NWO opbouwden.
  Als je zelf het hef niet in handen neemt in andere landen, komt daar natuurlijk nooit iets van.

  1 likes
 • math schreef:

  Het alziende oog ziet met de dag scherper. En zijn rechterhand Mister AL ( kunstmatige intelligentie ) wordt met de dag krachtiger.

  0 likes
 • De Vriendt Koen schreef:

  vergeet niet dat er een ‘substantie’ stilaan toegankelijk wordt voor het bewuste deel van de mensheid. men ziet nu reeds dat deze substantie de V.S. tracht te berechten en neutraliseren?

  waar gaat dit eindigen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  rusland

  Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ooit: ‘Paddenstoelwolk 7 keer zo hoog als Mount Everest’

  Het atoomagentschap van Rusland, Rosatom, heeft zeldzame ...

  >