Binnenland

Hoogleraar stelt nu ook censuur in Tweede Kamer voor, net als in de DDR

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!

Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans stelde op NPO Radio 1 voor om debatten in de Tweede Kamer met een vertraging uit te zenden om beter in te kunnen grijpen bij ongepast gedrag.

Hij zei dat het in de Tweede Kamer nu ‘heel erg makkelijk’ is om een soort belletje trekken te organiseren. “Je gaat iets heel lelijks zeggen, dat neem je op, je knipt de rest eraf, alles is live en dan kan die voorzitter niks doen, want het is gebeurd.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Je kunt ook zeggen: we streamen het live, maar er zit twee minuten vertraging op, aldus de hoogleraar. “En zo zijn er wel wat meer dingen technisch te doen die het verdienmodel van haatzaaien en beledigen in het anonieme terugdringen.”

Hier mag niet aan worden getornd

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) wijst erop dat vergaderingen van de Staten-Generaal openbaar zijn, zodat kiezers hun volksvertegenwoordigers kunnen controleren.

“Kiezers moeten ook op de hoogte kunnen zijn van ‘ongepast gedrag’ (lees: ‘ongemakkelijke waarheden’). Hier mag niet aan getornd worden,” benadrukt Van Meijeren.

Staatscensuur. Je moet ervan houden

“Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans stelt nu ook censuur in de Tweede Kamer voor en noemt dat eufemistisch ‘ingrijpen bij ongepast gedrag’,” merkt huisarts Els van Veen op.

Schrijver Melissa Kampers zegt: “Als het aan Voermans ligt, krijgen we nog maar één geluid te horen. Het opgelegde narratief van de zittende macht. Zeg Voermans, dat zijn geen debatten meer, dat zijn monologen van een totalitair regime.”

“Staatscensuur. Je moet ervan houden,” twittert medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

4.9 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
9 maanden geleden

De volgende hoogleraar met communistische trekjes. Het gezond verstand bij hoog opgeleide figuren als dit soorten mensen is ver te zoeken. Zou dat komen door het linkse lesmateriaal wat al jaren wordt gebruikt?????.

Annette
Annette
9 maanden geleden

Om te beginnen wil ik voorstellen om de titel Hoogleraar voor dit soort schertsfiguren per direct te vervangen door Laagleraar.

Dat dekt de lading in ieder geval vele malen beter.

Wim Voermans is de zoveelste puppet van het WEF-regime, die naar voren wordt geschoven om weer een ingreep te doen in het steeds kleiner wordende democratische gehalte van de Tweede Kamer.

Gideon van Meijeren heeft voor de zoveelste keer het gelijk aan zijn kant. WIJ, de bevolking van Nederland, hebben het RECHT om te horen wat daar in de Tweede Kamer wordt besproken.

En dan NIET met een livestream van 2 minuten later. Wim Voermans, f*ck you.
Bemoei je lekker met je eigen zaken.

Eén ding is voor mij zeker: alleen al het hebben van een andere mening dan de mening van regering en grootste deel van de Tweede Kamer is al genoeg om dit te definiëren als ongepast gedrag.

WAAR is de tijd gebleven, dat het NORMAAL was om met elkaar in discussie te gaan. EN respect te hebben voor mensen met een andere mening?

Het erge is ook nog eens, dat het HIER gaat om de Tweede Kamer, maar dat dit inmiddels ook gemeengoed is geworden in het alledaagse leven van ons allemaal.

Voor iemand zoals ik, die eigenlijk niet gewend is om een blad voor haar mond te nemen, wordt het steeds moeilijker.

Vrienden en vriendinnen zeggen vaak tegen mij: Annette, probeer een beetje diplomatiek te zijn.

Maar voor mij is dat vreselijk moeilijk. Ik kan absoluut niet tegen onrecht. En laat ik daar nu (helaas) steeds MEER mee geconfronteerd worden.

Piet
Piet
9 maanden geleden

Voermans ook voor de kar gespannen , kassa Voermans want daar hebben ze genoeg van . Met je opleiding moet je staan voor de democratie en niet voor de dictatuur. Of heb je al afscheid genomen van de democratie. Blijf eens van het volk af door dwangmatig zaken te promoten. Laat het volk spreken.

Marion
Marion
9 maanden geleden

Dictatuur gaat stap voor stap. In bepaalde landen gingen ze wel eens op de vuist. Wil ik hier ook wel n’s zien.

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x