Homepagina » Gezondheid » Bof-vaccinatie werkt niet. Ingeënte kinderen krijgen alsnog massaal de bof en Big Farma vult haar zakken
Bof-vaccinatie werkt niet. Ingeënte kinderen krijgen alsnog massaal de bof en Big Farma vult haar zakken

Bof-vaccinatie werkt niet. Ingeënte kinderen krijgen alsnog massaal de bof en Big Farma vult haar zakken

Kinderen die gevaccineerd zijn tegen bof kunnen de ziekte alsnog krijgen.

Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen proberen te begrijpen waarom er in het afgelopen jaar een uitbraak is geweest met vijf keer zoveel gevallen als normaal.

De uitbraak deed zich grotendeels voor in de staat Washington, met 367 gevallen. De meeste daarvan waren gevaccineerde kinderen, aldus ABC News.

Plotselinge stijging

Ook in de rest van de VS is een plotselinge stijging te zien: 5300 gevallen in 2016 tegenover ongeveer 1000 gevallen in het jaar daarvoor.

Ongeveer 90 procent van de kinderen in Washington die de bof kregen, had alle vaccinaties gehad, aldus Paul Throne, directeur van het vaccinatieprogramma in die staat.

Door wetenschappers wordt vermoed dat het virus is gemuteerd, waardoor het vaccin niet meer afdoende is.

Nooit eerder

Het was altijd al zo dat kinderen soms toch één van de ziekten krijgen, ook al hebben ze de BMR-prik (bof, mazelen en rode hond) gehad.

Artsen weten niet altijd hoe ze de ziekte moeten behandelen, omdat ze nooit eerder een geval van de bof hebben meegemaakt.

Griepprik

De ziekte verspreidt zich door hoesten, niezen en via speeksel. Mensen die besmet zijn, kunnen anderen zeven dagen voordat ze zelf symptomen krijgen al besmetten, en nog acht dagen erna.

De ziekte veroorzaakt zwellingen van de speekselklieren, koorts, hoofdpijn en vermoeidheid. In zeldzame gevallen kan de bof tot hersenvliesontsteking leiden.

Vorige maand bleek nog dat de griepprik afgelopen winter bij Amerikaanse 65-plussers totaal ineffectief was.

[Medisch Dossier]


Vind je deze info belangrijk? Deel het dan met anderen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Er zijn een aantal prikken die je als ouder beter wel kan toelaten. Er is namelijk een tijd geweest dat dit spelletje niet gespeeld werd.
  De DKTP niet laten zetten is een reëel gezondheids-risico nemen.

  Voor de rest weet ik het niet.
  Ik heb als kind de bof, mazelen en rode hond gehad, en het zowaar overleeft, zonder gevolgen.
  Was ik beter af geweest als ik die ziektes niet had gehad ?

  Vrouwen die een mazelen injectie gehad hebben, geven kinderen geen natuurlijke antistoffen meer mee tegen de mazelen, zodat kinderen nu wel zo,n prik nodig hebben.
  En dat is jammer De mazelen krijgen had ook te maken met bepaalde stoffen die afgebroken moeten worden na de moedermelk fase. Dit is waarschijnlijk ook de rede dat er zo veel koemelk allergie gevallen zijn.
  De overweging om nu geen mazelen inenting meer te nemen komt dus eigenlijk te laat.

  Ik overweeg alleen nog, of ik me zal laten inenten tegen hepatitis A en B dat zijn rot ziektes en ik reis wel eens naar Azië.
  Voor de rest zie ik voor mezelf geen noodzaak.

  Als ik nu jonge kinderen had zou ik me heel grondig inlezen en laten informeren over wat ik wel en niet laat zetten.
  De standaard prikken zou ik niet overslaan, maar dat is mijn keuze.

  0 likes
  • “Als ik nu jonge kinderen had zou ik me heel grondig inlezen en laten informeren over wat ik wel en niet laat zetten.”
   Dat heb je klaarblijkelijk nu dus nog niet gedaan.

   “De standaard prikken zou ik niet overslaan, maar dat is mijn keuze.”
   Maar toch trek je nu al conclusies.

   “Er is namelijk een tijd geweest dat dit spelletje niet gespeeld werd.”
   Tja dat is de vraag nog maar of dat zo is. Gezien de geschiedenis hoe het gehele vaccinatie gebeuren tot stand is gekomen zou ik zeggen dat er al vanaf het begin ‘spelletjes gespeeld worden’. Hoe dan ook die DKTP van tegenwoordig is echt niet meer te vergelijken met die van vroeger.

   “De DKTP niet laten zetten is een reëel gezondheids-risico nemen.”
   Het omgekeerde is waar. Uit statistieken blijkt dat niet gevaccineerden 10x minder kans maken op het ontwikkelen van aandoeningen.

   “Vrouwen die een mazelen injectie gehad hebben, geven kinderen geen natuurlijke antistoffen meer mee tegen de mazelen, zodat kinderen nu wel zo,n prik nodig hebben.”
   Die logica klopt niet. Aangezien je zelf zegt oa de mazelen gehad te hebben waarbij je wel geprofiteerd hebt van ‘rijke’ moedermelk heeft het je er dus niet tegen beschermd. Feit is dat een gezond lichaam prima overweg kan met alles waartegen gevaccineerd wordt (ook polio).

   9 likes
   • Je trekt conclusies die je niet kan onderbouwen, Maar dat is prima.
    Ik heb dit stukje geschreven omdat ik vroeger juist die prikken niet aan mijn kinderen wilde geven.
    Echter ik ik ken een specialist in alternatieve geneeswijze die mij wist over te halen met goede argumenten. Mijn houding was behoorlijk extreem, en hij heeft mij op mijn verantwoording gewezen, daar ben ik hem dankbaar voor.

    Neem nu als voorbeeld polio. Weet je hoeveel mensen daar het slachtoffer van zijn geworden?
    En weet je hoeveel gevallen daar nu per jaar van zijn.? Dan kan je toch wel degelijk spreken van wat voor een zege die inenting is. Of niet?

    Ergens tegen zijn is ook een vak, maar als je een kind hebt dan word je toch wat realistischer.

    Ik wens het je toe.

    0 likes
    • Grappig ik zie in jou verhaal ook geen enkele onderbouwing maar bij mij heb je er wat op aan te merken. Dus met andere woorden jou moeten we maar gewoon vertrouwen en ik om diezelfde reden l*l maar wat…

     En ja ik heb me wel degelijk in het aantal polio gevallen verdiept. Eigenlijk zou ik het niet moeten doen maar je verplicht me zo’n beetje om weer opnieuw de precieze statistieken op te zoeken want ja die geef je zelf natuurlijk ook niet hè.

     Gewoon van wiki:
     “De laatste grote polio-epidemie in Nederland was in 1956. Deze epidemie heeft in dat jaar bij 1784 mensen verlammingen veroorzaakt; 10% van hen moesten beademd worden (in de zogenaamde ijzeren long). 70 personen (3%) zijn overleden.”
     Bij een bevolking van iets minder dan 11 miljoen in 1956 komt dat neer op minder dan 0,016% van de bevolking (dodenaantal ligt nog veel lager maar 0,00048%). En dat wordt dan een grote epidemie genoemd. Voor de overige 99,98% van de bevolking destijds als ze het al kregen was het niet meer dan wat ‘griep’.

     Vooruit dan oa her is een prima lading verzamelde statistieken te vinden. Het gemiddelde van die meest uitgebreide blauw rode tabel komt op die factor 10 uit die ik eerder al noemde (10,5 om precies te zijn).
     http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/vaccineren-vs-niet-vaccineren-het-verschil/

     1 likes
   • Laat u niets wijs maken ! Vaccins moeten gewoon verkocht worden is net als met andere reguliere medicatie het werkt niet is duur en schadelijk . Denk nog even aan de hetze met de vogelgriep , en de viroloog Ab Osterhaus (Mexicaanse griep) heeft aandelen in griepvaccin de angstindustrie pandemie en verregaande epidemische opschudding . De miljoenen die op kosten van de belastingbetalers zijn verkwist omdat de vaccins niet meer bruikbaar waren . Het stil gehouden HPV schandaal grootste medische miskleun de ernstige bijwerkingen , verlammingen , hartaanvallen en zelf overlijden . Het verband tussen een HPV -infectie en baarmoederhalskanker is een aanname .

    1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

hoogleraar

Hoogleraar Pierre Capel legt uit waarom het coronavaccin niet werkt: ‘Het gaat er absoluut niet komen’

Hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel noemt de ...

europese commissie

Lees en huiver: Europese Commissie kwam vlak voor coronacrisis met dit stappenplan voor vaccinatie

In september vorig jaar, kort voor het ...