Bewustzijn

‘We zijn allemaal onsterfelijk’

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Psychiater en regressietherapeut Brian Weiss vertelt waarom hij zeker weet dat individuele zielen na de dood verder leven.

In de jaren tachtig behandelde hij een patiënt en vroeg haar in gedachten terug te gaan naar haar jeugd. Ze ging echter duizend jaar terug in de tijd, naar een ander leven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Weiss begon onderzoek te doen naar het onderwerp en schreef zijn bestseller Many Lives, Many Masters. Sindsdien heeft hij nog vele andere boeken geschreven, waaronder Through Time Into Healing, Only Love is Real en Same Soul, Many Bodies.

Mystieke ervaringen

In zijn nieuwste boek Miracles Happen heeft hij het over wonderen die in het dagelijks leven gebeuren, maar die mensen niet zien. “Ons rationele bewustzijn probeert mystieke ervaringen zo veel mogelijk te minimaliseren,” zei hij. “We vergeten de kracht van onze ervaringen. We moeten de realiteit van die gebeurtenis omarmen, want het is een wonder.”

Weiss legt uit hoe herinneringen aan vorige levens het huidige leven van iemand drastisch kunnen veranderen. Hij voegt toe dat de Grieken en indianen altijd al geloofden in de theorie van reïncarnatie. Volgens hem is karma geen straf, maar een kans om onze lessen te leren. Deze lessen gaan over liefde, compassie, geweldloosheid, geduld, begrip en het afleren van vooroordelen.

Wanneer we onze lessen hebben geleerd, vindt er volgens Weiss geen verdere reïncarnatie meer plaats. Hij kan uit ervaring zeggen dat mensen herinneringen het beste kunnen terughalen door middel van hypnose, dromen en meditatie. In de Griekse mythologie is de Lethe een rivier die je al je vorige levens doet vergeten.

Onsterfelijk

Weiss legt uit dat iedere ziel bepaalde mensen uitkiest in een leven. Iemand komt op een bepaald moment, op een bepaalde plaats op je pad. Het gaat vaak om mensen die je kent uit vorige levens. Wanneer je ze ontmoet kun je ervoor kiezen om te blijven, om weg te gaan, om vrienden te worden, met ze te trouwen, maar je kunt ze ook afwijzen. Het zijn jouw keuzes en op die manier leer je. Volgens Weiss weerhoudt angst mensen ervan om in het heden te leven. We moeten angst zien te overwinnen, aldus de psychiater, toevoegende dat we spirituele wezens zijn in plaats van mensen.

“Het menselijk lichaam is een omhulsel voor de ziel,” legt Weiss uit. “Met elk leven ronden we een deel van het leerproces af. Daarom zijn mensen in mijn beleving onsterfelijk.”

Volgens Weiss kun je magie ervaren door bewust in het nu te leven. Het draait volgens hem allemaal om bewustzijn en achtzaamheid. Het is ook belangrijk om geen spijt te hebben van het verleden of je zorgen te maken over de toekomst.

“We zijn zielen, we zijn niet ons lichaam, en we worden steeds weer herenigd met onze geliefden, of het nu aan de andere kant is, of hier in fysieke vorm,” benadrukt Weiss. “Je bent altijd verbonden. Er is geen dood, enkel leven. We zijn onsterfelijke spirituele wezens.”

Bron: Indiatimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

Niet bepaald een baanbrekende visie. Velen zijn hem voorgegaan.
Weer een boek over dit onderwerp …. en er zijn er al zoveel.

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Als het zo is dan vraag ik me af hoe het kan dat er mensen zijn die allen beweren de reïncarnatie te zijn van een bepaald historisch figuur. Te denken valt aan Anne Frank, Cleopatra, etc…
Ook schijnt het eens aangetoond te zijn dat de mensen onder hypnose verhalen blijken te vertellen wat in hun onderbewuste zit verstopt omdat ze het eens vluchtig hebben gezien (tv), gelezen en/of gehoord.

yoyo
yoyo
11 jaren geleden

Een onderwerp wat niet genoeg belicht kan worden, velen zijn hem al voorgegaan maar het is nog steeds geen gemeengoed. Dit artikel hier en zijn boek zijn mogelijkheden om hen die deze begrippen nog niet kennen of eigen gemaakt hebben (nogmaals) voor het voetlicht te brengen.

Bovendien, juist in deze tijden waarin de angst regeert bij velen is deze boodschap cruciaal naar mijn bescheiden mening.

Kees
Kees
11 jaren geleden

[quote name=”Herman de Graaf”]Niet bepaald een baanbrekende visie. Velen zijn hem voorgegaan.
Weer een boek over dit onderwerp …. en er zijn er al zoveel.[/quote]

Je haalt de woorden uit me mond

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x