Binnenland

Politiek relletje in Den Haag: ‘Veel valser dan Paternotte kan niet’

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

In Den Haag is een politiek relletje ontstaan. VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans heeft gezegd dat de VVD parlementaire meerderheden moet smeden met de PVV van Geert Wilders om de asielinstroom te beperken.

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte haalde op Twitter fel uit. “Wilders steunt Poetin, wil uit de EU, uit de euro, af van klimaatactie en is veroordeeld door de rechter. Ook liet hij een kabinet vallen in een economische crisis. En dan bedelt de VVD nu wéér om een gedoogkabinet? Gelukkig kunnen kiezers zich uitspreken,” schrijft hij.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook Wilders trok fel van leer: “Wat een leugenaar die Jan Paternotte. De man is zo vals, hij belde me een dag voor het Kamerdebat waarin Rutte aftrad en smeekte me als oppositieleider een motie van wantrouwen tegen Rutte in te dienen. Dan hoefde hij het zelf niet te doen. Zijn achterbaksheid is ongekend.”

Wanhoop heeft een gezicht

Het antwoord van Paternotte: “Niet drinken én tweeten, Geert!”

De PVV-leider krijgt veel bijval. “Veel valser dan Paternotte kan niet. Daarom doet hij het zo goed bij D66,” aldus sociaalwetenschapper Laurens Buijs.

Parlementair verslaggever Ernst Lissauer zegt: “Au.” Columnist Marianne Zwagerman voegt toe: “Wanhoop heeft een gezicht. Met twee cijfers en een letter.”

Het riool in

“Het politieke emmertje gaat steeds harder stinken. De afvoer in met die zooi, bus sterke toiletreiniger eroverheen en zo spoedig mogelijk deze ruftende smurrie doortrekken het riool in. Wel goed naborstelen tegen het opspattende bruin,” adviseert ex-verpleegkundige Marga Bult.

Ook andere VVD’ers laten van zich horen. “Precies, laat de kiezer zich uitspreken. En dat we dan ook daadwerkelijk de stem van de kiezer horen. Ook als deze PVV heeft gestemd. Best democratisch, toch?” schrijft bestuurslid van VVD Baronie van Breda Colinda Weterings-Dijkstal.

Paternotte stelt zich niet kandidaat voor het lijsttrekkerschap van D66. Hij zei in de RTL-talkshow Renze dat hij als lijsttrekker te veel zou gaan missen van zijn gezin.

4.8 175 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
6 maanden geleden

D666666, een vies,vuil partijtje.

Annette
Annette
6 maanden geleden

In dit ene artikel is gelijk duidelijk met wat voor gore klootzakken wij te maken hebben in de politiek.

Niet dat IK verbaasd ben, hoor. Absoluut niet.

Den Haag, de stad waar de landelijke politiek zich afspeelt, is één groot riool.

Het verhaal is in ieder geval duidelijk. D66, bij monde van RAT Jan Paternotte, heeft dus Geert Wilders ge(mis)bruikt om het kabinet Rutte IV te laten vallen.

Jammer alleen, dat Geert waarschijnlijk op dat moment niet heeft beseft, dat dit een absoluut politiek hoogstandje was, een meesterzet op het schaakbord.

Het kabinet KON niet verder zó doorgaan, dus was de georkestreerde VAL evident.

Logisch dat de VVD nu probeert Geert Wilders met zijn grote aanhang aan zijn kant te krijgen. Dat moet een blok gaan vormen tegen blok Links, met als grootste natuurlijk de PvdA/GroenLinks-alliantie.

Eén ding is voor mij duidelijk: het volgende kabinet (maakt geen bal uit met WELKE poppetjes) zal doorgaan op de desastreuze weg, die al jaren aan de gang is.

ALLEEN als de helft van de Nederlandse stemgerechtigden op Forum voor Democratie gaat stemmen, zal er een nieuwe frisse wind gaan waaien.

I HAVE A DREAM!!!

hoogtijd
hoogtijd
6 maanden geleden

Die paternotte is een misselijke,eigenwijze flapdrol. Logisch dat Wilders overal uit wil, dat willen een groot aantal burgers ook. Kiezers zullen zich echt niet uitspreken op D666 ! D66 zit gelukkig in een vrije val. Er zal dus niet op de tafel worden gedanst, maar zitten treurig met natte oogjes.
Nee, paternotte jij spoort niet om Wilders op te laten draaien voor een motie van wantrouwen tegen rutte. Een motie van wantrouwen tegen die idiote paternotte zou beter zijn.

Snotje
Snotje
6 maanden geleden

Goed stukje acteer talent t ligt er duidelijk bovenop 😄😉

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x