Homepagina » Buitenland » CIA-agent onthult eindelijk de waarheid over de Irak-invasie: “Saddam was de meest waardige persoon in de kamer”
CIA-agent onthult eindelijk de waarheid over de Irak-invasie: "Saddam was de meest waardige persoon in de kamer"

CIA-agent onthult eindelijk de waarheid over de Irak-invasie: “Saddam was de meest waardige persoon in de kamer”

De regering van George W. Bush zag Irak als een ‘onafgemaakte zaak’ en was al ‘vanaf dag één’ vastbesloten het land binnen te vallen. Dat heeft een oud-analist van de CIA gezegd.

John Nixon, die Saddam Hoessein moest ondervragen nadat hij in december 2003 in een grot was gevonden, zei dat het doodsvonnis van de Iraakse leider al op de dag na de 9/11-aanslagen was getekend.

“We kregen te horen dat ze Irak zagen als een ‘onafgemaakte zaak’,” zei Nixon tijdens het BBC-radioprogramma Today.

Doodsvonnis

“We begrepen op dat moment niet goed wat ze bedoelden met ‘onafgemaakte zaak’, maar we wisten dat ze iets van plan waren,” voegde hij toe.

Hij vervolgde: “Ze hadden dit besluit op dag één al genomen. Na 9/11 was het doodsvonnis van Saddam Hoessein getekend.”

Grote fout

De CIA-analist zei dat tijdens het verhoor al snel duidelijk werd dat Hoessein geen massavernietigingswapens had ontwikkeld.

Hij sprak zich ook diverse keren uit tegen de Irakoorlog en zei dat Amerika een grote fout had gemaakt door in te grijpen.

Maffiapraktijken

Hij vergeleek de executie van Hoessein met ‘maffiapraktijken’ en zei dat ‘Saddam de meest waardige persoon in de kamer was’.

“We gingen naar Irak om massavernietigingswapens te vinden, om te bouwen aan een nieuw Irak, om er een rechtsstaat van te maken en het Iraakse volk democratie te geven, maar daar kwam niets van terecht,” besloot hij.

[Independent]


Vond je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Sprak een Irakees die uitlegde dat Saddam beter voor zijn volk was dan dat de gecontroleerde westerse media propageerde. Irak onder saddam was vele malen minder een dictatuur dan de nazi EU dictatuur van nu.

  34 likes
  • Saddam heeft de aanvallen op zijn land zelf uitgelokt door meerdere scuds richting Israël te schieten, wie zoiets flikt gaat er aan ! ( Don’t F*ck with the Jews ! )

   Groetnnn uut Nunspeet.

   7 likes
   • Ha! en gij geleuft nog steeds de mainstream!?

    12 likes
   • @René van Zalk.
    Dit verklaard nog niet waarom een voormalig opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten naar buiten kwam met het nieuws dat er voor de scudraketten al sprake was om Irak aan te vallen naast zeven andere landen.

    Wat dat aangaat was ik blij verrast met het feit dat Donald Trump verklaarde dat de gevoerde oorlogen in Noord Afrika en de Levant meer kapot hebben gemaakt dan goed was voor Amerika en voor de vrede in de wereld.

    Don’t f*ck met de joden staat dan ook niet erg netjes vind je zelf ook niet. Zo kijk ik op YouTube wel eens naar een stel die hier niets mee te maken willen hebben. Had je daar al eens over nagedacht?

    https://www.youtube.com/watch?v=nMQ9C6vni0w

    1 likes
    • @Gezinusk

     Hahaha……een pot nat dat stelletje.

     Welke monopoly hebben deze mensen in handen?????

     Diamanten handel toch waarvan 60+ procent bestaat uit bloed diamanten dus deze mensen hebben net zoveel bloed aan hun handen als diegene die zij veroordelen. Ze zijn gewoon bang dat ze de diamanten monopoly kwijt raken en dan moeten ze laten zien dat ze niet hetzelfde zijn. Maar waardoor is israel groot geworden en met welk geld?

     0 likes
     • Één pot nat? Wat een flauwekul. Heb je wel begrepen wat er gezegd werd?

      3 likes
     • Wie er bepaald wat heilige land is? Ik weet niet of je het meegekregen hebt maar kan alvast bevestigen dat dit niet over hun gaat.

      Volgens mij pogen ze dan ook uit te leggen dat de zionistische staat niks te maken heeft met waar zij voor staan. Of kijk ik soms naar de verkeerde beelden?

      1 likes
     • Ja een pot nat….wie bepaald wat het heilige land is en wie zegt dat het van hun is en wat is hun bewijs van hun veroordelingen…..alleen woorden?????

      Dus met andere woorden wie doet wat aan en gebaseerd waarop en ook is het makkelijk om vingers te wijzen om zelf ‘onschuldig’ te blijven….misschien zou je wat dieper moet ingaan op hun verleden en dan kom je erachter dat ze net zo erg zijn als diegene die ze veroordelen.

      Daarnaast is het geloven van welke god in welke heilige geschrift dan ook hetzelfde als het vereren van de duivel de demiurge van deze creatie genaamd universum (hel)!!!!

      0 likes
     • Nee je kijkt niet naar de verkeerde beelden. Mogelijk krijg je een verkeerde boodschap door met wat hun zeggen.

      Ja ze geven aan dat ze zich niet vergelijken en niets te maken willen hebben met het zionisme….maar…..heb jij wel eens de Y’rushalmi talmud (de wetten van de joden) erop nagelezen?

      Daarin staan dingen die voor elke ware jood de waarheid is en geloof me dat alle niet joden niet meer zijn dan dat ze gemaakt zijn om hun te dienen. Daarin staat ook dat ze nooit de waarheid zullen vertellen en alles zo zullen verdraaien zodat de niet joden het nooit zullen weten. Dit doen ze al eeuwen!

      0 likes
     • Zo word het verhaal nog veel verbazingwekkender dan ik in eerste instantie had gedacht. En als ze het zo hadden gewild dat niet joden het nooit zouden weten dan was het zionisme hier nooit aan de kaak gesteld. Dat kan ik je alvast op een briefje meegeven.

      0 likes
     • Daar geef ik je volledig gelijk in!

      In die talmud wordt ook gesteld dat niet joden dit niet mogen weten omdat als niet joden erachter komen van hun bedrog dan zouden de niet joden hun per direct vermoorden. Daarom is de torah ontwikkeld om de talmud op de achterban te gooien.

      Gelukkig zijn er joden die gewoon mensen zijn en het ook belachelijk vinden om zo groot bedrog te moeten verkondigen. Zo iemand is agippa…..een van de hoge generalen van het joodse vaticaan in 1530. Deze heeft het boek ‘de occulte phychologie’ geschreven en daarin vele dingen geschreven die niet naar buiten mocht komen en ongeacht zijn rang is hij er voor op de brandstapel gegooid als ketter!

      Zo zie je maar hoe deze mensen met hun eigen volk omgaan…hoe denk je dan dat ze met niet joden omgaan?

      Ik adviseer je om eens echt in de talmud te kijken, tenminste als er nog een pure bron gevonden kan worden op het net. In mijn mening is de talmud het plan van de 1 wereld orde en alles wat er na is gekomen om het te verbloemen dat het niet zo is!

      0 likes
 2. Waar USA zogenaamd vrede, vrijheid, democratie en vooruitgang gaat scheppen, vindt juist het tegenovergestelde plaats.

  36 likes
 3. Alle landen die geen schuldenlast hebben moeten kapot worden gemaakt, Rusland is nu aan de beurt, ongeacht of hier een derde wereldoorlog uit voortvloeit. Als er een nieuwe wereld orde moet komen zullen alle landen ter wereld in het spiderweb moeten zitten.

  32 likes
 4. In een Amerikaanse documentaire die een jaar of vijf geleden op de NPO te zien was – en met het beleid van de huidige Nederlandse regering kun je daar tegenwoordig weinig meer bij voorstellen – kwam onder meer ten sprake dat Richard ‘Dick’ Cheney degene was die voor het eerst naar het hoofdkwartier van de CIA in Langley afreisde om in zijn functie als vice president, en grootaandeelhouder van Halliburton Company, naar bewijzen te zoeken die volgens een voormalig CIA medewerker moesten aantonen dat Saddam Hoessein een bedreiging vormde voor de wereld.

  Dit schijnt te zijn gebeurt in de periode dat Generaal Wesley Clark op het Pentagon te horen kreeg dat niet Afghanistan als eerste land zou worden aangevallen, omdat in dit land volgens de officiële lezing de daders zouden zitten die 911 op hun geweten zouden hebben.

  https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

  https://www.youtube.com/watch?v=OdbknSpnt2A

  Volgens de CIA medewerker was Cheney zoekende naar bewijzen dat Saddam Hoessein een groot gevaar vormde maar omdat de hoogste prioriteit aan Afghanistan was gegeven had de CIA weinig materiaal voor handen. Dick Cheney zou uiteindelijk besloten hebben om een stel foto’s mee te nemen die door een satelliet waren gefotografeerd en waarop losse delen van oliepijpleidingen te zien waren die later door Colin Powell op een bijeenkomst van de VN veiligheidsraad werden voorgelegd als zijnde rakethulzen.

  Dit was de verklaring van een oud CIA medewerker en droeg bij aan een van de bewijzen dat Saddam Hoessein een bedreiging vormde voor de wereld. Het gevolg was dat de veiligheidsraad groen licht gaf om Irak aan te vallen en een reden dat voormalig premier Tony Blair aan de Britse bevolking verklaarde dat Saddam Hoessein over raketten bezat die het westen binnen 24 uur konden aanvallen. Het NOS Journaal heeft deze korte toespraak uitgezonden want anders kwam ik niet aan de beelden.

  Het gevolg was dat op internet een maand na de invasie in Irak foto’s werden getoond waarop duidelijk te zien was dat een colonne van trucks van Halliburton Company aan wal werd gezet om af te reizen naar de Iraakse olievelden. De controle over de Iraakse olie zou ongetwijfeld een rol hebben gespeeld zoals Generaal Wesley Clark verklaarde, naast het feit dat er werd opgemerkt dat een aantal landen toe waren aan regime change.

  Een onderwerp waar de Amerikaanse regering nog steeds aan vast houdt terwijl aankomend president Donald Trump aangaf waar de regime change hem dan precies in zit. Donald Trump verklaarde dat de landen die in Noord Afrika en het Midden Oosten omver waren geworpen aan de ene kant wel te begrijpen viel want het waren allemaal boefjes, maar dat de gevolgen nog veel erger waren.

  Dergelijke gevolgen hebben we in Europa ook meegemaakt doordat Arabische mensen en veelal met een moslim achtergrond op een stuk grond werden neergezet met de boodschap dat dit het is zoals het moet zijn. Ze mochten plotseling van alles vinden binnen de regels die volgens de veroorzakers waren opgesteld. Democratie in een andere halal vorm werd geboren en bracht enorme offers met zich mee.

  De EU handelde door te stellen dat deze vluchtelingen meteen geholpen moesten worden met een woning en een baan. Ik ben hier een groot voorstander van want je wilt niet op vreemde bodem blijven hangen zonder inkomsten. Inkomsten die tegelijkertijd een ander opoffering blootlegde en dat is de ongepubliceerde versie dat deze vorm van democratie een keerzijde kent met veel meer vertekende beelden van dien.

  Zo was Eelco Bosch en ridder van Rosenthal er vrij snel bij met een programma dat democratie weer een hele andere betekenis kan hebben voor een ander, maar dat gaven ze de nieuwkomers niet mee. Een cultuur van raap je geld maar bij elkaar voordat de fabriek vertrekt. Ik doe niet graag aan voorspellingen maar als een technocraat over een x aantal jaren het nog beter weet om een zombie cultuur teweeg te brengen dan word dat ook in drugs steeds makkelijker uitbetaald. Een regime change die de amerikanen als eerste zullen moeten doorstaan totdat de bui over is. Ze tot inzinking komen waar het leven werkelijk om draait.

  11 likes
 5. Saddam was een man. Dit kun je niet zeggen van de viese kleine kinderen neukers van de zogenaamde leiders van het blanke ras. Saddam kon letterlijke met een hand een shot gun vasthouden en schieten zonder amper te bewegen. Als een westerse leider dit zou doen dan zouden ze weggeblazen worden door de kracht van de shotgun. Mietjes zijn het die niet eens een volwassen vrouw kunnen bevredigen…

  4 likes
  • Nogal wonderbaarlijke omschrijvingen geef je.

   Geen mens die weet of wist wat er in de paleizen aldaar gebeurde. Status moet je niet ontlenen aan het al dan niet vasthouden van een geweer met 1 handje denk ik.

   Dat er aan deze kant van Europa een stel koekebakkers aan het roer staan is vrij duidelijk.

   Met diverse collega’s afkomstig uit de regio wel eens gesproken hoe het was met en nu zonder deze man. Feit is wel dat de algemene opinie (volgens die gasten) is dat het met hem beter was dan zonder hem inzake gezondheidszorg, veiligheid, scholing enz.

   4 likes
  • Ik denk dat je met Kinderneukers de kerkelijke leiders bedoelt? dan heb je helemaal gelijk.
   Die Isis beesten onthoofden kinderen om ze op een stok te spietsen..
   Er is geen andere diersoort op aarde die zo met haat bezig is. Het goed vast kunnen houden van een wapen vind ik dan weer een slap verschijnsel.. wapens gebruiken betekend niet slim genoeg te zijn om het verbaal op te lossen. Dat neemt niet weg dat de blanke leiders vaak omhoog gevallen watjes zijn.
   Er is geen zwart en wit.. de wereld is grijs.. en het lijkt wel steeds donkerder grijs te worden.
   We zouden ons niet druk moeten maken om politieke partijen en religie, die verzinsels hebben we allemaal zelf in het leven geroepen. We moeten gezamelijk eten verspreiden en zorgen dat er geen dode kleutertjes meer aanspoelen.. DAT zou een prioriteit moeten zijn!

   0 likes
 6. Dat geloof ik…..de CIA en de NSA en de NASA zijn NAZI`s!

  3 likes
  • Ik zou in eerste instantie niet alle inlichtingendiensten op een hoop willen gooien want er werken ook mensen die het beste voor hebben maar geen invloed kunnen uitoefenen welke koers er gevaren dient te worden.

   Daarvoor waren een heleboel andere mensen verantwoordelijk. Lees de volgende reacties er maar op na en dan moet het ergste nog komen.

   https://www.youtube.com/watch?v=NpSjwBUnj0Q

   4 likes
 7. Hou toch een ops!

  Saddam heeft zijn eigen bevolking met chemische wapens gedood en de schuld bij Iran neergelegd.
  Saddam viel Iran binnen wat een dood en verderf zaaiende 8-jarige oorlog heeft veroorzaakt.
  Saddam viel Koeweit binnen wat een bloedige oorlog resulteerde.

  Er zijn veel boefjes in de wereld, maar Saddam was er ook zeker 1!

  3 likes
  • en wie financierde Saddam voor de inval in Iran…Precies de…. CIA

   Onwetendheid is een keuze in het tijdperk van informatie…..

   3 likes
  • Daar zijn we het denk ik wel over eens dat Saddam Hoessein een gestoorde gek was en dat Muammar Gaddafi ook maar een klaploper was naast het feit dat we te maken hebben met een ander fenomeen.

   En dat fenomeen heet democratie. Een groot erfgoed als je het mij vraagt, en waarschijnlijk de grootste rust die de wereld voort kan brengen mits je een stel klaplopers voor de groep plaatst. En daar waren we denk ik allemaal getuige van.

   0 likes
 8. Psychopaten lijken altijd kalm en waardig. In werkelijkheid hebben ze “ijsbloed” en verhoogt hun polsslag en transpiratie niet als ze kwaadaardig/beschadigend manipulatief proactief liegen of op de elektrische stoel moeten plaatsnemen.

  Voordat we dus in het wilde weg gaan speculeren aangaande Saddam, Assad, Kim, Demmink, Donner, Cheney, Kerry, Albright, Rice e.d. zouden we beter kunnen EISEN, dat figuren (internationaal) op sleutelposities van de macht VERPLICHT EEN MODERNE PSYCHOPATENTEST MOETEN ONDERGAAN.

  Waarom gebeurt dat niet ondanks dringend advies daartoe van top-deskundigen als Dr. Martha Stout, denk je?

  4 likes
 9. Ach beste mensen wordt toch eens wakker!!!

  Landen die betiteld worden als dictatorschap zijn eigenlijk gewoon landen die niet mee willen gaan in het van de 1 wereld orde plan van de globalisten. Omdat ze niet in het plan passen worden ze zo betiteld en dan is er geen andere mogelijkheid van het land te breken of te vernietigen.

  Zodra de globalisten de oude zijde-route (van oost naar west) volledig in handen hebben is hun plan eigenlijk volbracht……dan worden de schapen/slapers vernietigd totdat er een populatie is die onder controle gehouden kan worden en het werktuig wat daar voor wordt gebruikt is de WWIII. De laatste oorlog gezien daarna er alleen slaven bestaan. Oorlog is een werktuig om paden te banen!

  1 likes
 10. Saddam de ‘meest waardige persoon’ in de kamer?
  Ja, maar tóen was hij de ‘verslagen persoon’, die ‘zo waardig mogelijk’ probeerde over te komen, in de hoop dat hij niet vermoord zou worden.

  0 likes
 11. In elke oorlog op aarde of aanslagen hebben de cia en mi6 en mosad een vinger in elke coup of aanslag zit cia en soros achter en rara bij elke aanslag wordt er een paspoorten een moslim gevonden 11 september wordt een perfecte paspoort gevonden het heeft uren gebrand de gebouwen zijn omver maar ze vinden onaangetaste paspoorten van de zogenaamde terroristen aanslag in Frankrijk de terroristen verliezen hun paspoort bij de aanslagen aanslag in België paspoort gevonden aanslag in duitsland paspoort gevonden aanslag in Istanbul paspoort gevonden ra ra en de paspoorten zijn allemaal van moslims wat toevallig he zo zie je maar hoe ze het blok voor de gek houden en toch zijn er imbecielen en racisten en vijanden en haters van islam die er intrappen en geloven

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus gemaakt in laboratorium, zegt deze voormalige CIA-officier

Het coronavirus is niet in de natuur ...

sneeuw

Irakezen verbijsterd door uiterst zeldzame sneeuwval. Hier is voor het eerst in ruim een eeuw sneeuw van betekenis gevallen

Het zal de vaste lezer van deze ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.