Binnenland

VVD-logica: we hebben te veel huizen gebouwd, dus boeren moeten stoppen om huizen te kunnen blijven bouwen

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Met de stikstofplannen van het kabinet staat de agrarische sector ‘een grote verandering’ te wachten. Het kabinet wil de stikstofuitstoot in veel delen van het land omlaag brengen ‘om de natuur te verbeteren’.

VVD-minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof zei dat we eerst minder stikstof moeten uitstoten, eerst de natuur moeten herstellen en dan pas weer vergunningen kunnen verlenen. “De enige manier om dit land van het slot te krijgen, is deze aanpak. Ik heb geen keuze,” zei ze vrijdag tijdens een persconferentie na de ministerraad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Voor de aanpak van het ‘stikstofprobleem’ is 24,3 miljard euro gereserveerd, boven op de 7 miljard die er al was.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Waarom is dat nodig?

Tijdens de persconferentie kreeg Van der Wal een vraag van het Jeugdjournaal: “Stikstof, een probleem. Maar het effect kan zijn dat veel boeren misschien moeten stoppen. Kunt u uitleggen waarom dat nodig is?”

“We hebben te lang heel veel huizen gebouwd, bedrijven gebouwd, maar met heel veel stikstofuitstoot. En we hebben niet de natuur beschermd,” antwoordde Van der Wal. “Dat is dus ten koste gegaan van de natuur.”

“Wat we nu doen, is dat weer in evenwicht brengen en dat moet ook om wel te kunnen blijven groeien en huizen te kunnen bouwen en noem maar op, maar wel op een manier dat we de natuur beschermen,” vervolgde de stikstofminister. “Omdat ook onze kinderen en alle kinderen van het Jeugdjournaal later ook willen genieten van de natuur, samen met hun kinderen. Het is niet iets voor erbij, dat moeten we echt koesteren.”

Onverdragelijker

“Stikstof zie je niet. En dat maakt het zo moeilijk om stikstof te begrijpen. Onder de grond wordt het zuurder. Zure regen was vroeger veel makkelijker, want dan zag je dooie vissen in de sloot. Dan denk je: dat is niet goed, dat moeten we oplossen. Maar dit is veel moeilijker zichtbaar,” zei Van der Wal over de zoveelste onzichtbare ‘vijand’.

Columnist Arthur van Amerongen zag de beelden ook en reageert: “Ik weet niet wat onverdragelijker is: dit mét of zonder geluid bekijken.”

4.8 74 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

195 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
1 jaar geleden

zure regen vroeger zag je veel dooie vissen in de sloot Echt wat n kutkletswijf is dit zeg vroeger zwommen we gewoon in de sloot tentijden van de zgn zure regen en dat de wereld binnen 10jaar dood ging (altijd die 10jaar)

jopie
jopie
1 jaar geleden

Boeren moeten stoppen met hun mooie bedrijven om huizen te bouwen, hoe krom wil je het hebben. WIJ HEBBEN DE BOEREN NODIG, LAAT DE BOEREN MET RUST EN LAAT DE BOER, BOER ZIJN. Het gaat niet om het stikstofprobleem, maar uitdraai van dat halfgare, idiote wef gedoe.

Hermi
Hermi
1 jaar geleden

Sorry hoor dit is niet te begrijpen Willie wartaal aan het woord, daar is geen touw aan vast te knopen…

michael
michael
1 jaar geleden

Hoe kan zo een dom wicht minister worden?Dat kan alleen in een bananen republiek!

Back to top button
195
0
We lezen graag je reactie!x