Homepagina » Gezondheid » Wetenschappers: griepprik verdubbelt risico op griepbesmetting
Wetenschappers: griepprik verdubbelt risico op griepbesmetting

Wetenschappers: griepprik verdubbelt risico op griepbesmetting

Mensen die ieder jaar de griepprik halen zijn minder goed beschermd tegen de griep, zo heeft het Centrum voor Ziektepreventie in Brits-Columbia (Canada) ontdekt. Wetenschappers dachten in eerste instantie dat griepvaccins uit 2008 extra bescherming zouden bieden tegen het nieuwe pandemische griepvirus. Het omgekeerde bleek waar: mensen die zich jaarlijks laten inenten hebben bijna twee keer zoveel kans om pandemische griep te krijgen.

Oorspronkelijk werd gedacht dat het verhoogde risico beperkt was tot Canada, maar inmiddels is ook in Hong Kong, Japan en de Verenigde Staten een verband gevonden tussen inenting tegen de griep en een verhoogd risico op besmetting.

Mensen die nog niet eerder zijn gevaccineerd bleken de beste bescherming te hebben. “We hebben hier geen goede verklaring voor,” zei dr. Michael Gardam, directeur van het University Health Network in Toronto.

“Deze bevindingen zijn zo nieuw dat beleidsmakers nog geen kans hebben gehad om volledig te kunnen begrijpen wat de gevolgen zijn,” zei dr. Danuta Skowronski. Volgens haar moet er worden gewerkt aan een betere oplossing.

Afgelopen week werden verspreid over Canada vele griepgevallen gemeld. In een groot aantal verzorgingstehuizen is sprake van uitbraken. Ook in Nederland is het een landelijk probleem dat er momenteel opvallend veel mensen zijn die kampen met een longontsteking.

Volgens Wouter Jacobs, longarts in het Martini Ziekenhuis in Groningen, heeft de toename te maken met het geringe effect van de griepprik. Daarbij lijkt de inenting, die veel ouderen krijgen, dit jaar weinig effect te hebben op het griepvirus dat deze winter rondgaat.

[CBC]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
6 jaren geleden

Mijn broer krijgt elk jaar een griepprik. Hij krijgt elk jaar griep.

Ik heb nog nooit een griepprik gehad. Afgezien van een lichte en korte verkoudheid krijg ik NOOIT griep.

Jij
Jij
6 jaren geleden

Wat is griep eigenlijk? Is het eigenlijk wel een virale ziekte? Ik zit hier midden in die zogenaamde pandemische griep. Griep staat bij mij voor een groot aantal problemen met hoge koorts boven aan de lijst. Wat ik mij nu afvraag, is dat die hele lijst, wat onder die hoge koorts staat, juist veroorzaakt wordt door die hoge koorts? Het is zo langzamerhand wel duidelijk dat koorts juist een reinigingsproces is van je lichaam en dat dit om de zoveel jaren dient te gebeuren. Als ik verder de symptomen van koorts vergelijk met die van griep, komen die nogal overeen. Vandaar mijn vraag; Is griep wel een ziekte of juist het effect van koorts?

Dan die griepprik. Ik kreeg laatst de ingrediëntenlijst te zien van dat spul. Stom verbaasd zie ik dezelfde middelen staan als in de Mexicaanse griep vaccin van toen! Ongelooflijk, al die zogenaamde ‘gezonde’ middeltjes weer met onder andere de haaienvinnenolie (squaleen) etc. Super gezond hoor, totdat die super giftige kwik verbinding Thimerosal, door je lichaam, uit je bloed is gefilterd. Dan blijken die ‘gezonde’ middeltjes in één keer te kunnen veranderen in monsters en is er niets gezonds meer aan! Over een wolf in schaapskleren gesproken.

trackback
Wetenschappers: griepprik verdubbelt risico op griepbesmetting | JDreport.com
6 jaren geleden

[…] Lees verder via NineForNews.nl. […]

Filosoof
Filosoof
6 jaren geleden

Vandaar heet het ook Griepprik anders hadden ze het vast een anti-Griepprik genoemd..

x

Check Also

arts

Arts trekt aan de bel: aantal doodgeboortes explodeert in Canada

Het aantal doodgeboortes bij volledig gevaccineerde vrouwen ...

cardioloog

Cardioloog die ‘niet zal huilen op de begrafenis van ongevaccineerden’ sterft 2 weken na boosterprik

Canadese media berichtten dinsdag dat een prominente ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x