Homepagina » Binnenland » Huisarts doet verslag vanuit enige coronapost Groningen: ‘Er waren de hele avond nul coronapatiënten’
huisarts

Huisarts doet verslag vanuit enige coronapost Groningen: ‘Er waren de hele avond nul coronapatiënten’

Gistermiddag schreven de media dat het aantal opgenomen coronapatiënten met 67 is toegenomen tot 2621. Verpleegafdelingen behandelen 1926 coronapatiënten, 76 meer dan zondag, liet het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weten. Op de intensive cares liggen 695 coronapatiënten.

Er zijn ook mensen overgebracht naar ziekenhuizen in andere delen van het land, ‘om de druk op intensives cares en verpleegafdelingen gelijkmatig te spreiden’. Er liggen zelfs enkele patiënten uit Nederland in Duitsland op een intensive care.

Tot zover de berichtgeving in de media. Hoe ernstig is de situatie? Huisarts Rutger Hempel schreef afgelopen nacht op Twitter: “Ik heb vanavond avonddienst op de enige coronapost van de hele provincie Groningen gedaan. Er waren de hele avond nul coronapatiënten.”

Veel lof

De huisarts krijgt veel lof. Verschillende mensen noemen hem een held of bedanken hem voor het delen van de informatie.

Schrijver en cineast Erick Overveen reageert: “Bedankt voor ’t delen Rutger. Zo langzamerhand is ’t wel duidelijk dat we verder kunnen met ons leven.”

Er zijn ook diverse mensen, waaronder een journalist, die sceptisch reageren. Zo schrijft Yolanda Sjoukes, columniste van BN DeStem: “Waaruit blijkt dat je huisarts zou zijn? Waar zit dan volgens jou ‘de enige coronapost van de hele provincie Groningen’ waar huisartsen avonddiensten zouden draaien?”

“Voor wie aan me twijfelt, R.D. Hempel staat gewoon keurig in het BIG-register. Nul leugens verspreid,” antwoordt de huisarts.

4.5 77 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean-Marie
Jean-Marie
9 maanden geleden

Massaal naar het Binnenhof gaan!

AlbertV
AlbertV
9 maanden geleden

De jaarlijkse griepgolf komt er weer aan dus maak je borst maar nat. Waarschijnlijk meer slachtoffers door een jaar lang angst, slapeloze nachten, smerige mondkapjes en teveel binnen zitten. Dus hele winter in een lock-down, avondklok en heel, heel veel angstige schapen.

doornbos
doornbos
9 maanden geleden

Ach, Yolanda toch.

Christina
Christina
9 maanden geleden

Natuurlijk niet…. Ze beliegen en bedriegen ons.

x

Check Also

september

In augustus en september stierven meer mensen dan normaal: ‘Rara, waar komt de oversterfte ineens vandaan?’

Het aantal sterfgevallen lag in het grootste ...

coronapas

Kabinet overweegt coronapas ook na 1 november te verplichten: ‘We zitten er tot in lengte der dagen aan vast’

Het kabinet is niet van plan om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

96
0
We lezen graag je reactie!x