BuitenlandCorona

Italiaanse artsen geschorst wegens kritiek op coronavaccin: ‘Oude tijden herleven’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Italiaanse artsenfederatie heeft 10 artsen op de vingers getikt of zelfs geschorst wegens kritiek op het coronavaccin. De organisatie overweegt daarnaast drie andere artsen te bestraffen die van mening zijn dat de ernst van de coronapandemie wel meevalt.

Sommige artsen komen er vanaf met een waarschuwing, terwijl andere twee maanden geschorst zijn. De drie medici die nog worden onderzocht, moeten de beweringen die ze op internet, tv en op de radio hebben gedaan, onderbouwen tegenover een speciale commissie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Eén van hen, Mariano Amici uit Ardea, zei dat hij niet tegen vaccinaties is, maar wel twijfels heeft over het vaccin van Pfizer/BioNTech dat nu wordt gegeven in Italië. Op zijn website schrijft hij dat hij is geschrokken van de gezondheidsrisico’s die dergelijke mRNA-vaccins met zich meebrengen. Hij betwijfelt of ze geschikt zijn voor de bestrijding van een ziekte waar volgens hem slechts één op de 2000 mensen aan bezwijkt.

Ineffectief en gevaarlijk

Onlangs zei Amici dat de Britse variant van corona ‘bevestigt wat ik al maanden zeg: het vaccin tegen een virus dat al zo vaak is veranderd, dreigt nu ineffectief en zelfs gevaarlijk te zijn’.

Ook in Italië moeten dokters dus op hun tellen passen. Neuroloog Jan Bonte, die afgelopen jaar door zijn werkgever opzij werd gezet na kritiek op het coronabeleid, reageert op Twitter: “In ieder geval mogen de Italiaanse artsen hun twijfels over de vaccins tegen het coronavirus niet meer uitspreken. Oude tijden herleven.”

[BMJ]

4.9 49 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dirk
Dirk
3 jaren geleden

In wat voor een zieke wereld zijn we terecht gekomen geregeerd door discutabele overheden en aangestuurd door de duisternis?

Ertje
Ertje
3 jaren geleden

kijk, dat is nou het vervelende van dit alles, die dokters worden niet ontslagen maar geschorst, dat betekent in dit land even geen geld, is dat ook zo in Italië? als dat daar ook zo is vind ik dat jammer want als ze hun ontslaan hebben ze, zoals bij ons, recht op een uitkering. dit weerhoud een heleboel artsen ervan om ook in opstand te komen, denk ik.

Maurits
Maurits
3 jaren geleden

in de middeleeuwen had je de inquisitie, iedereen die een andere mening of twijfelde aan de kerk werd opgepakt of gedood door de kerkelijke macht.
Zijn niet veel verder gekomen anno 2019 2021

salvar
salvar
3 jaren geleden

Oude tijden herleven.
nooit anders geweest we zijn in slaap gesust door de welvaart.
hersendood gemaakt door de mobiel/smartphone en de leugens die verspreid worden.

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x