Binnenland

Hoogleraar: ‘Er wordt een coup gepleegd op de Nederlandse samenleving door een kleine groep ecologen’

Help door dit met vrienden op je socials te delen!

Uit onderzoek is gebleken dat de natuur nog gevoeliger is voor stikstof en er zijn nog meer maatregelen nodig om de doelen te halen, schreef de NOS vrijdag.

Als het kabinet zich aan de eigen afspraken houdt – wat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in een reactie zegt te zullen doen – moet een deel van de stikstofnormen in Nederland worden aangescherpt, aldus de NOS.

Jaap Hanekamp, als universitair hoofddocent verbonden aan het Middelburgse Roosevelt University College en hoogleraar van de University of Massachusetts Amherst, schreef een scherp commentaar op het stikstofbericht van de NOS.

Coup

“Er wordt een coup gepleegd op de Nederlandse samenleving door een kleine groep ecologen met hulp van de nationale pers,” stelt Hanekamp.

Het gaat om de zogeheten kritische depositiewaarde (KDW), die aangeeft hoeveel stikstof een natuurgebied ‘aankan’ voordat er schade ontstaat. Hanekamp: “Er is weer een ‘nieuw’ rapport uit over de KDW. De NOS vindt dat ‘nieuws’. Sterker: er worden meteen ‘politiek relevante conclusies’ meegeleverd, of vormen die ‘conclusies’ het zelfgemaakte ‘NOS-nieuws’?”

“Valt er iets te melden over deze nieuwe samenvatting van ‘wereldomspannend onderzoek’? Niet echt,” schrijft de hoogleraar. “Het is meer van hetzelfde. Academische reflectie ontbreekt en alle kritiek die recentelijk is geformuleerd, is in geen velden of wegen te bekennen. Dit verbaast allemaal niet.”

Pseudowetenschap

Hij vindt het werkelijk stuitend dat de kritische depositiewaarden in dit rapport wederom ex cathedra worden gepresenteerd als ‘unieke getallen’ zonder onzekerheden en bandbreedtes. “Dat alleen al reduceert KDW tot pseudowetenschap.”

Het moge duidelijk zijn dat de auteurs van dit zoveelste KDW-rapport openlijk politiek bedrijven, zegt Hanekamp. “De NOS, zo blijkt, faciliteert de schrijvers en daarmee de Nederlandse overheid ruimhartig en kritiekloos.”

4.8 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos Veraart
Jos Veraart
1 jaar geleden

Te gek voor commentaar helemaal gek in in NL mafkezen zijn het

Arwijn
Arwijn
1 jaar geleden

Het is gewoon pure propaganda!

Onheilsprofeet!
Onheilsprofeet!
1 jaar geleden

Het drijft ons richting armoede en chaos!

Anneri
Anneri
1 jaar geleden

En dit is niet de enige coupe die gepleegd wordt!! De hele kliek doet er aan mee in het kabinet. SCHANDE

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x