Buitenaards

World Economic Forum noemt ontdekking buitenaards leven een risico

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) wordt dit jaar gehost door Jordanië. Er zullen naar schatting 1000 regeringsleiders, academici, zakenlieden en magnaten aanwezig zijn.

Het WEF heeft grote invloed op wereldwijde besluitvorming, en is daardoor een machtig adviesorgaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens critici is het WEF een zakenforum, waar de rijkste bedrijven kunnen onderhandelen over deals met andere bedrijven of politici. Het doel van het WEF voor veel van de deelnemers zou persoonlijk gewin zijn in plaats van het oplossen van de problemen op aarde. Bovendien vinden tegenstanders dat het WEF een niet-democratisch gekozen, maar veel te machtig forum is.

X-factoren

Bij het WEF worden alleen bedrijven toegelaten met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. De prijs van een toegangskaartje bedraagt 6250 dollar.

Het WEF heeft een nieuw rapport opgesteld over de 50 grootste wereldwijde risico’s. In samenwerking met het wetenschappelijke tijdschrift Nature heeft het WEF een aantal ‘X-factoren’ op een rij gezet. Met deze X-factoren wil het WEF beleidsmakers wijzen op een aantal in haar ogen belangrijke punten. De aandachtspunten worden emerging concerns with uncertain consequences genoemd.

Geo-engineering

Twee factoren springen eruit, te weten het toepassen van geo-engineering en de ontdekking van buitenaards leven. Als voorbeeld van geo-engineering noemt het WEF het injecteren van kleine deeltjes in de atmosfeer om zonne-energie tegen te houden. In het rapport wordt opgemerkt dat de technologie en daarmee het wereldklimaat in handen kunnen vallen van een land of een rijk individu.

De tweede X-factor die eruit springt is de ontdekking van buitenaards leven. Het machtige forum presenteert de factor aan de beleidsmakers als een risico. Volgens het WEF is het goed mogelijk dat we buitenaards leven of andere bewoonbare planeten gaan ontdekken. In het rapport wordt gesproken over de ‘ingrijpende gevolgen’ van een dergelijke ontdekking.

Oude beschaving

De ontdekking van buitenaards leven zou groot nieuws zijn, maar de wereld niet gelijk veranderen. Buitenaards leven is immers al vaker ontdekt. Aan het begin van de twintigste eeuw wist de Amerikaanse astronoom Percival Lowell velen ervan te overtuigen dat op Mars kanalen konden worden gevonden die waren gebouwd door een oude beschaving.

Men zou speculeren over het bestaan van andere intelligente wezens en vele aannames over de menselijke filosofie en religie in twijfel trekken, aldus het rapport. De auteurs schrijven dat het bewijs van leven elders in het universum grote fysiologische gevolgen kan hebben voor het menselijke geloofssysteem. Ze stellen speciale campagnes voor om mensen voor te bereiden en ongewilde sociale gevolgen van een dergelijke ontdekking en paradigmaverschuiving te voorkomen.

Bron: Weforum.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Aangezien wij in een Nep economie leven,zie link: https://www.ninefornews.nl/financieel/10-bewijzen-dat-we-in-een-nep-economie-leven.html is het World Economic Forum (WEF)EEN RISICO voor de buitenaardsen en Ons komt eerder.Hebben jullie al satalieten in de lucht gebracht, om de buitenaardsen neer te kunnen halen??Broekje poepers!!

foxtrot
foxtrot
11 jaren geleden

Ik word er wel zo moe van , dat andere onbekende instantie,s gaan bepalen voor mij wat wel of niet verstandig is…
Het heeft allemaal met de aardse macht te maken die ze bang zijn te verliezen.
Het zou ons MENSEN juist meer verbinden dan ooit van te voren. (is weer mijn speculatie)

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

Risicobeheersing is het anticiperen op gebeurtenissen die zouden kunnen gebeuren.
M.a.w. Risicobeheersing is een benadering van excessen op de veranderingen die je verwacht.
We voelen allemaal aankomen dat we onmogelijk de enige “intelligentie” in het universum zijn, en dat een openlijke ontmoeting met die ‘anderen’ elke dag dichterbij komt.
Natuurlijk heeft dat impact. Het is goed dat leiders met die mogelijkheid rekening houden.
Hopelijk komen op dat moment tot een disclosure, d.w.z. een volle openbaring van alles wat al bekend is over buitenaardsleven.
Het staat zo mooi beschreven op deze site. Het artikel over de Grot van Plato: “Als een gevangene zijn ketenen zou afschudden, zou hij door de levenslange ketening in het halfduister zo verkrampt zijn, dat het alleen al pijnlijk voor hem zou zijn om zich om te draaien en bovendien zou het vuur hem verblinden. Hij zou volkomen in de war raken en zich weer willen omkeren naar de wand met schaduwen, de realiteit die hij begrijpt.”

San
San
11 jaren geleden

Het tegenhouden van zonne energie? Ok, this is the limit! Als dit echt gaat gebeuren dan is het tijd om letterlijk de strijd aan te binden met deze idioten!
No way dat dit mag gebeuren, een absolute bedreiging voor de mensheid.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x