Homepagina » Propaganda » Journalist met ballen linkt invloedrijkste Twitter-account terreurgroep IS aan westerse establishment. Lees hier over zijn onthutsende onderzoek
Journalist met ballen linkt invloedrijkste Twitter-account terreurgroep IS aan westerse establishment. Dit is zijn onthutsende onderzoek

Journalist met ballen linkt invloedrijkste Twitter-account terreurgroep IS aan westerse establishment. Lees hier over zijn onthutsende onderzoek

Belangrijke neoconservatieven en Bellingcat-oprichter Eliot Higgins zijn in verband gebracht met het invloedrijkste Twitter-account van terreurgroep IS, ook wel bekend als Islamitische Staat.

Zij hielpen bij de promotie van het account, dat werd gebruikt om IS-propaganda te verspreiden, blijkt uit onderzoek.

Het account werd beheerd door een Indiase marketingmanager genaamd Mehdi Biswas. Die gebruikte het account om extremisten te werven en ze naar Syrië te sturen.

Ontmaskerd

Uit het onderzoek van journalist Mark Ames blijkt hoe westerse figuren die nauw betrokken waren bij invloedrijke, door de overheid gefinancierde denktanks, hebben geholpen om van Mehdi Biswas een ‘geloofwaardige IS-expert’ te maken, die uiteindelijk zelfs werd geciteerd door de New York Times en andere mainstream media.

Het account, dat 17.000 volgers had, werd uiteindelijk ontmaskerd door het Britse Channel 4 en vervolgens verwijderd.

De George Washington University toonde eerder al aan dat het account, ShamiWitness geheten, werd gebruikt om extremisten naar Syrië te trekken.

Biswas deelde geregeld video’s van executies en onthoofdingen door IS en maakte vrouwelijke Koerdische strijders belachelijk die waren verkracht door de terreurgroep.

Grapjes

Ames wijst erop dat westerse ‘experts’ zoals Eliot Higgins van Bellingcat (waar de Nederlandse media overigens helemaal vol van zijn) en de Atlantic Council (iets met Facebook) het account vaak hebben gepromoot.

Uit tweets die door Ames zijn verzameld blijkt dat Higgins zijn volgers meerdere keren heeft opgeroepen het ShamiWitness-account te volgen.

Ook retweette Higgins een video die ShamiWitness had geplaatst van vrouwelijke Koerdische strijders die waren gedood door IS.

In andere tweets maakten Higgins en ShamiWitness grapjes over zelfmoordvoertuigen van IS.

Hoed

Toen het account werd ontmaskerd door Channel 4 als zijnde IS-propaganda, schoot Higgins in de verdediging. Hij claimde dat het allemaal wel meeviel.

Maar Ames wijst op studies waaruit is gebleken dat het account werd gebruikt om IS-strijders naar Syrië te sturen, waar ze deelnamen aan gruwelijke terreuraanvallen.

Een andere ‘expert’ die het IS-account heeft gepromoot is Charles Lister van het door de Saudische overheid gefinancierde Middle East Institute.

Lister spoorde zijn volgers aan het account te volgen en maakte grapjes over een hoed die werd gedragen door een beruchte terrorist die alawieten in de Syrische provincie Latakia had uitgemoord.

Slechts één

Andere ‘experts’ die het Twitter-account van IS hebben gepromoot zijn Michael Weiss van de Daily Beast, Oz Katerji van Vice News (en ex-Bellingcat), Faysal Itani van de Atlantic Council, Micah Lee van The Intercept, Liz Sly van de Washington Post en Aaron Zelin van het Washington Institute for Near East Policy (en ex-Bellingcat).

Ook grote Britse kranten als de Daily Mail en Daily Telegraph spraken lovend over deze ‘activist’.

Volgens Ames is er slechts één journalist geweest, Michael Kelley, die zich openlijk heeft verontschuldigd.

[The Exiled]


Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

 1. Natuurlijk heeft het westen er baat bij de zogenaamde democratiestelsel wil zich wereldwijd verspreiden ..dit stelsel creëert nu ook terroristen zo genoemd door dat stelsel zelf die dat stelsel niet wilt, zo dat het stelsel ze ook weer kunt bestrijden en de eer voor de democratie sterker te maken het is heiligdom van de democratie ..en zijn heilige huisjes dient beschermt te worden en deze wilt men ook planten in alle delen van de wereld..nou dat gaat natuurlijk vele levens kosten .. de democratie is niet zo democratisch als men zich voordoet als een democratie..en eigenlijk wat is democratie eigenlijk die alleen maar verdeeldheid zaait.. eerder gewoon een demon voor vele landen..

  13 likes
 2. En hou er vooral rekening mee dat al de Strijders VAN WELKE PARTIJ danook, volgepropt zijn met drugs. In WW1 EN WWII was er bijna geen soldaat die geen drugs gebruikte. “Gelukkig” werd er wel wat aan verdiend door de 1e Cocaïne Fabriek, gevestigd in de omgeving van het huidige Amstelstation. Opgericht door Koning Willem III. Het grootste nepnieuws van de Quote500 2018 was wel het verhaal dat de Oranje’s niet meer dan 1 miljard aan zit zouden hebben. Aandeeltjes Shell vergeten wellicht?

  2 likes
 3. in de niet al te verre toekomst.the real empire strikes back!

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kinderen

Kinderen bang maken met propaganda over klimaatverandering is niets minder dan misbruik. Journalist haalt fel uit

Hebben uw kinderen last van klimaatangst? Volgens ...

mh17

Oekraïense klokkenluider onthult wie er achter MH17-ramp zit. ‘En nee, het is niet Rusland’

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.