Homepagina » Gezondheid » Wetenschappers: griepprik verdubbelt risico op griepbesmetting
Wetenschappers: griepprik verdubbelt risico op griepbesmetting

Wetenschappers: griepprik verdubbelt risico op griepbesmetting

Mensen die ieder jaar de griepprik halen zijn minder goed beschermd tegen de griep, zo heeft het Centrum voor Ziektepreventie in Brits-Columbia (Canada) ontdekt. Wetenschappers dachten in eerste instantie dat griepvaccins uit 2008 extra bescherming zouden bieden tegen het nieuwe pandemische griepvirus. Het omgekeerde bleek waar: mensen die zich jaarlijks laten inenten hebben bijna twee keer zoveel kans om pandemische griep te krijgen.

Oorspronkelijk werd gedacht dat het verhoogde risico beperkt was tot Canada, maar inmiddels is ook in Hong Kong, Japan en de Verenigde Staten een verband gevonden tussen inenting tegen de griep en een verhoogd risico op besmetting.

Mensen die nog niet eerder zijn gevaccineerd bleken de beste bescherming te hebben. “We hebben hier geen goede verklaring voor,” zei dr. Michael Gardam, directeur van het University Health Network in Toronto.

“Deze bevindingen zijn zo nieuw dat beleidsmakers nog geen kans hebben gehad om volledig te kunnen begrijpen wat de gevolgen zijn,” zei dr. Danuta Skowronski. Volgens haar moet er worden gewerkt aan een betere oplossing.

Afgelopen week werden verspreid over Canada vele griepgevallen gemeld. In een groot aantal verzorgingstehuizen is sprake van uitbraken. Ook in Nederland is het een landelijk probleem dat er momenteel opvallend veel mensen zijn die kampen met een longontsteking.

Volgens Wouter Jacobs, longarts in het Martini Ziekenhuis in Groningen, heeft de toename te maken met het geringe effect van de griepprik. Daarbij lijkt de inenting, die veel ouderen krijgen, dit jaar weinig effect te hebben op het griepvirus dat deze winter rondgaat.

[CBC]


Vond je deze info goed? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Mijn broer krijgt elk jaar een griepprik. Hij krijgt elk jaar griep.

  Ik heb nog nooit een griepprik gehad. Afgezien van een lichte en korte verkoudheid krijg ik NOOIT griep.

  31 likes
  • ook ik heb mij 1 xxx laten enten in 1972 en kreeg prompt griep daarna konden ze deze prikken van mij wel aan zichzelf geven . ik heb er nooit geen 1 tje meer gehaald en dan mijn huisarts maar vragen !! ben je bang van een spuitje ?? ik zij nee ?? maar wel voor die rotzooi die er inzit . die mag je zelf nemen .en niet weggeven!

   19 likes
  • Mensen die gevaccineerd worden zijn zelf, nog een dag of 5 zelf besmettelijk voor anderen. Elk jaar nadat ze met de griepvaccinaties begonnen zijn laait de griep weer op

   1 likes
 2. Vandaar heet het ook Griepprik anders hadden ze het vast een anti-Griepprik genoemd..

  29 likes
 3. Wat is griep eigenlijk? Is het eigenlijk wel een virale ziekte? Ik zit hier midden in die zogenaamde pandemische griep. Griep staat bij mij voor een groot aantal problemen met hoge koorts boven aan de lijst. Wat ik mij nu afvraag, is dat die hele lijst, wat onder die hoge koorts staat, juist veroorzaakt wordt door die hoge koorts? Het is zo langzamerhand wel duidelijk dat koorts juist een reinigingsproces is van je lichaam en dat dit om de zoveel jaren dient te gebeuren. Als ik verder de symptomen van koorts vergelijk met die van griep, komen die nogal overeen. Vandaar mijn vraag; Is griep wel een ziekte of juist het effect van koorts?

  Dan die griepprik. Ik kreeg laatst de ingrediëntenlijst te zien van dat spul. Stom verbaasd zie ik dezelfde middelen staan als in de Mexicaanse griep vaccin van toen! Ongelooflijk, al die zogenaamde ‘gezonde’ middeltjes weer met onder andere de haaienvinnenolie (squaleen) etc. Super gezond hoor, totdat die super giftige kwik verbinding Thimerosal, door je lichaam, uit je bloed is gefilterd. Dan blijken die ‘gezonde’ middeltjes in één keer te kunnen veranderen in monsters en is er niets gezonds meer aan! Over een wolf in schaapskleren gesproken.

  18 likes
  • Ja influenza is een virus…

   Koorts is een afweermechanisme maar je mag het ook als reinigen zien hoor.. Een hogere temperatuur maakt een werkbaarder milieu voor de leukocyten, lymfocyten en antistoffen om de indringer te overwinnen.

   Reinigen doe je niet voor niets heh? Beetje vreemd als het lichaam zich reinigt als het schoon is.

   Leuk weetje: Wij mensen zijn maar vatbaar voor een paar honderd schimmels, parasieten en microorganismen simpelweg door onze hoge core temperatuur. In tegenstelling tot vele vele duizenden meer ziekteverwekkers.

   37 graden blijkt een beetje de beste temperatuur te zijn. Want als wij een hogere temperatuur zouden hebben zouden we drastisch meer moeten eten/verbranden wat dus niet meer energie efficient is. Koorts kan het echter voor een relatief korte periode nog een aantal graden ophogen waardoor nog minder parasieten en schimmels kunnen overleven in ons.

   Een vaccinatie is simpelweg dood of zwak virusmateriaal van de vorige griep epidemie. Hierdoor gaat je lichaam antistoffen maken tegen dat virus. Sommige mensen worden iets moe maar andere mensen krijgen “griep” verschijnselen. Het lichaam denkt namelijk dat er echt een indringer is en gaat als een dolle antistoffen maken en zet het hele lichaam in paraatheid. Het vervelende echter is, dat wetenschappers proberen te gokken WELK griep virus zal toeslaan… Aangezien het griep virus het leuk vind om zich zelf te vermommen (muteren). blijft het dus een wilde gok of de griepprik helpt of niet. En 9 van de 10 keer helpt het dus ook niet omdat een mutatie opduikt.

   Nog even een keer terug op koorts… want je maakt een beetje een vreemde sprong hierboven. Je krijgt geen GRIEP door KOORTS. Koorts is het signaal dat je lichaam ergens tegen vecht. laat het dus vechten. Er bestaan koorts verlagende middelen zoals paracetamol. maar dan doe je de werking dus teniet. Bij echt hele hoge koorts is het dan wel weer verstandig om oververhitting te voorkomen. Daarnaast is het wel verstandig een arts te raadplegen als je het niet vertrouwd. Want koorts betekend niet automatisch griep. er zijn tal van levensbedreigende infecties die koorts en andere symptomen veroorzaken.

   0 likes
   • Ik was niet helemaal volledig dus reageer ik even op mijzelf.

    Als je forse griep hebt gehad (je lichaam heeft even flink gevochten), dan kan het soms zijn, vooral bij ouderen, dat een korte tijd erna opeens een heftige andere infectie opduikt. Bijvoorbeeld een longontsteking door een schimmelinfectie. Dit type schimmelinfectie treft normaal geen gezonde mensen maar als je dus net ziek bent geweest en je hebt daardoor een verminderde weerstand dan kunnen dit soort ziektekiemen wel infecties veroorzaken.

    Hetzelfde veroorzaakt volgens mij ook de griepprik. je weerstand krijgt even een dip en laat de deur op een kier zodat andere ziektekiemen naar binnen kunnen glippen.

    0 likes
    • Thanks Rory , Ik zat met koorts van boven de 40 graden en kan ik al een week geen vast voedsel verdragen. De koffie smaakt naar lijm etc. Al met al misschien niet het beste moment om een reactie te plaatsen. 😉 Maar nog even over je vaccinatie stukje. Je hebt het over dood zwak virusmateriaal. Klopt, alleen is dat maar een heel klein onderdeel van de inhoud van het vaccinatieflesje. De rest heeft niets met virussen en of griep te maken. Ik zie zelfs dat Mickey Mouse erin zit (Formaldehyde)??!! Eeeh, ik geloof dat ik weer even moet gaan tempen….

     0 likes
     • beterschap!

      Ja ik maak die vaccinaties ook niet maar wat ik schreef, is wat mij altijd is geleerd. Ik ben zelf ook tegen de griep prik tegenwoordig. Wel een keer genomen omdat de gedachte was dat ik wegens mijn werk geen kruisbesmetting zou maken met clienten met verminderde weerstand.

      In ieder geval goed blijven drinken heh en bouillon (zout) !!

      1 likes
 4. mijn ouders, beide CARA patiënten, kregen elk jaar een griepprik en hadden veelal toch de griep.
  Ik zelf kwam door hartklachten, die later bleken mee te vallen, automatisch in de bak ‘griepprik’
  terecht, maar ik bedankte hiervoor.
  Elk jaar weer ontving ik formulier…………hoe duidelijk ik ook geweest was………mijn gevoel hierover was kennelijk goed…………heb mss eens in de vier jr de griep,,,,,,,,,,

  8 likes
  • Ik heb nooit een griepprik gehad, en heb al zo’n 25 jaar geen griep meer gehad.
   Mijn moeder kreeg een griepprik en na ongeveer 10 dagen was ze dood.
   Kan toeval zijn, maar toch……………

   9 likes
   • ik heb een keer na een griepvaccinatie een gezichtsverlamming gehad en na een volgende griepvaccinatie had ik zona

    toeval volgens de artsen

    nadien geen vaccinatie en geen ziektes mee

    wanneer stopen die leugens over vaccinatie

    1 likes
 5. “Mensen die nog niet eerder zijn gevaccineerd bleken de beste bescherming te hebben. “We hebben hier geen goede verklaring voor,” zei dr. Michael Gardam, directeur van het University Health Network in Toronto.”

  Het blijven grapjassen die wetenschappers. Ze kunnen/willen niet toegeven dat dit komt door ons afweersysteem. Pas als je spuitjes krijgt ga je dit verstoren. Dan word je vatbaarder. Zo moeilijk is het niet tot die conclusie te komen. Daar hoef je geen wetenschapper voor te zijn.

  11 likes
  • Ben ik met je eens Jack, maar volgens mij is dit voor de ouderen minder van toepassing en daarom dat zij worden voorgesteld om zo een spuit te halen, hierdoor krijgen ze de griep en maakt het lichaam anti-stoffen aan waardoor het lichaam de rest van het jaar een betere weerstand hiervoor heeft.

   1 likes
   • De rest van het jaar was mijn vader zwakker geworden van de griepprik, want er zit Thimerosal, Formaldehyde, aluminium e.a. neurotoxische stoffen in. Na 6 jaar achtereen de griepprik gekregen te hebben, kreeg hij daardoor Alzheimer op de koop toe. Niemand in zijn familie had dat gehad, maar toeval of niet, niemand anders in zijn familie had ooit de griepprik willen nemen, omdat ze zagen dat anderen die het wel kregen er alleen maar ziek van werden.

    3 likes
   • Eric als je geen griepprik haalt en je krijgt de griep dan gaat je ook lichaam anti-stoffen aanmaken. En dan kan je lichaam dit doen zonder eerst verzwakt te zijn door de het vaccin. Ouderen hebben minder afweer en daarom zou ik denken dat je ze juist niet moet vaccineren. Het afweersysteem moet daar ook tegen vechten. Dus dan is je afweer al minder omdat het vaccin bestreden moet worden. Als je daar de griep bij krijgt moet je lijf veel harder gaan werken. De griep krijg je hoe dan ook, als je met het virus in aanraking komt, want het griepvaccin is nooit voor de griep die gaat komen. Het griepvirus muteert snel en de vaccins werken tegen het virus van het vorige seizoen.
    Je kunt beter flink wat citrusvruchten eten als je de griep krijgt. En stomen met Camile en Camile thee met honing drinken. Dat helpt 10x beter als die prik.

    2 likes
 6. Als je je verstand gebruikt , bewust bent en goed leest en vooral niet in de krant , dan zie je dat ze het dus niet goed voorhebben met de mensheid , bewijs is overal volop aanwezig .

  wrrrr wrrr ff deprogrammeren en beseffen dat alles een leugen is wat ze ons verteld hebben , krijg mijn eigen harde schijf niet eens goed gedefragmenteerd om dit te accepteren .

  9 likes
  • @Thomas

   Dat heb je mooi verwoordt en maak je in een korte zin precies duidelijk hoe gigantisch moeilijk het is om de hersenen te herprogrammeren. Moet je voorstellen dat een mens jarenlang is gehersenspoeld en je tot je schrik moet constateren dat alles (religie, onderwijs, overheid, politici, banken, media, farmacie, industrie) één grote leugen is en gebeurt om je te sturen, te onderdrukken en te beroven dan wordt het een heel grote opgaaf om de harde schijf te herprogrammeren, inderdaad, daar is veel karakter en lef voor nodig om je eigen mening en visie te vormen. Mensen blijven liever bij het oude, vertrouwde en de leugens en onwaarheden, ook omdat dit de minste weerstand oplevert en de meest gemakkelijke weg is.

   4 likes
 7. Een bekende van mij die vanwege de oudere leeftijd werd geadviseerd om een griepprik te halen. Enkele weken later krijgt de vrouw in kwestie een fikse longontsteking, goed kan gebeuren en er hoeft geen verband te zijn. Dit jaar weer een griepspuit opgehaald en prompt enkele weken later werd mevrouw dood en doodziek met totaal onverklaarbare verschijnselen die nergens aan zijn te koppelen, mevrouw is voor de dood weggehaald in het ziekenhuis en moest daarna op eigen kracht weer opkrabbelen. Het kan allemaal toeval zijn, maar opvallend zijn de vele berichten van mensen die na een inenting dood en dood ziek werden of zelfs griep kregen.

  Dit vaccin lijkt meer op een ziekmakend vaccin en wie verdient er nog maar goed aan (dood) zieke mensen? Niet dat ik wil insinueren dat de spuit is bedacht om mensen ziek te maken, maar vooral ouderen schijnen er vaker ziek van te worden en wat doen ze als we te veel ouderen hebben? Niet dat ik iets wil insinueren, maar handig is het wel zo’n vaccin.

  11 likes
  • Mee eens Kennelijk is voor sommige ouderen de Griepprik tot hun grote Schrik in feite de Doodsprik?
   Het zou mogelijk rechtvaardig zijn dat sommige daardoor de verantwoordelijken privé En/Of Rechtspersoon o.a. de Farm./chemische Industrie er.zelf : letterlijk of figuurlijk in stikt?
   Verdrag(275) van Rome december 2004 ondertekent 29 oktober 2004 Artikel II-96 gelet op o.a.de laatste alinea: Bij bepaling en de uitvoering van het beleid en het optreden van de Unie wordt hoog niveau van bescherming van gezondheid verbeterd. Kennelijk moet men hier vraagtekens achter Zetten?
   Art Ii-71 Eenieder heeft het recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag
   Nu heb ik ook Griep daarom doe ik mijn Beklag

   0 likes
 8. Ik ben rond de 58 jaar en heb nooit geen vaccinatie voor griep gehad. In 2014 voor het eerst na een burnout een zware griep gehad, maar de dokter zei, het gaat vanzelf weer over.
  En ja als je lichaam er mee over weg kan heeft het vaak 4-5 dagen nodig en blijft het imuunsysteen getraind. Verder is koorts een normale verschijnsel en dat moet je niet gelijk onderdrukken want het ruimt veel rotzooi in je lichaam op. Blij met mijn dokter.

  6 likes
 9. het heet een griep-prik, is het niet de bedoeling dat door de prik je griep krijgt, zodat je lichaam anti cellen aanmaakt, waardoor je lichaam de rest van het jaar beter bestand is tegen deze vorm van griep?

  daarom ook dat het vooral aan ouderen wordt gegeven aangezien hun “normaal” gezien zwakker zijn dan jongere mensen ?

  2 likes
  • @Koning Eric

   Je geeft zelf het antwoord al, ouderen zijn zwakker en juist daarom geen vaccin die te veel vraagt van een mens en zijn fysieke systeem. Beter zou zijn om via natuurlijke weg mensen meer weerstand op te laten bouwen en als dat niet kan of niet meer wil dan is het misschien gewoon je tijd.

   3 likes
 10. … ons lichaam is wel even heel wat ‘slimmer’ dan de medische wetenschap. Vertrouwen hebben.

  5 likes
 11. Kortom mensen..de mensheid wordt bewúst ziek gemáákt!!!
  Al bij de geboorte begint het gesodemieter, er wordt gelijk geinjecteerd, dikke búlshit..want een baby is kêrngezond en heeft een hoge dosis afweerstoffen!! Alles wat de mens door de arts voorgeschreven slikt, is puur GÌF…gelukkig worden steeds meer mensen bewuster van al deze vieze spelletjes waarin het draait om de knikkers, en wij..wij zijn een Goudmijn voor de medische industrie!!
  Wake Up People!!

  4 likes
 12. NOOIT DIE GRIEPZOOI LATEN INSPUITEN ! Is me opgevallen dat juist oudjes er heel ziek van worden en kleine kinderen ziek worden van allerlei spuiten als ze maar net uit de baarmoeder zijn die de beste . maar dan ook de beste home is!!
  De griepprik is een geldkwestie meer niet en niets minder, we moeten er niet in willen geloven!
  Je weerstand is afhankelijk van je gemoedswelzijn en genetische afkomst, daar kan geen chemie tegen op hoor, als je ziek moet worden dan komt dat omdat het lichaam gaat falen door je verminderde weerstand, en ik zweer op elke dag RODE WIJN drinken en veel Vit. C !!
  Stress mijden en geen overmatige prikkels meer toelaten ( dit gaat in de huidige maatschappij niet zo makkelijk, maar toch proberen !!!)
  Ook gewoon vaker NEE zeggen tegen wie dan ook als je het niet wilt, maakt niet uit waar ze mee komen, maar gewoon NEE zeggen, oke.. op een uitzondering dan daar nagelaten
  Griepprik.. alleen dat woord al krijg ik de prikke(l)s!

  gewoon NIET doen, veel rode wijn en vitamine c en niks aan de hand, ook veel goede omega vetten nemen zoals 1 x in de week vette vis, roomboter en kokosolie ( santen is ook oke ) weinig vlees, zo beter GEEN en veel geelwortel en knoflook en kaneel met honing.. d e remedie en de angst voor de farma!

  Oh ja.. wat ook heel goed is voor je is af en toe cannabis, olie, cake, blowe, maar cannabis is echt een wonderbaarlijk plantje!
  Zie dat dit artikel al bejaard is, maar wilde toch even nog reageren omdat ik erg bezig ben met deze dingen

  fijne kerst en goed en sterk gezond 2018

  3 likes
 13. Vanaf 1996 haalde ik elk jaar een griepspuit voor mijn astmatische bronchitis, enkele jaren geleden begon het op te vallen hoe ik bepaalde klachten kreeg na het halen van de vaccinatie dagelijks slikte ik 4-5 pijnstillers voor de hoofdpijn die ik tot mei-juni HAD. Mijn spieren en piepende ademhaling begonnen in 2011 zo heftig te reageren binnen 15min na het halen van de vaccinatie dat ik een aantal uren bibberend met zware hoestaanvallen op bed heb gelegen!!!!! Toen ik de volgende dag bij google zocht op klachten na het halen van de griepspuit was het voor mij wel duidelijk en ben ik NOOIT meer een GIFPRIK gaan halen sindsdien heb ik de maanden Nov-Jun geen klachten meer de hoofdpijn is als sneeuw v de zon verdwenen IK VOEL ME BETER ALS OOIT VTV met Bloem Allithym v mijn bronchitis GELUKKIG heb ik de vaccinatie tegen Mex-griep nooit gehaald helaas mijn omaa’tje wel nu achteraf gezien heb ik haar zien afglijden met altijd moe, koud, ziek en binnen 2jaar een tumor op haar longen ze overleed plotseling 5 weken na de griepprik 2011 sindsdien is mijn hart gebroken omdat ik niet geloof dat het een bacterie was zoals ziekenhuis zegt. Mijn mening die gifspuit want de zwakke gaan als eerst!!!

  2 likes
 14. Mijn moeder heeft nooit longontsteking gehad.. Nu systematisch een paar dagdn na elke griepprik longontsteking!!!

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vreemde levensvormen in mijn wijzen op 'ondergronds Galapagos' op kilometers onder het aardoppervlak. Is hier schaduwleven?

Vreemde levensvormen in mijn wijzen op ‘ondergronds Galapagos’ op kilometers onder het aardoppervlak. Is hier schaduwleven?

De Canadese Kidd Mine is de diepste ...

Ik heb één keer contact gehad met een buitenaards wezen. Oud-minister van Defensie vertelt alles wat hij weet

Ik heb één keer contact gehad met een buitenaards wezen. Oud-minister van Defensie vertelt alles wat hij weet

Pas geleden hield de Canadese oud-minister van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.