Buitenland

VS beïnvloedde 81 verkiezingen in 47 landen. Kijk hier hoe verbaasd deze CNN-host reageert

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De westerse media hebben het steeds over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, maar hoe vaak heeft de VS eigenlijk verkiezingen in andere landen beïnvloed?

CNN-presentator Michael Smerconish had dr. Dov Levin van de Carnegie Mellon Univeristy te gast in zijn programma. Die deed een boekje open over de manier waarop de VS verkiezingen in andere landen beïnvloedt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dr. Levin onthulde tot verbazing van Smerconish dat de VS maar liefst 81 verkiezingen in 47 landen heeft beïnvloed.

Minste van twee kaden

En we hebben het hier alleen nog maar over gevallen waarin er rechtstreeks bewijs is voor Amerikaanse inmenging. Ze doen er vaak niet eens geheimzinnig over.

Zo beïnvloedde Washington de verkiezingen in Chili, Argentinië, Israël, Japan, Brazilië, Tsjecho-Slowakije, Oekraïne, Rusland (!), Zuid-Vietnam, de Filipijnen, Italië en Iran.

Smerconish probeerde de Amerikaanse inmenging vervolgens goed te praten door te zeggen dat ‘we soms moeten kiezen uit de minste van twee kwaden’.

Iets slechts

Hij lijkt niet in te zien dat sommigen de Amerikaanse inmenging in al deze landen als iets slechts zien.

Smerconish zit al 40 jaar in het vak en toch reageerde hij verbaasd toen hij hoorde dat de VS in zoveel landen de verkiezingen had beïnvloed.

Als iemand als Smerconish al niet weet wat de Amerikaanse overheid in het buitenland uitspookt, hoe moet de rest van de Amerikaanse bevolking dat dan weten?

‘Amerika bedreigt iedereen’

De Amerikaanse journalist Stephen Lendman heeft daarnaast gezegd dat niet Rusland, Iran en Noord-Korea, maar de VS een bedreiging vormt voor andere landen.

“Rusland bedreigt niemand, Iran bedreigt niemand, Noord-Korea bedreigt niemand, maar Amerika bedreigt iedereen,” zei Lendman.

[RT America, PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
6 jaren geleden

Zijn ze de islam vergeten?

Dirk
Dirk
6 jaren geleden

En toch vind ik het laf en aansturing op.

Er wordt aangestuurd op zogenoemde vijanden of ‘gevaarlijke’ politieke stromingen, terwijl ik olie, infrastructuur, strategische militaire posities en uiteindelijk geld niet heb gehoord.

Dus ja, er wordt een boekje open gedaan maar dan wel op de patrionistische amerikaanse manier.

Yoep
Yoep
6 jaren geleden

Wat mij opvalt dat Amerika steeds meer de laatjes open doen, dan krijg ik steeds meer het gevoel van haat zaaien, richting en sturing geven naar een burgeroorlog. Met zoiets naar eigen politieke leiding, als jullie waren op de hóógte?! Als ze iets niet willen laten weten aan de buiten wereld dan blijft dat laatje ook dicht.

War on Error
War on Error
6 jaren geleden

Ga dan eerst maar eens wat informatie verzamelen naar de geldstromen achter de zgn. ‘Partijen voor de Vrijheid’ die van Australië t/m Nederland zijn verschenen.

Komt nog bij wat je in meer landen in de EU ziet de laatste jaren – wildgroei van het aantal politieke lijsten.
(In veel gevallen komen opvallende lijnen naar globalisten en hun talloze nep-ngo’s aan het licht); ook een voorbeeld van ‘verdeel en HEERS’. Onmiskenbaar spelen de gecontroleerde media een grote rol bij het misleiden van de kiezers.

Dr. Levin ‘onthulde’, en Smerconish ‘verbaasd’;
Reken maar van niet. De een niet, en de ander niet.
CNN is bekend geworden als propaganda station bij uitstek; dat zal niet veranderen.

Zo blijkt ook hier weer. Het item is handig gebruikt om terloops propagandistisch effect te sorteren – i.c. ‘door te zeggen dat ‘we soms moeten kiezen uit de minste van twee kwaden’.

En dei Levin – ‘vergeet’ het hele verhaal van globale beïnvloeding van verkiezingen te vertellen.
De man is n.b. professor – dus niet weten bestaat niet. (kwestie van opzettelijk verzwijgen).

zo staat ons land niet in het rijtje. Terwijl er toch Kamervragen zijn gesteld – m.n. over de beïnvloeding van de verkiezingen door de miljardair – tevens oorlogsmisdadiger, en filantroop volgens Rutte – Soros. Meer (nep) ngo’s mengden zich (al eens) in verkiezingen in Nederland.

Kennelijk is de taak van Levin wat ‘deskundig’ de boel te versimpelen, af te leiden van de lange tentakels van de globalisten. CNN uiteraard de propaganda zender bij uitstek om het bedoelde effect te sorteren.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x