Homepagina » Archeologie » Maak kennis met de man die zoekt naar reuzenskeletten
Maak kennis met de man die zoekt naar reuzenskeletten

Maak kennis met de man die zoekt naar reuzenskeletten

Steenhouwer Jim Vieira weet het zeker: vroeger leefden er reuzen in Amerika die meer dan twee meter lang waren en twee rijen tanden hadden. Hoewel hij geen botten in zijn bezit heeft, zijn er meer mensen die deze theorie aanhangen, schrijft Nina Strochlich van de Daily Beast.

De theorie is gebaseerd op 100 jaar oude artikelen in de New York Times en andere kranten. ‘A Giant’s Remains in a Mound’, meldde de krant in 1883. Vijf jaar later berichtte de St. Paul Pioneer Press over de ontdekking van 2 tot 2,5 meter lange reuzenskeletten.

In 1895 schreef een historicus uit Deerfield in de staat Massachusetts over een skelet met een buitengewoon grote schedel en een dubbele rij tanden, meldt de Recorder.

Volgens de New England Antiquities Research Association bleken dergelijke berichten veelal hoaxes te zijn met als doel om toeristen te trekken. Botten zijn er niet; volgens Vieira zijn ze grotendeels verloren gegaan of zoekgeraakt.

Zijn TED-lezing werd onlangs offline gehaald door de organisatoren omdat het materiaal niet aan de wetenschappelijke standaard zou voldoen. Vieira is samen met zijn broer te zien in het programma Search for the Lost Giants op History Channel. Jim heeft in krantenarchieven meer dan 1000 artikelen over reuzenskeletten gevonden.

Foto: Katrina Wojtasik/A+E Networks

[Newser]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  En die ene afgraving dan waar die Reuze skalet gevonden was? Is hij daar al naartoe geweest?

  Ik vind History channel niet echt de meest betrouwbare bron voor dit soort dingen. Die mensen zuigen ook dingen uit hun duim als datgene wat ze tegenkomen niet interresant genoeg is voor het gemiddelde publiek.

  • frans schreef:

   Dag,
   Vanavond; DOSSIER DEMMINK 21.25 uur!!! NPO 1 !
   En vroeger waren er reuzen! Nog veel groter dan 2 meter. “Weet niet hoeveel rijen tanden ze hadden.”

   De bekende cycloop de eenogige. Gewoon echt bestaan.

 • Anoniem schreef:

  Hier een goede documentaire over reuzen…

  https://www.youtube.com/watch?v=A9r5pBgIcNc

 • mario schreef:

  2 meter is toch geen reuzenskelet.
  kijk maar wat er tegenwoordig rond loopt,een heleboel die tegen de twee meter lopen of meer.
  kijk alleen maar naar basketballers.

 • Annne schreef:

  In de bijbel wordt er al melding gemaakt van reuzen.

 • tjeu schreef:

  Ik was ongeveer 25 jaar geleden op Sulawesi waar men het animisme huldigt. Er lagen daar schedels en beenderen voor het oprapen, de kinderen spelden er zelfs mee!
  Toen ik een soort van museum bezocht rond vroegere koningen bleken ook daar beenderen en schedels aanwezig. Wat echter opviel is dat hun schedels merkelijk groter waren dan de onze. Ikzelf heb een maat 60 wat betreft hoeden of hoofddeksels…wat niet echt in de kleine maten valt echter deze schedels bleken ruim groter te zijn dan wat ik kon meten aan mijn eigen hoofd. Daarbij moet je nog rekenen dat op mijn hoofd nog ruim 1 cm spieren aanwezig zijn hetgeen nog afgetrokken dient van mijn maat 60.

  Ook de beenderen van deze mensen wezen op een totale grootte die de 2,5 m overschrijdt. Nu kan je wel stellen dat dit geen reuzen zijn maar als een volledig geslacht aan deze norm voldoet…terwijl in onze tijd men door extreme voeding lengtes behaalt die niet meer echt overeenkomen met de menselijke fysionomie. Voeten zijn niet groter dan vroeger maar de tenen worden abnormaal lang…lange nekken…lange benen en armen….je mag je wel vragen stellen of onze lange mensen niet eerder een afwijking zijn terwijl deze “koningen” uit de oudheid proportioneel nog helemaal in evenwicht leken…..

 • Padja schreef:

  Er lopen ook nu extreem lange mensen én extreem korte mensen rond.
  Dus waarom vroeger niet?
  Vind het helemaal niet zo ding.

  Mensen met 6 vingers, 2 hoofden, 3 benen, dwergen, progeria, reuzen…..het Is er allemaal.
  Dus Jah…we zullen heus ook wel eens zo’n skelet vinden.

 • Ghost schreef:

  12.000 jaar geleden waren de mensen een stuk minder groot dan nu. 6.000 jaar geleden waren de mensen een stuk minder groot dan nu. 2000 jaar geleden waren de mensen een stuk minder groot dan nu. Ik vraag me af of het toeval is dat er destijds ter introductie van photoshop allerlei bewerkte foto’s kwamen met daarop reuzen skeletten, want steeds wanneer ik begin over reuzenskeletten, dan krijg ik telkens naar mn hoofd geslingerd dat het photoshop is. Ja, 90% van de photo’s zijn van de photoshopcontest, maar er zijn toch echt authentieke foto’s en schedels in verschillende musea van reuzen.

  Ben overigens ook benieuwd wat de uitkomst zal zijn van het DNA onderzoek toegepast op het skelet wat gevonden is in Andahuaylillas. Het is echter klein, maar wellicht niet menselijk.

 • Zoidberg schreef:

  Ook in Nederland heb je verhalen en legenden over reuzen.
  Bijv. de legende van Ellert en Brammert uit Drenthe.
  In latere overleveringen zijn ze verworden tot reuzen en worden ze beschouwd als de bouwers van sommige hunebedden.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ellert_en_Brammert

 • x

  Check Also

  libanese

  Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

  De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

  sneeuw

  Ondertussen op IJsland: 9 meter hoge huizen verdwenen onder sneeuw. Zo wordt er gereageerd

  “We hebben nog nooit zoveel sneeuw gehad,” ...

  Waarom Pushmeldingen?

  Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

  Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

  Waarom Telegram?

  Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

  Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

  >