Archeologie

Maak kennis met de man die zoekt naar reuzenskeletten

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steenhouwer Jim Vieira weet het zeker: vroeger leefden er reuzen in Amerika die meer dan twee meter lang waren en twee rijen tanden hadden. Hoewel hij geen botten in zijn bezit heeft, zijn er meer mensen die deze theorie aanhangen, schrijft Nina Strochlich van de Daily Beast.

De theorie is gebaseerd op 100 jaar oude artikelen in de New York Times en andere kranten. ‘A Giant’s Remains in a Mound’, meldde de krant in 1883. Vijf jaar later berichtte de St. Paul Pioneer Press over de ontdekking van 2 tot 2,5 meter lange reuzenskeletten.

In 1895 schreef een historicus uit Deerfield in de staat Massachusetts over een skelet met een buitengewoon grote schedel en een dubbele rij tanden, meldt de Recorder.

Volgens de New England Antiquities Research Association bleken dergelijke berichten veelal hoaxes te zijn met als doel om toeristen te trekken. Botten zijn er niet; volgens Vieira zijn ze grotendeels verloren gegaan of zoekgeraakt.

Zijn TED-lezing werd onlangs offline gehaald door de organisatoren omdat het materiaal niet aan de wetenschappelijke standaard zou voldoen. Vieira is samen met zijn broer te zien in het programma Search for the Lost Giants op History Channel. Jim heeft in krantenarchieven meer dan 1000 artikelen over reuzenskeletten gevonden.

Foto: Katrina Wojtasik/A+E Networks

[Newser]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

En die ene afgraving dan waar die Reuze skalet gevonden was? Is hij daar al naartoe geweest?

Ik vind History channel niet echt de meest betrouwbare bron voor dit soort dingen. Die mensen zuigen ook dingen uit hun duim als datgene wat ze tegenkomen niet interresant genoeg is voor het gemiddelde publiek.

Anoniem
Anoniem
8 jaren geleden

Hier een goede documentaire over reuzen…

https://www.youtube.com/watch?v=A9r5pBgIcNc

mario
mario
8 jaren geleden

2 meter is toch geen reuzenskelet.
kijk maar wat er tegenwoordig rond loopt,een heleboel die tegen de twee meter lopen of meer.
kijk alleen maar naar basketballers.

Annne
Annne
8 jaren geleden

In de bijbel wordt er al melding gemaakt van reuzen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x